Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Путівник по Дубаї

  1. Коли і навіщо варто їхати в Дубаї.
  2. Як організувати пляжний відпочинок в Дубаї.
  3. Як правильно вибрати готель в Дубаї.
  4. Чим можна зайнятися в Дубаї.
  5. Що варто подивитися в Дубаї.
  6. Куди відправитися на шопінг в Дубаї.

Коли і навіщо варто їхати в Дубаї

Коли і навіщо варто їхати в Дубаї.

Дубай - це місто легенда. Хто жодного разу не був там - як заворожений дивиться на фотографії гігантських хмарочосів на тлі синіх вод Перської затоки. А той, хто побував в Дубаї, мріє повернутися туди ще раз. Тому що здається і цілого життя не вистачить, щоб побачити все його чудеса.

Світову популярність Дубай придбав не тільки завдяки виключно комфортних умов для відпочинку і бізнесу, а й за втілення в життя мега-проектів, які не мають аналогів в світі. Тисячі гостей їдуть в Дубай тільки заради того, щоб побачити рукотворні острови «Пальм - Джумейра» і архіпелаг «Мир» з 300 островів в формі карти світу, найвищий будинок у світі Бурдж-Халіфа, що зачаровує Дубайський фонтан, легендарний готель Burj Al Arab Jumeirah та інші неймовірні творіння архітектурних геніїв сучасності.

Пропонуючи туристам таку кількість небачених розваг, здавалося б, Дубай має право призначати і високу ціну за можливість доторкнутися до таких чудес. І з одного боку, це так і є. Дубай справедливо асоціюється з ексклюзивним і навіть елітним відпочинком. Найрозкішніші готелі, найдорожчі автомобілі, власні яхти і вілли - все це Ви зустрінете в Дубаї.

Багато туристів цінують відпочинок в Дубаї за безпеку, зведену у вищий ступінь. Тут Вам не треба турбуватися за збереження своїх речей або особисту недоторканність. Також важливим фактором великого попиту на відпочинок і ведення бізнесу в Дубаї є відсутність будь-яких обмежень на ввіз і вивіз валюти, пересування і багато інших сфер діяльності.

Але відкрию вам секрет, в той же час тут не складно знайти пропозиції на будь-які фінансові можливості. Поряд з чудовими п'ятизірковими готелями в Дубаї чимало і солідних, але економічних готелів і апартаментів. У гостей є можливість скористатися метро замість розкішного лімузина і прекрасно відпочити на демократичному пляжі.

Виключно зручно і те, що в Дубай можна відправитися в будь-який час року. Адже цей напрям відпочинку не тільки вважається, але і дійсно є цілорічним. Правда, кожен сезон має власні особливості, знаючи які не складно індивідуально підібрати найкращий час для відвідування Дубая.

Зимовий сезон триває з жовтня по травень. В цей час температура повітря найбільш комфортна для перебування на відкритому повітрі. Для літнього часу з травня по жовтень характерні високі денні температури.

Зворотну закономірність в порівнянні з температурною шкалою мають ціни. Взимку вони перебувають в піковому показнику, а ось влітку - цілком комфортні для недорого відпочинку. Більшість готелів, ресторанів, центрів розваг і авіакомпаній проводять привабливі акції та надають додаткові знижки саме в літній період.

Треба також зауважити, що Дубай відмінно підготовлений до прийому гостей в цю пору року: кондиціонерами обладнані навіть зупинки громадського транспорту. Тому жаркого дубайського сонця Ви можете і не помітити, так як життя влітку зосереджена в добре охолоджених торгових і розважальних центрах.

Багато туристів, вибираючи час відпочинку в Дубаї, не забувають звірятися з календарем. Безліч фестивалів і свят, що проводяться протягом всього року, не тільки урізноманітнюють ваш відпочинок, але і зроблять його більш вигідним. Дубайське управління фестивалів і роздрібної торгівлі успішно розвиває фестивалі, які за роки свого існування придбали популярність у всьому світі, і створює нові приводи відвідати Дубай.Самий популярний і масштабний - Дубайський торговельний фестиваль - проходить щорічно в січні-лютому і триває цілий місяць. У цей період шопінг моли пропонують знижки до 75 відсотків на всі види товарів. Щедрі акції проводять і готелі, і авіакомпанії. Торгові центри розігрують справжні скарби і влаштовують розважальні заходи на будь-який смак і вік. Весь Дубай стає сценою для карнавальних ходів, модних показів і виступів зірок світового шоу-бізнесу. Свої двері відчиняє Всесвітня село, де працюють павільйони різних країн світу, що пропонують національну продукцію.

