Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки грошей брати з собою в Праги?

  1. Обман при обміні валют в Празі в Чехії

Казкова Прага - прекрасний і колоритний місто

Казкова Прага - прекрасний і колоритний місто. Столиця Чехії постійно притягувала і притягує росіян. Через що?

Чи не знає цього тільки той, хто поки не доїхав. Для того, хто побував, це легко пояснити.

Насичена культурна програма з оглядом безлічі історичних пам'яток, дегустаціями знаменитих страв і пива чеської кухні. хорошим шопінгом - все це обходиться досить дешево в порівнянні з іншими містами Європи. У тому випадку, якщо ви вже оформили візу для в'їзду до Шенгенського простору або плануєте її взяти в недалекому майбутньому, в обов'язковому порядку приїжджайте в Прагу хоча б на 2-3 дні.

чеські гроші

Питання обміну і грошей валюти для туристів постійно є одним з головних. У Чехії в ходу чеська крона, цілком конвертована, починаючи з 1991 року. Не звертаючи уваги на те, що країна увійшла в Шенгенський простір, чехи не поспішають перейти на євро. Так як у них є власні чудові гроші - чеські крони. Одна крона дорівнює ста геллерам.

На даний момент чеська валюта відрізняється достатньою стабільністю. В обігу знаходяться банкноти, що мають номінал в 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 крон. Крім паперових грошей можна зустріти монети в 1, 2, 5, 10, 20, 50 крон.

Паперові гроші в Празі

У довільних банках, пунктах обміну валют, готелях мандрівник може обміняти дорожні чеки і готівку. Є у обміну в Празі власні тонкощі. Курс на території готелів не через чур вдалий, виходячи з цього краще поміняти валюту в банках або вуличних пунктах обміну валют.

При обміні запитаєте, стягує обрана вами точка робочу групу. Її рідко показують, виходячи з цього уточніть, скільки крон вам дадуть за 100 євро, доларів або рублів, порівняйте з показанням табло обмінника, і все підніметься на власні місця.

Змінюючи валюту в останні дні перед від'їздом, збережіть документ. Він може вам знадобитися на митниці, якщо ви захочете зробити зворотний обмін залишилися крон. Уникайте позичені вуличних торговців валютою. Вони набили руку на обмані невдалих туристів.

Почастішали випадки видачі за крони угорських форинтів, болгарських левів, хорватських кун, схожих зовні на чеську валюту. але мають велику кількість нижче курс.

Потрібна інформація, для тих, кому належить поміняти валюту Празі: адреси найвдаліших пунктів обміну валют і три головних правила надійного обміну. Карта міста з зазначеними обмінниками. Збережіть, запишіть або запам'ятайте!

Всіх туристів, без сумнівів, цікавить, що ж краще змінюється в Празі. Сформоване висновок, що в Європі краще з євро, в Празі не працює. Тут повністю рівноцінно змінюється кожна валюта, тому не втрачайте на обміні в Російській Федерації доларів або рублів на євро.

Єдина перевага євро - можливість розплатитися даної валютою у великих магазинах. Курс оплати в євро вивішується на інформаційному табло або касі. Здачу вам повернуть в кронах. У більшості випадків не приймаються монети і великі банкноти. Оплата в євро можлива лише в тому випадку, якщо ваша придбання стоїть вище, ніж добра половина номіналу.

Це вказує, що придбати пляшку води за 25 крон (близько євро), ви не зможете, в разі якщо у вас буде купюра в 5 і більше євро.

Електронні гроші в Празі

Не слід оббивати бруківки Праги в відшукування більш вдалого курсу. Краще розплатитися карткою American Express, VISA, Master Cards і присвятити весь час вивчення унікальних стародавніх будиночків, якісь тягнуться протягом вузьких вуличок, а не валютних котирувань.

Всі великі магазини, супер- і гіпермаркети, торгові комплекси приймають банківські картки. Списання коштів з них відбувається за вдалим для туриста крос-курсу. Він не рідкість приємніше, ніж обмін валюти, так що шопінг в Празі із застосуванням карт вдалий - http://www.o-cz.ru/poezdka/pokupki/shopping-v-prage.html.

