Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

бразильська кухня

  1. історичний розвиток
  2. Рецепти і способи приготування бразильських блюд
  3. Основна користь

Сучасна бразильська національна кухня є візитною карткою країни, нарівні з карнавалами, запальними ритмами і танцями, костюмами з блискітками і пір'ям і багатьма іншими атрибутами справжнього свята Сучасна бразильська національна кухня є візитною карткою країни, нарівні з карнавалами, запальними ритмами і танцями, костюмами з блискітками і пір'ям і багатьма іншими атрибутами справжнього свята. Бразильська кухня особливості свого становлення і розвитку формувала протягом століть, ось чому в меню сьогодні можна зустріти багато з португальської, індіанської, африканської класичних кухонь, страви яких відрізняються автентичністю та національними барвами і в смаку, і в формі подачі.

історичний розвиток

Зародження кухні Бразилії відкрито почалося в 1500 році, коли португальський мореплавець Педру Кабрал вперше потрапив на бразильську землю і тут же зарахував її до колоніальним землям Португалії. Португальці як колонізатори привнесли на землі Бразилії безліч нових, невідомих раніше продуктів харчування. Тепер тут стали вирощувати і вживати в їжу пшеницю , вино , Різні рослинні масла і спеції. Національна кухня Бразилії поповнилася новітніми техніками і методиками приготування страв, взятими від португальців. Пізніше, коли португальці завезли на територію сучасної Бразилії рабів родом з Африки, в розвитку бразильської кухні також відбулися нові зрушення - вона поповнилася багатьма стравами, які звикли готувати і є підселення народності.

Після здобуття довгоочікуваної незалежності в 1888 році Бразилія відкрила свої двері для багатьох іноземних емігрантів - італійці, німці, японці і багато інших представників багатовікових культур стали приїжджати сюди, привносячи щось новеньке в основу традиційної бразильської кухні. Таким чином, страви бразильської кухні стали набагато різноманітніше, але при цьому всі вони зберегли колорит тієї землі, на якій почали готуватися.

Завдяки таким насиченим міжнаціональної історії свого розвитку бразильська кухня стала однією з найбільш популярних і вишуканих на всьому американському континенті. На сьогоднішній день гурмани всього світу прагнуть побувати в Бразилії, щоб сповна насолодитися неймовірними рецептами бразильської кухні.

Багато традиційні страви готуються в ресторанах бразильської кухні в манері, властивої тому чи іншому регіону країни Багато традиційні страви готуються в ресторанах бразильської кухні в манері, властивої тому чи іншому регіону країни. У цьому також полягає одна з головних особливостей кулінарії цієї держави.

У джунглях Амазонії або північних регіонах Бразилії превалює проста доступна кожному кухня. До найбільш популярних продуктів цієї місцевості відносяться екзотичні фрукти, невластивий для європейських блюд ямс , Що представляє собою бульби, схожі на звичайний картопля , рослина маніока , Призначене для виробництва крупи, горіхи, риба. Улюблена страва місцевого населення і туристів, які відвідують ці землі, - «Карурі ду пара» або сушені креветки , Томати і цибулю, заправлені олією, а також тушкована черепаха під екзотичною назвою «Гуасадо де тартаруга».

У північно-східних регіонах Бразилії росте дуже багато цукрової тростини і какао, тутешня кухня багата на страви, приправлені різними спеціями. Основою бразильської кухні північно-східній частині країни виступає сушене м'ясо, маніока, Мал , кукурудза , квасоля , Користуються популярністю численні екзотичні фрукти, які тут ростуть.

Савани і прерії західних регіонів також внесли корективи у формуванні регіональної бразильської кухні. Рецепти бразильської кухні тут максимально сильно перегукуються з класичними кухнями багатьох європейських країн, пропонуючи своїм шанувальникам максимальну кількість м'ясних продуктів, сою , Маніоку, рис і кукурудзу.

Найважливіша частина Бразилії - південно-східний регіон країни - об'єднує в собі рецепти кухонь різних частин держави з превалюванням абсолютно різних страв і продуктів. Ресторани бразильської кухні в південно-східній частині материка пропонують своїм відвідувачам і страва, що складається з чорної квасолі і рису з маніокою, що називається у місцевих «Фейжоада», і більш європейську їжу, наприклад, свинину , Запечену під тертим сиром.

На півдні Бразилії мешкає корінне місцеве населення, у якого завжди в меню є м'ясо, картопля, зелень, традиційні овочі з Європи, вино і пиво .

