Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мільтенберг

  1. Місто Мільтенберг (Німеччина)
  2. Географія і клімат
  3. Історія
  4. Як дістатися
  5. гастрономія
  6. шопінг
  7. пам'ятки Мільтенберг

Мільтенберг (Німеччина) - детальна інформація про місто, головні визначні пам'ятки Мільтенберг з фото і описом, розташування на карті.

Місто Мільтенберг (Німеччина)

Мільтенберг - місто в Німеччині, розташований у федеральній землі Баварія на річці Майн на старому торговому шляху між Нюрнбергом і Франкфуртом-на-Майні, що в минулому забезпечило його економічне процвітання. Відомий своїм добре збереженим середньовічним старим містом, цікавими пам'ятками, фахверковими будинками і чудовою романтичною атмосферою.

Відомий своїм добре збереженим середньовічним старим містом, цікавими пам'ятками, фахверковими будинками і чудовою романтичною атмосферою

вулиці Мільтенберг

Географія і клімат

Мільтенберг розташований на північному заході Баварії на берегах річки Майн біля підніжжя Оденвальда. Рельєф міста досить неоднорідний. Найвища точка міста - гора Kohlplatte (481 м).

Клімат Мільтенберг - помірний. Літо тепле, зима м'яка. За рік випадає більше 600 мм опадів. Найтепліший місяць - липень. Найхолодніший - січень. Середня температура літа 15-20 градусів. Середня температура зими - трохи більше нуля градусів.

Історія

Уже в середині 2 століття на місці Мільтенберг був побудований могутній римський бастіон. Цьому багато в чому сприяло вигідне стратегічне положення цього місця. Також тут проходив кордон Римської імперії. З 3 століття фортеця поступово втрачає своєї значення. З падінням Імперії вона була занедбана.

Перша згадка про Мільтенберг відноситься до 1237 році. Завдяки вигідному положенню місто швидко ріс і розвивався. Основними статтями доходу були торгівля вином, деревом і каменем, рибний промисел. У 14 столітті були побудовані перші міські вежі та стіни. Мільтенберг відігравав важливу роль до 19 століття, поки не змістився вектор економічного розвитку і торгівлі, залишивши місто на краю Баварського королівства. У лютому 1945 року місто було значно пошкоджено американськими бомбардуваннями.

річка Майн

Як дістатися

Найближчі аеропорти розташовані в Франкфурті-на-Майні, Нюрнберзі і Мюнхені . Основним міжміським транспортом є автобус. Якщо Ви пересуваєтеся на машині, то дістатися до Мільтенберг можна по автобану А3, або А81 - з Вюрцбурга .

гастрономія

Мільтенберг пропонує багате гастрономічні різноманітність від страв традиційної франконські кухні до міжнародної. В історичному центрі можна знайти багато закладів харчування від дорогих ресторанів до невеликих кафе і пекарень. Типовими стравами франконські кухні є Fränkisches Hochzeitsessen (м'ясо з хріном і журавлиною, картопля, салат), Franconian Sauerbraten (тушкована яловичина з кнедликами і салатом), Franconian Vesper (шинка або домашня ковбаса, сир, хліб).

Також цей регіон славиться своїми виноробними традиціями. Тут роблять одні з кращих червоних вин у всій Франконії. Крім цього, Баварія традиційно славиться своїм пивом. Спробувати і придбати місцеве вино можете тут:

  • Hauptstr. 2 63927 Bürgstadt
  • Hauptstr. 241-245 63897 Miltenberg
  • WeinbauBernart Helmstetter Martinsgasse 38 63927 Bürgstadt
  • Bürgstadter Str. 21 63897 Miltenberg
  • BurkhardNeuberger Freudenberger Str. 7 63927 Bürgstadt

шопінг

У Старому місті на пішохідних вулиць можна знайти багато невеликих магазинчиків з найрізноманітнішими товарами: від сувенірів до традиційних продуктів.

пам'ятки Мільтенберг

У старому місті Мільтенберг можна знайти безліч цікавих пам'яток: старовинні фахверкові міста на старому ринку, більш відомому як Шнаттерлох, замок, старі готичні міські вежі, костели.

У старому місті Мільтенберг можна знайти безліч цікавих пам'яток: старовинні фахверкові міста на старому ринку, більш відомому як Шнаттерлох, замок, старі готичні міські вежі, костели

Фахверкові будинки в Мільтенберг

Старе місто Мільтенберг славиться своїми середньовічними фахверковими будинками і чарівними старими вуличками. Найстаріший будинок відноситься до першої половини 14 століття. Більшість фахверкових будинків були побудовані в період з 16 по 17 століття, тобто відносяться до періоду Тридцятилітньої війни. Це надзвичайно атмосферний місце, яке начебто переносить нас в Середньовіччі, час казок і легенд.

Старий ринок або Шнаттерлох - серце старого міста з чарівною романтичною атмосферою. Крім середньовічних будинків тут можна подивитися на фонтан кінця 16 століття, невелику міську вежу.

Крім середньовічних будинків тут можна подивитися на фонтан кінця 16 століття, невелику міську вежу

Замок Мільденбург - справа вгорі

Замок Мільденбург - середньовічний замок 13 століття в Мільтенберг на пагорбі біля підніжжя Оденвальда. Замок був споруджений архієпископами і до 18 століття був їхньою резиденцією. Сучасна будівля замку відноситься до 14 століття. В даний час замок доступний як музей.

Церква св. Якова - католицька церква в неокласичному стилі з двома вежами. Перша готична церква була побудована на цьому місці в 13 столітті. У 14 столітті будівля церкви було значно перебудовано. В кінці 18 століття церква була оголошена старої і перебудована в 19 столітті.

За часів римського панування тут проходив кордон Імперії. Загальна довжина її становила 550 км. Кордон включала 900 сторожових вишок і понад 100 великих і малих фортів. В околицях Мільтенберг розташовувалася римська фортеця на гарнізон в 500 воїнів. В даний час збереглися частина міської стіни, фундаменти веж і лазні.

Найстарша готель Німеччині

В історичному центрі Мільтенберг розташована старий готель Німеччини, перші згадки про яку датуються серединою 12 століття. Сучасна будівля відноситься до 16 століття.

Майнську ворота

Майнську ворота - потужні готичні міські ворота часів пізнього Середньовіччя, розташовані на західній околиці старого міста. Були побудовані у другій половині 14 століття. Виконували функцію західного входу в місто.

Вюрцбургська ворота в Мільтенберг

Вюрцбургська ворота - міські ворота на східній околиці старого міста, побудовані в 14 столітті. Ворота були східним входом в місто.

Капела св. Лаврентія - невелика каплиця 15 століття на старому кладовищі.

Лаврентія - невелика каплиця 15 століття на старому кладовищі

Майнський міст і ворота

Майнський міст - автомобільний міст довжиною 124 метра через річку Майн, побудований на початку 20 століття. Завершенням моста є красива цегляна бруківка вежа.

Новости