Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури в Ізраїль з Сочі

Головна

> Африка

Ізраїль приваблює туристів з усіх країн світу поруч вагомих плюсів - це цілющий Мертве море, прекрасні можливості для шопінгу і, останнє, але не в останню чергу - відвідування історичних пам'яток і головних християнських святинь у всьому світі. Ізраїль є, безсумнівно, гарним шматочком земної кулі, з чергуються сценами моря, пустель, древніх міст і зелених заповідників.

Загальна інформація: Ізраїль розташований на Близькому сході. На півночі він межує з Ліваном, на північному сході з Сирією, на сході з Йорданією, на південному заході з Єгиптом. Із заходу його омиває Середземне море (берегова лінія - 230 км), на півдні знаходиться Червоне море (берегова лінія - 12 км).

Загальна протяжність кордонів - 1125 км.

Більше половини населення Ізраїлю проживає на Прибережній рівнині, яка тягнеться вздовж Середземного моря на 40 км вглиб країни. Майже половину південної частини країни займає пустеля Негев. Тут живе приблизно 8% населення.

На північному сході Ізраїлю знаходяться Голанські висоти і засніжена гора Хермон На північному сході Ізраїлю знаходяться Голанські висоти і засніжена гора Хермон. Єдиний водойму з прісною водою в Ізраїлі - озеро Кінерет - розташований в Йорданській долині. Вона йде з півночі країни уздовж кордону з Йорданією до пустелі Арава на південь від Мертвого моря. Річка Йордан в своєму початку живиться струмками з гори Хермон на півночі Ізраїлю, пройшовши через родючу долину Хула, Йордан впадає в Кінерет, виходить з нього, продовжує свій шлях через Йорданську долину і впадає в Мертве море.

Значну частину території Ізраїлю займають гористі ланцюга Галілеї, Самарії та Іудеї.

Столиця: офіційно столицею вважається Єрусалим, але деякі країни столицею визнають Тель-Авів, який реально і виконує всі столичні функції.

Офіційна мова: іврит та арабська (обидві державні), широко поширені англійська, російська та ідиш.

Час перельоту: близько 3: 40-4: 30

Грошова одиниця: шекель (NIS, множина - "шкалим"), що дорівнює 100 агарот (однина - "агора"). В обігу знаходяться банкноти номіналом в 20, 50, 100 і 200 шекелів, монети в 5, 10, 50 агарот, а також 1, 5 і 10 шекелів.

Більшість банків відкрито з неділі по четвер з 8.30 до 12.00 і в неділю, вівторок та четвер з 16.00 до 18.00. Напередодні основних єврейських свят банки працюють з 8.30 до 12.00. У свята більшість банків закрито.

Час: відстає від московського на 1 годину

Населення: 7,2 млн. (2007)

Площа: 20,8 тис. Кв. км.

Клімат: субтропічний, хоча через особливості географічного положення та рельєфу зустрічаються і ділянки з тропічним сухим і помірним типом клімату Клімат: субтропічний, хоча через особливості географічного положення та рельєфу зустрічаються і ділянки з тропічним сухим і помірним типом клімату. Середні температури січня від +6 до +18 С, липня - від +24 до +30 С. Правда, одна і та ж температура через різницю у вологості повітря в різних районах країни теж сприймається по-різному. Опадів випадає від 100 до 800 мм на рік, переважно взимку (з листопада по березень). Найбільша їх кількість фіксується зазвичай в грудні-лютому.

Температура води Мертвого моря коливається від +19 С в лютому до +31 С в серпні. Середня температура повітря восени та навесні +25 С, взимку - +20 С, а влітку перевищує +32 С.Осенью і навесні в Ізраїлі коштує приємна тепла погода. Взимку на півночі країни прохолодно. На курорті Ейлат тепло протягом усього року.

Середньомісячна температура в Ізраїлі:

ЗСіченьЛютийБерезеньКвітеньТравеньЧервеньЛипеньВГСентЖовтеньЛистопадіГруденьповітря

+8 +9 +13 +17 +20 +22 +24 +24 +23 +22 +16 +12

Релігія: іудаїзм, араби - мусульмани-суніти

Свята та вихідні: Єврейські свята Ізраїлю відзначаються за місячним календарем, тому їх дати з року в рік змінюються Свята та вихідні: Єврейські свята Ізраїлю відзначаються за місячним календарем, тому їх дати з року в рік змінюються. Єдиний "постійний" день відпочинку в країні - субота (шабат). У дні свят і в суботу всі громадські установи, міністерства, офіси і магазини закриті, не працює громадський транспорт (крім таксі). Також більшість закладів не працюють по "пам'ятних днів", які офіційно є робочими, наприклад в Йом Хашоах і Йом Хацікарон.

