Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Самостійне подорож до Мюнхена

  1. Мобільний зв'язок і інтернет в Мюнхені
  2. Автобусний тур hop-on hop-off
  3. Індивідуальні та групові екскурсії з російськими гідами

Хочете в самостійну подорож до Мюнхена на вихідні? Тоді Вам обов'язково стане в нагоді ця стаття! Ми поділимося своїм досвідом і розповімо, що подивитися в Мюнхені за два дні, куди обов'язково сходити і як поєднати приємне з корисним, опинившись в столиці Баварії.

Дістатися до Мюнхена з Росії, наприклад, з Москви, можна трьома способами:

Так як час в нашому випадку було обмежено, то ми, природно, вибрали третій варіант. Забронювали через інтернет авіаквитки до аеропорту Мюнхена імені Штрауса і вирушили в наше невелику подорож. (До речі, найдешевші квитки на літак до Мюнхена можна купити в період з листопада по січень!) Особливо докладно, на тому як долетіти, як дістатися з аеропорту до міста і т.п. зупинятися не будемо - вся потрібна інформація про це є на російськомовному сайті про аеропорт в Мюнхені . Розклад рейсів, схеми терміналів, готелі і трансфер до міста - все розписано російською мовою.

На цьому сайті ми прочитали про спеціалізований маршрут поїзда (S Bahn), що курсує від аеропорту до центру Мюнхена, власне на ньому і доїхали. Точніше, там два маршрути S1 і S8 - обидва йдуть до центру міста. Квиток коштував 12 євро на людину. Ще можна було дістатися на фірмовому автобусі від Lufthansa, на таксі або ж взяти в оренду автомобіль.

У Мюнхені організована велика і розвинена транспортна мережа, в яку входять: метро (U-Bahn), електрички (S-Bahn), трамваї і автобуси. Крім громадського транспорту можна скористатися послугами таксі. Якщо ж ви вирішите поїхати за межі міста, то для цього можна буде скористатися міжміськими потягами або автобусами.

Проблем з тим, де зупинитися в Мюнхені немає - все тільки буде залежати від вашого бюджету. Тут багато як дешевих хостелів, так і комфортабельних п'ятизіркових готелів.

При виборі готелю особливу увагу приділіть того де він знаходиться. На нашому сайті є докладна стаття присвячена цій темі - " де зупинитися в Мюнхені "

Для поїздки в Мюнхен потрібна Шенгенська віза. Список необхідних документів, розмір консульського збору періодично змінюється - тому напередодні поїздки рекомендуємо уточнити актуальну інформацію на сайті Візового центру Німеччини в Росії або, якщо не хочете морочитися, тобто відмінний сервіс по оформленню візи онлайн з доставкою додому .

Мобільний зв'язок і інтернет в Мюнхені

У Мюнхені існує безкоштовна міська мережа бездротового інтернету M-WLAN, до якої можна підключитися в більшості туристичних місць. Також, традиційно, безкоштовний Wi-Fi є в багатьох ресторанах, барах, кафе і торгових центрах. При необхідності, за 10-15 євро можна купити місцеву сім-карту одного з операторів: O2, Vodafone, T-Mobile або BASE.

Після того як всі питання з перельотом і житлом і облаштуванням вирішені, можна приступати до знайомства з містом.

У Мюнхені досить багато пам'яток, одна з яких - центральна площа - Марієнплац. Тут зібрано величезну кількість ресторанів, магазинів, сувенірних наметів і крамниць, проходять всілякі вуличні вистави та концерти. Основні свята проводяться саме на Марієнплац. Жоден турист, що побував в Мюнхені, не пройде повз цієї площі.

