Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Штормове попередження, сильні вітер в Білорусі, прогноз погоди, рекомендації МНС по поведінці під час урагану

  1. Якщо ви знаходитесь вдома

Як і передбачали синоптики, до полудня вітер почав посилюватися Як і передбачали синоптики, до полудня вітер почав посилюватися. Штормове попередження розіслано в усі державні органи. МНС рекомендує при сильних поривах вітру не залишати домівки.

Сильний вітер для Білорусі не рідкість. У МНС кореспонденту www.interfax.by розповіли про те, що подібні ситуації чітко опрацьовані. «Ми готові до будь-яких надзвичайних ситуацій 24 години на добу», - сказав прес-секретар МНС Віталій Новицький.

за інформацією синоптиків , Сувору погоду приніс в Білорусь циклон «Ніколас». Сьогодні місцями пориви вітру можуть досягати 27 метрів в секунду. Причому складні погодні умови збережуться також завтра: вітер 15-20 метрів з поривами до 24 метрів в секунду.

Приводів для паніки поки немає. Але, як то кажуть, береженого Бог береже. У МНС розповіли, що правила безпеки під час ураганного вітру однакові як навесні, так і взимку.

Якщо ви знаходитесь вдома

  • Перше і головне правило - по можливості не залишати житло.
  • Щільно закрити вікна, віконниці, балконні двері.
  • Якщо балкон не засклений, прибрати з нього будь-які предмети, які може здути вітром.
  • Чи не топити піч.

Якщо вітер застав вас на вулиці

  • Не ховатися під деревами, так як їх може зламати стихія.
  • Не наближатися до ліній електропередач.
  • Якщо ви перебуваєте в населеному пункті, сховайтеся від вітру в якомусь приміщенні (головне, щоб ця будівля була надійним).
  • Якщо ви перебуваєте в поле, сховатися від вітру можна в природному поглибленні в землі, в яру, ямці.

Поради автолюбителям

Циклон «Ніколас» обіцяє не тільки вітер, а й дощ зі снігом. В таких умовах зменшується видимість. Керувати автомобілем складніше, ризик ДТП істотно зростає. Якщо в дорозі вас наздогнав сильний вітер з дощем і снігом, рекомендується зупинитися на узбіччі, включити «аварійку» і перечекати ураган. Головне, при цьому не паркуватися під деревами та поблизу ліній електропередач.

Ольга Артішевський

Новости