Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дайвінг на острові Міндоро (Пуерто-Галера, Філіппіни)

  1. відмінний дайвінг і популярні готелі видимість до 30 метрів; середня видимість - від 10 до 25 метрів;...
  2. 2. Манильский (Північно-Західний) прохід
  3. 3. Коралові сади (Холм)
  4. 4. Біг-Ла-Лагуна
  5. 5. Манкі-Біч
  6. 6. Печера Ерні
  7. 7. Захід Ескарсео
  8. 8. Дірка в стіні
  9. 9. акули печера
  10. 10. Рожева стіна і Каньйони
  11. 11. Стіна Сінандіган
  12. 12. Пральна машина
  13. 13. Стіна о. Верде

відмінний дайвінг і популярні готелі

видимість до 30 метрів;
середня видимість - від 10 до 25 метрів;
Протягом - місцями дуже сильний;
корали - різноманітні, різнокольорові, здорові;
підводний структура - стінки і коралові сади;
риби - різноманітні, у великій кількості;
++: акулячі печери, коралові сади, стінки.

нерівний гористий острів Міндоро - одне з найбільш популярних, якщо не найпопулярніше дайверське напрямок на Філіппінах. І більшість доступних сайтів тут знаходиться в районі Пуерто-Галера. Гогда-то в місцевій гавані зупинялися іспанські галеони нерівний гористий   острів Міндоро   - одне з найбільш популярних, якщо не найпопулярніше дайверське напрямок на Філіппінах , Звідси і назва Puerto Galera, т. Е. «Порт галеонов» по-іспанськи.

Початком феноменального розквіту дайв-індустрії в районі Пуерто-Галера острова Міндоро послужило виявлення в водах затоки Батангас останків торгового судна, навантаженого китайським порцеляною та іншими цінними товарами. Сьогодні місцеві дайв-оператори пропонують безліч цікавих місць для занурень, розташованих за годину від будь-якого пляжу і готелю Пуерто-Галера.

Більшість дайв-сайтів Пуерто-Галери досяжні з човна, лише одиниці - з берега. Сезон для дайвінгу - круглий рік. Видимість досягає 24 м, але зазвичай менше. Течії місцями вельми сильні.

1. Риф Таліпанан (Talipanan Reef)

Пляж Таліпанан розташований в 8 км на захід від Пуерто-Галери, це останній пляж узбережжя, далі берег стає стрімким Пляж Таліпанан розташований в 8 км на захід від Пуерто-Галери, це останній пляж узбережжя, далі берег стає стрімким. Уздовж берега лежить риф, багатий життям. Дайвери можуть зустріти пеллагіческіх риб : Іспанську і райдужну макрель, тунця, ваху, білоперих і чернопері акул, кілька видів скатів. Безпосередньо в рифі можна побачити різноманітні тверді і м'які корали і рифових рибок.

Сайт рекомендований досвідченим дайверам: глибини більше 27 м, сильна течія, сильний градієнт течії по глибині.

2. Манильский (Північно-Західний) прохід

Гавань Пуерто-Галера була відома багатьом народам в різні часи Гавань Пуерто-Галера була відома багатьом народам в різні часи. І саме тут почався масовий дайвінг на острові Міндоро. Дослідник Брайан Хоман знайшов тут затонуле в давнину судно з вантажем китайської порцеляни. Від аварії корабля мало що залишилося, але тут можна побачити живі корали. Є пара невеликих стінок до 18 м. Можна зустріти групперов середнього розміру. Перебіг помірне. Можливий сноркелинг.

3. Коралові сади (Холм)

У Північно-східній частині гавані Пуерто-Галери в проході Батангас розташований сайт з численними живими коралами і губками У Північно-східній частині гавані Пуерто-Галери в проході Батангас розташований сайт з численними живими коралами і губками. Тут можна побачити двостулкових молюсків, мурен, крилаток, риб-жаб (вудильників) і т. Д. Сайт часто розглядається в якості тренувального. Можливий сноркелинг.