Чи прийме до оплати карти не тільки магазин, але і будь-який ресторан, величезне кафе або пивна.

У разі якщо вам все-таки потрібні були готівкові, зняти їх можливо в цілодобовому банкоматі, а їх в Празі досить багато. За зняття грошей ваш банк нарахує робочу групу. У Празі вона дорівнює фіксованій сумі, встановленої за застосування банкомату, до якої додається відсоток від суми, що знімається.

Не слід бути дріб'язковим, щоб не платити двічі.

Повернення Tax Free в Чехії

Якщо ви помітили на магазині табличку Tax Free, не забувайте: будучи громадянином-нерезидентом ЄС і роблячи придбання от 2000 крон і вище (приблизно 80 євро), ви зможете повернути ПДВ. Основне, не забудьте забрати чек paragon, а після цього заповнити на кордоні бланк повернення Tax Free і звернутися в пункт Tax Free cash Refund. Кількість товару, що вивозиться не має можливості бути більше

вашу особисту потребу, а сам товар повинен призначатися лише для особистого користування. Чи не повертається ПДВ за продукти, алкоголь, тютюн, бензин і ін.

методи економії

Красива жінка Прага зараз переживає справжнє нашестя туристів з різних держав. Щоб насолодитися столичними красотами, взяти помітне уявлення про достаток історії, культури Праги, про родзинку національної кухні, випробувати відоме вепрево коліно. придбати Численні сувеніри, насолодитися недорогим шопінгом варто попередньо обчислити витрати, щоб ні в чому собі не відмовляти і не відчувати себе незручно.

У Празі можливо економити, починаючи з готельні номери. Розмістившись трохи далі від центру, ви купуєте величезний плюс до домашнього туристичному бюджету, не відчуваючи ніяких незручностей, завдяки розвиненій транспортній системі Праги. Найдешевше обходяться приватні апартаменти.

Відповідальним пунктом економії можна вважати дотримання заходів безпеки. Ні в якому разі не забирайте великих готівки сум. Маючи карту, простіше залишитися при грошах.

З картою ви не станете здобиччю злочинців, які не витратите на нісенітницю, яку вміло вмовляють забрати вуличні торговці. Краще купіть чеський гранат - тут можливо поглянути який він прекрасний і почитати про нього.

Ні в якому разі не кладіть всі готівкові в гаманець. Покладіть в тому напрямку мінімум, а решту грошей тримайте в закритому внутрішній кишені. Не залишайте гаманець, барсетку, сумочку на столику кафе або бару.

Не соромтеся уточнювати суму до оплати і просите показувати її на калькуляторі, якщо не розумієте мову, щоб не переплатити.

Головні пам'ятки Праги відвідуються безоплатно. Хорошу економію можливо взяти на вхідних квитках. В середньому вхід в музеї, галерея та ін. Коштує від 80 до 150 крон, але, є і дорогі об'єкти. Знижуйте ціна квитків за допомогою музейних знижок і карт.

Завчасно вивчіть, пропозиції: багато музеїв раз в тридцять днів приймають візитерів безоплатно.

Зменшити витрати можливо і на харчування, в разі якщо обідати і вечеряти в віддалених від центру ресторанах. Вепрево коліно в тому місці готують час від часу крім того смачніше, через те, що ходять в тому напрямку «власні», і подають в них таке ж розкішне пиво, як і в історичному центрі міста, а ціни незмінно нижче. Економити можливо і на стільникового зв'язку, користуючись позиченими інтернет-кафе або Wi-Fi Free в готелях.

Приїжджайте в Прагу в періоди розпродажів. Про них не складно визначити заздалегідь. Не поспішайте в центральні дискотеки або брендові бутики.

