Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Олексій Железнов: Чому ізраїльські аеропорти самі безпечним в світі - Блог про події в світі - Блог Подорожі

Міжнародні експерти, які аналізують причини катастрофи російського літака в Синаї, все більше схиляються до висновку, що причиною загибелі літака з 224 пасажирами, могло стати вибуховий пристрій, пронесене на борт.

Як причину можливого проносу вибухівки на борт літака відзначають слабкі заходи безпеки в аеропортах багатьох країн і абсолютна продажність арабського персоналу

Тільки заходи безпеки польотів, що вживаються в ізраїльських аеропортах, можуть гарантувати життя пасажирів і екіпажів

Тільки заходи безпеки польотів, що вживаються в ізраїльських аеропортах, можуть гарантувати життя пасажирів і екіпажів

Аеропoрт Бен Гуріон. термінал 3

Автор: Олександр Шульман shaon

Як працює служба безпеки аеропорту Бен-Гуріон.

Одним з найсильніших вражень гостей Ізраїлю є зустріч в аеропорту з працівниками служби безпеки, що забезпечують охорону від можливих терористичних атак. Ця зустріч не завжди проходить гладко, часто туристи скаржаться на невиправдано жорсткий, на їхню думку, опитування і огляд багажу. Зрозуміло, що виникають непорозуміння можуть бути легко подолані, якщо гості Ізраїлю будуть краще розуміти цілі контролерів безпеки і специфіку їхньої нелегкої праці.

Ізраїльські аеропорти і повітряні судна ізраїльських авіакомпаній по праву вважаються найбезпечнішими у світі. Це досягнення стало можливим в результаті успішної роботи ізраїльських служб безпеки, чий багаторічний досвід сьогодні затребуваний у всьому світі.

Ізраїльська служба охорони аеропортів та перевірки пасажирів і вантажів є багаторівневу систему, в основі якої стоять на бойових постах сотні юнаків та дівчат, які виконують нелегку роботу контролерів безпеки і безпосередньо контактують з десятками тисяч пасажирів, щодня прибувають і вилітають з аеропортів.

Контролерами безпеки в ізраїльських аеропортах стають в результаті ретельного відбору і фільтрації численних кандидатів на цей пост. Проходження конкурсного відбору аж ніяк не гарантує отримання бажаної роботи - за прийомними випробуваннями слідують тижні навчання, практичних занять та іспитів, кожен з яких може стати причиною відсіву не справилися з поставленими завданнями.

Проходження конкурсного відбору аж ніяк не гарантує отримання бажаної роботи - за прийомними випробуваннями слідують тижні навчання, практичних занять та іспитів, кожен з яких може стати причиною відсіву не справилися з поставленими завданнями

НАТБАГ. термінал 3

Попередніми умовами вступу на курси контролерів безпеки є успішна служба кандидатів в армії, підтверджена позитивними характеристиками командирів, наявність атестата про повну загальну середню освіту з високим середнім балом, і медичні довідки, що підтверджують хорошу фізичну форму.

На першому етапі відбору кандидат заповнює детальну 15-сторінкову анкету, що включає детальне опитування про всю його попереднього життя. Кандидату також належить підписати гарантійний лист із зобов'язанням певного

терміну роботи в службі безпеки. У разі порушення цієї умови майбутнього контролеру безпеки належить виплатити в вигляді штрафу вельми кругленьку суму.

Наступним етапом приймальних випробувань є співбесіда англійською мовою. Кандидат в контролери безпеки повинен володіти англійською мовою на досить високому рівні: пасажири повинні без проблем розуміти питання контролера, а він, у свою чергу, повинен добре розуміти їхні відповіді.

Кандидатів, які пройшли іспит з англійської мови, чекає інтерв'ю з одним з керівників служби безпеки. На інтерв'ю належить дати відповіді по деталях біографії і переконати інтерв'юера в вашому відповідно для такої відповідальної роботи.

Потім кандидат отримує запрошення на Психотести. Псіхотест проходить на комп'ютері, і кандидату належить відповісти на безліч питань за обмежений час. Крім того, кандидату доведеться взяти участь в груповому тесті, де визначається поведінка кандидата в колективі. Підсумком Псіхотест є оцінка логіки поведінки і мислення кандидата.

НАТБАГ. термінал 3

На останньому етапі приймальних випробувань кандидату треба буде пройти ще одне інтерв'ю з керівником служби безпеки. Тут вам розкажуть про технічну сторону вашої майбутньої роботи, з'ясують ваш кругозір - наприклад, можуть запитати про зміст сьогоднішнього випуску різних газет, і, в разі успіху - побажають успіху на новому терені.