Ті, хто вирішать відвідати Дубай влітку, теж не залишаться без масштабних заходів. Особливо варто виділити щорічний фестиваль «Дубай - літні сюрпризи», в рамках якого проводяться розіграші цінних призів за покупку і влаштовуються розважальні програми. Варто врахувати, що дозвілля влітку орієнтований в першу чергу на сім'ї з дітьми. Тому і дитячих заходів буде в рази більше. Чого вартий тільки відкриття одного з найбільших в регіоні критих розважальних центрів «Мир Модхеша»!

Протягом року Дубай приймає безліч тематичних фестивалів, які будуть цікаві як професіоналам, зайнятим в цій індустрії, так і просто туристам. Хіба хтось відмовиться подивитися унікальний парад під час Дубайського автомобільного фестивалю? А вам не хотілося б стати учасником кулінарного фестивалю в Дубаї?

Якщо Ви хочете ближче познайомитися з історичною та культурною спадщиною емірату, то відвідайте Дубай в дні релігійних свят. Дубай є домом для людей з різним культурним досвідом і віросповіданнями, а культурна ініціатива «Рамадан в Дубаї» пропонує можливість міжкультурного взаєморозуміння. Священний місяць Рамадан і свято Ід аль-Фітр - це можливість краще дізнатися про цінності ісламу, його традиціях і спадщині. Дубай запрошує гостей з усього світу на спеціальні заходи, присвячені цим двом значимим дат.

Дубай запрошує гостей з усього світу на спеціальні заходи, присвячені цим двом значимим дат

Як організувати пляжний відпочинок в Дубаї.

Багато гостей Дубая їдуть сюди саме для того, щоб отримати один з кращих варіантів пляжного відпочинку в світі. Ще б! Адже в Дубаї є для цього всі умови: цілий рік теплі і завжди чисті води Перської затоки, 360 сонячних днинки в році, упорядковані пляжі. Усе узбережжя прикрашають чудові п'ятизіркові готелі. Вони користуються найбільшим попитом у туристів, а й стоять на порядок вище, ніж інші готелі. Якщо всі місця в них зайняті або є бажання зменшити вартість відпочинку, то можна вибрати одну з міських готелів. До пляжу Вас доставить спеціальний шатл, послуги якого безкоштовно пропонуються в більшості міських готелів.

Багато міських готелів мають договору з пляжними клубами або приватними пляжами прибережних готелів. Тому їх гості можуть безкоштовно і в повній мірі використовувати зручностями пляжної інфраструктури. Але туристи, які проживають в готелях 3-4 зірок, часто повинні самі оплачувати свій відпочинок на березі. Зате у них є можливість вільного вибору зони відпочинку.

Пляжі Дубая відрізняються винятковою чистотою. Будь-яке сміття, що випадково потрапив на пісок або в воду, тут же забирається, навіть такі природні «забруднювачі» як водорості не зможуть потурбувати відпочиваючих. У Дубаї для жителів і гостей міста працює платний пляжний парк Аль Мамзар бич. Він обладнаний лежаками, парасольками, мангалами для пікніка, спортивними майданчиками туалетами, душами і дитячими майданчиками. розташований прямо біля підніжжя висоток району Джумейра Біч Резиденс (або Дж-Бі-Ар), сусідить з торговим комплексом і кінотеатром під відкритим небом. Тут також знаходиться найбільший парк надувних атракціонів. Гідний відвідування і Kite Beach - «Пляж повітряних зміїв». Тут нерідко дмуть сильні вітри, що робить пляж улюбленим місцем кайтсерферов. Тут немає лежаків і інших зручностей, зате є кілька дайв-центрів і серф-клубів - можна позайматися з інструктором або орендувати обладнання. Ідеальний вид на легендарний Бурж-Аль-Араб відкривається з пляжу Сансет Біч в районі Умм-Сукейм. Безліч туристів фотографуються тут, роблячи свої власні знімки цього всесвітньо відомого готелю.

Вибір готелю для пляжного відпочинку може бути обумовлений і сезоном. У літній період високі температури не дозволяють багато часу проводити на відкритому повітрі, тому зручно жити недалеко від аквапарків.

