Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Храм пантеон в Римі - MashaPasha путівники

  1. Купити екскурсію у місцевих жителів:

Храм Пантеон в Римі (повна назва - «храм усіх богів») є пам'ятником давньоримської архітектури, добре зберігся до наших днів. У цей його головна відмінність від інших будівель Стародавнього Рима , зокрема Колізею , Які виявилися сильно зруйновані. Храм Пантеон в Римі (повна назва - «храм усіх богів») є пам'ятником давньоримської архітектури, добре зберігся до наших днів

Площа Piazza della Rotonda перед входом в Пантеон. Вільного місця тут мало.

Знаходиться храм Пантеон в самому центрі міста на площі Piazza della Rotonda. Від центральної пішохідної вулиці міста Корсо сюди пішки йти близько 5-6 хвилин. Правда, орієнтуватися в цьому районі складно через велику кількість вузьких і заплутаних вулиць. Площа перед Пантеоном маленька і тісна, тут завжди товпиться купа туристів, що фотографують масивні колони головного входу в будівлю.

Центральний вхід в римський Пантеон має масивні колони.

Пантеон був побудований в 126 році за часів імператора Адріана. Для свого часу це був унікальний храм: його головний круглий зал взагалі не має вікон. Зверху він накритий величезним сферичним куполом діаметром 43 метри. У його центрі знаходиться кругле вікно, крізь яке в напівтемне приміщення Пантеону опівдні потрапляє пряме потужний промінь світла. Це мало символізувати єдність богів пантеону. Центральний вхід в храм утворює високий портик з колонами.

Купол храму Пантеон в Римі має сферичну форму. У його центрі - вікно.

Купити екскурсію у місцевих жителів:

Цей незвичайний храм за часів Стародавнього Риму був присвячений богам римського пантеону (тобто всім язичницьким богам того часу). Пізніше, з приходом в Рим християнства в 609 році, Пантеон був освячений в християнських храм Санта Марії і Мучеників. Це його врятувало від руйнування і завдяки цьому він добре зберігся. Зараз всередині храму можна побачити навіть давньоримську розпис. А на фасаді будівлі написано ім'я творця храму: «Марк Агріппа, син Луція, тричі консул, зробив».

А на фасаді будівлі написано ім'я творця храму: «Марк Агріппа, син Луція, тричі консул, зробив»

Усередині Пантеону знаходиться церква Санта Марії і Мучеників.

Сьогодні вхід в Храм Пантеон вільний і безкоштовний. Всередині, крім церкви, знаходяться поховання відомих італійських діячів, зокрема Рафаеля і декількох королів Італії.

Як дістатися до храму Пантеон?
Найближча станція метро - Barberini. Знаходиться будівля Пантеону на площі Piazza della Rotonda. Відкрито храм з 8:30 ранку і до 19:30 вечора по робочих днях. У неділю він працює з 9 ранку і до 18:00.

Дивіться також:

Як дістатися до храму Пантеон?

Новости