Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що цікавого було в круїзної колекції Діор (dior) 2017

  1. Пристрасті по Великобританії
  2. Слідами Діора і Лорана
  3. Королівство без короля
  4. Відео: Показ круїзної колекції Dior 2017 року

Незважаючи на відсутність зоряного дизайнера, модний будинок знову висвітлив своїм показом історичне місце, представивши круїзну колекцію, являющую собою мікс з любові до Англії, гламуру і естетики верхової їзди. Чи допоміг дух Ів Сен Лорана і Крістіана Діора своїм наступникам і не позначилося чи відсутність головного дизайнера на стилі марки?

Пристрасті по Великобританії

Головна політична тема на сьогоднішній день - вихід Великобританії з Євросоюзу, в той час як основний модний тренд - англофілія. На цьому тижні два найвпливовіших європейських бренду представили в Сполученому Королівстві свої круїзні колекції, відбивши в них любов до всього британському. Паризький лейбл Christian Dior продемонстрував лінійку в стилі бароко в бібліотечних кімнатах Бленгеймського палацу, незабаром після чого італійський модний дім Gucci здивував усіх своєю ексцентричною колекцією, дефіле якої проходило на тлі вітражних вікон Вестмінстерського абатства. По всій видимості, бренди, стан яких вимірюється мільярдами євро, порахували, що краще за все любов до англійської шику можна висловити, використовуючи величезну кількість твіду для створення речей, бісер і вишивку і показавши все це в стінах британських маєтків.

По всій видимості, бренди, стан яких вимірюється мільярдами євро, порахували, що краще за все любов до англійської шику можна висловити, використовуючи величезну кількість твіду для створення речей, бісер і вишивку і показавши все це в стінах британських маєтків

Бісер, вишивка і велика кількість інших елементів оздоблення - характерна риса нової круїзної колекції від Dior

Ще до початку шоу марка Dior прагнула підштовхнути всіх до усвідомлення природного симбіозу англійської та французької стилів. Виконавчий директор бренду Сідні Толедано, який виступав проти виходу Великобританії з Євросоюзу, недавно обробив на Бонд-стріт бутик c оригінальними творами сучасного мистецтва. Але відкриття магазину чи здатне переконати фешн-індустрію, особливо якщо взяти до уваги те, що історично модний будинок завжди був вище комерції і підкреслював міцний зв'язок між Крістіаном Діором, королівською сім'єю та британським стилем.

Слідами Діора і Лорана

Показ круїзної колекції 2017 року (коли-то це була вихідна одяг забезпечених людей, тепер же - невід'ємна складова базової лінії бренду) привів Dior в Бленгеймський палац вже в третій раз. У 1958 році молодий Ів Сен Лоран представив власну лінійку для модного будинку в цьому самому місці, а до нього, в 1954 році, сам Крістіан Діор привозив сюди свої роботи. Легендарний дизайнер був самопроголошеним англофілом, який закохався в Сполучене Королівство після того, як провів там певний час: «Я люблю англійські традиції, ввічливість, архітектуру. І просто обожнюю тутешню кухню. З божеволію від йоркширського пудингу! ».

»

Великі прикраси були присутні в більшості образів, продемонстрованих на презентації

У 1954 році показ Dior в палаці зібрав понад тисячу гостей, серед яких були сестри Червоного Хреста, представники аристократії і сама принцеса Маргарет. Цього разу долучитися до королівського шику прийшли Алекса Чанг, Бьянка Джаггер та інші світські діви. Якщо в залі в той день і були присутні медсестри, то вони були майстерно замасковані під екстравагантними вбраннями від Dior, розшитими бісером. На показі, який відбувся шістдесят років тому, манекенниці повинні були робити реверанси членам королівської сім'ї і ні в якому разі не повертатися спиною до принцеси Маргарет, проходячи по подіуму. Цього разу ніхто не питався такої речі від моделей по відношенню до єдиної представниці аристократії, яка була присутня на заході, леді Кітті Спенсер. Гостей доставили до палацу в Оксфордширі на спеціально замовленому для цього «Східному експресі», правда, йоркширський пудинг в меню був відсутній.

На подіумі, який був розписаний вручну сценами полювання, головною темою було злиття англійської провінційного стилю і паризького кутюра. Тема верхової їзди, ключова для дев'ятнадцятого століття, була відображена в жакетах і речах, декорованих узорами з польовими квітами. Дорогоцінні прикраси гармонійно доповнювали класичний діорівський жакет «бар», а шовкові шарфи в стилі екіпірування вершника контрастували з шкіряними сукнями. У новій лінійці дизайнери також зробили акцент на обрізані штани, грубі черевики на підборах і сукні з квітковим принтом.

Королівство без короля

У відсутності головного дизайнера всі лаври дістались керівникам дизайн-студії Dior Люсі Мейер і Сержу Руффо

Марке не в перший раз довелося виходити на поклін без зоряного дизайнера. У цьому сезоні ця честь випала Люсі Мейер і Сержу Руффо, керівникам дизайн-студії. З моменту відходу Рафа Сімонса вісім місяців назад Dior зробив ставку на цю команду, щоб утриматися на плаву. Ходили чутки про те, що модний будинок може очолити Еді Сліман, який нещодавно залишив Saint Laurent, або Сара Бартон, дизайнер Alexander McQueen з Манчестера, але вони не підтвердилися. Сам Толедано не вважав за відсутність креативного директора чимось значущим і заявив, що клієнтів не хвилює, хто саме створює одяг Dior. Фінансове становище компанії доводить, що він має рацію. Після скандалу з Гальяно марка існувала без дизайнера цілий рік, проте продажі за цей час значно зросли.

Можливо, клієнтам дійсно байдуже, хто працює над брендом, але не можна заперечувати, що відсутність дизайнера позначається на динаміці розвитку модного будинку - як відсутність високооплачуваного менеджера на результати футбольної команди. Це простежувалося і на показі в Бленхеймском палаці: виникало відчуття, що марці не вистачає особливого гламуру і гри. Можливо, це не так уже й важливо для круїзних показів, завдяки яким бренди, скоріше, вправляються, щоб бути в модному тонусі, але прийде час і для презентації основних колекцій прет-а-порте, де видовищність події вторинна по відношенню до посилу. Тоді Dior, ймовірно, задумається і почне в прискореному режимі шукати нового креативного директора.

Відео: Показ круїзної колекції Dior 2017 року

Все змінюється, тому і модні будинки не можуть залишатися колишніми. Сподіваємося, що Dior ще знайде нового Ів Сен Лорана, який поверне в колекції бренду колишній шарм.

Мене звуть Лера Маршевская, я закінчила Інститут журналістики та літературної творчості в Москві, зараз живу в Петербурзі. Пишу і адаптую статті про моду і стиль, і постійно вчуся чомусь новому. Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Чи допоміг дух Ів Сен Лорана і Крістіана Діора своїм наступникам і не позначилося чи відсутність головного дизайнера на стилі марки?

Новости