Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прага | Алькосар

  1. Прага Прага - столиця Чеської Республіки, в перебігу багатьох століть вона захоплює своєю красою...
  2. Розваги
  3. Ресторани і кафе

Прага

Прага - столиця Чеської Республіки, в перебігу багатьох століть вона захоплює своєю красою та історичними пам'ятками, відвідуваними численними туристами з усього світу.

пам'ятки


Вацлавська площа

знаходиться в самому центрі міста, і за своїми розмірами більше нагадує паризький бульвар. Площа заснована в 1348 році в період будівництва Нового міста в якості кінного ринку, тоді вона так і називалася. Сьогодні готелі вищого класу, численні ресторани, кафе, магазини, кінотеатри, розважальні заклади утворюють жваву і пульсуючу артерію міста. На площі перед будівлею Національного музею встановлено пам'ятник Святому Вацлаву, покровителю Чехії, оточений статуями св.Людміли, св.Анежкі, св.Прокопа і св.Войтеха. Це романтичне місце зустрічі празьких закоханих. знаходиться в самому центрі міста, і за своїми розмірами більше нагадує паризький бульвар
Вишеград займає особливе місце в історії чеського народу. За переказами, тут жили перші чеські князі, княжна Лібуше, передбачила чеській столиці розквіт і світову славу, а також перші чеські королі Пржемисловічи. Сучасні археологічні розкопки показали, що Вишеградська городище виникло раніше городища на лівому березі Влтави, з якого утворився Празький Град.
Замок Троя, елегантний бароковий палац, який отримав назву завдяки своїй монументальності, відноситься до числа найкрасивіших літніх резиденцій чеської столиці, - маленький чеський "Версаль", оточений розкішними садами.
Золота вуличка, звана ще вуличкою алхіміків, знаходиться недалеко від Празького Граду. Вона стала знаменитою тому, що тут нібито жили алхіміки Рудольфа II, які намагалися розкрити таємницю філософського каменя і секрет виробництва золота.
Карлів міст, один з найкрасивіших мостів світу, з'єднує Малу країну зі Старим місцем. Карлів міст завжди був одним із центрів громадської та міського життя Праги: тут проходила королівська дорога, влаштовувалися ярмарки та кінні турніри, виносилися судові вироки.
Йозефів - єврейський квартал, найменший празький квартал, оточений будівлями Старого міста. Єврейська традиція в Празі майже так само стара, як і саме місто. Тим, що сьогодні можна оглядати багато унікальні культурні цінності єврейського народу, чехи зобов'язані, як не парадоксально це звучить, Третьому рейху. Щоб засвідчити перед нащадками "остаточне вирішення єврейського питання", націонал-соціалісти оголосили історичні єврейські споруди Музеєм винищений етнічної групи і наказали доставляти в Прагу з усіх кінців країни предмети культу та історичні документи. Таким чином виникла велика колекція предметів єврейської культури в Центральній Європі.
Куранти Староміської ратуші складаються з рухомих ляльок, сфери та календаря. Щогодини під дзвін старої-смерті у віконних отворах над годинником з'являється процесія апостолів. Годинники були встановлені на початку XV століття. За легендою, астроном Карлова університету, магістр Гануш, який закінчував створення годин, був засліплений відразу після завершення роботи, щоб вже ніколи не зміг повторити свого шедевра.
Лорета, найбільш відвідуваний центр паломництва в Празі. Крім своєї релігійної цінності, Лорета є найбільш примітним пам'ятником стилю бароко в сучасній Празі. Великим інтересом користується лоретанська скарбниця, де крім усього іншого знаходиться знаменита алмазна дароносица "Празьке сонце", прикрашена 6 222 алмазами.
Громадський будинок, яскравий зразок архітектури празького стилю модерн. Міська громада звела цей, свого роду головний палац культури міста, в 1912 році на тому місці, де з часів Вацлава IV до Габсбургів перебував королівський двір.
Петржінская оглядова вежа була побудована з ініціативи Клубу чеських туристів після відвідування Всесвітньої виставки в Парижі в 1889 році і є подобою Ейфелевої вежі.
Празький Град, головна історична реліквія і символ державної влади Чехії. Закладений в кінці IX століття, з перших днів свого існування він став беззмінною резиденцією чеських королів, з 1918 року - місцем перебування президента Чехословацької Республіки, а з 1 січня 1993 року - резиденцією президента Чеської Республіки.
Собор Святого Віта, домінанта Празького Граду. Тут проходили коронації чеських правителів, деякі з них тут же і поховані, тому собор для мешканців Праги - місце особливе, можна сказати, духовна, художня і національно-історична святиня. Високо зметнувшись свій шпиль вежа-дзвіниця собору протягом багатьох років була найвищою спорудою Праги. На її вершину ведуть сходи з досить крутими сходами, подолавши яку, можна побачити панораму чеської столиці.
Порохові ворота, потужна вежа висотою 65 метрів. Своє ім'я вона отримала в зв'язку з тим, що приблизно з другої половини XVIII століття служила сховищем пороху. Порохова вежа з проїзною аркою є ворота Старого Міста в мурі.
Старе єврейське кладовище, що з'явилося в першій половині XV століття, найважливіший єврейський пам'ятник в світі. Після ліквідації ще більш старого кладовища в Новому місті (там, де зараз знаходиться Владиславова вулиця) сюди були перенесені деякі готичні надгробки. До 1787 року тут ховали всіх мешканців Празі євреїв, на крихітному ділянці налічується більше 200 000 поховань. Близько 12 000 знаходяться тут надгробних пам'ятників утворюють химерні нагромадження, що виникли в результаті того, що старі поховання покривалися новими шарами землі для подальших поховань.
Танцюючий будинок, відомий в народі як "стакан", пов'язаний з нальотом американської авіації в січні 1945 року: бомба зруйнувала стояв там будинок, і 50 років місце пустувало. Ініціатором будівництва "чого-небудь" на пустирі був президент Вацлав Гавел. Треба визнати, місце було йому не байдуже: сусідній будинок по Рашіновой набережній, дивом уникнув бомби, був в 1905 році побудований його дідом і до націоналізації належав родині Гавела. Нова незвичайна споруда була задумана як танцююча пара - посвята голлівудським танцюристам Джинджер і Фред.
Староміська площа, історичний центр празького Старого Міста. Площа сформувалася в тому місці, де торгові шляхи, що з'єднують празькі міста, перетиналися з існуючим там ринком. Її історичну значимість на правому березі річки Влтави можна порівняти зі значенням Празького Граду на протилежному березі річки.

