Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Батько-засновник Samsung

Один з найуспішніших підприємців Південної Кореї, засновник корпорації Samsung

Лі Бен Чхоль, син багатої родини землевласників, гілки клану Кенджу чи (Gyeongju Lee), народився 12 лютого 1910-го, в повіті Ийрен, провінція Кенсан-Намдо, Корейська імперія (Uiryeong County, Korean Empire). Він навчався в токійському Університеті Васеда, але так і не запрацював диплом.

Він навчався в токійському Університеті Васеда, але так і не запрацював диплом

Лі Бен Чхоль фотографія

Отримавши спадок після смерті батька, Бен Чхоль відкрив невелику компанію вантажних перевезень в Тегу (Daegu) 1. березня 1938 го. Своє дітище Лі назвав Samsung Trading Co. Слово 'samsung' в перекладі з корейської означає 'три ​​зірки', і саме така кількість зірок зображено на перших логотипах корпорації.



Реклама:

До 1945 му Samsung займалася перевезенням товарів по всій Кореї та інших країн. У своєму новому обличчі компанія зародилася в 1947-му, в Сеулі (Seoul). Samsung залишалася однією з десяти найбільших 'торгових компаній, коли в 1950-му спалахнув конфлікт між Корейською народно-демократичною республікою і Республікою Корея.

Лі Бен Чхоль фотографія

Коли армія Північної Кореї захопила Сеул, Бен Чхоль був змушений перенести бізнес в Пусан (Pusan). Масовий приплив американських військ і технічного оснащення протягом наступних півтора років виявився надзвичайно корисним для зростання Samsung.

У 1961-му, коли до влади прийшов генерал Пак Чон Хі (Park Chung-hee), Бен Чхоль знаходився в Японії (Japan) і не збирався повертатися до Південної Кореї ще деякий час. Зрештою, бізнес встав, і засновник Samsung був змушений повернутися. Чеболя довелося відмовитися від контролю над придбаними банками і слідувати економічним директивам уряду Чон Хі.

Чеболя довелося відмовитися від контролю над придбаними банками і слідувати економічним директивам уряду Чон Хі

Лі Бен Чхоль фотографія

Завдяки кільком державним позикам, Samsung зайнялася виробництвом електроніки. Компанії швидко вдалося зайняти лідируючі позиції в індустрії електроніки в Кореї, після чого Samsung зріс на кілька підрозділів, що займаються будівництвом і важкою промисловістю.

Чеболь став виробляти побутову техніку, інтегральні мікросхеми, аудіо- та відеоапаратура, а також побудував 828-метровий хмарочос "Бурдж-Халіфа" в Дубаї (Dubai), поряд з іншими найвищими хмарочосами в світі.

В серпня 1961-го були зроблені перші кроки в створенні Федерації корейської промисловості (FKI). Федерація була заснована головою Samsung, Бен Чхоль. Згодом Samsung вийшла з FKI в зв'язку з великим корупційним скандалом, що закінчився імпічментом Пак Кин Хе (Park Geun-hye), президента Південної Кореї.

Після смерті Бен Чхоль його володіння були відкриті для відвідувань широкому загалу.

Ще в 1982-му компанія Samsung побудувала Художній музей Хо-Ам в честь Бен Чхоль, в Йон'ін, провінція Кьонгідо (Yongin, Gyeonggi-do), приблизно в 40 км на південь від Сеула. 'Хо-Ам' - псевдонім Бен Чхоль; в перекладі означає 'заповнений чистою водою, подібно озеру; і непохитний, як велика скеля '.

На території музею відтворено традиційний корейський сад, відомий як Сад Хі Вон. Колекція корейського мистецтва Бен Чхоль вважається однією з найбільших приватних колекцій в країні. Серед предметів є 'національні скарби', по крайней мере, такими їх вважає південнокорейський уряд.

Художній музей Хо-Ам розташований недалеко від Курорту Еверленд, самого популярного парку розваг в Південній Кореї. Парк належить корпорації Samsung.

Кращі тижні


Новости