Жоден турист, що побував в Мюнхені, не пройде повз цієї площі

Площа Марієнплац

Ось Ви опинилися на Марієнплац, а Ви обов'язково тут опинитеся, щоб подивитися головні визначні пам'ятки Мюнхена - Стару та Нову Ратушу. Нова Ратуша вражає погляд і зовні і всередині, часу на огляд цього об'єкта, вам буде потрібно досить багато. На фасаді стометрового будівлі, Ви побачите значущі особистості в історії міста, лики святих, маски і гримаси. Знаменитий годинник з боєм - розташовані на вежі в центральній частині Нової Ратуші. Бій їх Ви зможете почути, прийшовши сюди в 11 і 12 годин дня цілий рік. Одночасно на двох ярусах вежі, можна побачити лялькові вистави. Вежа Нової ратуші - це і оглядовий майданчик, розташована на висоті 85 метрів, де Ви можете помилуватися панорамою міста. Стара Ратуша - одне з найстаріших будівель горда, зараз тут знаходиться чудовий музей іграшок.

стара Ратуша

Гуляючи по площі Марієнплац, ви звичайно ж зголодніли, адже тут стільки всього цікавого. Смачно, але недешево поїсти, Ви зможете в ресторані «Ратскеллер», який знаходиться, акурат під будівлею Нової Ратуші. Ресторан досить популярний, тут подають традиційні страви баварської кухні і знамениті сорти німецьких вин і пивних напоїв. Охочих покуштувати тут досить багато, тому у вихідні дні столики краще замовляти заздалегідь. В 5-10 хвилинах ходьби на північ від від Марієнплац знаходиться знаменитий пивний ресторан «Хофбройхаус», відвідати який неодмінно варто, особливо любителям пінного напою.

пивоварня Хофбройхаус

На захід від від площі Марієнплац, знаходиться Музей міста Мюнхена, відвідавши який, ви відтворимо всю історію міста. Також йдучи на захід від площі, ви опинитеся на головній пішохідній вулиці Мюнхена, де розташовано найвищий будинок міста - позднеготический собор Святої Богородиці, вежі якого є одним із символів міста. Тут же, на головній пішохідній вулиці Мюнхена, знаходиться Церква Іоанна Непомука - як її називають - перлина стилю рококо.

У Мюнхені дуже багато цікавого, на північ від центрального вокзалу розташовані музейні квартали. Тут Ви знайдете Державний музей єгипетського мистецтва, Стару пінакотеку з роботами Дюрера, Рубенса, Пітера Брейгеля, Рафаеля, Леонардо да Вінчі, Державний музей прикладного і античного мистецтва, Державний археологічний музей.

Автобусний тур hop-on hop-off

Як і в багатьох містах Європи, по Мюнхену курсують спеціальні туристичні автобуси, так звані Touristic bus (на німецький лад вони називаються Stadtrundfahrt). Це автобуси, що працюють за системою hop-on hop-off (на нашу щось на зразок зайшов - вийшов). Суть їх у тому, що вони ходять по декількох маршрутах. Купивши відповідний квиток ви зможете цілий день кататися по туристичному маршруту, виходячи на потрібних вам зупинках, а потім знову сідати на будь-який з туристичних автобусів. Під час поїздки, про що проїжджають пам'ятки розповідатиме екскурсовод. Також, ви зможете скористатися радіогідом російською мовою.

Також, ви зможете скористатися радіогідом російською мовою

Карта автобусних маршрутів по Мюнхену

Останні актуальні ціни були в районі 15 євро для дорослого і 9 для дитини за оглядову екскурсію по малому колу. Можна придбати за 24 євро дводенний квиток на всі тури. Якщо купувати квитки через сайт, то можна трохи заощадити. Посилання на англомовну версію сайту > Тут < .

Онлайн покупка квитка на Турбас

Індивідуальні та групові екскурсії з російськими гідами

Пивні тури по Мюнхену

Інтерактивна карта пам'яток Мюнхена

Ось таким вийшло наше самостійну подорож до Мюнхена на кілька днів. Можливо щось упустили написати. Якщо що, поправте в коментарях. Всім удачі!

Новости