Рецепти і способи приготування бразильських блюд

Продукти в кулінарному мистецтві Бразилії прийнято, більшою мірою, тушкувати, смажити, варити, солити і в'ялити, ніж вживати в сирому вигляді Продукти в кулінарному мистецтві Бразилії прийнято, більшою мірою, тушкувати, смажити, варити, солити і в'ялити, ніж вживати в сирому вигляді. Ресторани бразильської кухні в усьому світі пропонують своїм клієнтам насолодитися смаком всілякої риби, молюсків, черепах, алігаторів, свинини, яловичини , курки , По-особливому приготованого рису зі спеціями, кукурудзи, бобових, маніоки, горіхів кешью і арахісу , Яєць, кокосового молока, молочних продуктів і солодощів. Практично в будь-яку їжу бразильські шеф-кухаря кладуть багато спецій, найбільш поширеними з яких є імбир , Перець і коріандр. В якості гарнірів і салатів кулінари віртуозно готують і подають такі овочі, як томати, батат , цибуля, гарбуз і багато інших. До найбільш поширених місцевим солодощів відноситься згущене молоко, мармелад і шоколадні продукти. Головним національним напоєм бразильської кухні вважається по праву кава . Місцеві п'ють каву по 30 чашок в день. Однак пиво і хороше вино також вельми популярні в місцевих барах і ресторанах.

Серед найзнаменитіших рецептів страв бразильської кухні обов'язково фігурує вищезгаданий рецепт фейжоада. Оригінальний рецепт для домашнього приготування можна адаптувати під продукти, поширені в тій чи іншій місцевості, оскільки в різних регіонах Бразилії фейжоада готується з різних видів м'яса і бобових.

Отже, для приготування в домашніх умовах найвідомішого страви бразильської кухні знадобляться такі інгредієнти:

  • чорні сухі боби - близько 500 грамів;
  • вода - 2 літри;
  • в'ялена яловичина - 100 грамів;
  • подкопчённий свинячий окіст - 200 грамів;
  • мисливські ковбаски - 350 грамів;
  • копчений бекон - 120 грамів;
  • свинячі ковбаски - близько 250 грамів;
  • велика цибулина;
  • часник - 6 зубчиків;
  • кмин - чайна ложка;
  • коріандр - на кінчику ножа;
  • лавровий лист - 1 штука;
  • каєнський перець - 2 щіпки;
  • рис - 2 склянки;
  • сіль і мелений перець за смаком.

Перед подачею фейжоада до столу страву потрібно буде доповнити або прикрасити наступними інгредієнтами: Перед подачею фейжоада до столу страву потрібно буде доповнити або прикрасити наступними інгредієнтами:

для страви боби необхідно попередньо залити водою і залишити їх набухати на всю ніч напередодні приготування. Вранці (або через 9 годин) з бобів зливають воду і викладають їх у велику каструлю з товстими стінками, заливши двома літрами чистої води. Боби повинні закипіти, потім вогонь зменшується до мінімуму і вміст каструлі гаситься ще 2 години. Якщо рівень води стає нижче рівня бобів, то в каструлю необхідно додати окропу, щоб боби залишалися постійно покриті рідиною.

Далі потрібно дуже дрібно порізати в'ялену яловичину і відправити її гаситися разом з лавровим листом. У каструлі м'ясо проводить близько 2 годин, весь цей час яловичину слід помішувати й стежити за достатнім рівнем води в ємності.

Бекон нарізається дрібними кубиками і присмажується на сковороді до золотистого кольору, потім на сковорідку додаються нарізані мисливські і свинячі ковбаски, обсмажуються з двох сторін протягом 10 хвилин, і весь вміст сковороди перекладається в чисту тарілку. На останньому на сковорідці жирі потрібно обсмажити нарізану цибулю протягом 5 хвилин, посипати його кмином, коріандром, перцем кайенский, сіллю, приправити нарубаними зубчиками часнику, половиною всієї петрушки і чорним перцем .

Лук зі спеціями і обсмажений бекон з ковбасками викладають в каструлю до тушкованим бобам. Суміш заливається водою до рівня, коли вона покриває всі інгредієнти, і кип'ятиться. Після закипання фейжоада гаситься на маленькому вогні ще годину, поки бобові не стануть повністю м'якими. Блюдо вимагає постійного помішування і додавання окропу до рівня покриття начинки.

Це вишукане блюдо бразильської кухні подається до столу разом з рисом, який теж потрібно встигнути зварити. На сковорідці нагрівається оливкова олія, на ньому до золотистої скоринки смажаться панірувальні сухарі, потім до сухарів додається цедра апельсина і залишок рубаною петрушки. Фейжоада розкладається по порційних тарілках, доповнюється вареним рисом, а зверху посипається сумішшю сухариків і цедри з петрушкою.

