Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт "Бориспіль" придумав нові претензії до Ryanair

Глава аеропорту "Бориспіль" перекреслив всі підписані з Ryanair договору

Скандал навколо договору між аеропортом "Бориспіль" і лоукостером Ryanair отримав продовження - в аеропорту відмовляються надавати пасажирам такі ж послуги, як в аеропортах на Заході.

Провідний європейський лоу-кост авіаперевізник Ryanair висуває Державному підприємству "Міжнародний аеропорт" Бориспіль "вимоги виходу на український ринок, які не відповідають українському законодавству.

Про це заявив глава аеропорту Павло Рябікін в ході прес-конференції в Києві в понеділок, 10 липня.

"Перше: вони вимагають, щоб спірні питання вирішувалися в Лондонському арбітражі із застосуванням лондонського права. Ми ж наполягаємо, що питання повинні вирішуватися в судовому порядку в українських інстанціях" - сказав він.

Рябикин назвав "ультимативними вимогами" пункти договору від Ryanair. Серед них безкоштовні аеронавігація, стійки реєстрації, стоянки таксі, площі під рекламу, офіси продажу квитків, вимоги про 60 днів кредитування з боку аеропорту і виплата їм 35% прибутку від діяльності магазинів дьюті-фрі, а також закріплення пасажирського збору в сумі $ 7,5 на 5 років

Виходячи з цього глава "Борисполя" не має наміру підписувати договір лоукостером, поки не будуть зняті всі розбіжності в пунктах договору, зриваючи всі прийняті раніше домовленості.

"Я можу заявити, як менеджер державного підприємства, що цей контракт нам не вигідний", - зазначив він.

Крім того Рябикин заявив про факти політичного тиску на нього в рамках роботи з Ryanair і висловив здивування, чому меморандум з перевізником підписувався на урядовому рівні.

Раніше стало відомо, що " Ryanair "офіційно переніс страт польотів з України.

Новости