Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дитячі Маршрути: Мюнхен

  1. День 1. Прогулянка по центру міста, Марієнплац,
  2. День 2. Музеї палацу Нимфенбург, Ботанічний сад
  3. День 3. Музей BMW, Акваріум SeaLife, Олімпія-парк
  4. День 4. Німецький музей, зоопарк Tierpark Hellabrunn
  5. День 5. Кіностудія Bavaria Filmstadt або аквапарк GALAXY

Старовинний Мюнхен, центр Баварії, нагадує доброго дідуся, у якого для улюблених онуків завжди припасені сюрпризи. Тут не доводиться задовольнятися лише парками та ігровими майданчиками, однаковими всюди - Мюнхен пропонує дітлахам незвичайні розваги і здатний зайняти їхню увагу надовго.

Якщо вашим дітям до душі міські прогулянки, скористайтеся нашим маршрутом, щоб побувати в самих незвичайних місцях міста. Варто лише запастися Баварським квитком (він помітно здешевлює поїздки по місту і околицям, навіть до Австрії з ним можна доїхати) і відправитися в дорогу.

День 1. Прогулянка по центру міста, Марієнплац,

Музей іграшок, Магазин іграшок Obletter

Всі дороги чудово пунктуального мюнхенського транспорту ведуть в центр, а звання головній площі міста давним-давно застовпила за собою площу Марієнплац.

І якщо все путівники навперебій розписують архітектурні особливості Старої і Нової ратуші, то ми насамперед відзначимо, що це по-справжньому казкове місце.

Навіть дорослі стікаються в 12 і в 17 годин подивитися, як на будівлі Нової ратуші заводять свою музику годинник глокеншпіль, і в распахнувшейся віконцях з'являються лялькові фігури: королівське подружжя, лицарі у блискучих обладунках, танцюристи та інші персонажі.

Під час пятнадцатиминутного вистави глядачі встигають дізнатися про найважливіші події баварської історії.

Під час пятнадцатиминутного вистави глядачі встигають дізнатися про найважливіші події баварської історії


Марієнплац уснащает безліч скульптур, що стоять в самому несподіваному місці. Діти, роззявивши рот, спостерігають за тим, як позеленіла від старості «бронзова» фігура раптом спускається з постаменту і відправляється в кіоск за сосисками, - важко буває повірити, що це всього лише актор в ролі статуї.
А вже якщо вам пощастить потрапити в Мюнхен на Різдво, діти будуть довго згадувати ошатну ялинку на Марієнплац, печені яблука, імбирні пряники і катання на каруселі.

Весь старе місто (а його архітектура і правда заслуговує на увагу) можна оглянути з оглядового майданчика - по цій частині змагаються 85-метрова вежа Нової ратуші і майданчик на висоті 56 метрів, обладнана в дзвіниці собору Святого Петра.

Але деякі важливі дрібниці можна розглядати лише з землі. Наприклад, тільки уважний спостерігач помітить маленькі дверцята в Старій ратуші, яка веде в музей іграшок .

Башточка в чотири поверхи - справжня скарбниця для дітей: очі розбігаються при вигляді ляльок і посудкі, машин, поїздів і літаків, механічних іграшок і всього іншого, що так люблять діти
Башточка в чотири поверхи - справжня скарбниця для дітей: очі розбігаються при вигляді ляльок і посудкі, машин, поїздів і літаків, механічних іграшок і всього іншого, що так люблять діти.

Раздразненную таким пишністю дітвору відразу потрібно вести в іграшковий магазин Obletter поблизу станції метро Karlsplatz (Stachus) - там вподобану іграшку можна і помацати, і купити.

День 2. Музеї палацу Нимфенбург, Ботанічний сад

Після шуму, що панує в центрі міста, так приємно опинитися в затишному парку. На північному заході Мюнхена знаходиться палац Нимфенбург , Що потопає в зелені.

Залежно від віку дитини, екскурсія сюди може перетворитися в спокійну прогулянку по парку, гру в принців і принцес або в захоплюючу подорож в історію династії Віттельсбахів.

Розкіш і вишуканість палацових покоїв згадаються дошкільнятам, коли ви знову будете разом читати казку про голого короля або про принцесу на горошині. А Золотоволоска, цілком можливо, набуде рис однієї з 36 дівчат, чиї портрети зібрані в Галереї красунь.

У приміщеннях палацу розмістилися і кілька цікавих музеїв
У приміщеннях палацу розмістилися і кілька цікавих музеїв. Самий дитячий з них - музей «Людина і природа» , Де знання не розкладені по поличках, а відкриваються тільки допитливим і допитливим.