Аквапарки в Дубаї розташовуються при великих готелях. Найбільший аквапарк на Близькому Сході «Aquaventure» знаходиться на території готелю «Атлантіс» на острові «Пальм-Джумейра». Загальна площа водного парку розваг становить 17 гектар. Гості можуть полоскотати собі нерви на найбільшій в світі водній гірці, випробувати на собі унікальний подвійний спуск крізь іншу гірку, протестувати першу в світі серію вертикальних врожай і від душі покричати на подвійний петлі. Для юних відвідувачів працює дитяча секція з 10 гірками та іншими атракціонами. Над парком можна проїхати по найбільшій в регіоні канатній дорозі.

У готелі Jumeirah Beach розташований аквапарк Wild Wadi. Тут Ви знайдете найсучасніші і цікаві атракціони: швидкісний спуск з вертикальний падінням висотою 32 метра, струмені води, що виштовхують Вас на 15 метрів вгору, потужне торнадо, а для любителів розслабленого відпочинку лінива річка і Fish-spa. Ще один аквапарк - Splashland - відкритий на території парку розваг Wonderland.

Багато готелів і курорти мають свої центри водного спорту. Центр Watercooled на курорті JA Golf Resort & Spa пропонує безліч розваг: серфінг, яхти, каяки та захоплюючі поїздки на Zapcats. Ле Меридіа Міна Сейахі теж пропонує на вибір багато розваг: від катання на водних лижах до веслування на дошках і навіть уроків з управління яхтою.

Як правильно вибрати готель в Дубаї.

За останніми даними в Дубаї є понад шість сотень готелів із загальним номерним фондом понад 88 тисяч номерів. І ці цифри зростають з року в рік. Згідно з новим порядком ліцензування всі готельні об'єкти розділені на наступні категорії: курорти від 3 до 5 зірок, готелі від 1 до 5 зірок, апартаменти стандарт, суперіор і делюкс, гостьовий будинок стандарт і делюкс. Є також кампуси, хостели і приватні апартаменти.

До того ж готелі оцінюються по 17 ознаками і отримують категорії, наприклад, бізнес, сімейний, пляжний, прибережний, острівної, бутик, спа, спорт, аеропорт і так далі. Щоб краще розуміти, з чого Ви вибираєте, врахуйте різницю між пляжним і прибережним готелів. Пляжний знаходиться безпосередньо на березі, а прибережний - не далі ніж в 500 метрах, має доступ на пляж і 80 відсотків номерів з повним або частковим видом на море.

Ви вже знаєте, що всі берегові готелі в Дубаї мають на своєму фасаді заслужені п'ять зірок і приставку «делюкс». На узбережжі Джумейра розташовані 13 таких готелів і ще 8 знаходяться на штучному острові Пальм-Джумейра.

Інфраструктура прибережних готелів розрахована в першу чергу на сімейних гостей з високим рівнем вимог. Але в них також комфортно буде і бізнес-туристам. Тим більше що тут є всі умови для проведення конференцій та інших ділових заходів. Для романтично налаштованих гостей або тих, хто хоче провести відпустку в самоті, деякі берегові готелі пропонують комфортні вілли.

У міських готелях другої лінії або зовсім віддалених від пляжу вартість проживання може бути нижче. У той же час вони краще оснащені для прийому ділових туристів, а ті гості, які збираються відправитися на пляж, можуть скористатися безкоштовним автобусом-шатлом.

Вибираючи міський готель, зверніть увагу на його розташування. Ви можете істотно заощадити свій час і навіть гроші, оселившись поруч з важливими Вас об'єктами міської інфраструктури. Наприклад, зупинившись в одному з готелів, розташованому на шосе Шейха Заїда, ви будете перебувати в п'яти хвилинах ходьби від Дубайського центру міжнародної торгівлі. Також можна знайти зручні варіанти проживання недалеко від торгових центрів, гольф-клубів, парків розваг і інших центрів проведення дозвілля або ділових заходів.

Прагнучи привернути якомога більше гостей і компенсувати відсутність прямого доступу на пляж, міські готелі розширюють спектр додаткових послуг. Такі готелі відкривають на своїй території розкішні спа-центри, тренажерні зали, ексклюзивні ресторани і спортивні майданчики.

Іншим зручним способом розміщення в Дубаї є готельні апартаменти. Їх гості отримують всі сервіси готелю в повному обсязі (включаючи прибирання, замовлення в номер, користування спа-центром або фітнес-залом), але мають також в своєму розпорядженні невеликий кухонний куточок.

