Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лижні чохли фірми "ПІК-99"


ЛИЖНІ чохли "ПРОМІНЬ"

Чохли для сноубордів і бігових лиж - тут >>

В останні роки до нас в "ПІК-99" стали звертатися численні любителі зимових видів спорту з проханням посприяти у вирішенні проблеми порятунку гірських і бігових лиж, а також сноубордів, від нашого теперішнього клімату, з зимовими дощами.

Так, проблема дійсно існує! Як раніше надходив "лижник-беговік"? Виходив з дому, вставав на лижі і йшов собі спокійно за місто, з хрускотом сніжком. Як тепер? Купує лижник лижі в магазині в грудні, несе їх додому, йдучи по вулиці по коліно у воді ... Все б нічого, але зверху вода капає, лижі псуються ...

Фірма "ПІК-99" пішла на зустріч страждають любителям лиж і вирішила їх проблеми, випустивши спеціальні чохли. Тепер відпочинок лижника виглядає так: Виходить "лижник-беговік" з дому. 15 січня, кругом калюжі, йде дощ ... Бере спокійно свої лижі і акуратно укладає в чохол. Потім із задоволенням сідає в тролейбус, потім в електричку, поки, нарешті, десь в лісі не знаходить шматок більш-менш придатного снігу, і там, уже вирішує, що йому сьогодні приємніше. Чи то расчехлить лижі і покататися, то чи залишити в чохлі, бо так гарніше і для лиж безпечніше?

Модель 2005 року

Розглянемо тепер проблеми гірськолижників. Раніше як вони відпочивали? Виїжджали за місто, піднімалися на підйомнику на найкрутішу гору, і починали обговорювати, хто, де, коли і як круто катався, і який писк "снаряги" за скільки купив. Так в приємній бесіді проходив день ... Погодьтеся, вести таку розмову під дощем - ніякого задоволення. До того ж лижі намокають, черевики і комбінезон псуються.

Чохол для гірських лиж

Модель

розміри

ціна

ПРОМІНЬ-1,6

163 * 40 см

ПРОМІНЬ-1,8

183 * 40 см

ПРОМІНЬ-2

203 * 40 см

Призначений для двох пар гірських лиж, але, якщо довжину чохла вибрати з запасом, то можна упакувати і три комплекти гірських лиж і палиць (уклавши лижі зі зміщенням один щодо одного)

Наша фірма вирішила ці проблеми гірськолижників! Ми випустили спеціальні чохли і для гірських лиж, і для гірськолижних черевиків! Ви, напевно, думаєте, що тепер відпочинок гірськолижника виглядає так: він прийде на вершину гори, зачехляє лижі в красивий чохол, упаковує черевики і спокійно, не боячись дощу, базар з колегами, лижі яких продовжують мокнути? Чи не вгадали! Гірськолижник виходить з дому в яскравому комбінезоні з лижами і черевиками в красивих чохлах, сідає в свою машину (чужий автобус) і їде на гірськолижний курорт. При цьому його лижі не псуються від піску і солі (на автобагажників вони також лежать в чохлі). Спокійними залишаються і сусіди по автобусу. Після приїзду на курорт, гірськолижник, який має чохол, йде прямо в бар, де в теплі за кухлем пива обговорює де, коли і як він круто катав. А його "бесчехольние" побратими в цей час продовжують мокнути на схилі.

Чохол для гірськолижних черевиків.

ціна

У сноубордистів проблем не менше. Мало того, що сноуборд коштує грошей, і також боїться води, так ще і рівень травматизму серед шанувальників снігової дошки досить високий! Наша фірма, "ПІК-99", ніколи не залишається осторонь від чужих проблем! Наш чохол настільки гарний, що ви набагато рідше будете сноуборд з нього діставати! При цьому не тільки сноуборд краще збережеться, але і ваші шанси отримати травму помітно знизяться!

Модель 2005 року

А ще ми печемо ватрушки :)))

Якщо написане вище вас ще не переконує в необхідності купити чохли для лиж, сноуборду і черевиків, то можете почитати статтю про те, які чохли бувають, і якими властивостями вони повинні володіти в ідеалі і в реальному житті.

ПЕРЕВАГИ ЛИЖНИХ чохли від "ПІК-99"

непромокаємий тканину
з плівковим покриттям

Дозволяє переносити чохол
і в руках, і на плечі

Стяжку з Швидкороз'ємний пряжкою
можна застібати на морозі
не знімаючи рукавичок

Міцна і надійна

ЧОХОЛ ДЛЯ ЛИЖ: ЦЕ РОЗКІШ ЧИ НЕОБХІДНІСТЬ?