Дітям належить екскурсія в ті часи, коли на Землі ще не зародилося життя, а потім вони зможуть простежити всі етапи обживання планети рослинами і тваринами. Цікаві відомості, отримані в цьому музеї, стануть в нагоді на вікторині в залі «Ігри природознавства».

Але і інші музеї знайдуть чим здивувати дитини
Але і інші музеї знайдуть чим здивувати дитини. В музеї порцеляни він напевно помітить фігурки персонажів італійської комедії дель арте - всі вони так і норовлять відпустити жарт, дарма що зроблені з порцеляни.

А Музей карет викликає цілу гаму почуттів - від захвату до нерозуміння. Кожна дівчинка, немов Попелюшка, ніби бачить, як гарбуз перетворюється в різьблену карету, прикрашену позолотою.

А кожен хлопчик, ймовірно, представляє, як же трясе екіпаж, обладнаний примітивними ресорами замість складних амортизаторів.

Спробуйте разом вирішити питання, що виглядає значніше: представницький автомобіль або карета з королівським гербом, запряжена вісімкою коней в шитих золотом попонах?
Спробуйте разом вирішити питання, що виглядає значніше: представницький автомобіль або карета з королівським гербом, запряжена вісімкою коней в шитих золотом попонах
До палацу примикає величезний ботанічний сад , Гарний в будь-який час року. Тут уживаються кактуси і едельвейси, орхідеї і ... огірки - так-так, справжнісінькі огірки: поруч з рослинами-екзотами ростуть звичайні овочі і пряні трави. В саду можна погуляти, попутно отримуючи інформацію про будь-якому з 15 тисяч видів рослин, зібраних тут.

День 3. Музей BMW, Акваріум SeaLife, Олімпія-парк

Якщо спогади про громіздких каретах ще не зітреться з пам'яті, пропонуємо разом з дітьми відправитися в музей BMW . Його експозиція дуже добре ілюструє, як незграбна, тихохідна карета перетворилася на швидкісний автомобіль з удосконаленими аеродинамічними характеристиками.

Щоб розмістити всі зразки продукції, випущеної концерном BMW за 100 років, знадобилося будівлю площею понад 5000 кв. м.

Тут представлені авіаційні і автомобільні двигуни, але головне - мотоцикли та автомобілі, від перших до сучасних. Щоб захопити дітей, їм запропонують майстер-клас з конструювання автомобілів.
Тут представлені авіаційні і автомобільні двигуни, але головне - мотоцикли та автомобілі, від перших до сучасних
Буквально в 10 хвилинах ходьби від музею BMW, на березі озера Олімпія знаходиться Акваріум Sea Life. Якщо навіть у вас вдома живуть рибки, то зібрати колекцію з 4500 видів морських мешканців може тільки великий центр, яким і є Sea Life .

Риби, молюски, ракоподібні, корали, актинії і інші дивовижні представники морської фауни зовсім не дбають про те, що їх розглядають люди, і займаються своєю справою.

А поспостерігати за ними дуже цікаво, тим більше що з деякими мешканцями акваріума можна познайомитися ближче: крабів і морських зірок дітям дозволяють потримати в руках. Тут же їм покажуть, як їдять черепахи, а ще на справжню виставу перетворюється годування акул.
А поспостерігати за ними дуже цікаво, тим більше що з деякими мешканцями акваріума можна познайомитися ближче: крабів і морських зірок дітям дозволяють потримати в руках
Подорожуючи між музеями, ви напевно запримітили Олімпія-парк - тут ми і пропонуємо провести частину дня. Парк з'явився в 1972 році, на честь відкриття літньої Олімпіади, і сьогодні це відмінний об'єкт для відпочинку і занять спортом.

На його території знаходиться Олімпійський стадіон, басейн, каток, футбольне поле, тенісні корти, майданчик для міні-гольфу. По стадіону можна пройтися з екскурсоводом і послухати, як розроблялася і зводилася така складна конструкція, а можна промайнути над трибунами на канатці на висоті 37 метрів.

З оглядового майданчика на Олімпійській вежі видно всі околиці Мюнхена, а ще на вежу забрався невеликий Рок-музей, творці якого стверджують, що рок-н-рол як і раніше живий.

По парку курсує екскурсійний паровозик, з якого можна зійти біля будь-якої придивилася галявини, а по озеру Олімпія в погожий день приємно прокотитися на човні.

