Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пінгвіни - незвичайні птахи

Пінгвін - єдиний птах, яка може плавати, але не може літати. Крім того, це єдиний птах, що ходить стоячи. У цій темі я розповім вам про ці дивні створіння. Пінгвіни - безкрилі водоплавні птахи, які живуть в природному середовищі лише в землях південної півкулі. Більшість пінгвінів проводить половину свого життя в океані, а іншу половину на суші. В основному, більшість різновидів пінгвінів мешкають на Антарктиді і в деяких інших найхолодніших областях півкулі. Деякі нечисленні види можуть вижити в помірних і навіть тропічних широтах. Взагалі пінгвіни створені для життя в море. Деякі різновиди витрачають цілих 75% свого життя у воді, на сушу вони вибираються тільки для того, щоб відкласти яйця і дочекатися потомства. Важкі, тверді кістки діють в воді як важкий пояс водолаза, дозволяючи пінгвінам залишатися під водою. Їхні крила, сформовані як плавники, допомагають їм "керувати" рухом під водою на швидкостях до 15 миль в годину. Обтічне тіло, подібні весла ноги, ізолюючий шар жиру і водонепроникні пір'я - все служить їх ефективному і комфортному перебуванню під водою. У них також є чудова здатність глибоко пірнати (про це мова піде нижче). У доповненні, щоб не втрачати тепло, пінгвіни мають жорсткі, дуже компактно розташовані пір'я (до 70 в кв. См), що забезпечують гідроізоляцію.

См), що забезпечують гідроізоляцію

Пінгвіни покривають свої пір'я жиром з залози близько хвоста, щоб збільшити непроникність. Чорно-біле забарвлення робить їх майже невидимими для хижаків як зверху, так і знизу. Як і у більшості птахів, у пінгвінів нюх або слабке, або зовсім відсутній (благо для них же в їх переповнених колоніях). Як і у інших птахів, у пінгвінів обмежені смакові рецептори. Вважається, що їх зір краще, коли вони під водою. Вчені підозрюють, що пінгвіни можуть бути короткозорими на землі. Пінгвіни, як вважають вчені, є найбільш соціальними птахами. Колонії можуть містити тисячі особин. (Цілих 24 мільйони пінгвінів відвідують Антарктиду!) Навіть в море вони мають тенденцію плавати і харчуватися групами. Більшість різновидів пінгвінів будує гнізда, але гнізда можуть складатися тільки з купи скель, очисток або пустот в грязі. Імператорські пінгвіни не будують гнізд; вони зберігають яйце між ніг під вільним згином шкіри, званим кишенею для виводка.

Імператорські пінгвіни не будують гнізд;  вони зберігають яйце між ніг під вільним згином шкіри, званим кишенею для виводка

