Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

печери

  1. печери Криму

Печери Криму на мапі   печери Криму   Підземна частина Кримських гір до цієї пори залишається загадкою, незважаючи на те, що дослідження печер постійно проводяться, і вони регулярно завершуються відкриттям нових порожнин

Печери Криму на мапі

печери Криму

Підземна частина Кримських гір до цієї пори залишається загадкою, незважаючи на те, що дослідження печер постійно проводяться, і вони регулярно завершуються відкриттям нових порожнин. Спелеологія з'явилася і стала активно розвиватися в Криму відносно недавно - в другій половині 20 століття. І за весь час досліджень тут було виявлено понад однієї тисячі порожнин і гротів різних розмірів. Левову частку відкритих печер займають карстові порожнини. Вони утворилися під впливом підземних вод, котрі вимивають вапняк, з якого переважно складаються гори Криму.

Найбільші і популярні кримські печери мають саме карстове походження. Також вони відносяться до обладнаним печер, в яких прокладені екскурсійні маршрути. Найкрасивішою в Криму і однією з найкрасивіших у світі є мармурова печера , Розташована на нижньому плато гірського масиву Чатир-Даг. Вона була виявлена ​​в 1987 році, і на даний момент досліджена її частина має протяжність більше двох кілометрів.

Вона була виявлена ​​в 1987 році, і на даний момент досліджена її частина має протяжність більше двох кілометрів

Ще в цьому ж гірському масиві знаходяться печери, які називаються Еміне-Баїр-Хосар (Мамонтова) та Еміне-Баїр-Коба (Триглазка). Еміне-Баїр-Хосар - це незвичайна триповерхова печера, в одній з галерей якої розташований геологічний музей. А в печері Триглазка протягом усього року дуже холодно - до середини липня тут лежить лід і висять бурульки.

До популярних печер Криму також відноситься печера Скельская. Знаходиться вона в надрах Ай-Петринської яйли. Її відмінна риса - це величезні галереї і підземні озера незвичайної краси.

До печер, за якими протікають підземні річки, відноситься і Кизил-Коба (Або Червона печера). Ця печера сама вивчена, в порівнянні з іншими кримськими порожнинами. Її протяжність складає 16 кілометрів, вона має шість поверхів і безліч залів і лабіринтоподібного проходів.

Її протяжність складає 16 кілометрів, вона має шість поверхів і безліч залів і лабіринтоподібного проходів

Крім обладнаних печер, в Криму є печери загальнодоступні і спортивні. Загальнодоступних печер тут безліч, в них потрапити зможе будь-хто, абсолютно не має спеціальних навичок. Чого не скажеш про печери спортивного типу. Спелеотуризм по подібним печер доступний тільки при наявності відповідного досвіду, знань і, звичайно ж, спорядження. Найнебезпечнішою печерою вважається Каскадна, розташована на Ай-Петринської яйлі. Її підкорюють тільки найсміливіші і досвідчені туристи.

Її підкорюють тільки найсміливіші і досвідчені туристи

Вважаються, що кримські печери досліджені лише на 80%. Спелеологи постійно відкривають нові і цікаві місця підземного світу півострова. До речі, вони навіть одного разу знайшли скриню з древніми золотими монетами, який зберігався в печері Облоговий колодязь. І хто знає, які ще сюрпризи ховаються в печерах кримських гір .

Коментарі

Щиро вітаємо з ДРУЗЬЯМИ

Новости