День 4. Німецький музей, зоопарк Tierpark Hellabrunn

«Знову в музей ?!» Щоб не почути такого від дитини, запропонуйте йому відправитися на Музейний острів - саме там розташовується найбільший в світі Музей досягнень природних наук і техніки в Мюнхені, відомий просто як німецький музей .
«Знову в музей
Подорож на острів завжди обіцяє пригоди, і вони обов'язково будуть. Вибирайте, що вам більше до смаку: екскурсія в шахту або політ на вертольоті, прогулянка по старовинному вітрильнику чи випробування аеродинаміки літака.

Математичні ігри, наочні фізичні експерименти, геніальні винаходи давнини, сучасні диво-конструкції - що-небудь обов'язково приверне увагу дітей. А для самих маленьких відвідувачів є величезна ігрова зона, де відпочинок перетворений в цікаве пізнавальне заняття.

Якщо ж погода сприяє прогулянкам, вибирайтеся всією сім'єю в зоопарк Tierpark Hellabrunn .

Другий за величиною зоопарк Європи - це маленький світ: тварини тут згруповані по континентах, і можна, прогулюючись, побувати в Америці, Австралії, Африці, опинитися в полярних широтах і навіть зазирнути в гості до кажанів.

Щоб діти дізналися про тварин побільше, для них створено контактний зоопарк: доброзичливі кози, вівці, поні, качки самі підходять знайомитися з маленькими відвідувачами і охоче приймають від них частування.

А ще зоопарк запрошує своїх гостей на шоу тварин. Неможливо вирішити, хто талановитіший або артистичніше - слони або мангусти, морські леви або сови. Всі вони за короткий виступ встигають підкорити глядачів і заслужити оплески.
А ще зоопарк запрошує своїх гостей на шоу тварин
Відзначимо, що візит як в Німецький музей, так і в зоопарк може зайняти цілий день. Однак необов'язково оглядати все до останнього куточка - можна зосередитися лише на тому, що дійсно захоплює вас.

День 5. Кіностудія Bavaria Filmstadt або аквапарк GALAXY

Оглянувши міські пам'ятки, варто з'їздити в найближчі передмістя Мюнхена. В погожий день запропонуйте дітям екскурсію на кіностудію Bavaria Filmstadt .

Там все абсолютно сьогодення: і знімальні майданчики, і декорації, і костюми, і реквізит, і освітлення, і навіть пропозицію знятися у фільмі.

Бажають розіграють перед камерою коротенький епізод - а в кінці екскурсії отримають міні-фільм, насичений спецефектами. Взяти участь в цьому і весело, і хвилююче.

На кіностудії розкажуть про те, як знімають фільми, які секрети знають гримери, як придумують свої трюки каскадери. Найголовніше - тут виставлені декорації до справжніх фільмів, які можна буде подивитися з дітьми, якщо ви не бачили їх раніше.
На кіностудії розкажуть про те, як знімають фільми, які секрети знають гримери, як придумують свої трюки каскадери
Якщо ж ви гостюєте в Мюнхені в холодну пору року, організуйте дітям літній день в аквапарку GALAXY . Там є все, що потрібно для водних розваг: гірки, басейни, водоспади.

Малюки веселяться в жабнику, грають у фонтані і катаються з яскравих невисоких гір. Для дітей старшого віку є круті гірки, що забезпечують затяжний політ. Після такого катання добре просто поплавати або погрітися в басейні з мінеральною водою.

У центрі GALAXY також працює два десятка саун і лазень, але вхід в цю зону дозволений лише з 16 років. Відзначимо, що в літній час в аквапарку працює відкритий басейн з двома гірками для катання. Під відкритим небом також знаходяться поля для спортивних ігор і дитячі майданчики.
У центрі GALAXY також працює два десятка саун і лазень, але вхід в цю зону дозволений лише з 16 років
Якщо ж в Мюнхені ви лише проїздом, все одно обов'язково виділіть час для оглядової екскурсії. Двоповерхові автобуси, з висоти яких так добре розглядати пам'ятки, за годину об'їжджають весь центр міста.

Але ви можете вийти на будь-якій зупинці, щоб оглянути щось більш детально, а потім сісти в наступний автобус - квиток дозволяє здійснювати скільки завгодно пересадок протягом дня.
Сподіваємося, що така оглядова екскурсія і наша стаття посприяють тому, що ви захочете пробути в Мюнхені довше. Більше сімейних і дитячих екскурсій шукайте в нашій спеціальній колекції розваг Мюнхена .

Спробуйте разом вирішити питання, що виглядає значніше: представницький автомобіль або карета з королівським гербом, запряжена вісімкою коней в шитих золотом попонах?

Новости