Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національні страви країн світу

Італійська кухня завжди була улюбленицею справжніх гурманів

Італійська кухня завжди була улюбленицею справжніх гурманів. Всіма улюблена піца і лазіння - вихідці даної кухні. Паста - національне блюдо Італії. Одна з головних традицій італійців - додавання риби в майже всі свої страви. Соус песта, що прийшов з Італії, давно користується великою популярністю, і адже не потрібно володіти великим кулінарним даром, щоб змішати горіхи, сир і оливкове масло і отримати даний соус. Колись давно основною їжею італійського народу була пшениця, яка і до цього дня залишається шанованою. Макаронні вироби у італійців прийнято називати пастою. Салати в національній кухні традиційно роблять з обсмажених овочів з сиром, заправлених соусами, яких в Італії безліч. І, нарешті, сири - відоме італійське ласощі, яке любимо багатьма народами.

М'ясо, ковбаса - це національні страви Німеччини. Найпопулярніше в німецькій кухні м'ясо - свинина, адже тільки різних ковбас, зроблених з цього м'яса, налічується близько півтори тисячі. Берлінський рулет - неймовірно смачний бекон, начинений чорносливом. Також німці дуже люблять готувати страви з великим вмістом яєць. Пиво прийшло до нас з Німеччини і є національним напоєм цієї країни. Для німців це звичайна справа - вживання пива поряд з кожним прийомом їжі. Найкраще - Баварське. А південь - обитель вина, тут його виробляють з винограду, який ріс в долинах.

Одна з кращих кухонь у всьому світі - французька. Одне з національних страв Франції - сир, їх тут так багато, що навіть не кожен француз зможе назвати їх все. Ці сири мають різну форму починаючи від круглої і закінчуючи формою у вигляді серця. Один із знаменитих французьких сирів - Камамбер. Його завжди можна дізнатися за білої плісняви ​​та грибного смаку. Наступний відомий сир - Рокфор. Його відносять до блакитних сирів. Паштет з гусячої печінки - фуа-гра - давно відомий у всіх країнах і є делікатесом, улюбленим багатьом людям. Безе, еклери - французькі десерти, які, напевно, пробував кожна людина і не залишився байдужим. А французькі вина багаторічної витримки вже давно користуються популярністю в усьому світі.

Ні для кого не секрет, що традиційна кухня англійців завжди була з великим достатком калорій. Головна традиція цього народу - чаювання. Англійська чай має історію в більше ніж триста років. Вівсянка і всіма відома фраза прийшли до нас так само з Британії. Основу національної кухні цього народу складають м'ясо, овочі і риба. Біфштекс та ростбіф - національні страви Великобританії. А пудинги, будь то м'ясні або овочеві, є традиційними другими стравами. Крюшон, Пунш, Кривава Мері, Глінтвейн - напої, про які чув абсолютно кожна людина, які були придумані саме англійцями і давно закріпили свої позиції як традиційні напої даного народу.

Грецький салат - головне блюдо традиційної кухні Греції. Також сюди відносять традиційні шпроти в олії, маслини, сирні кульки. Ці страви давно заслужили повагу не тільки в країнах Греції, але і у всьому світі. Відомий сир французів - фета. Найбільше популярністю, як перші страви, користуються різноманітні супи. У жодного народу не вийде зробити юшку смачніше, ніж у греків. Національні страви Греції - страви з морепродуктів. Смажені кальмари дуже смачно готуються в цій країні. Свиняча відбивна і реберця є традиційним м'ясним блюдом Греції. Також тут в пошані фаршировані овочі. А десерти, такі як: морозиво, йогурт з медом, желе, пудинг - самий смачні частування. Не варто забути, що вина - головне надбання Греції. Історії свідчать, що раніше, коли не було ні чаїв, ні кави, греки пили виключно вина.

Іспанські вина і сир давно прославилися по всьому світу. Вони, без сумніву, є традиційними в даній кухні. Косидо - овочеве блюдо з м'ясом і бобовими культурами, що з'явилося в столиці Мадриді. Гаспачо - італійський холодний суп з помідорами. Також страви з яєць давно закріпилися як традиційні даного народу, одна тільки тортилья де ПАТАТАС приводить у захват будь-якого цінителя цієї кухні. Салат з горіхами і манго, паелья - національні страви Іспанії. Так як ця країна майже повністю оточена морями, тут часто можна зустріти страви з сардини і молюсків. А ще мідії, устриці, кальмари, креветки - складають основу великої кількості страв. До однієї з найпопулярніших закусок можна віднести смажений мигдаль. Як і в багатьох країнах, тут роблять смачні вина, але народ абсолютно не зловживає ними.

Польську кухню часто порівнюють з російської. Страви з риби користуються тут великою популярністю. Часто поляки вживають таку рибу: вугор, осетер, короп, яка піддається смаженні, варені, тушковані. А улюблена рибна закуска тут оселедець, варіантів готування якої безліч. Вареники прийшли до нас саме з Польщі, де вони є найпопулярнішим блюдом. А національними стравами Польщі можна назвати бігос і зрази. Борщі - улюблене перша страва поляків, які вони вміють готувати досконало. Традиційний спиртний напій не вино, як в Іспанії, а горілка. Але крім неї можна виділити смачні фруктові лікери та кремові коктейлі, в які додають невелику кількість алкоголю.

Найвідоміше блюдо національної кухні Австрії - шніцель. Особливість - це страви полягає в якісній обсмажуванні смачного м'яса теляти. Ще одна візитна картка Австрії - блюдо бойшель, що складається з легкого і серця, які гасяться за особливим рецептом. Штрудель, який давно підкорив серця всіх народів, родом саме з цієї країни. Також національні страви Австрії - грестль і шніцель. Кава в цій країні не можна обходити стороною, австрійці дуже його люблять і завжди можна відвідати кав'ярню, де готують виключно смачну каву. Вина фруктового смаку - незаперечна гордість Австрії. Цей народ навіть влаштовує свята, присвячені виноробству. Тому не можна заперечувати той факт, що даний напій відноситься до національної кухні цієї країни.

Національні страви Росії - це, звичайно ж, борщі і розсольники. Ніде не приготують їх так смачно як в Росії. Також до першої страви можна віднести усіма улюблену окрошку, вуха і солянку. Найдавніше національне блюдо цієї країни - млинці, які можна подавати з різноманітним кількістю начинок, що додасть ще більший смак цих ласощів. Овочеве блюдо Росії, яке користується популярністю з давніх часів, - картопляне рагу. Манти і пельмені вже давно популярні в усьому світі, завдяки російській кухні. Ну, якщо запитати у будь-якої людини в світі, що ж є національним напоєм Росії, кожен відповість, що це горілка. І правда, цей напій в кухні російського народу є найулюбленішим.

Чеські супи завжди користувалися великою популярністю. Хочеться зауважити, що вони являють собою суп-пюре. Національні страви Чехії - часниковий суп і суп з картоплею та грибами. Кнедлики - гарнір з тіста з підливою, є традиційною стравою чеської кухні. Гарячі страви завжди складаються з запеченого м'яса. Гарніри у чехів з великим достатком картоплі, яка подається в будь-яких видах. Тірамісу - найпопулярніший десерт Чехії. Чеська кухня дуже різноманітна і кожному знайдеться щось до смаку.

Новости