Все тіло пінгвіна покрито дрібними лускоподібними пір'ям, більшість яких складається з одних стрижнів, без опахал. Голова деяких видів прикрашена пучками довгих, щетиноподібними пір'я, а у інших кермові пір'я теж длінни.Голова невелика, дзьоб довжиною з голову, прямий, сильний, твердий, з боків стиснутий; шия середньої довжини, переходить в майже конусообразное тулуб; ноги короткі, майже цілком укладені в шкіру тулуба, внаслідок чого допускають лише короткі кроки; пальці сильно розвинені, всі чотири спрямовані вперед, але перетинкою з'єднані лише три з них. На землі птах тримається вертикально, спираючись на задню поверхню плесна, але при ходьбі остання стоїть майже вертикально. Ходять пінгвіни з великими труднощами, перевалюючись; бажаючи уникнути небезпеки, лягають на черево і ковзають за допомогою крил і ніг так швидко, що їх важко наздогнати, особливо на вкритій снігом поверхні. Плавають і поринають пінгвіни чудово і з дивовижною легкістю долають бурхливі хвилі відкритого океану - їх справжньою сфери. На відміну від інших птахів, пінгвіни плавають за допомогою одних крил, пускаючи їх в справу по черзі; ноги служать виключно в якості керма і витягнуті прямо назад. Їжа пінгвінів складається з риб, ракоподібних і м'якотілих. Значну частину року пінгвіни присвячують розмноженню і в цей час десятками і сотнями тисяч збираються на самі відокремлені острова антарктичного океану. У цей час навіть не висиджують птахи живуть на суші. Гніздяться, як і взагалі живуть - товариствами. Кладуть по два білих або зеленувато білих яйця, за якими спостерігають по черзі обидва батьки, так як у пінгвінів сильно розвинена звичка красти чужі яйця. Цим пояснюється частий факт знаходження в одному гнізді пташенят різних видів. Пташенята вилуплюються густо вкриті пухом і швидко виростають, завдяки вкрай великій кількості їжі, безперервно доставляється родітелямі.К кінця виведення оперення останніх отрепивается до останньої межі і вони починають линяти, часто віддаляючись для цього в затишні куточки. Линька, судячи за спостереженнями в неволі, йде досить швидко, закінчуючись тижні в дві. При цьому пінгвіни не ходять в воду і, отже, не харчуються, що їм, очевидно, легко переноситься, завдяки товстому шару підшкірного жиру.
М'ясо пінгвіна дуже несмачно. Найпівнічніша межа поширення пінгвінів проходить в Атлантичному океані через о-в Трістан д'Акунья, в Індійському через о-в Амстердам, а в Тихому через о-ва Галапагоські; вони водяться також близь берегів Нової Зеландії, Південної Австралії, південній частині Африки і по тихоокеанському узбережжю Південної Америки. Сімейство це може бути розбите на три групи, добре характеризуються не тільки зовнішніми, а й анатомічними ознаками. Перша обіймає собою форми, що мають велику величину, довгий, тонкий, злегка вигнутий дзьоб і укладає пологи Aptenodytes і Pygoscelis. До неї відноситься пінгвін патагонский (A. patagonica) і пінгвін Длінноклювий (А. longirostris). Друга група - рід Eudyptes - має дзьоб коротший, але високий і легко впізнається по красивим жовтим надбрівних пучків пір'я. До неї відноситься пінгвін золотоволосий (Е. chrysocome). У третьої групи дзьоб дуже короткий, сильно стислий з боків, верхня щелепа загнута гачком, нижня прямо обрізана; хохла немає. Сюди належить пінгвін капский (Spheniscus demersus) з Південної Африки, Spheniscus minor з Австралії і найпівнічніший з усіх видів - Spheniscus mendiculus з Галапагоських островів. Викопні рештки пінгвінів нечисленні, але з верхнееоценових шарів Нової Зеландії відома велика форма П. (Palaeeudyptes antarcticus), яка доводить стародавність цієї групи птахів.

(Palaeeudyptes antarcticus), яка доводить стародавність цієї групи птахів

Види пінгвінів:

Види пінгвінів:

Африканського пінгвіна, Spheniscus demersus, також називають індійським пінгвіном племені "черноногих". Цей пінгвін знайдений недалеко від берегів південної Африки. Африканські пінгвіни можуть плавати зі швидкістю приблизно від 4.3 до 15 миль в годину (7-24 км / ч), так само вони видають звуки, що нагадують осліние.Чісленность африканських (ослиних) пінгвінів скоротилася настільки, що пора вживати термінових заходів. У минулому році в Південній Африці налічувалося лише 26 тисяч пар пінгвінів проти 121 тисячі в 1956-му, а на початку минулого століття популяція цих птахів сягала двох мільйонів особин. Вчені закликають вжити термінових заходів - тільки так можна зупинити подальше скорочення популяції. Крім того, фахівці повинні встановити, які причини викликали таке різке зниження чисельності пінгвінів. На думку Пітера Бархем, що представляє із Брістольський університет (Великобританія), основним фактором тут може бути скорочення харчових ресурсів. Зокрема, велика ймовірність того, що до цього призвів надлишковий промисел сардини і анчоуса або ж переміщення риби в інші райони через глобальне потепління. Не виключено і те, що пінгвіни просто ослабли під впливом забруднення навколишнього середовища, що позначилося на їх здатності добувати їжу. У числі інших негативних факторів називаються полюють на пінгвінів морські котики, розливи нафти і скорочення кількості придатних для розмноження прохолодних місць в колоніях, що викликано кліматичними змінами.

