Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фукуок В'єтнам відгуки туристів: найкращі пляжі, готелі, погода і ціни

  1. Пляж Бай Сао (Bai Sao)
  2. Пляж Бай Вонг (Bai Vong)
  3. Пляж Бай Тхом (Bai Thom)
  4. Пляж Бай Рач Знаю (Bai Rach Vem)
  5. Пляж Бай Ганх Дау (Bai Ganh Dau)
  6. Пляж Бай Дай (Bai Dai)
  7. Пляж Бай Куа Кан (Bai Cua Can)
  8. Пляж Бай Вунг Бау (Bai Vung Bau)
  9. Пляж Лонг Біч (Long Beach)

В'єтнам - сонячна і привітна країна для відпочинку на морі в будь-який час року. Ми відпочивали на півдні В'єтнаму - на острові Фукуок. Погода на Фукуоці в лютому і на початку березня була спекотна, без дощів. У нас було достатньо часу вивчити пляжі острова і знайти для себе найкраще місце відпочинку біля моря.

У нас було достатньо часу вивчити пляжі острова і знайти для себе найкраще місце відпочинку біля моря

Як завжди при дослідженні пляжів ми взяли в оренду байк, і в путь. Оренда байка на Фукуоці в 2017 році в середньому становить 130 000-150 000 в'єтнамських донгів в день (приблизно 400 рублів), залежить від ваших здібностей торгуватися.

Пляж Бай Сао (Bai Sao)

Вивчивши відгуки інших мандрівників, ми в першу чергу поїхали на пляж Бай Сао. Цей пляж, розташований на півдні острова, з білосніжним пісочком і пальмами на березі.

Дорога від міста Дуонг-Донг до пляжу Бай Сао у нас становила близько 40 хвилин. Дорога відмінна з бетонним покриттям, грунтовка починається ближче до моря (приблизно 3 км). Пляж виявився не довгий, захід у море пологий, для дітей те, що потрібно, можна спокійно відпустити їх одних, а самим наглядати з берега.

У перший день море було спокійне, а на другий день піднялися не великі хвилі, що не зіпсувало настрій, а навпаки хвилі урізноманітнили наш відпочинок на морі. Загоряють людей не багато, сонце палюче і дуже активне. Пляж постійно чистять, але в море місцями був біологічний сміття і сміття, залишене людиною.

Сюди в складі тур-пакетів привозять на машинах екскурсантів з міста, на годину-дві і вранці приїжджають в'єтнамці, гості та молодята для фотосесій, але місця на пляжі і в морі всім вистачає. Сюди можна приїжджати на цілий день, на березі є кілька кафе, також продаються різні фрукти.

Лежаки платні, скільки коштують не питали, тому що самі були завжди в море або на своїх килимках в тіні. Є гойдалки. Кожен день з міста Дуонг-Донг їздити на пляж Бай Сао далеко, тому якщо вам важливий пляжний відпочинок саме тут, то рекомендуємо вибирати готель у цього пляжу.

Хотіли проїхати на пляж в найпівденнішу точку острова Фукуок, але не змогли знайти вільний під'їзд до моря. Навколо тільки будинки місцевих рибалок з вузькими вуличками, що закінчуються тупиком. За поглядами місцевих жителів ми зрозуміли, що самостійні мандрівники, а тим більше туристи сюди не їздять. Координати пляжу Бай Сао (Bai Sao) 10.056505, 104.03602.

Пляж Бай Вонг (Bai Vong)

Пляж Бай Вонг, розташований на сході острова, трохи південніше пасажирської поромної переправи Bai Vong Passenger Ferry. Звідси відпливають невеликі човни, які доставляють місцевих жителів у віддалені райони острова. Для плавання цей пляж не підходить.

На березі є кафешки з місцевою їжею (суп Фо, смажений рис з м'ясом, коржі). Продавці англійську мову не розуміють, тому пояснюватися доведеться на пальцях. У морі стоять рибальські судна і поруч живуть одні місцеві жителі, швидше за все рибалки.

Трохи північніше знаходиться інший порт Ham Ninh Passenger Ferry. Сюди прибувають швидкісні пороми Superdong з материка.

Ми проїхали по грунтовій дорозі уздовж моря від одного порту до іншого. Відпочиваючих туристів тут немає, тільки місцеві жителі. З пірса були помічені медузи, деякі з них величезні - приблизно 0,5 метра;). Координати пляжу Бай Вонг (Bai Vong) 10.145885, 104.032537.

