Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

8 сервісів для моніторингу згадок готелю в інтернеті

  1. Причини відстежувати згадки бренду в соціальних мережах
  2. Корисні сервіси для моніторингу бренду готелю в соцмережах
  3. Безкоштовні сервіси
  4. Платні сервіси

Сервіси фіксують лайки, репости, коментарі, географію повідомлень, дані про авторів постів

Причини відстежувати згадки бренду в соціальних мережах

Робота з негативом. Безперервний моніторинг інформаційного середовища дозволяє оцінювати репутацію готелю і при необхідності вносити корективи. Відповіді на критику гостей готелю повинні бути оперативними, спокійними і конструктивними. Уміння правильно вирішити конфліктну ситуацію покращує імідж готелю.
Припинення чуток. Завдяки моніторингу згадок отельер може своєчасно відповісти на неправдиву інформацію, якщо вона з'явилася в соціальних мережах.
Подяка за позитивні відгуки. Це хороший спосіб поповнити клуб друзів готелю, так як позитивні коментарі зазвичай залишають найбільш лояльні гості.
Вивчення цільової аудиторії. Моніторинг згадок готелю в соціальних медіа дає можливість докладніше вивчити цільову аудиторію і її поведінка в соціальних мережах: які питання часто задають гості, які теми коментують, коли ставлять лайки і роблять репости, наскільки активно беруть участь в опитуваннях і рекламних акціях. За допомогою моніторингу можна виявити лідерів думок, налагодити з ними контакт і залучати їх в подальшому для просування готелю.
Моніторинг конкурентів. Крім огляду згадок свого бренду, корисно отримувати статистику по конкурентам. Ви зможете побачити їх активність в соцмережах, відстежити зміну продукту, послуг, зрозуміти, як аудиторія соцмереж оцінює роботу.
Вибір майданчиків для просування в соціальних медіа. Порівнюючи посилання на готель в різних соцмережах, отельер розуміє, які з майданчиків краще працюють, де частіше з'являються коментарі користувачів. Це дозволить більш ретельно планувати рекламний бюджет, інвестуючи в ті майданчики, де знаходиться більше цільової аудиторії готелю.

Корисні сервіси для моніторингу бренду готелю в соцмережах

Якщо ви не плануєте інвестувати додатково до програм з моніторингу згадок в Social Media, можна робити пошук посилань в ручному режимі в соціальних мережах, де біля готелю є акаунти. Мінус варіанту в тому, що у отельера часто на це не вистачає часу.

Безкоштовні сервіси

«Яндекс. Блоги »- система здійснює пошук згадок за назвою компанії або ключовою фразою в блогхостинга, затребуваних серед російськомовної аудиторії. У цьому списку «Живий Журнал», LiveInternet, Blogger, «Я.ру», Twitter і деякі інші.

«Google Сповіщення» - користувачі підписуються на ключові слова і фрази, за якими шукаються посилання. Можна налаштувати джерела (відео, блоги, обговорення та інше), частоту доставки звіту по електронній пошті.

Інші сервіси моніторингу платні. У деяких випадках є безкоштовні версії з обмеженим функціоналом. Можливо, цього цілком вистачить для пробного періоду.

Платні сервіси

Щоб почати пошук згадок в соцмережах, необхідно задати ключові і мінус-слова. Сервіси фіксують лайки, репости, коментарі, географію повідомлень. Програми ведуть збір даних про авторів постів: ім'я, вік, стать, місце проживання. Зібрані згадки розмічаються тегами. Дані аналізуються по емоційному забарвленню (це допомагає виділити негативні і позитивні відгуки), джерелами, авторам. Зібрана інформація видається у вигляді графіків і звітів. З даними можна працювати в сервісі або експортувати в файл (таблицю), можна налаштувати відправку звіту на електронну пошту.

Сервіси не включають в огляд згадки готелю в закритих групах і профілях, так як вони не індексуються пошуковими системами. Моніторинг закритих спільнот можливий тільки в ручному режимі.

YouScan - сервіс охоплює соціальні мережі, блоги, форуми, електронні ЗМІ, сайти відгуків і формує звіти за різними джерелами, авторам повідомлень, емоційного окрасу згадок, дозволяє порівнювати результати компанії-замовника зі звітами по її конкурентам.

Система передбачає функції командної роботи: наприклад, керуючий готелем може доручити співробітникові ресепшен дати відповідь на опублікований відгук. Додаткова можливість програми - аналіз слів, часто зустрічаються разом з об'єктом пошуку.

BuzzLook - один з перших на російському ринку сервісів моніторингу соцмереж. У 2016 році розробники поліпшили швидкість і якість пошуку, зберігши функціонал: роботу з репутацією бренду, аналіз конкурентів, можливість відповідати клієнтам, збирати від них питання і пропозиції.

Babkee - ще одна розробка російських фахівців. Користувачі відзначають простий і зручний інтерфейс програми. Розробники підкреслюють високу точність у визначенні емоційного забарвлення повідомлення.

Крібрум - система моніторингу, яка збирає згадки з російськомовних ресурсів інтернету. Охоплення пошуку, за твердженням розробників, становить 98% всіх згадувань, фільтрація спаму - до 95%. Більша частина повідомлень потрапляють в систему через 15 секунд після публікації.

IQBuzz - система охоплює понад 10 тисяч джерел. Програма бачить дубльовані повідомлення (перепис). Користувачі відзначають гнучкий інтерфейс і зручний пошук по історії повідомлень.

Brand Analytics - ще один поширений сервіс моніторингу SM і ЗМІ. Інформація про свіжому повідомленні з'являється в програмі через 10 хвилин після публікації в соцмережах. У звітах - число згадок, соціальні мережі, де готель частіше обговорюється, тональність постів, важливі теми. В основній версії програми є зручна опція: відповідь автору повідомлення можна написати прямо з особистого кабінету. Для невеликих компаній рекомендується версія BA Express. Плата за користування нараховується від кількості знайдених сервісом згадок.

Плата за користування нараховується від кількості знайдених сервісом згадок

Новости