Прогулюючись по вуличках Праги, заглядайте в магазинчики, на вікнах яких помітите чарівні дисконтні цифри. Вийшовши від центру, ви з подивом знайдете, що всі розваги та послуги в тому місці не гірше, а ціни - куди нижче.

скільки грошей брати в Прагу на 7 днів

Згідно з даними статистики вирушаючи в Прагу на 7 днів, середній російський турист може сміливо забирати кошти в середньому з розрахунку 1500-1800 крон в день на людину без урахування проживання, оскільки воно в більшості випадків завчасно оплачено. Ця сума дозволить відвідувати визначні пам'ятки, їздити на муніципальному транспорті за єдиною карті, повноцінно харчуватися і, само собою зрозуміло, балувати себе смачним чеським пивом. Якщо ви завчасно грамотно сплануєте маршрут, то сума витрат виявиться нижче.

У разі якщо ж ви вирішили з'їздити за цей час на пару-трієчку екскурсій, в іншому випадку і сусідню Німеччину подивитися одним оком, прикупити собі взуття і ще чого-небудь, рідні сувеніри привезти - тоді беріть тисячу євро - їх на 7 днів вистачить і 200 ще назад до себе привезете. Остання інформація, до речі, пара раз перевірена а досвіді.

Що придбати в магазинах Праги?

Економний турист, який знає ціну грошам, в обов'язковому порядку привозить з Праги не тільки враження, але і цілу валізу сувенірів і товарів. Багато з них, безумовно, вимагають істотних вкладень, але це вже окрема стаття витрат. Традиційно везуть з Праги фарфор. чеський кришталь. богемське скло. пам'ятні пивні кухлі і відому чеську біжутерію. плетені і дерев'яні кустарні вироби, ляльок-маріонеток.

Серед спиртних напоїв незмінною популярністю користуються Бехеровка. справжній Абсент. Сливовиця, Фернет.

В якості подарунка коханим жінкам купите прославлений чеський гранат в золоті або сріблі, а улюбленим чоловікам - трубки або капелюхи. Бійтеся візиту магазинів іграшок з дітьми! Вони вам точно не дозволять укластися в середньостатистичну суму!

У Празі ніхто не залишається без сувенірів. Вони ще тривалий час будуть нагадувати вам про гарні дні з відпочинку в цьому дрібному Парижі, постійно ваблячи назад. Неодмінно ви піддастеся даної чарівної тязі і ще раз помітите старий і одночасно молоде місто - шикарну Прагу!

Визначте, що цікавого вас чекає:

Джерело: www.o-cz.ru

Обман при обміні валют в Празі в Чехії

Захоплюючі записи:

Підбірка статей, яка Вас повинна зацікавити:

  • Яку валюту краще брати з собою в Польщу?

    На дане питання є 2 відповіді. Ви дивіться краща відповідь Офіційною валютою Польщі є польський злотий, що позначається скороченням PLN. На паперових ...

  • Виведення грошей з webmoney

    Не рідкість обстановка в той час, коли хтось заплатив Вам за щось електронними грошима і у Вас на електронному гаманці WebMoney були гроші ....

  • Які гроші ми беремо в Тайланд

    Таїланд - райський куточок для туристів зі всіх країн. Без перебільшення можна сказати, що тут є все: первозданні пляжі, ваблять своїм ...

  • Скільки грошей брати до Греції

    Квитки вдало придбані, готель проплачена, валізи зібрані. І перед нами піднімається останнє запитання: яку суму грошей взяти на відпочинок до Греції? ...

  • Як купити долари в будь-якому банку?

    Велика частина людей жодного разу не брали долари США в банку, і в той час, коли перед ними постає питання обміняти або придбати іноземну валюту, ...

  • Як повернути гроші вебмані

    Як повернути переклад на карту назад на ВебМани? Вам знадобиться інтернет, банківська карта Інструкція Скористайтеся на даний момент-банкінгом. Для ...

Через що?
Що придбати в магазинах Праги?
І перед нами піднімається останнє запитання: яку суму грошей взяти на відпочинок до Греції?
Як купити долари в будь-якому банку?

Новости