Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Алжирі побудують мега-мечеть яка вмістить 120 тисяч тих, хто молиться

  1. Орфографічна помилка в тексті:

25 вересня 2007, 9:08 Переглядів: 25 вересня 2007, 9:08 Переглядів:   Велика мечеть в Мецці, solcomhouse

Велика мечеть в Мецці, solcomhouse.co.

Молитовний будинок за своїми масштабами поступиться лише двом мечетей, розташованих в Саудівській Аравії в священних для мусульман містах Мецці (Велика мечеть) і Медині (Мечеть Пророка). Мінарет підніметься на висоту 300 метрів і стане найвищою в світі. Він буде на 100 метрів вище найвищого на сьогоднішній день мінарету мечеті Хасана Другого, розташованої в марокканському місті Касабланка.

Вартість майбутнього будівництва, за приблизними підрахунками, складе більше 3 мільярдів доларів. У грандіозний комплекс, який розташується на площі 20 гектарів в середземноморської бухті Алжиру, крім самої мечеті з залом для молитов, в якому одночасно зможуть поміститися 40 тисяч чоловік, буде велика еспланада на 80 тисяч тих, хто молиться, а також Будинок Корану, будівлі культурного і медичного центрів .

Тут же розташуються готель, житловий комплекс, будівля для персоналу, кілька кафе і ресторанів, парковий комплекс, а також величезний паркінг на шість тисяч автомобілів.

У найближчі дні в Алжирі для загального ознайомлення буде представлений макет цієї грандіозної споруди. Початок будівництва заплановано на 2009 рік. Мечеть повинна відкритися для відвідувачів в 2013 році. У будівлі мечеті на 15-ти рівнях розмістяться бібліотека з залами на півтори тисячі читачів, Вищий інститут ісламських досліджень, музеї мистецтва і історії, наукова обсерваторія.

В даний час в Алжирі налічується близько 15 тисяч діючих мечетей. Ще майже 3,5 тисячі будуються. Найзнаменитішими мечетями в країні вважаються Джамаа аль-Джадід (1660 рік), Джамаа аль-Кабір (XI століття) і мечеть Кетшауа, побудована в 1794 році при турецьке панування, перетворена в період колоніальної залежності від Франції (1830-1962) в християнський храм , і знову стала мечеттю після набуття Алжиром незалежності.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Алжирі побудують мега-мечеть яка вмістить 120 тисяч тих, хто молиться". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Новости