Їх гості отримують всі сервіси готелю в повному обсязі (включаючи прибирання, замовлення в номер, користування спа-центром або фітнес-залом), але мають також в своєму розпорядженні невеликий кухонний куточок

Такий варіант часто вважають за краще сім'ї з маленькими дітьми, які потребують особливої ​​харчування. Також власна кухня надзвичайно зручна при тривалому проживанні. Тим більше що вартість апартаментів буде тим дешевше, чим довше Ви їх знімаєте. В такому випадку можна буде і значно заощадити на харчуванні в ресторанах.

Останнім часом великим попитом користуються еко-курорти. Вони розташовані в пустелі. Але не думайте, що Вам доведеться жити в наметах і готувати їжу на багатті. Пустельні готелі - це курорти класу «де люкс». Відпочинок в цьому місці поєднує в собі можливості повної релаксації і занурення в дивовижний світ пустельній природи.

Прекрасним варіантом незабутнього відпустки стане комбінування відпочинку на пустельному еко-курорті і в прибережному готелі. Після суворої краси пустелі влийте в буйство фарб морської природи!

Нехай для Вас не стане несподіванкою спеціальний збір званий «Туристичний дирхам», який попросять оплатити абсолютно всіх гостей Дубая. Плата стягується за номер. Розмір збору безпосередньо залежить від класу готелю і номера, в якому Ви зупинилися, і становить від 1,90 до 5,44 долара за номер за ніч. Всі збори направляються на розвиток туристичного сектора емірату. Дирхам буде включений окремим рядком в остаточний рахунок, оплачувану гостями при виїзді з готелю.

Чим можна зайнятися в Дубаї.

Відпочинок в Дубаї орієнтований в першу чергу на сім'ї з дітьми. Тому якщо Ви вирушаєте у відпустку зі своїм улюбленим чадом - або навіть не з одним - Вам не доведеться ламати голову, чим зайняти дитину. Швидше доведеться докласти зусиль, щоб вибрати найцікавіше для Вас. Тому що можливостей стільки, що охопити їх усі за одну поїздку просто неможливо.

Багато готелів Дубая мають «дитячі клуби» або спеціальні анімаційні програми для юних відвідувачів (до речі, розважальні програми для дорослих найчастіше не передбачені). Також готелі готові запропонувати спеціальні пакети для сімей з дітьми. Особливо вигідно відпочити всім разом можна в літній період.

Особливо вигідно відпочити всім разом можна в літній період

Обов'язково відвідайте з дітьми один або кілька розважальних центрів. Багато з них по праву в своїх рекламних брошурах вживають назву «єдиний в світі», «найбільший» і «унікальні». Наприклад, центр Stargate в парку Заабіль запрошує в найбільшу в світі ігрову зону м'яких іграшок. Крім того юні першовідкривачі зможуть прогулятися по Марсу, Сатурну або Місяці. Ціла дитяча країна KidZania розташована в «Дубай Молл». Тут дітей чекають «філії» дорослих установ: банки, лікарні, ресторани, салони краси. Відвідувачі можуть спробувати себе в одній з 70 професій.

Єдиний на Близькому Сході дитячий місто Children's City знаходиться в Кріксайд-парку. Дітям від 2 до 15 років знайдеться, чим тут зайнятися. Є ігрові та пізнавальні атракціони, і навіть планетарій. А зона Chuck E. Cheese's в Dubai Outlet Mall побудована в тематиці фірмового ресторану-піцерії. Тільки вдумайтеся: дітей і підлітків чекають 240 ігрових автоматів і атракціонів! А в торговому центрі «Мірдіф сіті центр» майданчик Playnation пропонує спортивні розваги: ​​політ в аеродинамічній трубі, Інтерактивний футбольний атракціон, Центр інтерактивних водних розваг, Боулінг-центр.

У всіх торгових центрах Дубая працюють величезні дитячі центри. Це зручно для поєднання дитячого відпочинку та шопінгу. Щоб знайти розваги для всієї родини так само можна відвідати один з численних парків Дубая. У них поряд з дитячими атракціонами відкриті спортивні майданчики та обладнані місця для барбекю.

Найбільший парк в Дубаї Мушріф має площу понад 24 тисяч кв.м. Тут навіть помістилася ціла Міжнародна село, в якій зібрані моделі будинків з різних країн світу. У мальовничому Кріксайд парку, що розкинувся на березі Дубайської бухти, можна пограти в міні-гольф, взяти на прокат велосипеди або відвідати дельфінарій, щоб поплавати разом з дельфінами або подивитися їх виступ. Парк Сафа пропонує катання на човні по озеру, теніс, баскетбол, туристичний поїзда. Тут працює кафе-бібліотека The Archive з книгами з мистецтва, культури, дизайну та літератури.