Ще одним знаменитим блюдом бразильської кухні, рецептів якого в самій країні дуже багато, є суп Мокека. Це традиційний суп з морепродуктами, основою якого можуть виступати будь-які молюски, а також креветки, крабове м'ясо, кальмари і багато іншого. У домашніх умовах можна приготувати незвичайний Мокека з креветками, які легко купити в магазині.

Для супу Мокека необхідні такі інгредієнти: Для супу Мокека необхідні такі інгредієнти:

  • 450 грамів свіжих креветок;
  • 1 болгарський перець ;
  • чверть склянки Довгозернистий рису;
  • 425 мілілітрів протертих консервованих томатів;
  • банку кокосового молока;
  • цибулина;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • лимон ;
  • 4 зубчики часнику;
  • 4 склянки води;
  • 2 чайні ложки солі;
  • суміш мелених перців за смаком;
  • трохи свіжої петрушки для подачі.

Процес приготування Мокека з креветками виглядає наступним чином:

  1. На маленькому вогні необхідно розігріти оливкову олію, налите в глибоку каструлю.
  2. Перець, цибулю і часник нарізати дрібними шматочками і висипають на оливкову олію, суміш необхідно гасити, поки овочі не стануть м'якими.
  3. В овочеву суміш потрібно додати рис, спеції, томати і підготовлену заздалегідь воду. Одержаний суп доводять до кипіння, а потім готують ще близько 10 хвилин на середньому вогні до напівготовності рисової крупи.
  4. Креветки очищаються від панцирів і нарізаються шматочками по 2,5 сантиметри завдовжки.
  5. В овочі з рисом необхідно влити кокосове молоко, закип'ятити і всипати в суп креветки. Після додавання креветок суп потрібно готувати на вогні ще близько 5 хвилин.
  6. Після виключення вогню в каструлю потрібно додати спеції за смаком і вичавити сік 1 лимона.
  7. При порціонної подачі Мокека прикрашається нарубленной петрушкою і часточкою лимона.

На десерт шеф-кухарі ресторанів бразильської кухні часто пропонують своїм гостям ласощі бейжіньо. У перекладі з португальської це слово означає «поцілунок». Це своєрідний комплімент бразильських кухарів всім своїм гостям, оскільки без цих ласощів не обходяться ні дорослі, ні дитячі свята в цій країні.

Приготувати в домашніх умовах бейжіньо досить просто, достатньо взяти банку хорошою згущеного молока, столову ложку вершкового масла , 150 грамів кокосової стружки і трохи гвоздики. Згущене молоко змішується з кокосовою стружкою і настоюється до тих пір, поки стружка не стане м'якше. Потім ця маса поміщається на вогонь, помішує і доводиться до кипіння, після чого нудиться на грубці ще близько 10 хвилин на самому маленькому вогні. Критерієм готовності маси є блискуча гладка поверхня, без пригорілі ділянок, для чого вона постійно інтенсивно перемішується.

Далі згущене молоко з кокосовою стружкою охолоджується при кімнатній температурі і забирається в холодильник на годину. Після години охолодження суміш дістається і з неї необхідно руками починати ліпити невеликі кульки. Руки попередньо слід змастити вершковим маслом, щоб суміш не прилипала. Кожна кулька обвалюється в кокосовій стружці і в його центр встромляється гвоздика. Готові бейжіньо прибирають в холодильник на кілька годин, щоб дозволити гвоздиці віддати свій аромат цукерок, а перед подачею до столу цукерки на півгодини поміщаються в кімнатну температуру для прояву всіх відтінків смаків і ароматів.

Основна користь

Використовуючи в їжу найрізноманітніші продукти, жителі Бразилії залишаються вельми здоровими людьми. Середня тривалість життя в державі на сьогоднішній день становить 73 роки, не дивлячись на величезну кількість чашок кави на добу, яке кожен бразилець п'є щодня. Бразилія вважається в сучасному світі країною з найбільш красивими і молодими жителями. Крім постійного догляду за собою, бразильці віддають перевагу національній бразильську кухню, щоб постійно отримувати всі необхідні корисності з щоденного раціону. Збалансованість їжі, постійний догляд за собою і своїм здоров'ям, а також пристрасність і життєлюбність допомагають жителям Бразилії завжди відчувати себе в прекрасній формі і виглядати молодше за свої ровесників з інших країн.

Новости