Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 найбільш незвичайних пляжів, де непогано б позасмагати

Правда, взимку на море хочеться? Щоб хвилі шаруділи, і камінчики з черепашками збиралися. Щоб щось було не так, як завжди і всюди. Щоб бажаний секс в прибої нарешті відбувся на довгу добру пам'ять?

Пляжі - це діти землі і води, і всі кращі якості вони успадковують від обох геологічних «батьків». Не думайте про Ялту і Туреччини з їх кебабами, пивом і кукурудзяними качанами. Навіщо про них думати, якщо в сучасному світі є як мінімум десять пляжів незвичайної краси, до яких цілком можливо дістатися в будь-який час року, були б гроші. А якщо грошей немає, поглянути на пляжний світ можна і потрібно очима щасливих фотографів і мандрівників.

Отже, одягнемо-ка купальні костюми і спробуємо водичку.

1. Червоний пляж Кайхалулу знаходиться на гавайському острові Мауї, на південь від затоки Хана. Цей пляж щодо вузький, що в поєднанні з його самітністю забезпечує попит на нудистів, які люблять загоряти без трусів, розвалившись на червоному піску вулканічного походження. Пісок містить значну кількість окису заліза, відомої як іржа. У воді тихоокеанських хвиль руденький пісок набуває більш насичений цегляний відтінок, що особливо красиво виглядає на зорі.

У воді тихоокеанських хвиль руденький пісок набуває більш насичений цегляний відтінок, що особливо красиво виглядає на зорі

2. Шелл-бич на острові Святого Варфоломія розташований поблизу наймилішого містечка Густавія. Це на Карибах і це дуже модно. Якщо привести на Шелл-бич дітей, можна зайняти їх на цілий день - ні в воду не полізуть, ні морозива не попросять. А якщо ви спеціалізуєтесь на сувенірах для туристів, то тут ви можете хвацько піднятися за рахунок величезної кількості тропічних черепашок, за якими боязно ступати босоніж. Бурхлива морська життя, швидкі течії і урагани століттями невпинно постачають карибський пляж тоннами морських сувенірів. Тут часто кидають якоря симпатичні вітрильники, а десь поруч живуть справжнісінькі Рокфеллери.

Тут часто кидають якоря симпатичні вітрильники, а десь поруч живуть справжнісінькі Рокфеллери

3. Пляж Хайамс на південь від Сіднея (Австралія) згідно з Книгою Гіннеса є родовищем самого білого піску в світі і здалеку нагадує збиті вершки. Вирушаючи відпочивати на Хайамс-бич, вкрай не рекомендується забувати сонячні окуляри і крем від опіків. Навіть в сутінки, за рахунок підсвічування від піску, тут виходять відмінні фотографії. Нерухомість в районі Хайамс-бич, в 3 годинах їзди від Сіднея, коштує дуже дорого.

Нерухомість в районі Хайамс-бич, в 3 годинах їзди від Сіднея, коштує дуже дорого

4. Пляж Папаколеа з зеленим піском є ​​гордістю острова Гаваї. Це заповідник. Щоб до Папаколеа дістатися, треба отримати спеціальний дозвіл, заплатити долари і 2 години пішки скакати по горбах. Це не просто, а по жарі виснажує, але враження того варті. Зелений пісок - дуже рідкісне чудо природи, своїм життєствердним забарвленням він зобов'язаний напівдорогоцінним камінням оливину.

5. В районі селища Лайм Реджіс (графство Західний Дорсет, Англія) розташований пляж Юрського періоду. Прибережні скелі містять тонни скам'янілих амонітів, древніх молюсків-хижаків з сильно закрученою черепашкою. Десь амонітів використовують для ювелірних прикрас , А в Лайм Реджіс вони буквально вважаються сміттям, який хоч іноді треба прибирати з пляжу. З роллю прибиральників відмінно справляються туристи, які везуть амоніти з Дорсета валізами.

