Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як посмажити свинячу корейку на сковороді

  1. Вибір свинячої корейки
  2. Підготовка м'яса до смаження
  3. Як приготувати свинячу корейку на сковороді
  4. Як дізнатися чи готова смажена корейка

Для цієї страви не потрібні ніякі спеціальні навички в приготуванні їжі, тому з ним впорається будь-який бажаючий Для цієї страви не потрібні ніякі спеціальні навички в приготуванні їжі, тому з ним впорається будь-який бажаючий.

У передчутті майбутнього задоволення, пропонуємо з'ясувати, як посмажити свинячу корейку на сковороді, щоб порадувати себе і свою сім'ю соковитим м'ясом! А ми, в свою чергу, впевнені - цей рецепт надовго стане фаворитом у вашій кулінарній книзі!

до змісту ↑

Вибір свинячої корейки

Для початку згадаємо, а що ж таке корейка? Це не аби який шматок свинини, а конкретно спинна частина і, бажано, з кісточкою! Варто визнати, що користується цей продукт у наших господинь великою популярністю.

Якщо потрібно швидко нагодувати і порадувати домочадців смачним блюдом, то як раз корейка підійде як не можна до речі!

М'ясо свинини містить цілий комплекс мікроелементів і вітамінів групи В, які беруть участь в обміні речовин і організації нервової діяльності.

Тепер перейдемо до наступного важливого етапу. Нам треба правильно вибрати корейку!

М'ясо має володіти такими якостями:

  • Колір ніжно-рожевий, рівномірний по всій поверхні;
  • Запах у свіжого продукту практично відсутня. Він ніжний і приємний;
  • Жировий прошарок повинна бути білою. Жовтий колір вказує на старий вік тварини;
  • При натисканні пальцем на поверхні свіжого м'яса не залишається вм'ятини.
до змісту ↑

Підготовка м'яса до смаження

Після того, як головний етап з вибором м'яса позаду, ми можемо починати чаклувати над нашим майбутнім обідом або вечерею.

  • Кладемо корейку на обробну дошку, видаляємо гострим ножем зайвий жир, плівку, розрізаємо на порційні шматки товщиною по 1,5 см так, щоб кожен шматочок мав кісточку.
  • Потім промиваємо шматки корейки під холодною водою і обтирає паперовим рушником.
  • Далі, щоб м'ясо краще присмажився і стало м'яким, злегка відбиваємо його кухонним молоточком. Для цього краще помістити корейку в плівку, в цьому випадку ми захистимо себе від м'ясних бризок і не роздрібнити кістка. Це важливо для збереження кращого смаку страви!

Це важливо для збереження кращого смаку страви

Перед завершальним етапом приготування, натираємо порційні шматки м'яса рослинним маслом і даємо їм полежати при кімнатній температурі 15 хвилин. Це також необхідно для збереження м'якості продукту в процесі смаження.

до змісту ↑

Як приготувати свинячу корейку на сковороді

Сьогодні ми з вами беремо за основу самий простий і швидкий варіант і з'ясуємо, як смажити корейку свинячу на сковороді на рослинному маслі. Цей варіант не тільки простий у виконанні, але і дозволить нам відчути всю красу натурального м'яса. А, треба сказати, що корейка має відмінні смакові якості!

М'ясо перед смаженням можна натерти спеціями, щоб корейка не просто виглядала апетитно, але і придбала пряний присмак.

Це можуть бути розмарин, кардамон, майоран, часник і багато інших запашних приправ, що підсилюють натуральний смак продукту.

Також можна використовувати різні види маринадів. І в цьому випадку ми побачимо масу варіантів, що перетворюють кожне блюдо в шедевр. Маринади можуть бути на основі лимона, бальзамічного оцту, оливкового масла і аджики, пива і навіть квасу!

Маринади можуть бути на основі лимона, бальзамічного оцту, оливкового масла і аджики, пива і навіть квасу

Але ми вирішили зупинитися на варіанті приготування, найбільш зберігає смак і індивідуальність корейки.

Безпосередньо перед смаженням солимо м'ясо і кладемо на розпечену сковороду. Масло використовуємо за бажанням. Якщо вирішимо, що воно нам не завадить, змащуємо сковорідку тонким шаром.

На самому останньому важливому етапі приготування довгоочікуваного вечері ми повинні точно знати, скільки смажити корейку свинячу на сковороді. Від цього буде залежати, обрадує чи наш вечерю рідних чи ні.

Обсмажуємо м'ясо по 5-7 хвилин з кожного боку. Потім сковороду накриваємо кришкою і даємо страві потомитися ще хвилин 5.

до змісту ↑

Як дізнатися чи готова смажена корейка

У самому кінці приготування спробуємо проткнути м'ясо гострим ножем. Якщо виділяється прозорий, безбарвний сік, то наша корейка готова! Якщо ми бачимо рожевий сік, то це ознака непрожареної продукту, і ми додаємо ще кілька хвилин для гасіння.

І ось на обідньому столі нас чекає підсумок нашого чаклунства: красиве, апетитне, що виділяють невимовний аромат, блюдо!

Звичайно, не стане злочином, якщо ми подамо таку смакоту з макаронами або гречкою, але, погодьтеся, що це не найкращий варіант.

А ось коли смажена корейка постане перед нами в обрамленні красиво покладених тушкованих овочів, а в келихах буде плескатися червоне вино, ось тут ми зрозуміємо, що наші труди не пропали даром!

І головним підсумком стане радість і задоволення наших улюблених домочадців, з апетитом поглинають результат нашого кулінарної творчості.

Новости