Дубай в повній мірі готовий до прийняття гостей, які віддають перевагу активний спосіб життя. Спортивні майданчики - тенісні корти, баскетбольні майданчики і басейни - є при багатьох готелях. Вони доповнені численними спеціалізованими спортивними центрами.

Ніде на Близькому Сході, а може бути і в світі, Ви не зустрінете такої кількості і різноманітності полів для гольфу. Цікаві місця тут знайдуть як професіонали, так і любителі. Новачки можуть взяти уроки у досвідчених інструкторів. Власники гольф-центрів приваблюють відвідувачів незвичайним дизайном або додатковими можливостями.

Коні на Сході в особлівій пошані. Тож не дивно, что гостей Дубая зустрічають чудові кінні клуби, де можна взяти уроки верхової їзди або пограті в поло. Крім того на іподромі Мейдан щорічно проходять змагання Дубайського кубка світу з найбільшим в світі призовим фондом.

Гості Дубая можуть зайнятися і несподіваними для цього регіону видами спорту. У Дубаї працює чотири штучних ковзанки і третій в світі за величиною критий гірськолижний схил. Для екзотики спробуйте і новий вид спорту: катання на сендборде по піщаних барханів.

В еміраті немає будь-яких цілющих джерел, але це з лишком компенсується різноманіттям і рівнем оснащення спа-салонів. Вони працюють як при великих готелях, так і в місті. Одні спа-салони будують свою роботу на основі певної лінійки косметичних засобів, інші роблять упор на традиційні методики (наприклад, тайський масаж, аюверда, ароматерапія або пілатес).

Нерідко Дубай відвідують і з медичними цілями. Лікування в Дубаї це не тільки можливість поєднати приємне з корисним, але і можливість пройти повне обстеження на новітньому обладнанні у високопрофесійних лікарів.

У центрі Дубая відкритий Дубайський місто охорони здоров'я (Dubai Healthcare City), в якому працюють більше 120 медичних установ. Звернутися за допомогою сюди може будь-хто, а медичний персонал говорить на різних мовах. Тут представлені лікарі всіх відомих спеціальностей. А найбільшим попитом користуються області кардіології, дерматології, косметології, альтернативної медицини, стоматології, дієтології, офтальмології.

Що варто подивитися в Дубаї.

Туристи в Дубаї мають унікальну можливість вибору тієї екскурсійної програми, яка більше їм до душі. Тут знайдуться і старовинні квартали, і казкові природні пейзажі, і ультрасучасні чудеса науки і техніки.

Щоб познайомитися з основними пам'ятками міста Дубай можна вибрати один з варіантів організованою екскурсії City-tour або самостійно скористатися туристичним автобусом Big Bus tour. Ці двоповерхові автобуси провезуть Вас по всьому місту. Ви можете вийти на одній з 23 зупинок, оглянути цікаві об'єкти та продовжити поїздку на іншому автобусі. Квиток діє протягом усього дня. Звичайно, пасажири не залишаться без інформації: автобуси оснащені багатомовної аудіо-системою, де є програма і російською мовою. Правда, коштує це задоволення недешево, близько 200 драхм (55 доларів) вдень і 100 ввечері.

Ще один автобусний маршрут, що проходить через Бульвар Мохаммеда бін Рашида, всього за 5 дирхам дозволить здійснити тур по новому району Даунтаун Дубай. На маршруті передбачено 11 зупинок, і протягом дня пасажири можуть входити і виходити на будь-який з них. Ви побачите такі пам'ятки як найвищий в світі Дубайський фонтан, Бурдж-плаза, павільйон Даун-таун, найбільший в світі торговий центр Дубай-молл і, звичайно ж, найвищий хмарочос у світі вежу Бурдж Халіфа.

Нещодавно відкрилася нова оглядовий майданчик у вежі Бурдж Халіфа. - «At the Top Burj Khalifa Sky». Цей майданчик, розташована на 148 рівні на висоті 555 метрів, вже занесена в Книгу рекордів Гіннеса як «Найвища оглядовий майданчик» в світі. Звідси відвідувачі можуть милуватися незрівнянними краєвидами міста, подихати повітрям на відкритій терасі, а також відпочити в лаундж преміум-класу і відвідати сувенірний магазин. Відвідування майданчика починається з зони ресепшн, розташованої на першому рівні в Дубай Молл. У спеціальній лаундж-зоні гостей за традицією пригощають арабською кавою і фініками, після чого в супроводі гіда вони на спеціальному ліфті піднімаються на 125 рівень, а потім пересідають на ліфт до 148 рівня. Також працює оглядовий майданчик At the Top на 124 рівні.