У числі інших негативних факторів називаються полюють на пінгвінів морські котики, розливи нафти і скорочення кількості придатних для розмноження прохолодних місць в колоніях, що викликано кліматичними змінами

Пінгвіни Фолкледскіх островів
Пінгвіни Фолкледскіх островів

Магелланова пінгвін - річний житель островів (його чисельність оцінюється в 100,000 пар), який прибуває, щоб розмножуватися в островах у вересні. Ці пінгвіни гніздяться в норах, викопаних на глибину від 4 до 6 футів. Місцеве прізвисько «осів» отримано їм через його гучного і різкого крику, часто вимовного при вході в нору, а також використовуваного для отримання звісток від птахів, що плавають в морі на деякій відстані від берега. Цей різновид харчується невеликими ракоподібними, маленькою рибкою і меншими різновиди кальмара, ніж ті, які виловлюються людиною на продаж. Однак їх раціон їжі все ж може виявитися причиною можливого конфлікту з комерційним рибальством і іншими морськими операціями. Пінгвіни Магеллана залишають свої гнізда в квітні, мабуть, вирушаючи зимувати в води шельфу Патагонії або, можливо, мігруючи далеко на північ до Бразилії. Тут вони стикаються з проблемами, такими як браконьєрство і забруднення нафтою. За приблизними оцінками 20,000 дорослих і 22,000 підлітків щороку гинуть уздовж аргентинського узбережжя. Дослідження на Фолклендських островах недавно показали зниження чисельності пінгвінів Магеллана на 10% протягом кожного року, але, оскільки представники цього виду мають добре приховувати свої поселення, їх чисельність дуже складно оцінити. Фолклендські острови - одне з найважливіших гніздівель птахів в світі і, з огляду на проблеми, з якими стикаються представники цього різновиду в Чилі та Аргентині, виживання здорових поселень Фолклендських островів може виявитися несподівано важливим для виживання особин даного виду в принципі.

Галапагоський пінгвін унікальний серед інших пінгвінових тим, що ареал її проживання - НЕ антарктичні і субантарктические райони, навіть не помірні, а розташовані всього в декількох десятках кілометрів від екватора Галапагоські острови
Галапагоський пінгвін унікальний серед інших пінгвінових тим, що ареал її проживання - НЕ антарктичні і субантарктические райони, навіть не помірні, а розташовані всього в декількох десятках кілометрів від екватора Галапагоські острови. Температура повітря в місцях проживання коливається в межах + 18- + 28 ° С, води - + 22- + 24 ° С.Около 90% пінгвінів мешкають на островах Фернандіна і Ізабела. Дорослі особини досягають зростання близько 50 см і ваги близько 2,5 кг. Основний раціон харчування - дрібні риби, ракоподібні. У галапагосских пінгвінів голова і спина чорні, є біла смуга йде від горла вгору до голови і доходять до очей, спереду пінгвіни білі. Надклювье і кінчик подклювья - чорні, подклювье і шкіра навколо очей - рожево-жовті. Птахи висиджують яйця зазвичай 38-40 днів, поперемінно самець з самкою. У віці 60-65 днів пташенята виходять в море з дорослими особямі.Гнездятся галапагосские пінгвіни поруч з водою. Кількість особин оцінюється в 1500-2000 дорослих птахів. Вид ПИНГВИН Галапагоські занесений в міжнародну Червону Книгу.

Вид ПИНГВИН Галапагоські занесений в міжнародну Червону Книгу

Пінгвін веліколепний
Пінгвін веліколепний.Веліколепного пінгвіна також називають Жовтоокий. Воно відноситься до сімейства пінгвінових. Ще відомий під назвою Антиподів пінгвін і Хойхо.

Ще відомий під назвою Антиподів пінгвін і Хойхо

Імператорський пінгвін є найбільшим видом пінгвінів. Якщо він буде просто стояти на суші зсутулившись, то його зростання буде дорівнює 90 сантиметрам. Якщо він рухається, то його зростання становить цілих 110-120 сантиметрів. Вага цього пінгвіна досягає 20-45 кілограмм.По забарвленні імператорські пінгвіни мають наступні відмінності: спинна боку - темна або сірувато-синя, на голові цей колір зазвичай переходить в чорний. Біля вух присутні круглі жовтувато-помаранчеві плями, які переходять в нижню сторону шиї, і які поступово переходять в білий колір. Коли імператорський пінгвін народжується. Його тіло покриває пух білого або сірувато-білого кольору. імператорські пінгвіни гніздяться на берегах Антарктиди, на південь до 78 градусів південної широти. Гніздівка імператорських пінгвінів, на відміну від інших, доводиться на досить суворий час року - на антарктичну зиму, а вже в кінці антарктичного літа на світ з'являються перші імператорські пінгвіни. Зазвичай спочатку вони ведуть себе не дуже активно, зсутулившись. Ведуть пасивний спосіб життя, але потім ситуація змінюється, і вже в квітні починають створюватися пінгвінів пари.