Чохли для лиж зазвичай ділять (як і самі лижі) на чохли для бігових і гірських лиж. Цей поділ кілька умовно, так як в чохол для гірських лиж поміститься і дві пари бігових, якщо він підійде по довжині. І навпаки. В принципі, більшість чохлів можна назвати "універсальними", за винятком дуже вузьких (тільки для бігових лиж) або дуже коротких (тільки для гірських лиж). Але вони зустрічаються не часто. Тому, при виборі чохла треба орієнтуватися на довжину лиж і представляти, який обсяг чохла вам потрібен.

Чохли випускаються або регульовані по довжині, або серіями різних розмірів. Регульований варіант на перший погляд здається зручніше, але стане в нагоді тільки в тому випадку, якщо ви в такому чохлі будете по черзі возити лижі абсолютно різної довжини.

Ціни на чохли для лиж зазвичай лежать в діапазоні від 200 до 2000 рублів (на момент написання статті 1 $ варто 31,75 руб.). Нижня межа - чохли вітчизняного виробництва з тонкої тканини, як правило - одноколірні. Верхній діапазон - "фірмові" чохли, зазвичай виготовлені самими виробниками лиж. Якщо Вам зустрінеться чохол з написом "FISHER" або "MADSHUS" за 400-600 руб., То навряд чи він дійсно виготовлений цими фірмами. Зверніть увагу на обробку швів і інші "дрібниці", які зазвичай відрізняють справжню торгівельну марку від її копії.

Є й дорожчі чохли, ціною до 250 $, призначені для перевезення лиж і сноубордів в багажі. За вагою і зовнішнім виглядом вони швидше нагадують валізи і зустрічаються досить рідко.

Все, що говориться в цій статті, належить і до чохлам для сноуборда. Вони ширші, ніж чохли для лиж. Крім того, деякі моделі мають розширену середню частину в зоні кріплень. Ціни на них зазвичай вище, ніж на лижні чохли.

При виборі чохлів важливо звернути увагу на наступні моменти:

ПРИЗНАЧЕННЯ. Чохли можуть призначатися як для "повсякденного", частого використання, так і для транспортування багажем в далеких поїздках. Перші зазвичай одношарові і коштують дешевше. Другі мають внутрішні вставки з пінополіетилену, що захищають лижі, стоять, природно, дорожче і при зберіганні займають більше місця.

ТКАНИНА, з якої виготовлені чохли, повинна охороняти лижі від бруду і подряпин, тобто мати плівкове покриття і бути досить щільною. При цьому необхідно пам'ятати, що якщо Ви зберігаєте лижі в чохлі, то і їх, і чохол необхідно попередньо просушити, інакше це може погано відбитися на "самопочутті" ваших лиж.

БЛИСКАВКА. Головна вимога до блискавки - міцність і надійність: вона не повинна ламатися і застрявати на морозі. Дуже зручна у використанні двох-замкова блискавка. У чохлах для кількох пар лиж краще дві блискавка, що утворюють "мову".

Лямки. Бажано, що б на чохлі була коротка ручка для перенесення в руці і лямка для перенесення через плече. Випускаються моделі і з універсальної ручкою. Існують чохли, які мають лямки для перенесення за спиною - як рюкзак. Це не дуже зручно, тому актуально тільки в тому випадку, якщо у вас багато речей і потрібні вільні руки.

СТЯГУВАННЯ. Чохол обов'язково повинен мати стяжки, що фіксують лижі. Краще, якщо ці стяжки мають швидко пряжки, тоді можна не знімати рукавичок на морозі. Клацнули - і порядок.

КОЛІР. На цю тему існують найрізноманітніші думки. З одного боку, чохол темних тонів практичніше. З іншого - яскравий чохол "теплих" тонів допоможе зігрітися в мороз, та й просто в похмуру погоду підніме настрій. Багатобарвний чохол завжди можна підібрати і до кольору очей, і до кольору вашої куртки, не кажучи вже про лижі.

"Гарний чохол для сноуборда здатний підняти настрій в погану погоду"

Як раніше надходив "лижник-беговік"?
Як тепер?
Чи то расчехлить лижі і покататися, то чи залишити в чохлі, бо так гарніше і для лиж безпечніше?
Раніше як вони відпочивали?

Новости