Пляж Бай Тхом (Bai Thom)

Пляж Бай Тхом розташований на північному сході острова. З міста Дуонг-Донг їхати до нього близько години: спочатку по основній дорозі від міста з півдня на північ, потім по грунтовці. Є місцеве кафе, де можна покуштувати відмінний крабовий супчик (50 000 донгів) або смажений рис. На пляжі у кафе є гамаки, в яких можна відпочити після обіду.

У цьому місці море виявилося брудне і не придатне для плавання, але зате якщо проїхати подалі південніше, то буде місток для переходу на острів Хон Мот (Hon Mot) координати 10.402262, 104.057107. Тут ми зупинилися і провели 2 години на тіні дерев і в море.

Крім нас тут нікого не було! Іноді пропливали повз рибальські човни. Захід в море дуже дрібний, море прозоре, пісок жовтий та біля берега дуже мальовничі великі камені, біля яких зустріли морську зірку. Координати пляжу Бай Тхом (Bai Thom) 10.407401, 104.04773.

Пляж Бай Рач Знаю (Bai Rach Vem)

Один з північних пляжів острова Фукуок. Пляж і море не привабливі, дуже брудний берег. Багато рибальських човнів. Навколо тільки місцеві жителі і рибалки.

Для відпочинку пляж Бай Рач Знаю не придатний. Протягом всієї дороги будуються готелі і дороги, тому багато пилу і пісок летить в очі. Координати пляжу Бай Рач Знаю (Bai Rach Vem) 10.380373, 103.94169.

Пляж Бай Ганх Дау (Bai Ganh Dau)

Пляж розташований на півночі острова Фукуок біля села Ганх Дау (координати 10.374986, 103.845701) являє собою риболовну гавань з брудним узбережжям. Весь берег забудований рибальськими будиночками. Звідси місцеві пропонують морські екскурсії і снорклінг. Зразкові ціни на снорклінг, які озвучують місцеві - 100 000 донгів за трьох годинну екскурсію на красивий риф.

Є кафе, звідки лунало спів на китайській мові від людини з жахливим голосом і слухом (китайці дуже люблять караоке?).

Тому проїхали трохи далі до дуже пристойним, як виявилося, готелям Pepрercorn Beach Resort і Gold Coast Resort Phu Quoc .

готель Pepрercorn Beach Resort (10.375723, 103.854708) з бунгало прямо біля моря, у кожного бунгало свої лежаки. Територія готелю доглянута і красива, є басейн. Ось це те місце, яке нам всім сподобалося.

Відмінне найчистіше море з пологим заходом, білим пісочком, пальмами на березі і красивими черепашками. На пляж готелю пройшли по березі моря (територія готелю закрита, і на байку туди не проїхати).

при готелі Gold Coast Resort Phu Quoc є великий і дуже пристойний ресторан, в якому можна смачно поїсти.

Тут ми замовили крабовий і курячий супчик, Сіфуд рис - було смачно. На території цих готелів чисто і дуже красиво. Можемо сміливо рекомендувати ці готелі для тихого і спокійного сімейного відпочинку. Координати пляжу Бай Ганх Дау (Bai Ganh Dau) 10.375723, 103.854708.

Пляж Бай Дай (Bai Dai)

Пляж розташований на північному заході острова Фукуок. Під'їхати до нього нам вдалося тільки по споруджуваної дорозі, яка проходить з південного боку споруджуваного готелю Great World (поруч з Вінперлом). Координати, де можна повернути до пляжу 10.327415, 103.866080.

Море прозоре і чисте, пісок білий, берегова лінія довга і не дуже широка, але зовсім немає ресторанів і з відпочиваючих тільки місцеві з сім'ями і робочі з найближчих будівництв. Лежаків звичайно теж немає.

Зупинятися тут ми не стали, вирішили проїхати по грунтовій дорозі на південь, що йде уздовж моря. Виявилося, що вздовж усього берега Бай Дай йдуть грандіозні будівництва готелів. Так, що скоро пляжі Бай Дай відкриються для всіх туристів і тут буде багатолюдно.

Відпочили біля готелю Mai Phuong Beach Resort (Координати 10.305896, 103.861559). Готель з рестораном і бунгало на березі моря. Море чисте, пісок білий, готель гарний. Але місця поки не обжиті, багато будівництва навколо і пильно. Чи не рекомендуємо. Координати пляжу Бай Дай (Bai Dai) координати 10.335301, 103.84925.

Пляж Бай Куа Кан (Bai Cua Can)

Пляж Куа Кан перебуває у однойменного поселення Куа Кан на північному заході острова Фукуок. Гарний просторий пляж з жовтим піском, багато дерев, де можна сховатися від пекучого сонця. Досить велика берегова лінія, з відвідувачів бачили тільки усамітнених закоханих і приїхали на пікнік місцеві родини.

