Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Британське громадянство» Дурова обійшлося шахраям в тисячу рублів

Минулого тижня багато ЗМІ повідомили, що засновник Telegram Павло Дуров отримав громадянство Великобританії і зареєстрував в цій країні фірму. Пізніше стало відомо, що це фейк. Видання Quartz пояснило, як невідомим вдалося обдурити ЗМІ. Минулого тижня багато ЗМІ повідомили, що засновник Telegram Павло Дуров отримав громадянство Великобританії і зареєстрував в цій країні фірму

Повідомлення про британське громадянство Дурова з'явилися 6 квітня. ЗМІ посилалися на сайт Реєстраційної палати Великобританії. На ньому з'явився запис, що 28 лютого якийсь Павло Дуров зареєстрував в Сполученому Королівстві компанію Telegram Open Network Limited зі статутним капіталом в 800 мільйонів фунтів. У реєстрі вказано, що Дуров має громадянство Великобританії і проживає в цій країні.

У Telegram інформацію про британське громадянство назвали фейком. Про це повідомляється в Twitter компанії.

«Ця стаття фейк. Швидше за все, Пранк або шахрайство, Павло не реєстрував таку компанію ».

раніше ЗМІ повідомляли , Що в Telegram працюють над блокчейн-платформою на базі месенджера, яка буде називатися Telegram Open Network (TON). Схожі імена має і компанія, зазначена в реєстрі британських фірм. У лютому цього року Telegram провів пресейл до публічного розміщення токенов (ICO), в ході якого зібрав понад 850 мільйонів доларів від 81 інвестора. Під час другого раунду інвестицій компанія отримала ще 850 мільйонів.

як пише Quartz, потрапити в реєстр британських фірм щодо просто - достатньо подати заявку онлайн і заплатити 12 фунтів (тисяча рублів). У 2012 році було відомо про 528 випадках, коли шахраї створювали фейковий записи про реєстрацію фірм. Фіктивні записи допомагають переконувати клієнтів та інвесторів в тому, що справи у компанії йдуть добре.

Видання також згадує кілька моментів, які роблять реєстрацію Telegram Open Network Limited підозрілою. По-перше, відомо, що Дуров має громадянство Сент-Кітс і Невіс, хоча в реєстрі вказано, що він громадянин Великобританії. По-друге, в реєстрі йдеться, що компанія має статутний капітал у 800 мільйонів фунтів. Кріптоінвестор, який заявив про участь в ICO месенджера і побажав залишитися невідомим, заявив виданню, що така сума спричинить за собою вражаючий податок.

Поділитися статтею

Новости