Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Освіта на Кіпрі - перспективи навчання для російських, вартість та інші особливості + відгуки

  1. Особливості освіти на Кіпрі
  2. Відео: дитячий сад на Північному Кіпрі
  3. Середня освіта
  4. Відео: навчання в британській школі на Кіпрі
  5. Вартість навчання на Кіпрі
  6. Найпопулярніші навчальні заклади
  7. Фотогалерея популярних серед російських шкіл і вузів
  8. Стипендія і гранти: відгуки іноземних студентів
  9. проживання студентів
  10. Умови отримання візи
  11. Курси і робота під час навчання, перспективи працевлаштування
  12. Плюси і мінуси освіти на Кіпрі (підсумкова таблиця)

Кіпр вабить красою середземноморських пейзажів, привертає м'яким кліматом, радує золотими пляжами. Однак комфортний відпочинок на Кіпрі вдало поєднується з якісною освітою. Доступна вартість навчання, весела студентська атмосфера, затишний побут - все це причини для імміграції на острів через навчання.

Особливості освіти на Кіпрі

Дошкільне виховання

На Кіпрі вже в шестимісячному віці малюків можна віддавати в ясла, де вони будуть отримувати необхідне виховання до трьох років. З трьох років діти направляються в дитячі дошкільні установи (дитячі садки), де проходять виховний курс до шестирічного віку.

Дитячі садки на Кіпрі працюють за традиційною методикою, але мають свої особливості. З малюками проводяться заняття, програма яких складається під певний віковий період. Виховна робота ведеться на декількох мовах. Стандартний набір - грецьку мову і англійську. Загальна виховання малюків виконується за методикою білінгвального освіти. Цей метод широко застосовується в більшості європейських країн.

Відео: дитячий сад на Північному Кіпрі

Дошкільні заклади Кіпру виділяються хорошою організацією безпосередньо сервісу. Дитяча кухня - це виборче збалансоване меню. Причому все, що приготовлено для харчування дітей, контролює спеціально найнятий дієтолог. Продумано організовані дитячі ігри на свіжому повітрі, застосовується гімнастика і лікувальна фізична культура. Робочий день стандартного дитячого садка триває 11-12 годин. Також є установи, де кілька днів в тиждень (середа, п'ятниця, субота) з 21:00 до 8:00 працюють нічні групи.

На Кіпрі функціонують кілька російських дитячих садків. Деякі з них, такі як «Умка» в Нікосії, є автономними установами. Інші, наприклад, дитячий сад «Sun Angel's Nest» в Пафосі, працюють при школах. Послуги дошкільного виховання платні.

Кіпр вабить красою середземноморських пейзажів, привертає м'яким кліматом, радує золотими пляжами

Освітня система Кіпру

Середня освіта

Період середньої освіти охоплює в цілому 12 років. З них перші шість (з 6 до 12) припадають на курс початкової школи. Далі з 12 років і до 15-річного віку проходиться курс гімназії (Gymnasium). Обов'язковою на Кіпрі вважається період освіти з віку 6 до 15 років. Весь цей термін кіпріоти вчаться безкоштовно за умови відвідування державних шкіл, але не приватних навчальних закладів.

... На Кіпрі програма для всіх шкіл єдина. Немає такого поділу, як в Росії. Звичайно, є школи, які славляться своїми традиціями. Є школи, розташовані ближче до західних районів міста, де багато дітей іммігрантів. Там, на жаль, рівень гірше з соціальних причин, ніж за державною вини ...

Pigeon

http://www.russiancyprus.info/viewtopic.php?f=126&t=16998&sid=42cc0e713aed438b1823fc73c5aeeb2e&start=25#p312211

Фінансування обов'язкового освіти в державних школах, гімназіях, ліцеях здійснюється за рахунок податкових зборів. Разом з державною системою існує інша - паралельна схема освіти приватного характеру. Тут навчання ведеться на платній основі акредитованими приватними школами, гімназіями, ліцеями. Велика частина таких установ належить іноземним структурам.

Навчальний рік середньої школи починається в першій декаді вересня (зазвичай 10 числа). Завершується навчання в кінці травня. Відвідування занять організовано в режимі п'ятиденки. Уроки починаються о 7:30 і закінчуються о 14:30. Перерви між уроками по 10-15 хвилин. Найтриваліша зміна - 25 хвилин. Літні канікули з червня по вересень. Додатково протягом року надається ще кілька короткострокових канікул.

Приватні школи передбачають платне навчання

Наступний (трирічний) рівень освіти - уніфікований ліцей (Unified Lyceum) або професійно-технічний ліцей (Secondary Technical and Vocational Education). Вікова група учнів від 15 до 18 років. Після завершення уніфікованого ліцею видається атестат середньої школи і сертифікат гуманітарія. Випускники професійно-технічних навчальних закладів отримують разом з атестатом сертифікат техніка. Володарі таких документів вже можуть працевлаштуватися клерками в офісах або робочими технічних служб.

