Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляж Карон бич на Пхукеті - один з кращих пляжів острова, Таїланд

  1. Як дістатися до пляжу Карон на Пхукеті?
  2. З аеропорту до пляжу Карон
  3. З сусідніх пляжів Ката і Патонг до Карон
  4. Парасольки і лежаки на пляжі Карон
  5. Скрипучий пісок на пляжі Карон
  6. Море і хвилі на пляжі Карон
  7. Розваги на пляжі Карон
  8. Спеціальні пропозиції по готелям на Пхукеті
  9. Читайте інші статті по острову Пхукет, Таїланд:

Пляж Карон бич на Пхукеті є одним з кращих на острові. Чому, запитаєте ви? Саме цьому і буде присвячена сьогоднішня стаття про пляж Карон. Відмінною особливістю пляжу Карон від інших близько знаходяться до нього пляжів є його протяжність - 3 км, а також кварцовий пісок, який рипить під ногами, точно ви йдете по свіжому снігу! Відчуття незвичайні, для мене це був перший пляж з хрустким піском! 🙂

🙂

Зміст статті

Як дістатися до пляжу Карон на Пхукеті?

Карон бич знаходиться на західному узбережжі острова Пхукет між пляжами Патонг і Ката. Дістатися до пляжу Карон можна кількома способами, все залежить від того, де ви знаходитеся і відповідно звідки хочете поїхати.

  • З аеропорту до пляжу Карон

У денний час з аеропорту до пляжу Карон можна доїхати на мікроавтобусі, які ви можете знайти на виході з аеропорту. Вартість складає 200 батт з людини.

У нічний час, як, наприклад, прилетіли і ми на острів, з аеропорту можна доїхати на таксі, яке ви можете знайти прямо в будівлі аеропорту. Стійки з касами стоять також на виході з аеропорту, вартість складе 800 батт за машину. Ми скористалися саме послугами таксі в обидві сторони, так як прилітали і відлітали з Пхукета вночі. Це дуже зручно, особливо, якщо ви летите з дітьми. Вночі немає пробок, тому доїхати до пляжу Карон на таксі можна за 30-40 хвилин.

  • З сусідніх пляжів Ката і Патонг до Карон

З сусіднього пляжу Ката до пляжу Карон можна доїхати на громадському транспорті - синьому автобусі (сонгтео) всього за 40 батт з людини. Далі цей автобус їде в сторону Пхукет-тауна.

З Патонг ж немає громадського транспорту на пляж Карон, хоча і знаходяться вони всього в 5 хвилинах їзди. Тут вам доведеться їхати чи на таксі або на тук-туку. Там і там вартість складе в районі 350-400 батт. Це дуже дорого за 5-7 хвилин їзди! Але іншого виходу немає, таксі і тук-туки на Пхукеті задоволення не з дешевих.

Найзручніший спосіб доїхати з Кати і Патонг до пляжу Карон - це взяти в оренду мопед і самостійно доїхати до потрібної вам точки. Вартість оренди мопеда в день на Пхукеті становить від 200 батт і вище, все залежить від самого мопеда і кількості днів, на яке ви будете брати його в оренду. З цього випливає, що якщо ви вмієте водити, то набагато вигідніше брати мопед і самостійно об'їздити всі пляжі острова Пхукет.

Парасольки і лежаки на пляжі Карон

З 2017 року керівництвом острова Пхукет було вирішено повернути парасольки і лежаки на пляжі острова, до цього ж часу пару років це ж керівництво повністю заборонило на всіх пляжах лежаки і парасольки, щоб поліпшити екологію і надати пляжам первозданний вигляд. Зараз же, лежаки і парасольки є, але в помірній кількості, ви можете заплатити за лежак в одній частині пляжу вранці, потім піти на обід в готелі, а після обіду прийти в іншу частину і показати чек, при цьому вам без проблем повинні надати лежак на пляжі. Таким чином, не потрібно платити двічі. Вартість 2 лежаків і 1 парасольки становить 200 батт. Ми 1 раз платили за парасольки, коли вирішили перебувати на пляжі більшу частину дня, в інший же раз знайшли місце під пальмами, та ще й з гойдалкою, і там також добре провели час.

Пляж Карон умовно можна поділити на 3 частини. Північна і південна частини більш насичені туристами, там є лежаки і парасольки. Центральна ж частина більш вільна, тут зовсім небагато людей, і завжди можна усамітнитися і провести час в тиші. Особисто мені центральна частина пляжу Карон сподобалася набагато більше, ніж північна і південна. Тут, в тіні пальм, можна завжди знайти вільне містечко, а також тут є гойдалки. Людей мало, і тільки зрідка якийсь торговець може потривожити ваше усамітнення. Але до моря доведеться йти метрів 40-50, а по такій спеці, я б сказала, що не йти, а бігти, так як пісок дуже гарячий!