Є невелике місцеве кафе. Сюди теж на короткий час привозять туристів на автобусах фотографуватися і погуляти. Захід в воду різкий, вода прозора, ми не плавали, а синок побігати з задоволенням.

У південній частині пляжу дуже-дуже-дуже багато красивих черепашок, різних за формою і кольором. Можна, не дивлячись загребти їх рукою, і всі будуть гарні і різні. Зупинятися надовго ми на пляжі Куа Кан не стали, а проїхали на північ від і згорнули до готелю Chez Carole Resort & Spa .

Зупинятися надовго ми на пляжі Куа Кан не стали, а проїхали на північ від і згорнули до готелю   Chez Carole Resort & Spa

У готелю Chez Carole Resort & Spa 3 * ми поїли, помилувалися морем і пляжем з пальмами. Тихий і затишний готель бунгального типу на першій лінії, в якому хочеться зупинитися на пару-трійку днів.

На території готелю є лежаки з матрацами, душ і басейн. На пляж пускають не тільки проживають в готелі, але заїжджих мандрівників, які можуть відпочивати під пальмами і замовити щось в ресторані.

Ресторан хороший і дорогий (по в'єтнамським мірками), їжа смачна, але нам в чек помилково включили два зайвих страви, так що будьте уважні, перевіряйте рахунок. Координати пляжу Бай Куа Кан (Bai Cua Can) координати 10.293659, 103.90495 і відмінний пляж біля готелю Chez Carole Resort & Spa - координати 10.293659, 103.90495.

Пляж Бай Вунг Бау (Bai Vung Bau)

Цей пляж знаходиться трохи північніше від пляжу Куа Кан. Море спокійне, вода чиста, пісок білий, людей не багато, є ресторани. Дорога до пляжів хороша - асфальт. Координати пляжу Бай Вунг Бау (Bai Vung Bau) 10.303991, 103.879695).

Пляж Лонг Біч (Long Beach)

Пляж Лонг Біч (Long Beach)

Пляжну лінію Лонг Біч, яка проходить в місті, ми вивчати не стали. У місті багато готелів з пляжами, про яких ви зможете почитати в відгуках інших мандрівників. Ми поїхали дивитися пляжі, розташовані на південній половині пляжу Лонг Біч.

Проїхавши в південному напрямку по основній дорозі поворот на аеропорт, ми згорнули направо до готелю Mercury Phu Quoc Resort & Villas 4 * (Координати 10.163365, 103.972892). На територію готелю нас пустили і зайвих питань не задавали, але в море ми плавати не стали.

Є маленька дитяча площадка, великий ресторан і великий-великий басейн.

Є маленька дитяча площадка, великий ресторан і великий-великий басейн

Mercury Phu Quoc Resort & Villas 4 * - дуже пристойна 4-ка з хорошим пляжем на першій лінії і зовсім поруч з містом (на байці 10-15 хвилин), тому не занудьгуєте. Ми дуже смачно поїли в ресторані, ціни ресторанні і порції великі, персонал привітний.

Ми дуже смачно поїли в ресторані, ціни ресторанні і порції великі, персонал привітний

Пообідавши, поїхали ще південніше і повернули за вказівником до готелю Sunset Sanato Resort Phu Quoc 5 * . Шикарний готель, а місце відокремлене, з хорошим пляжем і оригінальними інсталяціями у вигляді слоників, риб і чоловічків на довгих ногах, встановлених прямо в море.

Шикарний готель, а місце відокремлене, з хорошим пляжем і оригінальними інсталяціями у вигляді слоників, риб і чоловічків на довгих ногах, встановлених прямо в море

Виявилося, що це місце проведення фестивалю клубної музики «Казантип», який пройшов в січні 2017 року. Море місцями з різким заходом, за кольором темніше і, як мені здалося, більш солоне, ніж на Бай Дай або Бай Сао.

Людей майже немає, є душ, безкоштовні лежаки (8 шт.), На яких чомусь відпочивали тільки російські, мабуть чули про проведення фестивалю в цьому місці.

Оригінальні інсталяції, що залишилися після фестивалю приваблюють сюди туристів. Кафе є, але ми не заходили туди, так як знайшли своє улюблене місце для вечерь в центрі міста Дуонг-Донг. Координати пляжу Лонг Біч (Long Beach) 10.210183, 103.95936.

Готелі острова Фукуок на мапі

Китайці дуже люблять караоке?

Новости