Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

KITF - KITF

Зовсім скоро настане сезон відпусток і постане питання куди їхати відпочивати. Як ознайомлення представляємо вашій увазі підбірку самих незвичайних пляжів світу. Не всі з них придатні для традиційного пляжного відпочинку і купання, але все без винятку варті того, щоб про них дізнатися.

З радістю нагадуємо, що 20-22 квітня в м.Алмати пройде виставка KITF 2016. Слідкуйте за новинами, ставте позначки "Подобається" та "Поділитись" в групі на facebook.

1. Пляж з рожевим піском на Багамських островах.
На острові Харбор (Багами) розташований найкрасивіших рожевий пляж на нашій планеті - Харбор-Айленд. Принаймні, так стверджують туристи, які побували в цих місцях. Секрет привабливості багамського рожевого пляжу - поєднання бірюзового карибського мілководдя з гламурно-рожевим кольором узбережжя. Напевно, так виглядає рай! Такий ніжно-рожевий відтінок пісочку вийшов завдяки незвичайній комбінації природних факторів. В його основі корали, перемелені прибоєм. Крім того, тут дуже багато червоного планктону, який осідає на піщинах з рудого черепашника і білого кварцу. В результаті вийшов надзвичайно гарний пляж, на який часто приїжджають фотографи, щоб зробити фото божественно красивого місця.

2. Пляж куль для боулінгу, Каліфорнія.
«Круглі камені» - не сама приваблива причина для відвідування пляжу. Але коли ви потрапите на цей каліфорнійський пляж і побачите «кулі для боулінгу», розкладені на піску, як іграшки гіганта-акуратиста, ви напевне відчуєте дуже гострі відчуття. Найкраще ці круглі камені видно під час відливу. Вони підозріло симетрично згруповані, як ніби хтось спеціально розклав їх по місцях. Весь фокус у тому, що вони дуже тверді. М'якшу породу навколо цих каменів вимило приливами і відливами, а ці стійкі хлопці витримали натиск хвиль.

3. Скляний пляж, Каліфорнія.
Скляний пляж свідчить про дивну здатність природи перетворювати сміття в скарб. Це місце, оточене скелями, колись вибрали для звалища сміття з міста Форт-Брегг. Аж до кінця 1960-х років люди викидали прямо на скелі і в океан весь свій мотлох, включаючи старі автомобілі і побутові прилади. Через якийсь час влада поклала цьому край. А в наступні десятиліття море вчинила справжнє диво, відсіявши зі сміття все скло і обточити його до абсолютної гладкості. У наші дні цей пляж нагадує ювелірний магазин. Тепер з цих тодішніх відходів виготовляють модні прикраси.

4. Папаколеа, Гаваї.
Цей заповідник із зеленим піском є ​​пам'яткою острова Гаваї. Пляж Папаколеа не те щоб смарагдово-зелений, але він забарвлений в різні відтінки зеленого через кристали мінералу олівіну, що осів на пляжі після вибуху вулкана, який стався близько 10 000 років тому. Ці кристали важче, ніж інша частина вулканічної породи і чим більше легких частинок вимиває вода, тим зеленішим стає пляж.
Відвідування пляжу платне, до того ж, щоб дістатися до нього, потрібно близько двох годиною йти по горбах, що досить виснажливо. Але численних туристів це не зупиняє, адже так цікаво подивитися на це рідкісне чудо природи - зелений пісок.

5. Рамла Бей, Гозо, Мальта.
Ця затока і пляж розташований на Мальті. Тут самі руді морські берега в усьому світі. Унікальний колір піску вийшов завдяки змішуванню кольорів стародавнього вулканічного попелу з золотистим вапняком, з якого складені мальтійські скелі. На Рамлі постійно знаходиться багато відпочиваючих, а ось пляж Сан Блас спокійніше, та й розміром він набагато менше. На відміну від рожевих і чорних пляжів, де запас кольорового піску вичерпується, оранжевого вапняку вистачить до закінчення століть.

6. Чандипур, Індія.
Море тут має магічну особливість - воно зникає! Під час відливу хвилі відступають майже на 5 кілометрів. Це надзвичайно далеко! Коли ви побачите це самі, то зрозумієте, наскільки це дивно. Під час відливу ви зможете досліджувати морське дно, засіяне черепашками, корчами і маленькими червоними крабами.

7. Червоний пляж, Китай.
У провінцію Liaoning в Китаї щороку приїжджають сотні туристів, і все для того, щоб побачити незвичайний червоний пляж і море. Червоним пляж роблять живуть тут водорості особливого виду, які коли відмирають, стають багряно-червоними. Побачити це червоне пишність можна тільки восени і тільки на певній ділянці, де спеціально для туристів побудовані оглядові майданчики. Зона цього червоного пляжу знаходиться в заповіднику, тому людям дозволяють дивитися лише на невелику частину.

8. Перісса, Санторіні, Греція.
Не розраховуйте, що у вас вийде насолодитися цим місцем поодинці - такими знаменитими пляжами завжди доводиться ділитися. Перісса, мабуть, найкрасивіший на Санторіні пляж з чорним піском. Він оточений величезною скелею Vouno Mesa, яка красиво висвітлюється вночі. Пляж дуже довгий, так що вам не доведеться прориватися серед натовпів туристів. А якщо ви відчуєте, що настав час перерватися, руїни стародавнього міста Тіри знаходяться всього в декількох хвилинах ходьби звідси. Візьміть на пляж шльопанці - чорний пісок дуже сильно нагрівається.

