Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 пляжів, що вражають уяву

Ну що, здавалося б, незвичайного може бути на пляжі. Білосніжний пісок, чисте море, екстремальний обрив або кольорові парасольки? Тільки природа може зруйнувати наші стереотипні уявлення. Ну що, здавалося б, незвичайного може бути на пляжі Roman K

І найкращий доказ тому - наша десятка незвичайних пляжів, обраних з величезної кількості нехай і красивих, але одноманітних пляжів світу.

Стежка Велетня (Північна Ірландія)

ck

Ставши одним з безумовних щасливчиків, які побачили це диво природа на власні очі, доведеться докласти чимало зусиль до того, щоб повірити, що перед вами щось, до чого чіткий розрахунок і архітектурна задумка людини не має ні найменшого відношення.

Величезні кам'яні шестикутний колони, які постають перед поглядом відвідувачів пляжу Стежка Велетнів в Північній Ірландії , З'явилися тут згодом виверження вулкана, а потім вода і вітер лише відшліфували створений шедевр.

Місцеві жителі, щоправда, можуть розповісти і іншу версію - міфічну. Будучи відомими любителями фантастичних переказів, ірландці вірять, що ці кам'яні статуї є не що інше, як міст, побудований бравим вояком Фінном Мак Кумалла, щоб перетнути море і битися там з велетнем Голлом. Для побували тут один раз, ці казкові історії перестають бути такими вже неймовірними, адже від побаченого просто дух захоплює.

Скала-дей-Турки ( Італія )

terraoko

Існує також своя легенда у скелястого узбережжя дивовижної краси, розташованого на півдні Сицилії. Тут вам розкажуть, що Скала-дей-Турки служила укриттям від штормових вітрів для турецьких піратів, які в давні часи облюбували сицилійські бухти в якості стоянки для своїх кораблів. Виступи величезної природної сходи до моря з білосніжного глинистого каменя і правда здаються таким собі затишною місциною серед бурхливих океанських вод. А ще тут дуже гарно!

Дорога сюди з Палермо ( Авіаквитки Київ - Палермо ) Займе 2 години, з Катанії ( Авіаквитки Київ - Катанія ) - 3:00).

Харбор-Айленд (Багамські острови)

guruturizma guruturizma

А ось цей багамський пляж цілком може змістити знаменитий білий пісок з п'єдесталу самого розкішного пляжного атрибута. Тутешня берегова лінія щедро усипана пісочком гламурного ніжно-рожевого кольору. Такий незвичайний відтінок пояснюється сумішшю крихт коралів, білого кварцу і червоного планктону.

Цей пляж не унікальний, подібні розовопесчание курорти ще є в кількох місцях, наприклад, на острові Крит. Але саме Харбор-Айленд, судячи з відгуків туристів, є красивим з них. У гонитві за чудовими пейзажними знімками сюди з усього світу щорічно стікаються численні фотографи.

Авіаквитки Київ - Нассау (Від Нассау ходить паром на Харбор-Айленд)

Пляж Юрського періоду ( Англія )

meteoprog

Пляж біля скелі Дердл-Дор цілком міг би послужити місцем для натурних зйомок знаменитої кінотрилогії Спілберга. Адже це місце саме по собі свято береже атмосферу доісторичних часів. Тут і донині проводять розкопки, що дозволяють поповнити музейні колекції останками доісторичних істот. Але це, мабуть, доля досвідчених науковців. Рядовому ж відвідувачу дістаються менш значущі, але від того не менш дивовижні «скарби».

Йдеться про так званих амонітах - стародавніх молюсків з неймовірно звивистій раковиною. Сьогодні спритні ювеліри нерідко використовують незвичайні мушлі в якості матеріалу для виготовлення прикрас. Взяти амонітів на пам'ять може і будь-який турист, який відвідав пляж, адже в силу своєї численності, амоніти вважають морським сміттям, засмічують прибережну територію.

Крім того, заповзятливі британці сьогодні надають можливість відвідувачам цього місця навідатися в музей або один з тематичних центрів для дітей і дорослих, розташовані неподалік.

Цей пляж воістину унікальний, адже в світі сьогодні мало де збереглися такі ось привіти від найдавнішої історії, до того ж ті, які можна забрати з собою як сувенір.

Райдужний пляж ( Австралія )

Garry Garry

А цей дивовижний пляж до того ж знаходиться в місці і так здатному стати раєм для пляжника. Австралійський Фрейзер - найбільший піщаний острів у світі. Але, мабуть, далеко не всі піски на цьому острові однаково прекрасні і дивні.

На пальму першості впевнено претендує так званий Райдужний пляж. В кольорах його пісків превалюють синьо-фіолетові відтінки, але зачерпнувши його жменю і подивившись на сонце можна помітити, що насправді він переливається відразу всіма кольорами спектра.