Розваги

Празький міжнародний марафон. Ось уже десять років Прага є місцем проведення цієї події, знаменної не тільки в спортивному житті країни, а й у культурній, оскільки з 1999 року одночасно з марафоном проводиться музичний фестиваль "Старопрамен". На кілька днів Прага перетворюється у велику спортивно-культурну арену.

Обід на телевізійній вежі. Побудована в 1992 році в самому густонаселеному районі Праги, вежа викликала бурю протестів місцевих жителів, які, побоюючись за своє життя, хто сумнівався в міцності зведеного споруди. Дійсно, висота вежі 216 метрів, вага її конструкції - 11800 тонн. Для того щоб хоч якось згладити виниклі з городянами розбіжності, керівництво телевежі пішло на хитрість: стіни башти прикрасили пластиковими фігурками плазунів немовлят, символізуючи високу ступінь безпеки конструкції. Це було задумано як тимчасовий захід, але коли прийшов час демонтувати фігурки, громадськість знову обурилася, зажадавши повернути немовлят на своє місце. Так конфлікт був вичерпаний, а плазують немовлята отримали на вежі свою постійну прописку.

Поєдинки лицарів в музеї Середньовіччя. Стати свідком лицарських поєдинків, переодягнувшись в костюми епохи кінця XII століття, запрошує музей Середньовіччя, розташований в самому центрі Праги. Зали музею, виконані в романському стилі, перенесуть відвідувачів в епоху доблесних лицарів, впливових дворян і безстрашних правителів.

Полювання на муфлона в одному з кращих мисливських господарств Чехії, розташованому в 25 км від Праги. Можна розміститися в мисливському будиночку прямо в господарстві або в одному з готелів Праги. Муфлон - різновид маленьких диких баранів. У разі успіху гарантований вивезення трофея, з оформленням всіх необхідних документів. Крім цього, господарство надає можливість полювання на кабанів, косуль і дичину.

Розважальний центр "Laser games", розташований в центрі Праги, неподалік від Вацлавській площі, дуже популярний серед молоді. Крім величезної кількості ігрових автоматів, центр залучає своїх відвідувачів тактичною грою, яка дає можливість в рамках реального часу битиметься з суперниками, опинившись з ними віч-на-віч в лабіринтах "космічного простору" - залу площею 800 м2.