Серед особливостей шкільної освіти Кіпру - уніформа, яку повинні носити все учні середньої школи. Традиційний стиль уніформи - штани сірого кольору з чорними футболками для хлопчиків і такого ж забарвлення спідниці в парі з білими блузами для дівчаток.

... Дуже короткий шкільний день, початкова школа і старша закінчують з різницею 1 годину, що незручно при декількох дітей. Напевно, у дорослих дітей не виходить занурення в англійську мову. Зате ціни на Кіпрі найдешевші в усьому світі на англійське навчання. Якщо порівнювати з Москвою, менше як мінімум в 3 рази ...

SvetlanaRepina

http://otzovik.com/review_772120.html

... У мене дві дівчинки 13 і 11 років. Два роки тому прийшли вчитися в GAU зі звичайної московської школи. Навчання англійською. Учнів, що не говорять по-турецьки 10-15%. Через два місяці, коли пройшов шок у дітей, вони стали сприймати англійську мову (до переїзду 1,5 року приходив репетитор 2 рази в тиждень + шкільна програма) ...

Scythian

http://kipr.travel/showpost.php?s=15668859e0a0cad60f987cbdf43dd730&p=1720&postcount=7

Відео: навчання в британській школі на Кіпрі

Система вищої освіти

Систему вищої освіти Кіпру представляють кілька університетів державної приналежності, а також приватні інститути та коледжі. Цією ж системі належать так звані установи вищого університетського освіти. Стандартний вік абітурієнтів всіх типів вищих навчальних закладів - 18 років і старше. Академічний рік починається у вересні і триває до червня. Річний освітній процес розділений на два семестри. Прийом студентів здійснюється за результатами вступних іспитів. Умови проведення іспитів затверджуються Міністерством освіти і культури Кіпру.

Вища школа Кіпру складається з трьох окремих ступенів:

  • бакалаврат,
  • магістратура,
  • аспірантура.

Ступінь бакалавра студенти-кіпріоти отримують зазвичай за 4 роки освіти в рамках першого ступеня вищої школи. Два додаткових року вимагає ступінь магістра. Нарешті, аспірантура - третій ступінь вищої освіти, де конкретні терміни навчання залежать від спеціалізації. Як правило, студенти аспірантури вдосконалюють знання протягом 3-6 років.

Як правило, студенти аспірантури вдосконалюють знання протягом 3-6 років

В університетах Кіпру, як правило, викладають на грецькій і англійській мовах

Серед мов викладання широко поширені англійська і грецька. Деякі вузи Кіпру навчають турецькою мовою. Далі за значущістю йдуть французький і російський. В основному російську мову використовують на курсах туристичного менеджменту. Сьогодні цей напрямок популярно серед російських студентів-іммігрантів.

... Зараз в середземноморському універі (в Фамагусті) навчаються дві мої знайомі - українка (англійська на рівні кращому, ніж мій) і румунка (з дипломом учителя англійської та французької мов). Вчаться там вони в магістратурі. Я теж думала, що универ тут фу, школи теж, ніяких знань та ін. Так ось, обидві вони в один голос говорять, що навчання дуже серйозна, все виключно англійською, рівень якого вище, ніж їх обох разом узятих. Спеціальність - туризм ...

karaterina

http://rusnorthcyprus.2x2forum.com/t637p25-topic#14216

Вартість навчання на Кіпрі

Безкоштовної навчання для іноземних громадян на Кіпрі немає. Навіть якщо брати період обов'язкової освіти, щоб безкоштовно навчатися в державній школі Кіпру, необхідний вид на проживання. Приватні школи приймають усіх без винятку, але вартість навчання в них досягає 12-18 тис. Євро в рік. Правда, варто відзначити - в цю суму входять витрати на проживання та харчування.

Освіта в рамках вищої школи платне за замовчуванням. Точну калькуляцію витрат на навчання робить кожен конкретний вуз виходячи зі своїх потреб і можливостей. В середньому державні університети Кіпру беруть 3000-3200 євро за один академічний рік. Освіта в приватних коледжах і вузах обійдеться дорожче - від 4000 євро.

Сума витрат на освіту - це не тільки оплата за навчання. Життя на Кіпрі, хай і не така дорога, але все одно вимагає мінімум 300-350 євро в місяць на харчування, проїзд, одяг, послуги зв'язку та інше. Також доведеться заплатити за медичну страховку близько 100 євро.