Ведуть пасивний спосіб життя, але потім ситуація змінюється, і вже в квітні починають створюватися пінгвінів пари

Золотоволосатий пінгвін (лат.Eudyptes crysolophus) - рід чубатих пінгвінів. Характеристика. Маючи, як це властиво всім пінгвінам, темну спинну сторону з майже чорною головою і біле черево, відрізняються наявністю над очима пучків золотисто-жовтих пір'я, що утворюють хохол. Довжина тулуба золотоволосих пінгвінів 65-76 см. Поширені золотоволосі пінгвіни по всій південній частині Атлантичного і Індійського океанів. Гніздяться золотоволосі пінгвіни на Південної Георгії, Південних Шетландських, Південних Оркнейських і деяких інших субантарктических островах. Колонії їх досить численні - до 600 тисяч гніздових особин. Загалом, тільки на узбережжях і в долинах острова Маккуорі налічується не менше 2 мільйонів дорослих золотоволосих пінгвінів. Гніздяться золотоволосі пінгвіни на землі, влаштовуючи дуже примітивні гнізда. Відкладається 2 яйця, друге через чотири дні після першого. Обидва яйця запліднені, але перше завжди дрібніше, ніж друге, і зазвичай птах його НЕ насиджує. Тривалість насиджування 35 днів, з характерними для пінгвінів змінами батьків. Дорослі птахи виховують пташенят приблизно дві-три тижні, після цього утворюються "дитячі ясла", потім слід линька і догляд в море приблизно в кінці січня. Специфічною особливістю колоній золотоволосих пінгвінів - є сильний запах, що нагадує запах тухлої риби, який можна відчути за кілька кілометрів від колонії. Вид ПИНГВИН золотоволоса занесений в міжнародну Червону Книгу.

Пінгвін Гумбольдта
Пінгвін Гумбольдта. Цей вид пінгвінів зустрічається тільки по західному узбережжю Південної Америки, в зоні впливу Перуанської течії (острів фок). Окрема колонія цих пінгвінів існує на островах Пуніуіл. Всього в світі особин цього виду залишилося близько 12000 пар. 8 з них гніздяться в Чилі, 4 - в Перу. Пінгвін Гумбольдта занесений в червону книгу, як один із зникаючих видів. Через те, що зараз йде перевилов риби, чисельність даної популяції значно знижується. Також зменшення популяції сприяє ще й те, що частина птахів просто заплутується в рибальських мережах і там гине. Розмір особини пінгвіна Гумбольдта дорівнює приблизно 70 сантиметрів. Його вага около4 кілограм. Пінгвін Гумбольдта дуже схожий на Магелланова пінгвін. Забарвлення самок пінгвінів Гумбольдта схожа з забарвленням самців, але самки трохи менше за розмірами, ніж самці. Пінгвіни цього виду відкладають яйця з березня по грудень. Залежно від того, де знаходиться колонія, пік може доводиться або на квітень-травень, або на вересень - жовтень. Цілком можлива ситуація. Коли Гумбольдтова пінгвіни вирощують відразу два виводка в рік, якщо цьому сприяють навколишні умови.

Коли Гумбольдтова пінгвіни вирощують відразу два виводка в рік, якщо цьому сприяють навколишні умови

Королівський пінгвін (лат
Королівський пінгвін (лат. Aptenodytes patagonicus) - нелітаючий птах з сімейства пінгвінів (Spheniscidae) .Королевскій пінгвін схожий на імператорського пінгвіна, але трохи дрібніше його розмірами і яскравіше забарвленням. Довжина тіла королівського пінгвіна становить від 91 до 96 см. Дорослі птахи мають сіру спину, з боків чорною голови і на грудях великі яскраві помаранчеві плями. Черево біле. Пташенята бурого кольору. Поширення. Королівський пінгвін гніздиться на островах поблизу Вогненної Землі: Південна Георгія, Південні Сандвічеві острови, Маріон, Крозьє, Кергелен (острів), Херд, Маккуорі.

Королівський пінгвін гніздиться на островах поблизу Вогненної Землі: Південна Георгія, Південні Сандвічеві острови, Маріон, Крозьє, Кергелен (острів), Херд, Маккуорі

Пінгвіна можна вважати тваринам надзвичайно незвичайним і загадковим, тому й не дивно, що воно привертає увагу багатьох людей. Так пінгвіна можна зустріти в багатьох літературних творах, в тому числі у Горького і Семенова-Спаського. Також було знято кілька мультиплікаційних картин, наприклад "Пригоди пінгвіненяти Лоло" і "Лови хвилю!", Адже пінгвіни користувалися особливою увагою з боку дітей. Серед інших цікавих фактів слід зазначити існування хокейної команди "Піттсбург Пінгвінз", яка виступає у найсильнішій хокейній лізі планети, а також те, що пінгвін є одним з офіційних символів компанії Linux.

