Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Отранто бич чорногорія

Інші відгуки автора

Трохи про Чорногорію

«Готель Іберостар Отранто ****», Ульцин

Настав довгоочікуваний відпустку, і ми всією сім'єю спозаранку дружно вирушили в Домодєдово, звідки «Боїнг» відніс нас в благословенну «Адрію». Віза для поїздки в Чорногорію не потрібна. Прилетіли в Тіват і досить швидко пройшли всі прикордонні формальності, сіли в автобус і вирушили по готелях. Ульцин - найпівденніша край Чорногорії, дорога туди зайняла близько 2-х годин, але, оскільки траса пролягає по мальовничих місцях з гірськими кручами і прекрасними видами на бірюзове Адріатичне море, їхати було не набридне.

Готель «Іберостар Отранто ****» - один з нових готелів в ланцюжку «іберостаровскіх» готелів, відкрився в минулому році і деякі будівельні огріхи «вилазили», але вони були незначними і можна їх навіть не згадувати.
Готель «Іберостар Отранто ****» - один з нових готелів в ланцюжку «іберостаровскіх» готелів, відкрився в минулому році і деякі будівельні огріхи «вилазили», але вони були незначними і можна їх навіть не згадувати
На території готелю багато хвойних дерев, тому весь час насолоджуєшся неповторним «коктейлем» морського і хвойного запаху. Готель розташований метрів за 300 від пляжу, має зону з лежаками і парасольками (безкоштовними, що не характерно для готелів Чорногорії) де можна перебувати тільки гостям готелю, однак, ця зона закінчується в 100 м від урізу води, а ось на цій вільній території можуть розташовуватися всі бажаючі.

А таких досить багато, особливо з п'ятниці по неділю. Приїжджають з усього Євросоюзу на машинах, стелили на березі рушники, ставлять парасольки і починають відриватися по повній. Тому у вихідні море досить брудна, і пляж теж нагадує рідне чорноморське узбережжя, усипаний всяким сміттям. Море в будні дні чисте, дрібне і тепле, плавають зграйки риб, повзають краби, дітям роздолля. Та й погода була спекотна, правда одного разу вночі була сильна гроза.

Персонал готелю до росіян ставиться доброзичливо (росіян в Отранто бич чорногорія мало, в основному сім'ї з дітьми, яскравих представників наших співвітчизників, через які нас не люблять за кордоном не було). Але сам готель орієнтований на французьку публіку, тому все, починаючи від пишної зустрічі дорогих французьких гостей з коктейлями і пізньою вечерею, до щоденної гарною анімації на французькій мові, «заточене» на те, щоб не нудьгували нащадки Наполеона. Всі інші нефранцузи (не тільки російські, але й німці, англійці та ін.) Милостиво допускаються на французький свято життя ...

Кухня в готелі дуже хороша, якісна, різноманітна, багата. Супи, м'ясо, риба, овочі, фрукти, салати, гарніри, солодощі, морозиво, свіжий хліб - всього достатньо, без обмежень і готель високе душі.

Розваг практично немає, готель розрахований на сімейний відпочинок, до містечка Ульцин 5 хвилин на таксі (5-7 євро) або пішки 20-25 хвилин. У місті є кафе, магазинчики, але в цілому дивитися нема чого. Правда поруч з готелем був парк атракціонів і теж кафешки і мінімаркети, так що в «місто» можна і не ходити. У кафе готують добре, основні страви - м'ясо, овочі і риба, приготовані на грилі. Смачно, недорого, завжди з привітною посмішкою.

Екскурсій кілька, ми були в Хорватському Дубровнику (екскурсія на весь день, обід у вартість не входить), автобус проїжджає практично через все курортні містечка на півдні країни (Бар, Будва, Петровець, Бечічі, Герцог-Нові) можна все подивитися, крім того автобус на поромі переправляється через Которська затока - найкрасивіше місце! Перетин кордону (вся процедура) зайняло хвилин 40 і не було стомлюючим, ми не виходили з автобуса, а тільки показали паспорти. Сам Дубровник вельми цікавий, екскурсія на увазі пробіжку «галопом по Європах», так що для себе робиш замітку про можливе окремому відвідуванні цього древнього і красивого містечка.

Друга екскурсія була в Албанію (оскільки від Ульцина до албанського кордону всього 50 км). Прикордонний контроль зайняв хвилин 30-40, паспорта залишили на кордоні (як нам сказали - захисна міра від небажаних емігрантів). Сама країна бідна, утикана дотами. Побували в містечку Шкодер, де розташовується старовинна фортеця, і в містечку Круе, де теж старовинна фортеця, будинок-музей заможній албанської родини й сувеніри (вельми простенькі). Можна сказати, що поїздка була швидше для «галочки», прикольно побувати в Албанії.

Третя екскурсія - «Монтенегротур» - охоплює південну частину країни. Ця екскурсія не для людей зі слабкими нервами, при поїздці по гірській дорозі-серпантину, такої вузької, що машини можуть розминутися тільки в спеціальних «кишенях», серце просто завмирає (я давно за собою не помічав подібні прояви слабкості, і, іспанія море Салоу цьому ловив себе на думці, що про себе просити водія бути обережним і не задрімати за кермом) коли автобус їде над самим краєм справжньою прірви.

Під час поїздки можна помилуватися на «кам'яне море» (зі слів гіда так назвав ці місця Бернард Шоу), побувати в Которі і Отранто бич чорногорія (колишній столиці Чорногорії), подивитися палац короля Ніколи Цетінський монастир, де зберігається рука Іоанна Хрестителя, спробувати національне блюдо «пршют» (копчене м'ясо). Екскурсія теж на весь день.

Два тижні пролетіли як один день. Залишилося задоволення від поїздки, фотографії, приємні спогади, сувеніри для будинку і для друзів, ну і звичайно бажання знову повернутися в гостинну країну «Чорна гора» на березі ласкавого бірюзового Адріатичного моря!

Новости