... В університетах Кіпру прекрасні можливості брати участь в програмах студентського обміну (типу Ерасмус). Найчастіше Кіпрські університети співпрацюють з англійськими та французькими. Так що, в залежності від програми навчання і знань мови, можна безкоштовно поїхати повчитися півроку / рік в іншій країні ...

Anya

http://dokacy.com/forum/viewtopic.php?p=483#p577

Найпопулярніші навчальні заклади

Число навчальних закладів на Кіпрі відносно невелике, якщо порівнювати з іншими країнами. Але навіть такий скромний список шкіл, ліцеїв, коледжів та вузів має безперечних лідерів серед іммігрантів і місцевого населення:

  • Російська загальноосвітня школа «Учні Піфагора»,
  • Кіпрський коледж,
  • Відкритий університет Кіпру,
  • Технологічний університет,
  • Університет Фредеріка.

«Учні Піфагора» - це російськомовне приватне освітній заклад. Школа, створена в 1999 році, дуже швидко прославилася якісною підготовкою дітей у напрямку вивчення іноземних мов. При цьому мова йде про поглиблену вивченні англійської мови. Випускники російської школи отримують два атестати про повну загальну середню освіту - російського зразка і європейського.

... Доступ до школи закритий. Діти під контролем. Директор і власник школи - російська дама, колишня російська вчителька, жорстка, точна. Давно на Кіпрі. Сама приймає батьків, повністю в курсі всіх справ школи. Реально керує процесом ...

kvantum1

http://life-in-cyprus.livejournal.com/70094.html

Коледж Кіпру - найстаріший вуз, заснований ще в 1961 році. Є частиною відомого Європейського університету Кіпру. Установа обладнано сучасною обчислювальною технікою. У розпорядженні студентів є багата бібліотека, сучасний спортивний комплекс. Коледж Кіпру, на думку європейських і американських фахівців, дає освіту високого рівня.

Відкритий університет Кіпру - єдиний вуз на Кіпрі, який поряд з традиційними напрямками пропонує дистанційну освіту. Система навчання вузу включає в себе велику кількість дослідницьких програм, спрямованих на розробку методологій і високих технологій. Підтримуються університетський і подипломна режими освіти.

Технологічний університет є одним з молодих вузів Кіпру. Будівництво було завершено в 2004 році, а перших студентів ВНЗ брав в 2007-му. Запуск Технологічного університету суттєво розширив можливості абітурієнтів різних соціальних груп за вибором спеціалізацій. З'явилися нові напрямки, які не могли запропонувати інші університети Кіпру.

Університет Фредеріка - це приватний університет, на базі якого діють шість спеціалізованих шкіл. Кожна школа пропонує навчання різних спеціалізацій. Наприклад, є школа економічних наук і адміністрування, школа інженерних і прикладних наук. В цілому університет пропонує програми бакалаврату та магістратури в області науки, техніки, мистецтва та ін.

Фотогалерея популярних серед російських шкіл і вузів

Які вимоги пред'являються до іноземців під час вступу?

Вимоги кіпрських вузів зводяться до наступних пунктів:

  • абітурієнтам бакалаврату необхідний як мінімум атестат про повну загальну середню освіту,
  • абітурієнтам магістратури потрібно ступінь бакалавра,
  • в будь-якому випадку необхідні знання англійської (грецького) мови,
  • відомості успішності за попереднім освіти, завірені в Міністерстві освіти чи адміністрацією навчального закладу,
  • медична довідка, що підтверджує відсутність туберкульозу та гепатиту «Б»,
  • заяву за встановленою формою до адміністрації вузу,
  • одне або кілька рекомендаційних листів,
  • документ, що підтверджує наявність спонсора,
  • ксерокопія посвідчення особи (паспорта),
  • фотографії паспортного розміру - 5 шт.

Варто відзначити, що кіпрські вузи не пред'являють високих вимог щодо знань англійської мови. Зокрема, абітурієнтам необов'язково проходити мовні тести TOEFL, GRE, SAT, IELTS, GMAT. Але для власників таких документів з високим балом - це значуща деталь при вирішенні питання про надання студентських стипендій. Документи необхідно перевести на англійську мову.

Стипендія і гранти: відгуки іноземних студентів

Як і всюди в світі, гранти та стипендії також надаються студентам кіпрських вузів. Правда, головним чином робиться це у випадках істотної фінансової потреби заявників. Сума гранту розраховується виходячи з реальних фінансових потреб студента в допомоги. Але, як правило, розмір грантів в кіпрських вузах не перевищує однієї третини суми оплати за навчання.

Тим часом університети і коледжі сильно обмежені в засобах, призначених під фінансову допомогу. Тому необхідні серйозні аргументи для того, щоб отримати грант. На курсах бакалаврату ці обмеження більш виражені, ніж в магістратурі і аспірантурі. Причому такий розклад характерний для вищих навчальних закладів та державних, і приватних.

