Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Top 5 швейцарських блюд

  1. Top 5 страв Швейцарії Якщо ви збираєтеся відправитися до Швейцарії, обов'язково, спробуйте найкращі...
  2. Швейцарське блюдо №2:
  3. Швейцарське блюдо №3:
  4. Швейцарське блюдо №4:
  5. Швейцарське блюдо №5:
  6. Шоколадні фабрики і музеї Швейцарії

Top 5 страв Швейцарії

Якщо ви збираєтеся відправитися до Швейцарії, обов'язково, спробуйте найкращі страви швейцарської кухні.

Швейцарія насамперед славиться своїм сиром і шоколадом. Напевно тому обидва цих продукту часто використовують в швейцарській кухні. Страви виходять досить калорійні, але хіба можна на відпочинку рахувати калорії?

Швейцарське блюдо №1:

Фондю (Fondue)

Фондю (Швейцарське блюдо)

Фондю - найпопулярніше національне блюдо Швейцарії. Назва Fondue була запозичена у французів і перекладається, як «розтоплений». Фондю є гарячий розтоплений сир, в спеціальній чаші, дно якої постійно підігрівається знизу вогнем. Блюдо ставлять в центрі столу і гості маку в нього маленькі кубики хліба. Секрет швейцарського страви Фондю полягає в тому, які сорти сирів використовують для приготування.

Швейцарське блюдо №2:

Раклетт (Raclette)

Раклетт (Швейцарське блюдо)

Ще одне знамените блюдо швейцарської кухні з сиру - Раклетт. Кажуть, що це блюдо колись придумали гірські пастухи. Вони клали шматок сиру біля багаття, а потім підталу сторону зішкрібали хлібом. Зараз же раклетт готують зовсім по-іншому в спеціальній раклеттніце. Товстий шматок сиру кладуть на гриль, розтоплюють і заливають відварну картоплю картопля. Раклетт зазвичай подають з маринованими огірочками та цибулькою.

Швейцарське блюдо №3:

Телятина по-Цюріхського (Zurich Geschnetzeltes)

Телятина по Цюріхському і Реста

Вимовляти назву цієї страви досить складно, але це частування безумовно підходить для любителів м'ясних страв. Традиційно головним інгредієнтом, як ви вже здогадалися, є телятина. Готують блюдо з грибами, приправленими вершками і білим вином. Подають Телятину по-Цюріхського як правило з макаронами, або Реста.

Швейцарське блюдо №4:

Rösti (Реста)

Рест також входить в число національних страв Швейцарії. Готують Реста наступним чином: з тертої картоплі роблять коржики і обсмажують їх на сковороді у вершковому або рослинному маслі. Подають Реста зазвичай з сиром або з беконом.

Швейцарське блюдо №5:

Швейцарський шоколад (Swiss Chocolate)

Швейцарський шоколад

Швейцарський шоколад вважається кращим в світі. Він буває самих різних форм і розмірів. На фабриках строго контролюють виробничий процес і тому швейцарський шоколад прославився не тільки свої чудовим смаком, але і високою якістю. Швейцарська асоціація виробників шоколаду «Chocosuisse» стверджує, що швейцарці їдять шоколаду більше, ніж будь-яка інша нація в світі.
А якщо ви хочете не тільки спробувати справжній шоколад, а й дізнатися, як його готують, вирушайте на екскурсію на одну з шоколадних фабрик Швейцарії.

Шоколадні фабрики і музеї Швейцарії

Cailler-Nestle Broc Factory - це найстаріша і знаменита шоколадна фабрика, розташована в провінційному містечку Брок в Швейцарії. Тут відвідувачам показують, як створюють шоколад, знайомлять з історією заводу і проводять дегустацію кращих шоколадних брендів.

Alimentarium Food Museum присвячений історії їжі в цілому. Музей знаходиться в приголомшливо красивому місці в місті Веве на березі Женевського озера. У цьому музеї є окремий зал, присвячений історії шоколаду.

Місто Веве - швейцарська рів'єра

Alprose Chocolate Museum розповідає найдетальнішу історію шоколадного виробництва в Швейцарії. Музей знаходиться в маленькому містечку Каслано на березі озера Лугано. У будні дні можна подивитися повний процес виготовлення шоколаду.

Шоколадний бренд Chocolate Frey AG

Chocolate Frey AG відомий шоколадний бренд в Швейцарії. Фабрика розташована на півночі країни в місті Бухс. Chocolate Frey AG постійно організовує тригодинні екскурсії з повним зануренням в шоколадне виробництво.

Страви виходять досить калорійні, але хіба можна на відпочинку рахувати калорії?

Новости