Скрипучий пісок на пляжі Карон

Пляж Карон знаменитий своїм скрипучим кварцовим піском! Він жовтого кольору і видає скрипучі і посвистує звуки, коли по ньому йдеш. Складається відчуття, що йдеш по свіжому снігу, де-небудь в селі. На дотик пісок м'який і дрібний. І, напевно, це самий жовтий пісок, який ми бачили на пляжах Пхукета.

Море і хвилі на пляжі Карон

Море в сезон досить спокійне, хвиль може взагалі не бути, навіть найменших. У не сезон, тут звичайно ж з'являються дуже великі хвилі, на яких можна навіть покататися на серфі. Море чисте, прозоре, красивого блакитного кольору, все, як люблять туристи 🙂

Захід в море поступовий, але досить швидко починається глибина, наприклад на пляжі Ката захід у море 50 метрів може бути дрібним, там найзручніше купатися з дітьми. Тут же, на пляжі Карон, теж можна комфортно відпочивати з дітьми, піщане дно моря цьому дуже сприяє.

Розваги на пляжі Карон

На пляжі Карон ви можете політати на повітряній кулі - напевно, це найпопулярніша розвага на пляжі Карон.

Ми не каталися, чесно кажучи, безпеку залишає бажати кращого. Але якщо ви хочете покататися на повітряній кулі, то це чудова можливість вам надасться на пляжі Карон. Вартість 1 польоту становить 2000 батт. Летять 2 людини, а також місцевий, який взагалі ніяк не пристебнутий, він першим приземляється, зістрибує і допомагає приземлитися туристам.

Ще одним цікавим розвага на пляжі Карон є заняття сап-серфінгом. Сап-серфінг представляє собою людину, яка стоїть на дошці для серфінгу і управляє дошкою і пересувається за допомогою гребли веслом. Цікаве заняття, але не рекомендую їм займатися в самий пригрів, інакше можна дуже сильно обгоріти. Шкода, але ми не встигли спробувати цей вид серфінгу.

Також тут є всі стандартні розваги - катання на банані або таблетці, водні мотоцикли. Вам буде чим зайнятися, якщо ви раптом занудьгуєте на пляжі Карон.

Пляж Карон залишив у мене найкращі враження і спогади. Вода в морі була дуже теплою і чистою, захід хороший, а також місцевий хрусткий пісок - я виразно раджу вам відвідати пляж Карон, щоб скласти про нього свою думку. До речі, уздовж дороги пляжу Карон ви можете побачити тренажери, на яких можна позайматися абсолютно безкоштовно. Ми пару раз бачили, як люди робили вправи на них, або ж бігали по доріжці вздовж дороги, але це було у вечірній час, коли повітря вже був не такий гарячий.

При вході на пляж Карон, вже за дорогою, ви, швидше за все, побачите невелика водойма, він знаходиться ближче до центральної частини входу на пляж Карон При вході на пляж Карон, вже за дорогою, ви, швидше за все, побачите невелика водойма, він знаходиться ближче до центральної частини входу на пляж Карон.

Вода в ньому здається не особливо чистої, відчуття, що це якісь стічні води Вода в ньому здається не особливо чистої, відчуття, що це якісь стічні води. Через нього пролягають кілька містків, пройшовши через які і починається пляж Карон.

Сподіваюся, вам сподобалася моя стаття, якщо ви вже були на пляжі Карон, то напишіть ваші враження про пляжі в коментарях, так як я читала досить різні відгуки про цей пляжі, мені було б дуже цікаво дізнатися ваш! 🙂

Пляж Карон на Пхукеті на мапі:

Спеціальні пропозиції по готелям на Пхукеті


Booking.com

Читайте інші статті по острову Пхукет, Таїланд:

Читайте інші статті по острову Пхукет, Таїланд:

Сайти, які я використовую в подорожах

  • Шукаю дешеві авіаквитки на Aviasales
  • Бронюю готелі на Booking (Отримати 1000 рублів на свою карту за бронювання можна за цим засланні )
  • Обираю страховку на Cherehapa
  • Замовляючи трансфер з аеропорту на Kiwi Taxi
  • Беру автомобіль в оренду в будь-якому місті чи аеропорту на MyRentaCar
  • Квитки на автобуси, потяги, пороми в Азії на 12Go.Asia
  • Шукаю екскурсії від місцевих жителів на Tripster
  • Тури за найкращою ціною на Travelata і LevelTravel
  • Банківська картка - Tinkoff Black (Зняття готівки за кордоном без комісії, підвищений кешбек)

Схожі пости



Як дістатися до пляжу Карон на Пхукеті?
Чому, запитаєте ви?

Новости