Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Хорватії - 2019. Ціни та відгуки

  1. Чим привабливий відпочинок в Хорватії
  2. Коли краще відпочивати в Хорватії
  3. Кращі курорти і пляжі
  4. Віза
  5. Відпочинок в Хорватії по туру
  6. Ціни на авіаквитки
  7. Ціни на житло
  8. Ціни на їжу в кафе і ресторанах
  9. Ціни на екскурсії
  10. Ціни на відпочинок і розваги в Хорватії
  11. Ціни на транспорт
  12. Відпочинок в Хорватії з дітьми
  13. Поради і відгуки туристів про відпочинок в Хорватії

Все про відпочинок на морі в Хорватії. Ознайомтеся з цінами на тури, квитки, житло, їжу, розваги та екскурсії в 2019 році. Дізнайтеся про оформлення візи, особливості пляжного відпочинку в Хорватії з дітьми та відгуках туристів.

Європейська країна на узбережжі Адріатичного моря поки мало освоєна російськими туристами. Істотний мінус відпочинку в Хорватії в 2019 році - не низькі ціни. Відпустка тут обходиться набагато дорожче, ніж на чорноморському узбережжі, в країнах Східної Європи і в Туреччині.

Чим привабливий відпочинок в Хорватії

Туристам подобається екологічність курортів Хорватії. На них прекрасні умови для пляжного відпочинку - чисті галькові і піщані пляжі, прозоре тепле море і поросле соснами узбережжі.

Сюди приїжджають також з метою поправити здоров'я. У країні є два десятка термальних джерел, цілющі грязі і родовище нафталана. Гості Хорватії завжди можуть підлікуватися в центрах таласотерапії і на бальнеологічних курортах.

Шанувальники активного відпочинку приїжджають до Хорватії заради походів в роки, велосипедних подорожей, занять альпінізмом, спелеологією, рафтингом і дайвінгом. Цінителі історії - щоб подивитися на античні амфітеатри, палаци і старовинні собори. Любителі зимових видів спорту вважають, що гірськолижні курорти Хорватії мало поступаються престижним альпійським.

(Фото © unsplash.com / @mtckznc)

Коли краще відпочивати в Хорватії

На хорватські курорти приїжджають цілий рік. Взимку тут буває багато шанувальників зимових видів спорту. Міжсезоння зручно для екскурсійного туризму, а теплу пору року вибирають для відпочинку біля моря.

Пляжний сезон на березі Адріатики починається в кінці травня і закінчується в жовтні. Більшість туристів приїжджають на відпочинок до Хорватії в літні місяці. У липні і серпні повітря на узбережжі прогрівається до +30 ... + 34 ° С, але за рахунок низької вологості і свіжих морських бризів спека переноситься легко. Температура морської води влітку досягає +21 ... + 27 ° С.

З настанням осені море остигає не відразу. Протягом вересня та на початку жовтня воно цілком підходить для купання - температура води +22 ... + 23 ° С. Оксамитовий сезон в Хорватії люблять батьки з дітьми.

Відеотур по Хорватії

Кращі курорти і пляжі

Для відпочинку в Хорватії існують найрізноманітніші умови. У країні є курорти на материку і на островах, місця, де вважає за краще відпочивати молодь і прибережні оздоровчі центри. При бажанні можна зупинитися в крупному місті або провести відпустку в тихому курортному селищі. За відгуками, для відпочинку в Хорватії туристи часто вибирають Спліт, Дубровник і Шибеник.

На півострові Істрія переважають пляжі з бетонних платформ. У Південній і Середньої Далмації узбережжі покрито галькою, а на островах в Адріатичному морі є пляжі з дрібним білим піском. Багато туристів віддають перевагу пляжному відпочинку на островах Брач, Хвар, Корчула і Крк. Лежак на день на пляжах можна взяти за 20 HRK, а парасольку від сонця - за 15 HRK.

Курорти Хорватії →

Карта курортів Хорватії

Віза

Для відвідування країни росіяни повинні оформляти візу. Залежно від цілей і тривалості поїздки заявникам видається одноразова, дворазова або багаторазова віза. До Хорватії можна потрапити і за чинною шенгенській візі.

