Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Перегляд новини

Близько половини севастопольських сімей пов'язані з морем Близько половини севастопольських сімей пов'язані з морем. У професії моряка, як і в будь-якій роботі, існує величезна кількість підводних каменів. І перший - велика кількість шахраїв, які діють під виглядом крюїнгових агентств.

Від вибору компанії багато в чому залежить дохід і безпеку моряків. Як зізнаються досвідчені мореплавці, взаємини кримчан з крюїнговими агентствами склалися плачевні.

«Це просто посередники посередників, - розповів моряк з п'ятирічним стажем Павло Петренко. - Працюють, як попало. Зараз складно знайти пристойне агентство, де не попросять божевільну передоплату і влаштують в рейс за короткі терміни. Зв'язався якось я з однією конторою, де мені півроку морочили голову, годували обіцянками, а за фактом тільки гроші витягували. Добре, що я вчасно вирішив все це припинити, пригрозив судом, і вони мені навіть повернули витрачені кошти ».

Дійсно, нарватися на шахраїв в цьому бізнесі простіше простого Дійсно, нарватися на шахраїв в цьому бізнесі простіше простого. Представник одного з крюїнгових агентств Севастополя розповів нашому кореспонденту про найбільш прості правила, як не попастися на обман.

«Перш за все, необхідно вимагати повну інформацію про судно. Тоді у вас буде можливість зайти в Інтернет і перевірити, де воно зараз знаходиться, на скільки відповідає тому опису, яке вам надали в агентстві. Далі - уважно ознайомтеся з контрактом. Краще вивчити його під лупою, ніж упустити якийсь невеликий, але важливий пункт. І, мабуть, головне, - не платіть грошей, поки не отримаєте на руки контракт. Інакше пошук рейсу затягнеться на тривалий час. Адже це найбільш популярний тип шахрайства в агентстві - беруть гроші і починають годувати обіцянками. А найкраще - звертатися вже в перевірені агентства, послугами яких вже користувалися ви або ваші знайомі ».

Деякі крюингу, які вже заробили собі хорошу репутацію і налагодили роботу з великими і багатими судновласниками, можуть запропонувати досить непогані суми найманим морякам.

Наприклад, вирушаючи в море на півроку в званні капітана, можна розраховувати на оклад максимум близько $ 20 тис Наприклад, вирушаючи в море на півроку в званні капітана, можна розраховувати на оклад максимум близько $ 20 тис. На місяць. Але такі суми по зубах лише морським вовкам, які здійснюють вже не перший рейс. Офіцерський склад, зокрема - помічники капітана, також непогано заробляють: їхній дохід коливається від $ 2 тис. До $ 5 тис. Механіки, що побували в рейсі три-чотири рази, можуть заробляти близько $ 2 тис. На місяць.

Варто відзначити, що на судах, що перевозять небезпечні вантажі, наприклад, паливо або хімічні речовини, зарплати істотно вище: навіть моряк-моторист там заробить не менше $ 2 тис. За місяць. Однак варто не забувати, що ніякі зарплати не компенсують цілком прогнозованих проблем зі здоров'ям.

Новини Севастополя

Новости