Цікаві факти про пінгвінів:
Всі пінгвіни живуть в південній півкулі, іноді забираючись далеко на північ (на Галапагоські острови, майже біля самого екватора) або в густонаселені міста (район Північна Гавань в Сіднеї, Австралія). Родина Коді - містечко Шіверпуль в Антарктиді, але він щасливий жити на тропічному острові Пен Гу.

Пінгвіни можуть стояти прямо, тому що їх перетинчасті лапи розташовані в самому кінці тулуба. Це також робить їх такими швидкими і сильними плавцями, особливо в поєднанні з крилами, за формою нагадують весла. Саме так Коді вдається наздогнати кита Майки та витягнути квиток на турнір імені Великого Зі.

Королівські пінгвіни - такі, як Джік - дуже хороші нирці. У пошуках риби та іншої їжі вони постійно пірнають на глибину 100 метрів, а іноді - навіть і 200 метрів. Однак Джік ледачий і краще почекає, поки Лані НЕ притягне йому с'ёдобних молюсків.

Коди належить до виду скелястих пінгвінів, що відрізняються палким темпераментом і довгими жовтими пір'ям у самих очей. Вони сповнені енергії і часто стрибають по скелях - так вони і отримали своє ім'я!

Папуаські пінгвіни, до роду яких належить Лані, плавають швидше за всіх інших пінгвінів, досягаючи іноді швидкості в 36 км / ч. Така швидкість допомагає Лані бути прекрасним рятувальником.

Пташенята королівських пінгвінів - як, наприклад, Кеті і замурзані - вилуплюються з яйця голими і обростають пір'ям протягом декількох тижнів. Пташеня не може жити без батьків, поки у нього не відростають водонепроникні пір'я, а це може статися і 13 місяців після його народження.

Може плаваті, но НЕ может літаті. Пінгвін - єдиний птах, яка может плаваті, но НЕ может літаті. Крім того, це єдиний птах, що ходить стоячи.

У пінгвінів пір'я ростуть рівномірно. Лише у небагатьох птахів пір'я ростуть рівномірно по всьому тілу; зазвичай це нелітаючі види, наприклад пінгвіни.

Якими ногами ходити по воді? Птахам, крокуючим по мілководдях, наприклад чаплям і ходулочник, властиві довгі ноги. Для птахів, які ходять по килимах з плаваючого листя і трясовини, характерні довгі пальці і кігті, щоб не провалюватися. У пінгвінів короткі і товсті ноги розташовані далеко позаду центру ваги. З цієї причини вони можуть ходити, тільки тримаючи тіло вертикально, короткими кроками. Якщо необхідно рухатися швидше, вони лягають на черево і ковзають, як на санях, відштовхуючись від снігу ластовідние крилами і ногами.

Кращий водолаз. Що роблять пінгвіни на глибині півтора кілометра? Японські біологи встановили фотокамери на спинах тварин, які довгий час проводять в морських глибинах. Як пояснюють автори проекту, сонячні промені проникають лише на 150 метрів углиб океану, тому до цих пір невідомо, що роблять на полукілометровой глибині, наприклад, імператорські пінгвіни або морські слони, які можуть занурюватися на півтора кілометра.

Може плисти три тижні. Патагонський пінгвін може плисти дві-три тижні і покрити відстань до 1500 км.

Найшвидший плавець. Пінгвін субантарктичний (Pygoscelis papua) може плисти зі швидкістю до 27 км / ч.

Пірнають з поверхні води. Пінгвіни, гагари Gavia immer, поганки, ниркові качки Clangula hyemalis і безліч інших птахів пірнають з поверхні води. Не маючи інерцією пікіруючих нирців, вони використовують для занурення руху своїх ніг і (або) крил. У таких видів ноги зазвичай розташовані біля заднього кінця тулуба, як гвинт під кормою у корабля. При зануренні вони можуть знизити плавучість, щільно притискаючи пір'я і стискаючи повітряні мішки.

Самий злий пінгвін. Кам'яні пінгвіни відрізняються дуже злим характером, крикливі й агресивні.

Якими ногами ходити по воді?
Що роблять пінгвіни на глибині півтора кілометра?

Новости