Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мандрівникові на замітку

У найперші дні року перед початком сезону подорожей я поділився з вами моїм особистим, натоптаних мозолями, скуйовдженим відсутністю грошей, проведеним в повній тиші через забутих навушників і незарядженого телефону, списком кращих друзів мандрівника. Оскільки сама по собі тема подорожей завжди жива, хвилююча і, на мій превеликий щастя, зачіпає кожного мого читача, я хочу поділитися з вами своїм досвідом з приводу аеропортів.

Кожен перший з нас кілька разів літав літаком (як мінімум, літав в одну сторону, а потім повертався). Кожен такий політ включає в себе проведення часу в аеропорту. Кожен аеропорт - це окрема країна, окремий простір. Є аеропорти живі, є вмираючі, є що наповнюють тебе силою, є ті, в яких хочеться затриматися, є ті в які не хочеться виходити з літака. # Кароч, різних за духом аеропортів існує безліч. Сьогодні я хочу сказати кілька слів про великих перевалочних аеропортах, так званих хабах. levitra générique

Як і у нас в Борисполі, в кожному з великих аеропортів є кілька терміналів. «Ха-ха, Бориспіль - теж мені великий аеропорт», - скажете ви і будете абсолютно праві. Він дійсно не великий у порівнянні з будь-якими «воротами Європи» (головні аеропорти Амстердама, Мюнхена, Відня, Парижа і т.д.), але в ньому є різні термінали, на прикладі яких можна донести мою думку. Так ось, оскільки є різні термінали, умови в цих терміналах теж різні. Виходячи з прикладу Борисполя, в терміналі F раніше були кращі кафешки, в терміналі В раніше був кращий дьюті фрі, а в нинішньому основному терміналі D - кращий бізнес лаунж, куди можна потрапити, навіть якщо ви не летите бізнес-першим класом, за розумну доплату .

Приблизно те ж саме і в інших аеропортах. Уже початківець мандрівник знає, що термінал Віденського аеропорту, в який ви прилітаєте з Лондона або Барселони, на голову вище став вже рідним терміналу для Східної Європи.

Навіщо мандрівникові потрібна інформація про різницю терміналів? По-перше, вам може знадобитися час, щоб доїхати з одного терміналу в інший при пересадці, пройти заново паспортний контроль, перевірку на безпеку і т.д. По-друге, зовсім необов'язково, що кафешки, ресторани і магазинчики терміналу, в який ви прилетіли, наприклад, з Києва краще того терміналу, з якого ви полетите далі. Завжди краще заздалегідь дізнатися на сайті аеропорту, куди ви прилетить, звідки полетите далі, і тоді вибрати, де краще провести свій час між польотами.

Оскільки я дуууже люблю смачно поїсти, то вважаю за необхідне приділити кілька пропозицій питання харчування в аеропортах. Питання це непросте і, можна навіть сказати, дуже відповідальний.

Як досвідчений мандрівник, я вам можу відразу сказати, що намагатися знайти смачну їжу відразу ж на вході в аеропорт (вихід з паспортного контролю, контролю безпеки, переходу з одного терміналу в інший) - це помилка. Завжди краще пройти углиб будівлі терміналу і пошукати щось собі до душі там. Наскільки я зміг зрозуміти логіку великих аеропортів, найбільші, часто мережеві заклади громадського харчування викуповують найкращі місця, які як раз і знаходяться біля входу. Людина сходить з літака або проходить нудний паспортний контроль, у нього є достатньо часу, щоб перекусити, і він загортає в перший потрапило заклад. Відповідно, в такому першому місці ми маємо довгі черги, середню кухню і, скажімо прямо, таку собі атмосферу. Оскільки клієнт в цих закладах є завжди, то і піклуватися про рівень обслуговування, комфорт та якість кухні немає ніякої необхідності.

Вірно і зворотне, якщо ви пройдете далі, у вас є хороші шанси на те, що ви зустрінете прикольне самобутнє місце, яке відкрили в аеропорту хлопці, закохані в свою справу і вкладають в нього душу, але не мають фінансової можливості розміститися «на проході» . Дане правило тільки за останній рік я випробував в більш ніж десятці аеропортів світу, і, на жаль, воно працює.

Дане правило тільки за останній рік я випробував в більш ніж десятці аеропортів світу, і, на жаль, воно працює

З іншого боку, адже це просто прекрасно, якщо далеко від вашого улюбленого домашнього ресторанчика, в місці, де за день проходить мільйон чоловік, ви знайдете містечко зі своєю атмосферою, меню, складеним начебто для вас у вашому поточному стані, і де ви сидите одні на повзала.

Саме в таких місцях вдається провести час в спостереженні за місцевими співробітниками (дуже приємне заняття), деякими мандрівниками (як і ви, досвідченими і шукають), або просто написати і викласти на загальний огляд пару свіжих думок і таких же свіжих і живих фотографій з вашого Подорожі.

Різних вам Шляхів, чудових перехресть і неперервні вашого Подорожі!

# Тараник

Якщо сподобалося - підписуйтесь на мій блог на Facebook.

Навіщо мандрівникові потрібна інформація про різницю терміналів?

Новости