Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Атлантчіческіе рапани: купити м'ясо рапана за найкращою ціною

  1. користь рапанів
  2. Рапани в кулінарії
Наймайстерніші страви з морепродуктів покуштуйте в будь-якому ресторані з нашого рейтингу

Рапани - це мешканці моря, є хижаками. Офіційно промислом рапан почали займатися з 1998 року. З тих пір цей морський мешканець завжди в ціні. Рапани мають поживне м'ясо. Воно містить до 18% білків. Їх жирність мінімальна і становить близько 0,25%. Особливо цінно, що в складі білків рапана є найцінніші амінокислоти.

Рапани в дикій природі є хижаками, які живляться мідіями, устрицями, оскільки можуть відкрити їх раковини за допомогою своєї сильної м'язової ноги. Молоді особини, використовуючи покритий зубчиками мову-свердло, просвердлюють отвори в раковині жертви, розкриваючи її. Проживають рапани на дні і пересуваються за допомогою мускулистої ноги. Дані хижаки є дуже плідними і не вибагливими до умов життя, тому легко переносять зміни солоності і зниження рівня кисню у воді.

Рапанів вживають в їжу найбільш часто в Китаї і Японії. У нашій країні вони стали дуже популярними завдяки своїй раковині, яка на сьогоднішній день вважається візитною карткою Чорного моря, все частіше можна зустріти в ресторанних меню і на ринках.

Рапани вважаються білковим делікатесом, з якого можна приготувати велику кількість страв: салати, як самостійне друге блюда, як добавка в закусок і інше. Але найчастіше рапанів атлантичних варять в злегка підсоленій воді без будь-яких спецій і добавок і їдять в такому вигляді. Перед тим, як готувати цього молюска, потрібно почистити раковину, проварити пару хвилин, а потім вже витягти з неї вареного молюска і використовувати його для своїх страв.

користь рапанів

М'ясо рапанів складається з великої кількості білка і низької жирності. Білки м'яса даного молюска наповнені цінними для організму людини амінокислотами, які відповідають за формування в організмі необхідних для будови тканин, м'язів, сухожиль, білків.

У м'ясі рапанів також міститься велика кількість вітаміну А, кальцію, форсора, заліза, магнію і натрію. Всі ці елементи життєво необхідні для нормального функціонування організму людини. Наприклад, кальцій є основою кісткової тканини людини і необхідним як дітям, так і дорослим.

Рапани в кулінарії

Рапани - це визнаний в усьому світі смачний білковий делікатес. З них можна приготувати різні кулінарні страви. Їх додають в салати. Цінується тушкований рапан з овочами, маринований зі спеціями. Багато хто вважає, що рапани треба просто відварити в підсоленій воді, не використовуючи спеції і добавки.

Детальніше в прайсі компанії Одіссей по засланні

Новости