Також мусульманським населенням країни відзначаються всі традиційні ісламські свята - Рамадан, Ейд аль-Фітр і ін. Мечеті і Храмова гора в дні Рамадана і інших ісламських свят доступні тільки для мусульман.

  • січень - Тубі Шват (Тубі-Шват), день, коли дерева прокидаються від зимової сплячки.
  • березень - Пурим, релігійно-історичний "свято перемоги над ворогами".
  • березень - Шушан Пурим, "свято перемоги над ворогами в містах, оточених стіною".
  • березень-anpель - Песах (Великдень), свято в пам'ять про вихід з Єгипту.
  • квітень-травень - День Незалежності, головне світське свято країни.
  • квітень-травень - Лаг-ба-Омер, річниця смерті рабі Шимона бар Йохая, свято багать.
  • квітень-травень - Йом Хашоах, День пам'яті жертв Голокосту ( "катастрофи").
  • квітень-травень - Йом Хацікарон, День пам'яті павшіх.май-червень - День Єрусалима.
  • травень-червень - Шавуот (п'ятидесятниця), свято отримання Тори, день народження Давида.
  • липень - Тиша-бе-Ав, траур по зруйнованих Храмам.
  • вересень-жовтень - Рош-Ха-Шана (Рош Хашана), іудейський новий рік. Точна дата настання варіюється, оскільки свято не може доводитися на неділю, середу або п'ятницю.
  • вересень-жовтень - Йом Кіпур (Судний день), день спокути і поста.
  • вересень-жовтень - Суккот (свято Кучок), свято врожаю, час молитов про дощ.
  • вересень-жовтень - Шміні Ацерет (Симхат Тора), восьмий день Суккот, свято Тори.
  • листопад-грудень - Ханука, свято на честь освячення Храму.

Національна кухня: Ізраїльська кухня відрізняється багатством використовуваних продуктів і різноманітністю рецептур, як прийшли з глибини народних традицій, так і запозичених у сусідніх народів Національна кухня: Ізраїльська кухня відрізняється багатством використовуваних продуктів і різноманітністю рецептур, як прийшли з глибини народних традицій, так і запозичених у сусідніх народів. Релігійні норми іудаїзму ( "кашрут") забороняють вживання в їжу страв зі свинини і морепродуктів, за винятком деяких видів риб (за правилами у водоплавающего повинна бути луска), а молочні і м'ясні страви повинні готуватися і подаватися роздільно. Також не дозволено вживати м'ясо непарнокопитних і гризунів. Кошерность їжі повинна дотримуватися у всіх ресторанах і кафе (кошерні ресторани діляться на м'ясні і молочні), але практично скрізь є некошерні заклади, а також численні ресторани китайської, російської, французької та східної кухні.

Чайові: в ресторані складають близько 10%, якщо вони не включені в рахунок. Посильним в готелі дають 5-10 шекелів, гідам 4-5 доларів з людини в день, водіям туристичних автобусів, шоферам - 2-3 долара.

Телефонний зв'язок: Код країни: 972. Для дзвінка в Ізраїль необхідно набрати - 8 - 10 - 972 - код міста - номер абонента, що викликається.

Розвинена дуже добре, подзвонити за кордон можна з будь-якого телефону, в тому числі з вуличних телефонів-автоматів, які працюють за магнітними картками ( "телекарти"), що здобувається в поштових відділеннях (вартість: 10, 20, 30, 50, 120 NIS) . Вартість дзвінка з 20.00 до 08.00 дешевше.

У маленьких магазинах є телефони-автомати, що працюють по монетах. Тариф щохвилинний, пільговий тариф діє з 20.00 до 08.00. У різних телефонних компаній тарифи розрізняються і часом дуже сильно, тому варто заздалегідь ознайомитися з розцінками. Дзвінок з готелю значно дорожче, ніж з вуличного телефону-автомата.

Віза: Скасовано візовий режим між Росією та Ізраїлем. Угода набуває чинності з 20.09.08

Митні правила: Після прибуття в Ізраїль туристи повинні пред'явити паспорти і в'їзні бланки, на які при проходженні паспортного контролю ставиться штамп Митні правила: Після прибуття в Ізраїль туристи повинні пред'явити паспорти і в'їзні бланки, на які при проходженні паспортного контролю ставиться штамп. Особи, які не бажають мати ізраїльські позначки в своїх паспортах, повинні заздалегідь повідомити про це представнику прикордонної служби. В ізраїльських аеропортах діє "зелений коридор", через який йдуть особи, які не мають при собі (і в супроводжуваному багажі) товари, що потребують декларування.