Травесті-шоу. Прага - місто багатогранний, тут мирно уживається багатобарвна палітра всіх сексуальних, соціальних і національних меншин. Все це є і в інших столицях світу, але в Празі це виглядає якось по особливому "опукло", і за святковим весело. Підтвердженням тому є величезна кількість всіляких травесті-шоу і лесбі-фестивалів.

Еротична ярмарок. Празька осінь вабить до себе туристів не тільки знаменитими фестивалями класичної музики, а й, що стали вже традиційними, ярмарками "Еротика і Секс". Це один з найбільших в Європі форумів представників порноіндустрії, який з кожним роком стрімко набирає свою популярність, збираючи в Празі все більшу і більшу кількість учасників і, відповідно, глядачів.

Нічні клуби. Прагу нерідко називають містом Любові. На відміну від інших столиць Європи, Прага просто вражає приїжджих туристів кількістю нічних клубів і еротик-шоу, що пропонують нічні видовища з різноманітним набором пікантностей, відвертою рекламою інтимних послуг і нав'язливістю сексуального сервісу. У Праги, по суті справи, є дві особи: вдень це красивий, елегантний місто, вночі - "царство" кричущою еротики.

Боулінг в Празі. Після падіння соціалізму Чехія як лакмусовий папір стала вбирати в себе всю новизну західного життя, про яку раніше навіть і мріяти не доводилося. Одне з таких нововведень - гра в боулінг, стала сьогодні одним з найбільш популярних і масових видів спортивного дозвілля, і дуже гідною альтернативою нічній дискотеці.

Дискотеки. Прага, як і личить європейській столиці, являє собою справжній ельдорадо нічних розваг: тут є все і на будь-який смак, від концертів класичної музики до карколомних шоу, що вражають своєю екстравагантністю і відвертістю. Час роботи нічних клубів, як правило, з 20:00 до 05:00.

Казино. Прага, звичайно ж, не Лас-Вегас, який славиться розкішністю своїх гральних закладів, але варто ввечері вийти на Вацлавську площу, коли запалюються вогні неонових реклам празьких казино, тут же стає зрозуміло, що всепоглинаюче людське бажання грати і вигравати не залишилося непоміченим і в чеської столиці !!!

Ресторани і кафе

U Fleku / У Флеку /   Kremencova 11 Nove Mesto, Praha 1 "U Fleku" / У Флеку /
Kremencova 11 Nove Mesto, Praha 1.
Один з найстаріших ресторанів Праги з національною кухнею і власним темним пивом, яке проводиться прямо на місці.

"U Kalicha" / У Каліха /
Na bojisti 12/14 Nove Mesto, Praha 2.
Знаменитий ресторан, пов'язаний з ім'ям бравого солдата Швейка. Ярослав Гашек часто любив заходити туди, де за кухлем пива складалися глави про Швейка. На стінах ресторану можна залишити на пам'ять свій автограф і купити сувеніри, пов'язані з ім'ям Швейка.

"U dvou kocek" / У Двоу купин /
Uhelny trh, Stare Mesto, Praha 1.
Ресторан в Старому місті з національної чеської кухнею.

"Novomestsky pivovar" / Новоміський пивовар /
Vodickova 20 / Nove Mesto, Praha 1.
Типовий чеський ресторан зі стилізованими залами, своєю кухнею і пивом, яке проводиться на місці. У ресторані є можливість ознайомитися з методами пивоваріння.

"La Provance" / Ла Прованс /
Stupartska, Stare Mesto, Praha 1.
Стилізований ресторан із французькою кухнею і двома верхніми залами "Банана клаб" і "Топаз бар". Увечері жива музика.

Molly Maloun / Моллі Малоун /   U Obecniho Dvora, Stare Mesto, Praha 1 "Molly Maloun" / Моллі Малоун /
U Obecniho Dvora, Stare Mesto, Praha 1.
Ірландський ресторан з каміном недалеко від Староміської площі. Ірландська національна музика.

"U dvou sluncu" / У Двоу Слунцу /
Nerudova, Mala Strana, Praha 1.
Ресторан на Нерудової вулиці прямо під Празьким градом. Типова чеська кухня.

"Circle Line" / Сёкл лайн /
Malostranske namesti 12 Mala Strana, Praha 1.
Ресторан переважно з морськими стравами поряд з костелом Св. Миколая на Малій Країні.