Не можна побувати в Дубаї і не оглянути справжнє чудо світу: штучний острів Пальм-Джумейра і архіпелаг «Мир». Правда, щоб потрапити до останнього потрібно буде скористатися водним транспортом.

Водні прогулянки Дубайської бухті також дуже популярні серед туристів. Зробивши денний або вечірній круїз на традиційній дерев'яній шхуні доу, можна побачити всю красу Дубая з іншого ракурсу. Для любителів розкоші води Дубайської бухти борознить судно «Бато-Дубай», побудоване у французькому стилі. Побачити Дубай з повітря можна, піднявшись в небо на вертольоті, гідроплані або повітряній кулі.

Дубай - сучасний мегаполіс. Тим цікавіше побачити, як виглядали міські вулички раніше. Це легко зробити, відправившись в район Аль Фахіді. Тут ретельно зберігаються і реконструюються вузькі старовинні вулички «Сіккім» і вигадливі вітряні башти «барджіль». У традиційних будівлях розміщуються художні галереї та сувенірні магазини. Будинки традиційної архітектури можна побачити і в кварталі Шиндага.

Любителів історії і культури чекають історико-етнографічні села Дубая. В районі Шиндага Ви можете відвідати реконструйовану Село ловців перлів. Форт, дві сторожові вежі, мечеть і традиційні арабські вдома чекають відвідувачів в історико етнографічної селі Хата в 115 км від Дубая. У дубайському музеї створені барвисті діорами, що показує життя Дубая в донефтяную епоху.

Познайомитися з мусульманською культурою можна в мечеті Джумейра, яка відкрита для відвідування туристів організованими групами або Центрі культурного взаєморозуміння Шейха Мохаммеда.

Любителям живої природи теж є, що подивитися в Дубаї. І дорослим, і дітям буде дуже цікаво в дубайському акваріумі і зоопарку підводного світу, який знаходиться в «Дубай Молл». Морські мешканці, яких тут більше 33 тисяч видів, розділені на три природні зони: тропічний ліс, скелястий берег і світовий океан. В акваріумі можна зробити занурення з аквалангом або спостерігати за життям підводного світу через найбільшу з світі оглядовий панель.

Ботанічний сад в районі Дубайленд недарма називається Дубайським садом чудес. Він внесений до Книги рекордів Гіннеса як «Найбільший в світі вертикальний сад». Більше 45 мільйонів кольорів з'єднані тут в химерні композиції. Відвідувачі також можуть заглянути в сад метеликів і сад лікарських рослин.

Хочете полоскотати собі нерви? Відвідайте традиційні верблюжі перегони! У зимові місяці заїзди проводяться щочетверга та п'ятницю. Також традиційним видом спорту вважається соколине полювання. Ви можете відвідати показові тренування соколів під час сафарі в пустелю.

Ви можете відвідати показові тренування соколів під час сафарі в пустелю

Навряд чи хтось відмовиться своїми очима побачити «серце» Аравії. Сафарі по пустелі користується неймовірною популярністю у туристів. Поїздки по піщаних просторах бувають різної тривалості. Ви можете швидко прокотитися по барханах і повернутися до ласкавого моря, а можете навіть заночувати в стилізованому бедуїнському таборі. Цікаві поїздки, що тяжіють більше до екстремального проведення часу, ніж до відпочинку, проводяться по русла висохлих річок.

Як то кажуть, в чужий монастир зі своїм статутом не ходи. Так і приїжджаючи в іншу країну, потрібно поважати її звичаї і традиції. Втім, що стосується Дубая, то тут існує набагато більше чуток, ніж реальних обмежень і заборон. Наприклад, туристкам абсолютно не потрібно закутуватись з голови до ніг. Для жінок досить консервативною повсякденного одягу, щоб не привертати до себе вніманія.А ось в поводженні з східними жінками слідуємо бути дуже делікатними. Наприклад, не варто фотографувати представниць прекрасної статі і навіть питати про здоров'я дружини не рекомендується.

Ще більше міфів ходить про заборону алкоголю в Дубаї. Правда те, що в Об'єднаних Арабських Еміратах іслам є офіційною релігією і тому алкоголь дійсно заборонений. Але тільки для жителів країни. На повнолітніх туристів інших віросповідань ця заборона не поширюється. Але це якраз той випадок, коли потрібно шанувати традиції країни-господаря.