Кількість стипендій, на які можуть розраховувати іноземні студенти, обчислюється десятками. Велика частина з доступних стипендій публікується, наприклад, на varsityadmission.com та інших сайтах. Питаннями надання стипендій займається Бюро освіти і Департамент культури Кіпру.

... Не погоджуся. Я як раз в цьому році отримав Держ Грант на навчання в розмірі 2500 і це максимум того, що вони надають. Звичайно, наскільки знаю, все залежить і від багатьох сімейних факторів ...

dima_ia

http://www.russiancyprus.info/viewtopic.php?f=126&t=21387#p370110

... Зі мною футболіст навчався, щодо високого рівня. Так йому знижку зробили на навчання, щоб він за університетську команду грав. Ви, часом, не спортсмен? Тоді скидочку можна було б попросити ...

lefkosha

http://russian-cyprus.org/viewtopic.php?p=221034#p220953

проживання студентів

Варіантів для проживання на Кіпрі безліч. Студенти можуть проживати в готелях і гостьових будинках, в громадських гуртожитках і школах-інтернатах, в студентських містечках і в орендованих квартирах. Адміністрація університетів і коледжів зазвичай надає активну допомогу в кожному окремому випадку розміщення. Знаходять місце проживання поруч з вузом, за доступною ціною, комфортне і зручне для студента.

Знаходять місце проживання поруч з вузом, за доступною ціною, комфортне і зручне для студента

Студенти можуть проживати в гостьових будинках, гуртожитках при університетах, знімати житло

Студентські містечка - вдалий вибір, але місць на всіх в студентських кампусах не вистачає. До того ж вартість проживання в кампусі фактично дорівнює вартості оренди комфортної квартири 300-500 євро на місяць. Слід врахувати, що ця сума тільки за оренду і додатково до неї потрібно оплачувати споживання води, електрики, газу та інші послуги.

Умови отримання візи

Іноземцям, які прибувають на острів вчитися, необхідна кіпрська студентська віза. Документ оформляється завчасно (за 2-3 місяці) до початку освітнього процесу. Заявка на оформлення візи повинна надходити від адміністрації навчального закладу Кіпру. Кандидат на оформлення студентської візи повинен мати такі документи:

  • закордонний паспорт з запасом терміну дії мінімум 1 рік,
  • ксерокопії важливих сторінок посвідчення особи,
  • особиста заява на фірмовому бланку,
  • фотографії паспортного формату в кількості 4 штук,
  • довідка про наявність достатньої суми коштів для життя на Кіпрі,
  • оригінал атестата про повну загальну середню освіту, завірений нотаріально,
  • довідка від органів правопорядку про відсутність судимостей і переслідувань,
  • довідка від навчального закладу Кіпру про прийом на навчання,
  • чек оплачених послуг оформлення візи.

Курси і робота під час навчання, перспективи працевлаштування

На Кіпрі активно працюють два види курсів, де іноземні студенти можуть здобувати додаткову освіту в процесі навчання. Іммігрантам традиційно пропонуються курси, наприклад, для вивчення грецької або англійської, іспанської або французької, а також турецької мов. Крім того, популярні курси в області туристичного менеджменту.

Працювати студентам кіпрських вузів дозволяється, але є деякі обмеження. Так, перші шість місяців робота за сумісництвом з навчанням категорично заборонена. Після закінчення цього терміну обмеження знімаються, але тільки для роботи на території студентських кампусів. Або ж якщо студент знайшов роботу за межами студентського містечка, він повинен отримати офіційний дозвіл від адміністрації вузу.

Робота студентів, як правило, носить характер низької кваліфікації. Поширені посади:

  • працівники їдальні,
  • охоронці,
  • прибиральники приміщень,
  • бармени,
  • збирачі фруктів,
  • туристичні гіди,
  • вожаті в дитячих таборах.

Заробіток в середньому становить 10-20 євро за годину роботи.

Перспективи працевлаштування после Завершення навчання Досить туманні. Тім более что Кіпр так само, як много других стран, охопіла економічна криза. Если пощастило, можна влаштуватіся знову ж в сфере туризму. Зокрема, керуючим готелів, перекладачем, інженером-електриком.

Плюси і мінуси освіти на Кіпрі (підсумкова таблиця)

Кіпр, як мета імміграції через навчання, пропонує освіту високих стандартів якості. Тут готові дати іноземним студентам необхідні знання, забезпечити всіма навичками для майбутньої роботи на міжнародному ринку. Приємні кліматичні умови на Кіпрі лише піднімають рівень якості освіти, роблячи навчальний процес більш продуктивним і ефективним.

Php?
Php?
Php?
Php?
Ви, часом, не спортсмен?
Php?

Новости