"Certovka" / Чертовка /
U Luzickeho Seminare 24.
Винарня, з літньою терасою прямо під Карловим мостом.

"U kocoura" / У коцоура /
Nerudova 2, Mala strana, Praha 1.
Цей ресторанчик варто відвідати, якщо ви хочете побувати в старочешском будинку, з дерев'яними важкими дверима, з товстими стінами, дерев'яними лавками. Дуже колоритно. Кухня виключно чеська і прекрасне пиво. Ціни невисокі.

"Potrefena husa" / Потрефена Гуса /
Resslova 1, Nove Mesto - Praha 2.
Чеський ресторан, в якому хороший вибір пива, кухня чеська і міжнародна. Чеські страви особливо гарні, наприклад гуляш в тесті.

"Lary fary" / Лері Фері /
Dlouha 30, 110 00, Praha 1.
Ресторан відрізняється не тільки високою якістю страв, але і дуже зручним і нестандартним інтер'єром. На особливу увагу заслуговує м'ясо, приготоване на грилі (воно є гордістю ресторану) і відмінне суші. Ціни вище середнього. Приймаються кредитні карти. Столик краще замовити заздалегідь.
www.laryfary.cz

Celnice / Целніце /   V celnici 4, 110 00, Praha 1 "Celnice" / Целніце /
V celnici 4, 110 00, Praha 1. Фото 1, Фото 2, Фото 3.
Якщо Вам набридли піца і чеські кнедлики і хочете знайти в Празі відмінне суші - йдіть сюди. Це один з кращих суші-барів тут. Готує їх японський шефповар. Спеціально для Вас. Суперсучасний дизайн залу з круговою барною стійкою посередині. Відмінні напої і екзотичні коктейлі. Внизу проводяться дискотеки. Кого запросять, то і грають: techno, latino, jazz, rock.

"Dahab" / Дахаб /
Dlouha 33, Praha 1. Фото 1, Фото 2, Фото 3.
Стилізований східний ресторан. Дизайн чудовий. Розташований в одній будівлі з нічним клубом Roxy. Багате і різноманітне меню: від кроликів і ягнят до дитячих і вегетаріанських страв. Обов'язково представлені різні страви східної кухні. Є кілька затишних салонів, покладених килимами, подушками і канапками. Тут також великий вибір чаїв.
www.dahab.cz

"Arzenal" / Арзенал /
Valentinska 11, Praha 1.
Ресторан тайської кухні, знаходиться зовсім поруч із Староместськой площею. Колорит і екзотичність дизайну виражені дуже витончено і зі знанням справи, в традиціях східної філософії, що передбачає не тільки насолоду для шлунка, але і для очей. Коротше, красиво! Страви готуються на основі тайських приправ, кокосового молока, базиліка, соєвого соусу і карі і.т.д. Все дуже смачно, досить дорого, і іноді незвично. У ресторані можна придбати посуд, вази, стільці найоригінальніших форм.

Kogo
Havelska 27, Praha 1. Metro Mustek; (Пн-нд 8.00-23.00)
Na prikope 22 (Slavansky dum), Praha 1. Metro Namesti Republiky. (Пн-нд 11.00-0.00)
Італійський ресторан, відкритий югославами в самому центрі Праги, завжди забитий під зав'язку. В меню немає нічого особливого, все просто: найкраща в місті паста, свіжа риба, чарівна баранина, приготовані як в домашньому ресторані в італійському селі. Можна і поєднати - спагетті з бараниною місцевим кухарям вдаються особливо.

"Slavia" / Славія /
Narodni 1, Praha 1.
Чеське велике старе кафе. Улюблене місце чеських письменників, драматургів, критиків і інших відомих людей у ​​Чехії. Одна сторона кафе виходить на Національний театр, інша на набережну Влтави. М'які чорні крісла, найсмачніший віденська кава в Празі, смачні десерти. Також там можна познайомитися з деякими стравами чеської національної кухні (свічкова та кнедлики з гуляшем - просто чудові).

"Internetova cajovna V siti" / Інтернетова чайовна У сіті /
Jana Masaryka 46, Praha 2, Vinohrady.
Дуже гарне місце, для того щоб провести приємно час в мережі Інтернет і одночасно пригоститися запашним чаєм. Вибір чаїв дуже пристойний. Крім іншого, є і багатьма улюблений Йоги-чай. Є ізольовані місця з низькими столиками, де можна зняти взуття і відпочити на м'яких подушках. Плата за доступ в Інтернет цілком розумна.

Новости