Ніякі алкогольні напої не можна вживати в громадських місцях. Після прийняття алкоголю не рекомендується знаходитися на вулиці, краще відразу пройти до себе в номер. Мусульманам не дарують і не пропонують алкогольні напої. Контрабандою вважається провезення алкоголю з одного емірату в іншій.

Великий вибір алкогольних напоїв з усього світу є в магазинах безмитної торгівлі Duty Free в аеропортах і в будь-якому ресторані, розташованому при готелі. Відвідувати готельні ресторани можуть всі бажаючі, так що Ви не обмежені тільки своїм готелем. А ось в міських ресторанах алкоголь не продають. Зате тут можна покуштувати страви різних кухонь світу.

Основним засобом пересування по Дубаю є таксі. Вартість проїзду складається з вартості посадки і «прокатаних» кілометрів. Всі послуги з перевезення пасажирів надаються ліцензованими компаніями. Таксі легко впізнати по приємно бежевому кольором і великим чорним номерами на бортах. При цьому даху у різних компаній різного кольору. Врахуйте, що машини рожевого кольору пропонують свої послуги тільки жінкам.

Багато туристів не відмовлюся собі в задоволенні скористатися Дубайським метро. Тим більше поїздка на ньому не тільки позбавить Вас від необхідності стояти в пробках, але і познайомить з найдовшою в світі повністю автоматизованій залізничній системою. Її довжина становить 75 кілометрів.

Потяги метро складаються з вагонів двох класів з різною вартістю проїзду. Вагони підвищеної комфортності Gold розташовані на початку поїзда, вони мають панорамні вікна і оснащені широкими шкіряними кріслами. Вартість проїзду також залежить і від дальності поїздки.

Більшість туристів під час відпустки мають мінімальне спілкування з жителями Дубая. Але якщо Вам трапиться тісніше поспілкуватися з корінним населенням, то варто врахувати деякі особливості традицій. Наприклад, брати і давати їжу і напої необхідно тільки правою рукою. Завжди виявляйте увагу спочатку старшим. Образливим вважається сидіти зі ступнями, зверненими до кого-небудь з присутніх.

Відвідування мечеті входить в екскурсійний перелік більшості туристів. Але необхідно врахувати, що в Дубаї тільки одна мечеть - Мечеть Джумейра - відкрита для відвідування немусульманами, і то в складі організованої групи.

Ці нехитрі правила дозволять Вам відчувати себе в Дубаї так впевнено, як ніби Ви давній його відвідувач, навіть якщо приїхали вперше.

Ці нехитрі правила дозволять Вам відчувати себе в Дубаї так впевнено, як ніби Ви давній його відвідувач, навіть якщо приїхали вперше

Куди відправитися на шопінг в Дубаї.

Дубай можна сміливо назвати світовою столицею торгівлі. Здається, тут продається і купується все, що тільки виробляється на планеті Земля. Угоди можуть становити мільйони доларів або всього кілька дирхам. Головне, вони завжди будуть вигідними і взаімопріятнимі.

Дубай пропонує найвигідніші умови для торгівлі: низькі імпортні мита, відсутність внутрішніх податків, величезні торгові площі і повний супровід угод. За рахунок всього цього в Дубаї можна купити товари за ціною нижче, ніж в країні, де вони зроблені.

Якщо Ви оптовий покупець, то Ваші покупки будуть відбуватися, швидше за все, в добре кондиціонованих залах за столами. Що ж найчастіше купують в Дубаї і де шукати вигідні пропозиції?

В першу чергу, це одяг, взуття та аксесуари провідних світових брендів. За кількістю модних найменувань Дубай поступається тільки Лондону. Бутіки відомих виробників можна знайти в будь-якому торговому центрі або на вулицях Дубая, але найбільший вибір Вас чекає в торгових центрах «Дубай-молл» і «БарДжуман». Найсвіжіші новинки техніки і електроніки Ви знайдете саме в Дубаї. Якщо Ви хочете зробити саме такі покупки, то обов'язково загляньте на «комп'ютерну» вулицю Аль-Фахіді в районі Бар-Дубай. Не варто нехтувати ринками і тим, хто шукає унікальні і недорогі золоті прикраси. Вас чекає традиційний Золотий ринок. У Дубай-молі можна відвідати критий Золотий ринок, а для вимогливих покупців відкрито спеціалізований торговий центр Парк золота і діамантів на шосе Шейха Заїда.