Ввезення і вивіз валюти в будь-якому вигляді не обмежений. Безмитно можна ввезти до 1 л спиртних напоїв і до 2 л вина, до 250 г духів, до 250 шт. сигарет або до 250 г тютюну, подарунків на суму не більше $ 150, а також предмети і речі особистого користування. Крім того, від податків звільняються наступні товари, якщо вони мають невеликі габарити і виглядають вживаними: друкарські машинки, фотоапарати і кінокамери (за винятком відеокамер), радіоприймачі, магнітофони, біноклі, особисті ювелірні вироби, музичні інструменти, коляски для грудних дітей, спортивне спорядження і обладнання для кемпінгів, велосипеди та аналогічні приналежності туриста.

Категорично заборонено ввезення наркотиків, зброї та боєприпасів, рослин і тварин без спеціальних документів. Строгий контроль за перевезенням предметів старовини і творів мистецтва, а також відеотехніки, комп'ютерів та інших носіїв інформації (декларуються і пропускаються тільки під заставу). Ретельна перевірка безпеки в Ізраїлі - це звичайна процедура, яка виконується з метою спільного захисту. Не рекомендується ввезення в країну речей, прямо, або опосередковано вказують на відвідування арабських держав. Зайві питання можуть викликати навіть знайдені у вашому багажі журнал з Еміратів, або футболка з написом "I love Lebanon".

Антикварні вироби, виготовлені до 1700 р, визначаються як предмети ручної роботи, які можна вивозити з Ізраїлю тільки на підставі письмового дозволу директора Управління старовини Антикварні вироби, виготовлені до 1700 р, визначаються як предмети ручної роботи, які можна вивозити з Ізраїлю тільки на підставі письмового дозволу директора Управління старовини. При цьому продажна ціна обкладається додатковим 10% податком на експорт.

Телефони екстрених служб:

  • Поліція - 100
  • Швидка допомога - 101
  • Пожежна служба - 102
  • Туристична поліція Єрусалиму - 539-12-54

Корисні номери телефонів:

  • Міська довідкова служба - 106
  • Бюро інформації для туристів в Єрусалимі - 625-88-44, 629-60-41, 628-03-82
  • Міська довідкова служба - 106 або 531-46-004
  • Інформаційна служба - 146
  • Довідки про телефонні номери - 144 (безкоштовно з телефону-автомата). І Довідкова служба митниці - 971-55-11
  • Метеослужба - 966-88-55 (Єрусалим).
  • Довідкова аеропорту ім. Бен-Гуріона - (03) 972-33-44, російською мовою - 972-33-66
  • Інформація про рух міжміських автобусів - 694-88-88 (Єрусалим).
  • Інформація про рух міських автобусів - 530-47-04 (Єрусалим).
  • Довідкова транспортної компанії "Юнайтед Typс" - 691-62-56
  • Таксі компанії "Нешер" - 623-12-31, 625-32-33, 625-72-27, 625-53-32

Посольства і консульства:

Посольство в Тель-Авіві:

  • 120 Hayarkon Str., 63573 Tel Aviv
  • Телефон: (972-3) 529-06-91, 522-67-44
  • Факс: (972-3) 522-67-13

Консульський відділ Посольства РФ в Тель-Авіві:

  • 1, Rehov Ben-Ehuda, Tel-Aviv, 63801, Israel
  • Телефон: (9723) 510-1020, 510-7088
  • Факс: (9723) 510-1093

Генконсульство в Хайфі:

  • Halonot Ha-City, Pal Yam Avenue, 2, Haifa, 31000, Israel, POB 306
  • Телефон: (972-4) 866-7551, 866-7552, 866-7556
  • Факс: (972-4) 866-7553

Корисна інформація:

  • При відвідинах святих місць всіх трьох релігій, важливо прикривати оголені плечі і ноги, а при відвідуванні синагог і житлових кварталів ортодоксальних іудаїстів, бажано (але не обов'язково) носити головний убір, або ярмолку.
  • Гральний бізнес в Ізраїлі заборонений. Тому багато ізраїльтян до недавнього часу відправлялися в єдине в Ізраїлі та Палестинській автономії Ієрихонська казино в палестинському містечку Єрихон. В даний час внаслідок затяжного конфлікту з палестинцями, казино припинило своє існування. При цьому самі ізраїльтяни знайшли законний спосіб обійти власний закон - кілька прогулянкових суден в Ейлаті є плаваючі казино. Виходячи в море в нейтральні води, вони формально знаходяться поза Ізраїлем і мають право на організацію азартних ігор. Через якийсь час, зазвичай до ранку наступного дня, суду повертаються в Ейлат із задоволеними гравцями.
  • Купання рекомендується тільки в спеціально відведених для цього місцях в присутності рятувальників. Кольорові прапорці, встановлені на пляжах, означають ступінь безпеки купання: білий прапорець - безпечно, червоний прапорець - небезпечно, чорний прапорець - заборонено.
  • При купанні у водах Мертвого моря один сеанс купання не повинен перевищувати 20 хв. При загальній тривалості не більш двох сеансів в день. Якщо крім соляних, планується приймати сірчані ванни, то між ними треба витримати годинний інтервал. Після процедур слід обов'язково прийняти душ з чистої прісної води.
  • З обережністю варто ставитися до інформації на російськомовних картах, поширюваних "на місці" міністерством туризму Ізраїлю, і пов'язаних з біблійною історією - вони грішать багатьма неточностями і помилками, особливо в датах і релігійних перевагах. Питання в тому, що російськомовні карти перекладаються з англомовного, або Івритомовних оригіналу, і переклад не завжди правильний. Хороші топографічні карти країни і регіонів можна купити в магазинах мережі "Lemetayel".
  • В аеропорту ім. Бен-Гуріона, як і у всіх інших прикордонних пунктах країни, митний контроль дуже ретельний. Перевірці підлягають як багаж, так і особисті речі пасажирів. При вильоті пасажири повинні пройти реєстрацію в аеропорту не пізніше, ніж за дві години до вильоту літака. При вильоті також необхідно надати копію імміграційної анкети, заповненої при в'їзді.
  • До питань безпеки ізраїльтяни ставляться вкрай педантично у всіх сферах життя. Закон зобов'язує власників будь-якого магазину, торгового центру, і навіть звичайного ресторану мати спеціального охоронця. Охорона перевіряє кожного, хто входить металошукачем, а його особисті речі оглядають на спеціальному столику. Самі ізраїльтяни давно з цим змирилися і сприймають з розумінням. Ще більш серйозні заходи безпеки вживаються на вокзалах, автостанціях, на вході в державні установи, де працює вже не охорона, а озброєні співробітники служби безпеки і поліція.
  • Слід виявляти розумну обережність при фотографуванні об'єктів, що вважаються військовими, або стратегічними цивільними. В силу напружених арабо-ізраїльських відносин і явно розвилася в ізраїльському суспільстві шпиономании, будь нетипова поведінка туриста може викликати не завжди адекватні емоції. Категорично не рекомендується залишати без нагляду свої особисті речі і багаж, навіть на невеликий період часу - це може бути розцінено як залишена терористом вибухівка. Не рекомендується фотографувати електростанції, портові споруди, аеропорти, військові частини, залізничні вокзали. Нерідкі випадки, коли туристи затримувалися, допитувалися, а їхні речі обшукувалися ізраїльської службою безпеки "Шабак", і все це через недоречною спроби сфотографувати перевозиться на тягачі танк, або комплекс будівель міністерства оборони в Тель-Авіві.
  • Як правило, ізраїльська поліція і служби безпеки лояльні до туристів. Однак, бувають і винятки з правила. Бували випадки затримань поліцією туристів в Тель-Авіві та Єрусалимі для з'ясування їх особи, проведення особистого обшуку і допиту. Подібні інциденти займали від 5 хвилин до трьох годин. Офіційне мотивування подібної практики - проведення штатної перевірки підозрілих громадян. У будь-якому випадку, важливо знати, що будь-яке затримання і обмеження свободи на час, що перевищує 20 хвилин, вважається арештом, що тягне за собою право туриста звернутися до суду з вимогою про стягнення з поліції моральної шкоди. Поліція зобов'язана надати акт про затримання з поясненням причин затримання.

Перед від'їздом в аеропорт: Просимо Вас перевірити наявність наступних документів: закордонних паспортів всіх вилітають, авіаквитків, ваучерів, водійських прав, якщо ви плануєте поїхати автомобіль на прокат, довіреність від другого батька - для дітей вилітають з одним батьком, або від обох, якщо він їде з супроводжуючим та оригінал свідоцтва про народження.

Новости