4. Біг-Ла-Лагуна

Пляж Біг-Ла-Лагуна вважається одним з кращих пляжів Пуерто-Галери Пляж Біг-Ла-Лагуна вважається одним з кращих пляжів Пуерто-Галери. І тут знаходиться один з небагатьох дайв-сайтів, досяжних з берега. Можна побачити тверді і м'які корали, заселені дрібними тропічними кораловими рибками, двостулкових молюсків, мурен, риб-жаб (вудильників), голожаберніков. Мілководна сайт ідеальний для тренувальних занурень і сноркелінга. Гарний для макрофотографії. Популярні нічні занурення.

5. Манкі-Біч

Зона занурень у Мавпячого пляжу (Манкі-Біч) цікава тридцятип'ятиметрової дерев'яним транспортним судном, що затонув в 1993 р За цей час воно сильно обросла безліччю м'яких коралів, зустрічаються тунець, тригер, морські змії, риби-жаби (рибалки), морські зірки Зона занурень у Мавпячого пляжу (Манкі-Біч) цікава тридцятип'ятиметрової дерев'яним транспортним судном, що затонув в 1993 р За цей час воно сильно обросла безліччю м'яких коралів, зустрічаються тунець, тригер, морські змії, риби-жаби (рибалки), морські зірки. Є ймовірність побачити черепаху. Поруч похилий кораловий риф. Є карликові ковзани, горгонарии, скати-орляк, баракуди. Сайт рекомендований тільки просунутим дайверам.

6. Печера Ерні

Як кажуть старожили, Ерні був старим великим одиноким группери, які жили в цій печері. Ерні вже давно немає з нами, але його ім'я залишилося увіковіченим в назві дайв-сайту. Насправді тут навіть дві невеликих печери: одна на 22, інша - на 28 м.

7. Захід Ескарсео

Залежно від умов перебігу занурення може виявитися як розслаблюючим для новачків, так і напружує для дайверів середнього рівня. Можна побачити Корали різної форми, Люциану, тунця і ін. Сайт популярний для фотографії.

8. Дірка в стіні

Найбільш відвідуваний дайв-сайт в районі Пуерто-Галера, надзвичайно популярний серед технічних дайверів Найбільш відвідуваний дайв-сайт в районі Пуерто-Галера, надзвичайно популярний серед технічних дайверів. Як правило, занурення починається з почергового проходження через Діру - природний отвір в стінці, за яким починаються каньйони, покриті всілякими м'якими і твердими коралами і галлами. Тут завжди можна побачити мурен, крилаток, тунців, білохвостих акул. Необхідно уважно стежити за течіями.

9. акули печера

Знаходиться недалеко від мису Ескарсео. Через сильні підводних течій це місце вважається небезпечним для новачків і недосвідчених дайверів. Середня глибина - 18 метрів, великою популярністю користується дрифт-дайвінг, нічний дайвінг і підводне фотографування. Самі печери, де сплять білопірі рифові акули, розташовані на глибині 25-28 метрів.

10. Рожева стіна і Каньйони

Там же, біля мису Ескарсео є популярна у фотографів за свої повнокольорові корали Рожева стіна Там же, біля мису Ескарсео є популярна у фотографів за свої повнокольорові корали Рожева стіна. Можна побачити мурен, крилаток, тунців, барракуд, іноді білоперих рифових акул. Особливо щасливі можуть познайомитися з місцевою легендарної черепахою Барнакл-Біллом.

11. Стіна Сінандіган

На північний захід від мису Ескарсео знаходиться видатна коралова формація. Крім звичайних рифових можна побачити і пеллагіческіх риб. Сайт особливо цікавий голожаберніков, яких тут можна знайти не менше 7 видів.

12. Пральна машина

По суті на сайті немає нічого запам'ятовується, крім течій, різко змінюють складність занурення від своєї картини. А про течіях говорить сама назва. Сайт призначений тільки для досвідчених дайверів.

13. Стіна о. Верде

Сайт, розташований в 30 хвилинах ходу на човні від берега. Являє собою відмінну стінку з великими м'якими коралами, великими горгонарій, різними видами риб і іншої живності

Новости