Похід на ринок в Дубаї - це не просто шопінг, а справжня пригода. Ви з головою поринете в атмосферу торгового Сходу. Гості Дубая можуть відвідати ринок спецій, текстильний ринок, ринок килимів, рибний ринок і цілодобовий овочевий базар. Саме на ринках варто пошукати привабливі сувеніри, які будуть нагадувати Вам про прекрасний відпочинок в Дубаї. Тим більше що традиційні дубайські товари можуть гідно прикрасити Ваш будинок. Хто відмовиться від традиційного килима? А натуральна кава особливо смачний, якщо приготовлений в цьому арабському кавнику далла. Чоловікам можна купити традиційні кинджали ханджар, а жінкам - витончені шкатулки з дерева або срібла з інкрустацією. Для інтер'єру своєї квартири або заміського будинку в Дубаї можна вигідно придбати меблі в арабському стилі з рожевого або горіхового дерева.

Перерахувати всі торгові центри Дубая просто неможливо. Я можу згадати тільки найбільші торговельні центри Дубая - це Dubai Mall, Mall of Emirates, Wafi, Dubai Festival City, Ibn Battuta Mall, Mercato, Deira City Centre, BurJuman, Souk Al Bahar, Mirdiff City Centre і багато інших.

Вони давно перестали бути тільки майданчиками для шопінгу. Відвідування торгово-розважального центру в Дубаї - це можливість подивитися шоу танцюючих фонтанів, випробувати море захвату від польотів в аеродинамічній трубі, перевірити свої навички екстремального спуску на гірських лижах чи сноуборді на «чорній» трасі, прогулятися крізь акваріум, відвідати шоу і спробувати кухню більш 200 національностей, які проживають в Дубаї. Торгово-розважальні центри прекрасно підходять для спілкування - тут можна комфортно пообідати або перекусити з друзями.

Більш того, торгово-розважальні центри Дубая є невід'ємною частиною екскурсійних програм. Повторіть шлях Ібн Баттута - знаменитого арабського мандрівника на прогулянці по тематичним зонам Ibn Battuta Mall, присвяченим різним країнам, наприклад Андалусії, Китаю і Єгипту, відвідайте єгипетські піраміди в Wafi Mall, прогуляйтеся по італійському селі в Mercarto Mall, загляньте в найбільший китайський торговий комплекс за межами Китаю в DragonMart (виконаний у формі дракона), відвідайте колонію папуанскіх і королівських пінгвінів або пронісся тросу над засніженій горою Ski Dubai в Mall of the Emirates, зробіть пару знімків захоплюючого водоспаду D ubai Mall.

Повторіть шлях Ібн Баттута - знаменитого арабського мандрівника на прогулянці по тематичним зонам Ibn Battuta Mall, присвяченим різним країнам, наприклад Андалусії, Китаю і Єгипту, відвідайте єгипетські піраміди в Wafi Mall, прогуляйтеся по італійському селі в Mercarto Mall, загляньте в найбільший китайський торговий комплекс за межами Китаю в DragonMart (виконаний у формі дракона), відвідайте колонію папуанскіх і королівських пінгвінів або пронісся тросу над засніженій горою Ski Dubai в Mall of the Emirates, зробіть пару знімків захоплюючого водоспаду D  ubai Mall

Шопінг в Дубаї буде вдалим в будь-який час року. Але особливо вигідні покупки можна зробити під час двох фестивалів шопінгу - літнього та зимового. Вони тривають по місяцю і пропонують просто божевільні знижки на багато товарів. А також всілякі акції та розіграші з дуже цінними призами.

Не забувайте, що в Дубаї як всюди на Сході за товар потрібно торгуватися. Це культурна традиція і не варто її порушувати. Продавець може і образитися. Але вплутавшись в торг і отримавши останню ціну, йти без покупки не прийнято. Єдиний виняток з правил - це супермаркети та бензоколонки. Тут діють фіксовані ціни. В інших місцях - хоч на ринку, хоч в модному бутіку - Ви отримаєте непогані знижки.

Тепер Ви можете сміливо поринути в яскравий і святковий торговий світ Дубая. Адже Ви дізналися всі секрети нескладного, але приємного мистецтва шопінгу в Дубаї.

Хіба хтось відмовиться подивитися унікальний парад під час Дубайського автомобільного фестивалю?
А вам не хотілося б стати учасником кулінарного фестивалю в Дубаї?
Хочете полоскотати собі нерви?
Що ж найчастіше купують в Дубаї і де шукати вигідні пропозиції?
Хто відмовиться від традиційного килима?

Новости