Кандидатів, які успішно пройшли конкурсний відбір, чекає направлення на курси підготовки контролерів безпеки. Ці курси тривають протягом 5-6 тижнів і проходять вкрай інтенсивно - навчальний день триває з 7 ранку до 7 вечора. За підсумками кожного дня навчання проходять іспити, де знання кандидата оцінюються по 90-бальній шкалі. І в разі низьких оцінок кандидата чекає негайне відрахування з курсу.

Нарешті, в разі успішного закінчення курсу, новоспечений контролер безпеки не відразу буде допущений до самостійної роботи - його чекає місячна практика в парі з досвідченим співробітником служби безпеки. І тільки при високої оцінки професіоналів, контролер безпеки починає працювати самостійно.

Робочий день контролера безпеки триває 7.5 годин. Середня зарплата контролера безпеки становить приблизно 6 тис.шекелей. Крім того, йому оплачується проїзд на роботу, видаються талони на харчування в ресторанах аеропорту, оплачується стоматологічне лікування, відкриваються різні соціальні програми. Йому покладено також різні бонуси, включаючи безкоштовні квитки на польоти за кордон.

Те, чого навчають майбутніх контролерів безпеки, залишається для сторонніх таємницею за сімома печатками. Втім, деяке уявлення про характер навчання дають спостереження за роботою контролерів на їх робочих постах.

Втім, деяке уявлення про характер навчання дають спостереження за роботою контролерів на їх робочих постах

НАТБАГ. термінал 3

Кожен пасажир, що прибуває в аеропорт перед вильотом літака, стає об'єктом контролю задовго до його появи в залі вильотів. Невидиме око служби безпеки буде супроводжувати його до самого підйому на борт літака.

Перевірка починається ще в дорозі в аеропорт. На в'їзді на величезну територію аеропорту машини повинні пройти ворота безпеки, де ввічливі молоді люди обов'язково зададуть здавалося б наївні питання про годині вильоту, звідки приїхали і куди летите. Уже на цій ранній стадії перевірки уважно фіксується поведінка перевіряються, їх вазомоторні реакції і емоції.

На вході в зал очікування аеропорту пасажири зустрічає озброєна охорона, яка візуально відстежує поведінку пасажирів. У випадках, коли поведінка пасажира не вкладається в звичні рамки, його можуть попросити пройти для окремої бесіди з працівниками служби безпеки.

Всередині будівлі аеропорту серед натовпів пасажирів безперервно курсують співробітники безпеки в цивільному, які відстежують ситуацію і негайно повідомляють про кожен підозрілий, з їх точки зору, людині.

Наступний рубіж безпеки - реєстраційні стійки, де з кожним пасажиром ведуть індивідуальну бесіду. Юнаки і дівчата - контролери безпеки, уважно дивляться прямо в очі, що перевіряється, задають йому ряд здавалося б малозначних питань - у кого і де ви були в Ізраїлі, де робили покупки, мета вашого приїзду і т.п.

Від їхнього уважного погляду не вислизне найдрібніша реакція на питання, поведінка і вазомоторні реакції. У разі виникнення підозр пасажира можуть відправити на детальну перевірку багажу і докладний допит. При цьому у пасажирів, які не викликали підозр, практично не перевіряють багаж і він спокійно проходить до стійки перевірки ручної поклажі.

Загалом, по роботі контролерів безпеки можна зробити такий висновок - вони не стільки перевіряють валізи пасажирів, скільки намагаються оцінити особистісні характеристики перевіряються - їх цікавить не вміст кишень і сумок пасажирів, а то, що сидить в головах перевіряються. Як каже ізраїльський експерт Рафі Рон "Ми відстежуємо поведінку, ми шукаємо певні закономірності в поведінці перевіряється"

І на завершення - кілька порад гостям Ізраїлю, які прибувають в аеропорти: максимальна готовність до співпраці з працівниками служби безпеки, доброзичливість і відкритість їх питань - адже і у пасажирів, і у працівників служби безпеки одна мета: кожна людина, що піднявся на борт літака, повинен бути абсолютно впевнений, що ніщо не завадить його польоту.

доповнення від grimnir74 : Багато скаржилися на надмірну прискіпливість спецслужбистів. Але з іншого боку - ніхто не скаржився, що їх підірвали в повітрі. Так що воно того варто.

Ось наприклад ви, товаришу varlamov.ru , Пам'ятається скаржилися на них. А ось в Єгипті або Сирії вам напевно не так докучали.

До речі, якщо в Європі все ще лояльніше ніж у нас - так це не на довго.

Друге доповнення: в статті не розказано, але аеропорт - це військовий об'єкт, що охороняється наземними силами армії, ВПС і ППО від терористичних, ракетних та інших атак .. Так що літайте сміливо літаками Ель-Аль або просто в Ізраїль. Хоча Ель-Аль безпечніше через ще одного рівня перевірок в інших аеропортах по шляху в Ізраїль і в самому салоні літака.

Ми в Telegram ! Підписуйся! Читай тільки краще!

Новости