Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мурашки по шкірі: ТОП-7 найжахливіших туристичних місць світу

Найближча п'ятниця 13-е тільки у вересні ... Але ми, як то кажуть, не будемо чекати милості від природи і додамо містики в цю п'ятницю.

1. Острів ляльок, Мексика

Покинутий мексиканський острівець, загублений серед каналів Xochimilco's, навіє жах на кожного, хто потрапить сюди або буде просто пропливати повз. Порожніми очницями на нього будуть дивитися сотні старих пластмасових ляльок, розвішаних в різних положеннях на деревах, закинутих будівлях, парканах ... Страшна колекція, яка налічує майже 1000 примірників, належить місцевому самітника Джуліану Сантана Баррера: збираючи викинуті ляльки, він таким чином заспокоював душу дівчинки, яка потонула в цих водах. Сам відлюдник потонув тут же, зовсім недавно - в 2011 році. А ляльки продовжують холод кров своїми застиглими поглядами ...

Найближча п'ятниця 13-е тільки у вересні

2. Паризькі катакомби, Франція

Паризькі катакомби - мережа звивистих підземних тунелів, який проходять під столицею Франції на майже 300 кілометрів. З кінця XVIII століття тут покояться останки майже шести мільйонів чоловік, останки яких були ексгумовані з переповнених кладовищ і перенесені в підземні тунелі. З тих пір тут почали бачити привидів, багато розповідають про полтергейст, загадкових тінях, хтось відчуває почуття переслідування і відчуває невидимі дотику. Хоча самого виду останків досить для того, щоб отримати шок: людські черепи і кістки немов товар на складі покладені уздовж коридору по обидва боки.

3. Острів Повеглія, Італія

Крихітний острівець Повеглія називають венеціанським Кістяком мертвих. У XIV столітті, під час бушувала в світі чуми, сюди звозили вмирати заражених. Для них тут була влаштована «братська могила». Існує припущення, що трупи були поховані, а просто спалені. Через це грунт на занедбаному острові наполовину змішана з людським попелом.

А в 1922 році на острові з'явилася психіатрична лікарня з дзвіницею. Незабаром її пацієнти почали страждати від кошмарів і головного болю, скаржитися на те, що клініка, та й острів, буквально кишить привидами. Кажуть, що головлікар ставив досліди над своїми пацієнтами і через кілька років тортур він, нарешті, зміг побачити духів Повегліі. У нападі божевілля лікар вистрибнув з вікна дзвіниці, але не розбився. Очевидці стверджують: над лежачим на землі і корчиться від болю лікарем згустився туман і задушив його. Труп був замурований в дзвіниці.

До цього дня на острові стоїть напівзруйнована будівля клініки з ліжками і уламками обладнання.

4. Костніца, Седлець, Чехія

Церква на кістках - це поняття в буквальному сенсі можна віднести до церкви, розташованої в чеській глибинці. Все внутрішнє оздоблення костелу в містечку Кутна Гора, включаючи герб володіли цією землею князів Шварценбергов, оформлено за допомогою людських останків. Коли війна і чума 1318 року буквально викосили всі населення міста, і трупи стало ніде ховати, керівництво міста розпорядилося звільняти місця для нових мерців: викопувати старі кістки і складати їх поруч - в монастирі. Коли все це «добро» перейшло Шварценберг, ті розпорядилися спорудити з кісток і черепів красивий пам'ятник в готичному стилі. З тих пір черепа звисають з люстр, зроблених з людських кісток, кістки декорують стінні бра. Церковні влади схвалюють все, що тут відбувається, адже люди поховані в церкві, крім того, Костніца є чи не найпопулярнішим туристичним об'єктом за межами Праги .

5. Село Плаклі, Великобританія

Плаклі - місце, де спостерігається найвища концентрація привидів в Англії. Недарма вона відома як «село цілої дюжини привидів». Є тут привид шкільного вчителя, який колись повісився у дороги, приведення убитого розбійника в «Фрайт Корнер», бачать тут і циганку, яку спалили на мосту при загадкових обставинах, і багато інших їх зловісні «колеги».

Скептики вважають, що населення цього села само по собі боляче «прізракоманіей», але іноді приведення з'являються перед випадковими приїжджими людьми. Дехто припускає, що в цих краях саме повітря несприятливим чином діє на зір людини.

Дехто припускає, що в цих краях саме повітря несприятливим чином діє на зір людини

6. Ліс самогубців, Японія

Японський ліс самогубців, також відомий як "Ліс смерті" або "Море чорних дерев", знаходиться біля підніжжя гори Фудзі на острові Хонсю. З давніх часів це моторошне місце в японській міфології вважається царством демонів. Можливо, тому цей ліс такий популярний серед самогубців. Існує легенда, згідно з якою ще за часів Середньовіччя селянські сім'ї, які не могли прогодувати людей похилого віку і новонароджених, несли їх в цей ліс і залишали там помирати. Для тих, хто входить в ліс, це квиток в один кінець ... Щороку майже сотня самогубців назавжди залишаються серед цих дерев.

7. Тупик Мері Кінг, Шотландія

Мало хто знає, що під красивим і казковим містом Едінбургом захований підземний квартал. Це місце стало відомо під назвою тупик Мері Кінг. В цьому глухому куті, утвореному декількома похмурими вулицями закривали і залишали вмирати жертв чуми в XVII столітті. З тих пір це місце Единбурга славиться незрозумілими явищами: туристів тут чіпає за руки і за ноги щось невидиме. Вважається, що це привид дівчинки, яку батьки кинули тут вмирати. Сам тупик став відкритий для любителів всього інфернального в 2003 році. З тих пір багато хто приїжджає сюди за хвилюючими відчуттями.

Недостатньо страшно? Тоді насолодитеся моторошними кадрами з Музею мерців в Палермо >>>

Огляд найжахливіших туристичних місць підготувала Тетяна Данілушкін

Недостатньо страшно?

Новости