Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тріска по-каталонски «Бакайе ескейшат»

Як би далеко один від одного не знаходилися   Іспанія   і Росія, завжди можна знайти спільні інтереси

Як би далеко один від одного не знаходилися Іспанія і Росія, завжди можна знайти спільні інтереси. Одним з них по праву можна вважати любов до приготування смачних страв.

каталонська кухня багата і різноманітна. Недарма великий попит мають кулінарні тури. Не відмовте собі в задоволенні насолодитися вишуканими іспанськими стравами. Коли будете в Каталонії обов'язково зайдіть в ресторани і бари і спробуйте місцеві страви, приготовані з екзотичних морепродуктів, рідкісних овочів і фруктів або просто насолодитеся смаком незвичайних страв. Воістину каталонським блюдом вважається «Бакайе ескейшат». Воно являє собою холодну страву з тріски (по-каталански «Bacall à» перекладається як «тріска»).

Як не дивно, але тріска не водиться в Середземному морі . Ще багато років тому каталонці розсмакували смак російської тріски, населеної в Баренцевому морі. Так-так, саме так, дивно, але факт! З незапам'ятних часів тріска поставлялася на каталонські ринки з Росії в засоленном вигляді. Для її приготування потрібно залити тріску водою, щоб вивести залишки солі і відновити її гідратацію. В середньому на це йшло 2 дні, після чого риба була готова для приготування найсмачніше страв, які і до цього дня присутні на обідньому столі.

Завдяки сучасним досягненням технології і транспортних засобів сьогодні можна купити свіжу рибу з рибних прилавків і на місцевих ринках.

Якщо захочете приготувати «Бакайе ескейшат» вдома, то ось його рецепт.

Отже, для приготування цієї страви необхідно купити приблизно 1-1,5 кг свіжої (незамороженої!) Тріски. Попросіть продавця почистити, видалити голову і хребет, щоб вийшло 2 великих шматка без кісток. Приїхавши додому, покладіть рибу на піднос, гарненько її посоліть з обох сторін і помістіть в холодильник приблизно на 18 годин. При цьому вкрай важливо стежити за процесом зневоднення риби, тому контролюйте, щоб надлишки води не виходили за межі підношення (і щоб не залили вам весь холодильник, тому що риба «виділяє» багато води через присутність в ній великої кількості солі! ). По закінченні цього часу дістаньте рибу з холодильника, ретельно її промийте і просушіть паперовим рушником або серветкою.

Виходячи з назви страви, тріску необхідно подрібнити на дрібні шматочки. «Esqueixar» з каталонської означає подрібнити за допомогою пальців до потрібного розміру.

Вам також знадобляться такі інгредієнти: червоний перець (овоч), зелений перець, помідори, цибуля, оливки, каперси, оливкова олія і винний оцет. Овочі повинні бути свіжими для додання страві кращого аромату. Отже, овочі і оливки необхідно дрібно порізати. Справжні каталонці вважають, чим дрібніше порізані шматочки, тим більше можна насолоджуватися різноманітністю смаків.

Наступний етап - перемішати всі інгредієнти в глибокій тарілці, додати достатню кількість оливкового масла і винного оцту. Залишити в холодильнику приблизно на день, щоб все інгредієнти добре просочилися. Подавати блюдо в холодному вигляді. Вживати рекомендується разом з відмінним іспанським (а краще Каталонська!) Білим сухим вином.

Складові:

  • Свіжа тріска (не морожене) - 1-1,5 кг
  • Червоний перець - 1 шт.
  • Зелений перець - 1 шт.
  • Помідори - 1-2 шт.
  • Цибуля - 1 головка
  • Каперси - 1 банка
  • Оливки - ½ банки
  • Оливкова олія
  • Винний оцет

Потрібна допомога в Іспанії? Центр послуг «Іспанія по-російськи» - це понад 100 найменувань послуг російською мовою в будь-якому регіоні Іспанії.

+7 495 236 98 99 або +34 93 272 64 90 , [email protected]

Стаття виявилася корисною?

Так

() ()

Новости