Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Анапа - плануємо відпочинок

  1. пам'ятки Анапи
  2. Пляжі міста-курорту
  3. Проживання в Анапі

Анапа - курорт з багатою природою, який з недавнього часу займає лідируючі позиції за кількістю відпочиваючих в країні. Численні пляжі з піщаним дном і теплою водою, ідеально підходять для відпочинку з дітьми і ще з радянських часів приваблюють туристів. А великий вибір умов для проживання - від приватних будиночків без зручностей, до готелів, де «все включено» - робить відпочинок в цьому місті доступним для туристів з різним рівнем достатку.

пам'ятки Анапи

Пройшовши довгий шлях від античності до сучасності, Анапа сьогодні є курортом європейського рівня. Крім упорядкованих пляжів і теплого моря, тут є що подивитися.

1. Маяк Анапи - одне з найромантичніших і красивих місць, розташованих на березі моря. Тут збирається багато людей, щоб помилуватися заходом і зустріти світанок.

2. Музей Горгиппия цікавий тим, що зібрав в собі хроніки не одного тисячоліття. Там проходять екскурсії по розкопках стародавнього міста, що відноситься до 6 століття до нашої ери.

3. Не можна обійти увагою набережну, адже це візитна картка Анапи. Тут зібрані історичні пам'ятники, атракціони, алеї і знаменитий аквапарк «Золотий пляж». Прогулюючись по набережній, можна побачити більшість пам'яток, а також знайти виходи до найкращих пляжів курорту.

4. Акваріум «Батискаф» варто відвідати любителям морських глибин, щоб ближче познайомитися з їх мешканцями.

5. Бугазькій коса - 13 кілометрів охороняється природного території. Тут рай для серферів і шанувальників тихих, відокремлених пляжів.

Тут рай для серферів і шанувальників тихих, відокремлених пляжів

6. Лермонтовська альтанка привертає увагу в основному не через зв'язки з ім'ям великого поета, а завдяки чудовим видам, що відкриваються на Чорне море.

7. Дельфінарій і океанаріум «Риф» без сумніву також заслуговують увагу приїжджих.

Пляжі міста-курорту

Піщано-галькові пляжі, оточені дюнами, розкинулися на 49 км. Вони безперечно є головною гордістю Анапи. В межах міста все місця для купань облаштовані, тут чергують рятувальники, є кафе і надається прокат різних атрибутів для відпочинку та розваг.

1. Центральний пляж - ідеальне місце для відпочинку з дітьми. Тут є все для комфортного перебування навіть найменших туристів, плавний спуск і завжди тепле море.

2. «Мала бухта» - гальковий пляж, розташований в невеликому затоці. Тут також охоче відпочивають туристи з дітьми. Найчистіша і прозора вода приваблює любителів підводних глибин і дайверів.

3. Пляж «Кордон» також усипаний галькою. Саме тому сама прибережна зона і вода тут чистіше, ніж на піщаних пляжах. Тут можна попірнати з аквалангом або орендувати яхту для коротких і тривалих прогулянок по морю.

Свою увагу також заслуговують пляжі «Високий берег», «Золота бухта», дикі пляжі в Сукко http://sealist.ru/anapa/sukko/ і Витязево. Лікувальний пляж допомагає туристам поєднувати приємний відпочинок з корисним. Для мандрівників з дітьми відмінно підійдуть мілководні пляжі Джемете і Центральний в Витязево.

Проживання в Анапі

Всі готелі Анапи http://sealist.ru/anapa/anapax/соответствуют сучасним вимогам і забезпечені власними зонами відпочинку і навіть пляжами. Тут можна знайти номери, що відповідають будь-яким запитам: від недорогих однокімнатних з декількома спальними місцями, до номерів класу-люкс.

Крім численних готелів і пансіонатів, розташованих в межах міста, особливою популярністю користуються гостьові будиночки. Приватний сектор, відмінний варіант для заселення сім'ї або невеликої компанії друзів. До того ж можна попередньо обговорити всі деталі з власником житла.

Сімейний відпочинок в Росії, перш за все, асоціюється з Анапа - містом-курортом. Тут знайдеться розвага на будь-який смак - від історичних екскурсій і диких пляжів, до центрів розваг з активними видами відпочинку.

Новости