З роллю прибиральників відмінно справляються туристи, які везуть амоніти з Дорсета валізами

Правда, знову на море хочеться? В нашій пляжної вилазці ми в одних плавках і шльопанцях побували на берегах з червоним піском, зеленим піском і самим білим на світлі піском, збирали тропічні черепашки і скам'янілих хижаків Юрського періоду. Продовжимо різнокольоровий променад після обіду і будемо насолоджуватися красивими фото природи ?
6. Пляж пуналуа - ще одна визначна пам'ятка казкових Гавайських островів. Пісок в пуналуа дуже теплий, тому що абсолютно чорний. Він складається з базальту вулканічної лави, яка століттями під час вивержень стікала в Тихий океан і вибухала на дрібні бризки, майбутні піщинки, при контакті з хвилями. На пляжі пуналуа дуже люблять грітися зелені черепахи. Їх категорично не можна чіпати руками і ногами, а також строго заборонено виносити з пляжу навіть жменю унікального піску. Аборигени впевнені, що той, хто це зробить, удостоїться прокляття гавайської вулканічної богині Пеле. Правда, знову на море хочеться

7. Пляж з рожевим піском на острові Харбор (Багами) - один з собі подібних, ніжно-пастельних таких, але це самий-самий прекрасний рожевий пляж на планеточке Земля. По крайней мере, так говорять всі туристи, а туристки і місцеві жителі поготів. Секрет привабливості багамського пляжу - в поєднанні гламурно рожевого кольору узбережжя з бірюзою карибського мілководдя. Раек, та й годі. Своїм ніжним відтінком пісочок зобов'язаний комбінації природних факторів: це і перемелені прибоєм корали, і мікроскопічний червоний планктон, що осідає на піщинах з білого кварцу і рудого ракушняка. Так підмайстри розтирають фарби важливим і обоханим художникам, хвилі і вітрі, а фотографи збігаються з усього світу, щоб зробити гарні фото незвичайного пляжу. 7

8. Затока Рамла иль-Хамра і пляж Сан Блас (Мальта) - самі руді морські берега в Європі і світі. Унікальна масть піску з острова Гоцо - це поєднання кольорів стародавнього вулканічного попелу і золотистого вапняку, з якого складені мальтійські пагорби і скелі. На Рамлі завжди багато відпочиваючих, пляж Сан Блас розміром поменше, та й спокійніше. На відміну від чорних і рожевих пляжів, де запас «фарби» вичерпується, оранжевого вапняку на Гоцо вистачить до кінця віку. 8

9. Пфайффер Біч у Каліфорнії знаменитий не тільки фантастичними заходами, які народжують шедеври всередині мильниць і юнацьких сердець. Пагорби, в оточенні яких живе статусом заказника цей популярний пляж, повняться мінералами різних відтінків, і особливо спессартин. Цей різновид граната, яка містить марганець і алюміній, варіюється в забарвленні від помаранчевого до криваво червоного насиченого тону. Мільйони кристалів спессартина грають на сонці, океанські хвилі розмивають скелі, день за днем ​​пляж Пфайффер радує око новими природними малюнками на піску. Непосвяченому відвідувачеві здається так: чи то на пляжі розлили масло навпіл з бензином, і де-не-де підпалили, то чи в ранковий чізбургер якась наволоч підмішала ЛСД. 9

10. Ще одне каліфорнійське диво, і, мабуть, самий забавний пляж нашого глобуса - Скляний пляж в Форт Брегг. Майже 70 років він використовувався як стихійне звалище. Берег з року в рік засівають битими пляшками, пластмасою і навіть нерозібраними автомобілями. У 1967 році влада звалище прикрили, і океану залишилося обточити скельця і ​​пластмашкі до кондиції різнобарвного монпасье, з якого можна робити красиві феньки і намиста. Тобто офіційно - не можна, але ніхто не дивиться, а туристський піпл із задоволенням купує цяцьки. На пляжі в Форт Брегг по суті вершиться природна історія, адже скло і пісок мають однаковий хімічний склад, і те, що колись було пивною пляшкою, рано чи пізно забивається у волосся відпочиваючих або йде на будівництво одноденних замків. Ну а перший порожній шкалик на пляжу залишив, звісно, ​​Творець. Справедливості заради треба зауважити, що видали Скляний пляж виглядає досить огидно.

Справедливості заради треба зауважити, що видали Скляний пляж виглядає досить огидно

Правда, взимку на море хочеться?
Щоб бажаний секс в прибої нарешті відбувся на довгу добру пам'ять?
Правда, знову на море хочеться?

Новости