Оформлення займає 5-14 днів. Ціна короткотермінової візи: 35 євро + сервісний збір 26 євро. Термінове оформлення коштує в два рази дорожче.

Віза до Хорватії →

(Фото © unsplash.com / @grantritchie)

Відпочинок в Хорватії по туру

Путівки в Хорватію найбільш популярні влітку і в гірськолижний сезон. Найвищою їх вартість буває в липні, серпні і на новорічні свята.

Ціна туру на двох для відпочинку в Хорватії в 2019 році при розміщенні в готелі 3 * (в рублях):

місяць 7 ночей 11 ночей 14 ночей липня 77000 87000 95000 серпні 85000 92000 102000 вересня 76000 84000 93000 жовтні 63000 73000 78000

Зазначені ціни приблизні. Вони постійно змінюються і залежать від попиту.

Знайти тур до Хорватії →

Ціни на авіаквитки

Вартість квитків на літак, як і ціни на тури, підвищується два рази в рік - на новорічні свята та в два останніх місяці літа. Найнижчими ціни бувають в жовтні і листопаді: з Москви - 11 000 рублів, а з Санкт-Петербурга - 13 600 рублів.

Вартість авіаквитка туди і назад в липні і серпні з Москви - від 13 тисяч рублів, з Петербурга - від 14 тисяч. Влітку можна зловити чартери з Москви (наприклад, на курорт Пула) від 9500 рублів в обидва боки.

Трансфер з аеропорту можна замовити заздалегідь онлайн на сервісі KiwiTaxi . Уже після прильоту вас чекатиме автомобіль.

(Фото © unsplash.com / @jacqueslg)

Ціни на житло

Хорватська туристична інфраструктура тільки розвивається, тому на курортах мало комфортабельних готелів 4 * і 5 *. За відгуками відпочиваючих, готелі Хорватії надають хороший рівень сервісу. Вони пропонують туристам сніданки або напівпансіон зі шведським столом. Тільки кілька готелів обслуговують туристів за системою "все включено". Найвищою вартістю житла відрізняються Загреб і Дубровнік.

Ціни за номер на двох у готелях популярних хорватських курортів в липні і серпні 2019 року. Вартість вказана в євро:

ПулаДубровник

Готель 1 * 55 65 Готель 2 * 60 75 Готель 3 * 65 80 Готель 4 * 100 120 Готель 5 * 200 310

На відміну від готелів, оренда житла в приватному секторі обходиться дешевше. Знайти апартаменти, квартиру або кімнату можна на сервісі Airbnb . У високий сезон квартира в Дубровнику коштує 18-20 євро на добу, а кімната в гестхауса або невелике бунгало - 16-18 євро. Приблизно за такі ж гроші можна зняти житло в місті Цавтат. За окрему квартиру і кімнату в апартаментах просять 16-22 євро. Вілли стоять дорожче - від 27 євро на добу.

Вілли стоять дорожче - від 27 євро на добу

(Фото © Fulcrum35 / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Ціни на їжу в кафе і ресторанах

Курс валюти: 1 хорватська куна (HRK) = 10 рублів.

Під час відпочинку в Хорватії приділіть увагу національним стравам. Країна славиться смачною їжею і великими порціями, які подають в ресторанах і кафе. У бюджетному кафе удвох можна поснідати і пообідати за 80 HRK. Вечеря в недорогому ресторані обійдеться в 200 HRK. За застілля з алкоголем попросять від 400 HRK. Господарі хорватських таверн або Коноба зазвичай пропонують відвідувачам смачні настоянки власного приготування.

Ціни на популярні страви і напої:

  • піца - 28 HRK;
  • паста - 30 HRK;
  • смажена риба - 30 HRK;
  • рибне плато - 100 HRK;
  • різотто з морепродуктами - 45 HRK;
  • салат - 20 HRK;
  • суп - 10-25 HRK;
  • м'ясо на грилі 40 HRK;
  • печена кукурудза на вулиці - 10 HRK;
  • кава з молоком (білого кава) - 15 HRK;
  • чай - 10 HRK;
  • місцеве бочкове пиво, 0,5 л - 15 HRK;
  • червоне вино місцевого розливу - 26 HRK.