До речі, піднявшись на прибережні скелі, можна найкраще розгледіти химерні колірні лини, якими рясніє узбережжі. За місцевою легендою така дивина пояснюється битвою духу веселки, в яку він вступив заради своєї коханої. На жаль, противник виявився сильнішим, і герой розбився об берег, залишивши по собі це райдужне пишність.

Скляний пляж ( США )

travel-experience

Справедливості заради варто відзначити, що до створення цього незвичайного пляжу людина все ж доклав свою руку. Хоча зовсім не тому сенсі, в якому нам би хотілося.

50 років тому на місці так званого Стеклянного пляжу була влаштована масштабна міське звалище. Жителі каліфорнійського містечка Форт-Брегг без найменших докорів сумління скидали виведені з ладу побутові прилади, старі автомобілі, а також весь свій дрібний мотлох прямо на скелі.

Терпляча природа відповіла на подібне свинство з усією своєю мудрістю і винахідливістю. Океанськими водами з тонн сміття були «відібрані» і дбайливо відшліфовані скляні елементи, які сьогодні схожі на різнокольорові дорогоцінні камінці, що поблискують на сонці.

Прихований пляж ( Мексика )

whenonearth

Фото цього місця ви напевно не раз бачили у всіляких вибірках найнеймовірніших місць нашої планети. Воно безумовно заслуговує на окрему згадку, тим більше що навіть фахівці з ЮНЕСКО в 2008 році визнали за Схованим пляжем особливий статус.

Звання одного з найважливіших біосферних заповідників світу ця природна пам'ятка отримала завдяки яким немає аналогів печер з підводними тунелями, а також багатому різноманітності рідкісних представників морського світу.

Свою назву цей пляж, розташований неподалік від мексиканського міста Пуерта-Вальярта ( Авіаквитки Київ - Пуерто-Вальярта ), Отримав завдяки скельному куполу, як би закриває його від сторонніх очей - і потрібно відзначити, що абсолютно даремно, адже такі картини, намальовані природою, повинні знаходити своїх шанувальників.

Шелл-Біч (Карибські острови)

cameralabs

Шелл-Біч, що в перекладі означає «черепашковий пляж» отримав свою назву цілком виправдано, адже черепашок всіляких форм квітів і видів тут настільки багато, що вони буквально замінюють собою пісок.

Розташована така краса на одному з райських карибських островів - острові Святого Варфоломія. За такі черепашкові інвестиції в естетичність і відвідуваність пляжу варто дякувати особливості вод в цих місцях.

Перебіг тут неймовірно бурхливий, а урагани - не рідкість. Тому, на протязі багатьох століть тропічні раковини все прибувають до його березі. Ця обставина неймовірно тішить тутешніх жителів і їх дітей, які збирають власні черепашкові колекції.

Хайамс (Новий Південний Уельс)

aviasovet

Дивовижному пляжу Хайамс, розташованому в бухті Джарвіс, що в австралійському Південному Уельсі, навіть знайшлося місце в Книзі рекордів Гіннеса! У знаменитому альманасі значиться, що саме він тут можна побачити самий білий пісок в світі.

Очевидці стверджують, що він настільки білосніжний, що навіть вночі на цьому пляжі не буває абсолютно темно - піски відсвічують. Здалеку покриття берега Хайамс схоже на цукрову пудру або на легкий сніжок, але аж ніяк не на пісок.

Авіаквитки Київ - Сідней (Хайамс розташований в 300 кілометрах від Сіднея, час у дорозі на автомобілі становить близько 3-х годин)

Пуналуа (Гаваї)

wasabitourshawaii

На противагу сліпучої білосніжності Хаймаса в світі також існують пляжі з чорним піском. Досить-таки відомий мандрівникам пляж Вік в Ісландії - годящимся для купання в силу цілорічної холоднеча, що панує в цих краях. Не менш знаменитий і Перісса в грецькому Санторіні - тут зазвичай надзвичайно людно, а ось пісок не надто глибокого чорного кольору.

Найчорніші піски можна побачити тільки на Великому острові (Гаваї), де розташувався пуналуа. Його унікальний (і, до речі, дорогоцінний) чорний пісок - насправді давня вулканічна лава, після виверження зіштовхнулася з прохолодними океанськими водами. Крім допитливих туристів, цей пляж також облюбували черепахи, серед яких є представники рідкісних видів. Вони сміливо прогулюються серед відпочиваючих, роблячи і без того екзотичний відпочинок ще більш прекрасним і захоплюючим.

Авіаквитки Київ - Гонолулу

вибирайте найвигідніші пропозиції по авіаперельоту на TRIPMYDREAM!

Білосніжний пісок, чисте море, екстремальний обрив або кольорові парасольки?

Новости