Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

річка Кама

Кама - одна з найбільших річок в Європейській частині Росії, найбільший ліва притока Волги (але так само існує думка що це Волга приплив Ками), головна річка Пермського краю і Західного Уралу.

Свій початок Кама бере в центральній частині Верхнікамской височини з 4 ключів біля села Куліги. У Ками є цікава особливість, вона є поворотною рікою, тобто річкою робить дугу і поточної таким чином, що напряму течій, у витік і гирла, протилежні, а не дивлячись на те, що загальна довжина річки становить 1 805 км, відстань по прямій лінії від витоку до гирла всього 445 км.

У верхній течії Кама дуже звивиста. Свій багатоводний характер вона приймає після впадання в неї річки Вішери .

Велика частина річки (майже 1000 км) знаходиться на території Пермського краю. У північній частині краю Кама несе свої води в східному напрямку. Нижче гирла річки Вішера , Кама змінює напрямок на південний і південно-західне.

Басейн річки Ками налічує 73718 річок, що робить її багатоводної рікою. Біля гирла річки Вішера ширина Ками дорівнює 200-400 м, а після впадання в неї річки Білій від 1 до 2 км, при досить значних глибинах, часто перевищують 15-20 м. У своєму руслі Кама несе величезну кількість води.

Швидкість течії річки Ками вище ніж волзької, пояснюється це тим що на кожен кілометр шляху падіння становить 10,5 сантиметрів.

Харчування Ками здійснюється переважно за рахунок снігів, а так же підземних вод і дощів. Становлення льоду припадає на листопад, в верхів'ях першу половинну, в низов'ях на кінець місяця. Льодовий період триває до квітня. Льодохід триває від 2-3 до 10-15 діб.

94,5% річок, що впадають в Каму складають дрібні річки довжиною менше 10 км. Основні притоки Ками: Чусовая , Колва , Вішера , Кельтма, Силва , Біла , Ік, Уфа, Зай, обвал , коса , Вятка. Всі праві притоки річки мають рівнинний характер, а ліві беруть свій початок на схилах Уральських гір.

Екологія води дуже несприятлива, пов'язано це зі скиданням великої кількості стічних вод в Каму.

Замовити закидання на Сплав, Рибалку, Активний вид відпочинку:   По телефону: +7 (342) 214 00 04, Тел / Факс +7 (342) 214 00 05   електронною   поштою Замовити закидання на Сплав, Рибалку, Активний вид відпочинку:
По телефону: +7 (342) 214 00 04, Тел / Факс +7 (342) 214 00 05
електронною поштою

Довжина:1805 кмПлоща басейну:507 тис. Км2Максимальна глибина:до 29 м

КАРТА - РІКА КАМА

Новости