9. Стежка Велетня, Північна Ірландія.
Легко простежити, як навколо цього шедевра природи народжуються легенди. Виверження вулкана сформувало тут тисячі базальтових колон точної шестикутної форми, згрупованих разом, як органні труби. Майже неможливо повірити, що вони не були створені руками людини. Місцевий міф розповідає про знаменитого воїна Фінне Мак Кумале, який вирішив поборотися з жахливим однооким шотландським гігантом Голлом, який жив через море. Щоб розібратися з недругом і не замочити ноги, Фінн вбив у дно Ірландського моря ряд колон і таким чином побудував міст (геологи підтримують міф - подібні кам'яні освіти є і на шотландської стороні моря). Не пропустіть особливі скульптурні об'єкти, такі як Черевик гіганта і Димові труби.

10. Райдужний пляж, Австралія.
Цей пляж не характеризується якимось одним незвичайним кольором, на зразок червоного або зеленого. Райдужний пляж переливається величезним безліччю квітів! Пляж розташовується на острові Фрейзер (найбільший піщаний острів у світі) у східного узбережжя Австралії, і впирається в витончені скелі, з яких ви зможете найбільш чітко розгледіти смуги веселки. Пісок тут пофарбований у кольори нуги, троянд, меду і вершків. Легенда аборигенів говорить, що одного разу дух веселки Yiningie вступив в бій з силами зла, захищаючи молоду дівчину, і загинув, впавши з стрімких скель вниз, пофарбувавши їх райдужними квітами. Зачерпніть жменю піску, і ви побачите веселку!

11. Пляж Вік, Ісландія.
Мабуть, найглибшим відтінок сірого, який може бути у піску, - багатим сіро-сталевим кольором славиться пляж на південному узбережжі Ісландії. Звичайно, ісландський клімат не має на увазі тривалих купань, зате пейзажі з піском з крихти чорного базальту зачаровують своєю суворої неземною красою.

12. Siesta Key Beach, Флорида.
Білосніжний пляж, один з найкрасивіших в Штатах. Пісок майже повністю відбиває сонячні промені і не нагрівається навіть в самий жаркий день. Звичайно, це не єдиний пляж з білим піском (серед його конкурентів, наприклад, - Hyams Beach в Австралії), але саме у Флориді кристали кварцу настільки дрібні, що пісок скрипить під босими ногами - в точності як сніг.

13. Червоний пляж Кайхалулу, Гаваї.
Цей пляж розташований на гавайському острові Мауї. Він щодо вузький, що, з огляду на його віддаленість, є ідеальним місцем для нудистів, які люблять загоряти, розвалившись на червоному піску. Такий незвичайний окрас піску вийшов завдяки тому, що в ньому дуже багато окису заліза, яку ми зазвичай називаємо іржею. У воді тихоокеанських хвиль цей вулканічний пісок набуває дуже насичений цегляний відтінок. Особливо красиво виглядає це місце на зорі.

14. Острів Фрейзер, Австралія.
Що може зіпсувати прекрасний день на пляжі? Може приливна хвиля або раптовий дощ? А як щодо дорожнього руху на пляжі? Таке може статися і трапляється на австралійському пляжі острова Фрейзер (Fraser Island). Кажуть, що в світі залишається все менше місць для машин, і мабуть цей пляж є доказом цього твердження. Фактично це автомагістраль і злітно-посадкова смуга для літаків, і, до речі, не найкраще місце для відпочинку під сонцем.

15. Пляж Юрського періоду, Великобританія.
Пляж Юрського періоду розташований в англійському графстві Західний Дорсет, недалеко від селища Лайм Реджіс. Звичайно, тут немає динозаврів, але прибережні скелі містять безліч стародавніх молюсків-хижаків амонітів, у яких була сильно розвинена раковина. Ювеліри використовують амонітів для виготовлення прикрас, але тут вони вважаються сміттям, який необхідно прибирати з пляжу. Численні туристи відмінно справляються з роллю прибиральників, розбираючи цих скам'янілих молюсків на сувеніри.

16. Пляж Шелл-бич, Кариби.
Шелл-бич розташований на Карибах, на острові Святого Варфоломія поблизу невеликого містечка Густавія. Це місце дуже подобається дітям. Вони іноді забувають навіть в воду зайти, так захоплюються збиранням сувенірів. Туристи також неодмінно поповнюють свою сувенірну колекцію на цьому пляжі, адже тут так багато різних тропічних черепашок, що навіть страшно ступати по них босоніж. Урагани, швидкі течії на протязі століть невпинно постачали цей пляж десятками тонн морських сувенірів.

джерело

З радістю нагадуємо, що 20-22 квітня в м.Алмати пройде виставка KITF 2016. Слідкуйте за новинами, ставте позначки "Подобається" та "Поділитись" в групі на facebook.

Що може зіпсувати прекрасний день на пляжі?
Може приливна хвиля або раптовий дощ?
А як щодо дорожнього руху на пляжі?

Новости