Скільки коштує їжа в Хорватії →

(Фото © unsplash.com / @brookelark)

Ціни на екскурсії

Екскурсійні тури по хорватським пам'яток обходяться недешево. В середньому ціни на одноденну екскурсію варіюють від 40 до 70 євро. З цієї причини більшість туристів намагається подорожувати самостійно. Купувати вигідно тільки тури в місця, куди важко доїхати самим, або екскурсії, де передбачена цікава культурна або спортивна програма. За відгуками туристів, під час відпочинку в Хорватії популярні:

  • екскурсія на водному автобусі з прозорим дном - 10 євро;
  • пам'ятки в передмістях Дубровника, 4 години - 40 євро;
  • Плитвицкие озера - 75-90 євро;
  • національний парк "Крка" - 60 євро;
  • дельта річки Неретви - 55 євро;
  • Загорська Далмація з дегустацією вин - 50 євро;
  • вина і винні погреби півострова Пелешац - 55 євро;
  • три острови: Лопуд, Колочеп і Гіпан - 35 євро;
  • поїздка до Венеції, 1 день - 75 євро.

Шукайте цікаві екскурсії в Хорватії на сайтах Sputnik8 і Tripster . Індивідуальні та групові, без натовпів туристів і російською мовою.

(Фото © unsplash.com / @adspedia)

Ціни на відпочинок і розваги в Хорватії

Розваги в Хорватії стандартні для всіх середземноморських курортів. Квиток в аквапарк Istralandia коштує 15 євро для дорослих і 12 євро для дітей, в аквапарк Aquacolors - 25 євро для дорослих і 19 євро для дітей. Парк динозаврів в Оміш обійдеться в 11 євро, парк мініатюр Mini Croatia - в 3,4 євро, Морський музей і акваріум в Дубровнику - в 11 євро, а Музей черепашок в Спліті - в 1,4 євро.

У любителів активного відпочинку в Хорватії затребувані:

  • морська прогулянка на катамарані з рибним пікніком - 35 євро;
  • морська рибалка - 60 євро;
  • тури по річках на каное та байдарках, 1 день - 60 євро;
  • рафтинг по каньйону річки Цетіна, 1 день - 90 євро;
  • джип-сафарі, 1 день - 80 євро;
  • Лімський фіорд з дегустацією устриць - 45 євро.

морська прогулянка на катамарані з рибним пікніком - 35 євро;   морська рибалка - 60 євро;   тури по річках на каное та байдарках, 1 день - 60 євро;   рафтинг по каньйону річки Цетіна, 1 день - 90 євро;   джип-сафарі, 1 день - 80 євро;   Лімський фіорд з дегустацією устриць - 45 євро

(Фото © unsplash.com / @ian_froome_photography)

Ціни на транспорт

Орендувати авто онлайн можна на сервісі Skyscanner Car Hire . За вами залишається тільки вибрати місце, де захочете забрати машину!

Середня вартість оренди автомобіля в добу становить 370 HRK. Машини-автомати коштують дорожче. Знижки надають, якщо термін оренди перевищує три дні. Слід мати на увазі, що платна парковка обійдеться 7-10 HRK за годину, а 1 л бензину - 9,3 HRK. За оренду велосипеда потрібно заплатити 80 HRK за півдня, 120 HRK за добу і 250 HRK за три доби.

Потяги курсують між всіма великими містами і морськими курортами, тому під час відпочинку в Хорватії в 2019 році зручно їздити по залізниці. На головних напрямках пасажирів перевозять швидкісні поїзди. Вартість проїзду з Загреба в Рієку становить 111 HRK, а в Спліт - 197 HRK.

У Хорватії розвинена мережа міжміських автобусів. Від автовокзалу Загреба в Спліта доїжджають за 150 HRK, в Дубровник - за 215 HRK, а в Пулу - за 120 HRK.

У містах ходять автобуси. При купівлі у водія квиток коштуватиме 15 кун. Одноразова поїздка по єдиному квитку обійдеться дешевше - 10 HRK. За квиток на фунікулер в Загребі платять 5 HRK.

У порівнянні з іншими європейськими країнами, послуги таксі в Хорватії коштують недорого. За поїздку днем ​​і в нічний час беруть 5 HRK за 1 км, а за годинне очікування таксі - 40 HRK.

