Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Веб-камера онлайн Казахстан, Шимкент

Приємного перегляду!

При розміщенні коду камери на сторонніх сайтах посилання на www.splus.kz обов'язкове!

В епоху СРСР наше місто називалося Чимкент. Вимова цього слова важко давалося іногороднім, і ми найчастіше чули «Чи КМ ент». Пошуковик Гугл видає 2'900 результатів такого неправильного написання в різних матеріалах, в тому числі в діючих розкладах поїздів, літаків і т. Д.

З 1993 року назва міста була змінена на Шимкент, після чого всі, хто вивчав правила російської мови, випробували мозкової колапс при написанні «И» після «Ш» З 1993 року назва міста була змінена на Шимкент, після чого всі, хто вивчав правила російської мови, випробували мозкової колапс при написанні «И» після «Ш» . Гугл сьогодні знаходить 9'800 результатів слова «Ш И мкент», адже саме так його написали тисячі людей.

Отже, Шимкент - наше улюблене місто і адміністративний центр Південно-Казахстанської області. На номерах наших автомашин сьогодні регіон позначається цифрою 13, до цього була буква X (ікс, але деякі люди сприймали як Хе), ще раніше при радянському союзі ЧМО, ось така еволюція двозначних цифр, букв і абревіатур Отже, Шимкент - наше улюблене місто і адміністративний центр Південно-Казахстанської області .

Жителі інших областей нас називають Техасом, і, може бути, щиро, а може, жартома стверджують, що наші водії ніколи не дотримуються правил дорожнього руху, а всі чоловіки заправляють штани в шкарпетки Жителі інших областей нас називають Техасом, і, може бути, щиро, а може, жартома стверджують, що наші водії ніколи не дотримуються правил дорожнього руху, а всі чоловіки заправляють штани в шкарпетки . Не бійтеся, приїжджайте до нас в гості і переконайтеся самі, що це не так.

Насправді ми хлопці культурні та просунуті, навіть ось встановили і налаштували в центрі Шимкента веб-камеру з найкращим в нашій країні якістю картинки. На цьому відео кожен з вас з висоти пташиного польоту може в реальному часі подивитися на проспект Республіки (колишній проспект Леніна). Всі, хто сумує за батьківщиною в тривалому відрядженні, на навчанні, просто далеко від будинку або збирається приїхати в Шимкент - це відео для вас!

Шимкентци - багатонаціональний народ: казахи, росіяни, корейці, узбеки, татари ... перерахувати всіх просто неможливо. Може бути, саме тому Шимкент славиться недорогий і дуже смачною кухнею: шашлик і плов, хе і самса, Кукса і бешбармак, чак-чак і багато-багато іншого. Численні кафе і ресторани в нашому місті завжди чекають дорогих гостей.

Жителям нашого міста пощастило: ми живемо в прекрасному регіоні з унікальною і різноманітною природою, де є гори і степи, піски і річки, озера і водосховища.

Наші гори знаходяться всього в 30-70 км від міста, взимку ми катаємося на лижах і на санках, навесні збираємо гриби, влітку ходимо в турпоходи, рятуємося від спеки і милуємося величчю снігових вершин. Ловимо рибу і промишляв підводним полюванням в прозорій гірській воді, зачерпує прямо з річки і п'ємо чай з свіжозірвані чебрецем, звіробоєм, смородиною і барбарисом.

Наші річки - Сирдар'я, Арись, Ак-Су, Чу, Боралдай. Великі водосховища - Чардара, Коксарай і Бугунь. Тут ми з кінця весни і до середини осені відпочиваємо, купаємося, ловимо сомів, змієголова, сазана, судака, щуку, жереха, чехоня, ляща, Маринку і Османа.

В горах, степах, пісках на озерах і річках в дозволений період мисливцям є що добути: у нас водяться гуси, качки, фазани, борсуки, кабани, зайці, лисиці, вовки, козулі. Заборонено полювання на мешкають у нас ведмедя, дикобраза, архара, сайгаки, оленя.

Веб-камера надана компанією «Сервіс Плюс», лідером автоматизації всіх сфер бізнесу в Шимкенті, ЮКО і Казахстані. Ви можете подивитися інформацію про ТОВ «Сервіс Плюс», купити товари в нашому каталозі або Зв'язок з нами.

На зображенні нижче ви можете побачити, де розташована і куди направлена ​​веб-камера. Для тих, хто давно не був в Шимкенті, ми вказали старі назви вулиць:

1. Проспект Б. Момишули - колишній проспект Космонавтів.

2. Проспект Тауке-Хана - колишній проспект Комуністичний.

3. Проспект Республіки - колишній проспект Леніна.

Проспект Республіки - колишній проспект Леніна

  • стрілка - це веб-камера на будівлі офісу компанії «Сервіс Плюс»,
  • правіше - школа №7 ім. Спатаева і магазин «Гульжан»,
  • внизу зліва - фонтан «Тюльпан» (поруч з КазХТІ),
  • правіше - з червоним дахом будинок №2 по пр. Леніна,
  • далі - колишній готель «Південна» (зараз «Клара-Сапар центр»).

Дивіться і коментуйте фотографії Шимкента в нашій фотогалереї .

Новости