За поїздку днем ​​і в нічний час беруть 5 HRK за 1 км, а за годинне очікування таксі - 40 HRK

(Фото © unsplash.com / @ kateboss5000)

Відпочинок в Хорватії з дітьми

Практично будь-який морський курорт Хорватії підходить для сімейного відпочинку. Приїхавши сюди туристи можуть розраховувати на велику кількість зелені, чисте море і зручні пляжі. Діти легко адаптуються до м'якому середземноморському клімату. Багатий іонами морське повітря, велика кількість сонця і тепле море якнайкраще сприяють лікуванню хронічних застуд.

З малюками варто зупинитися в великих містах - Дубровнику, Поречі або Пулі, де є багато магазинів, аптек і лікувальних установ. З дітьми старшого віку добре відпочивати в більш тихих прибережних курортах Хорватії - Новиград, Рабац, Тучепі, Башка-Вода, Цавтат або Млини.

Якщо ви оселилися в готелі, то за харчування переживати особливо не варто. У меню готелю буде багато смачних простих страв, які обов'язково сподобаються дитині. Банкове пюре, молочні суміші та сухі каші відомих виробників легко купити в магазинах. Діти із задоволенням їдять йогурти та сирки, які випускає хорватська фірма Dukat.

(Фото © unsplash.com / @vicko)

Поради і відгуки туристів про відпочинок в Хорватії

За відгуками туристів, відпочинок в Хорватії в 2019 році має чимало плюсів:

  • Країна відрізняється красивою природою і ландшафтами. На кожному курорті відпочивальники виявляються в мальовничій зеленій місцевості з сосновими лісами. З узбережжя не складно з'їздити в національні парки, наприклад, до всесвітньо відомим Плітвіцькі озера або до каньйонах Пакленіци.
  • Адріатичне море і узбережжя дуже чисті.
  • М'який клімат, термальні джерела і оздоровчі центри підходять для всіх, хто хоче по час відпочинку в Хорватії поправити здоров'я.
  • Пляжний відпочинок в Хорватії легко урізноманітнити екскурсійним туризмом. На узбережжі збереглося чимало архітектурних пам'яток Стародавнього Риму та Візантії, середньовічних фортець і палаців. Кожен хорватське місто по-своєму унікальний, а деякі міста навіть включені в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
  • У країні багато місць і спеціальних пляжів для нудистів і жінок, які люблять позасмагати топлес.

За відгуками відпочиваючих, відпочинок в Хорватії не позбавлений недоліків:

  • Хорватія сильно поступається іншим країнам в частині розваг. Тут мало аквапарків, немає великих Луна-парків.
  • Піщаних пляжів в країні небагато.
  • Якість їжі в готелях високе, але немає такого розмаїття, яке пропонують у Туреччині.

Відгуки про Хорватії →

(Фото © unsplash.com / @stairhopper)

Як показує практика, мінуси будь-якої поїздки виникають від недостатньої підготовки до неї. Якщо вивчити відгуки та рекомендації туристів, відпочинок в Хорватії в 2019 році залишить тільки хороші враження.

Ось поради, як заощадити під час поїздки в Хорватію:

  • Беріть з собою євро. Долари змінюють за невигідним курсом.
  • Після шопінгу зберігайте чеки. Якщо сума покупки перевищує 500 HRK, при вильоті можна повернути 20%.
  • Для великої кількості поїздок купите безлімітний єдиний квиток Eurail Croatia Pass. Якщо подорожуєте сім'єю, дізнайтеся про пільгові тарифи.
  • У Загребі рятує туристична карта Zagrebcard. Це безкоштовний проїзд в міському транспорті і хороші знижки при відвідуванні музеїв, театрів, туристичних атракціонів і ресторанів. Карта на добу коштує 60 HRK, а на 3 доби - 89 HRK.
  • Для економії на міському громадському транспорті купуйте єдиний квиток KartaPretplatna або проїзні квитки на 1, 3 або 7 днів.

Корисна підбірка:

(Фото © unsplash.com / @sarahfiltered)

Джерело вступного зображення: @amadejtauses / unsplash.com.

Новости