Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Баварія втрачає мільярди через брак трудящих

Дата публікації: 17 червня 2018 о 12:57

Переглядів: 2129

«Безробіття навпаки» охоплює Мюнхен і інші баварські міста - там виявилися тисячі порожніх вакансій. Якщо точніше, то в регіоні не вистачає 71 тисяч кваліфікованих фахівців з різних областей. Про це повідомляє Suddeutsche Zeitung з посиланням на земельну Торгово-промислову палату (Industrie- und Handelskammer, IHK).

Ситуація доходить до того, що між підприємствами існує конкурентна боротьба за кадри. Дослідивши статистику, IHK зробила невтішний прогноз. Так, вже через 12 років (у 2030 році), кількість відсутніх працівників в Баварії досягне 137 тисяч. Цю новину з позитивним настроєм можуть сприймати тільки самі претенденти - як місцеві, так і іноземці, які бажають влаштуватися в одному з найдорожчих міст Європи або в його околицях. Мова йде про такі міста як Мюнхен, а також округу Дахау (Dachau), Фрайзінг (Freising), Фюрстенфельдбрук (Fürstenfeldbruck), Штарнберг (Starnberg) Еберсберг (Ebersberg) і Ердінг (Erding).

А ось для баварської економіки брак «робочих мізків» може обернутися сильним стресом. Так, якщо компанії не приймають на роботу нових співробітників, вони позбавлені можливості розширюватися, нарощувати виробництво і освоювати нові ринки. Внаслідок цього земельну бюджет втрачає значні суми. Тільки по Мюнхену Торгово-промислова палата озвучує середню суму щорічних втрат в 6,28 мільярдів євро. Якщо вірити прогнозам, до 2030-го цей обсяг зросте до 12,83 млрд кожен рік. В цілому по Баварії втрати в бюджеті на даний момент доходять до 22,9 млрд. Наскільки може збільшитися ця сума, навіть подумати страшно.

Яких саме співробітників не вистачає Мюнхену?

Як уточнювалося вище, в першу чергу муніципалітет шукає не стільки «рукатих» спеців, скільки працівників розумової праці. Найбільше фахівців (25 тисяч чоловік) потрібно в області менеджменту підприємств і організацій. Наприклад, мюнхенські компанії на повному серйозі розшукують кандидатів на посади виконавчих директорів, хоча здавалося б, для деяких це зовсім робота мрії. Бракує також консультантів, досвідчених перекладачів (особливо технічної документації) і тямущих менеджерів по персоналу.

Наступними за ступенем затребуваності стали профі в області техніки і розробок (є 10,7 тисячі вакансій). Тобто, в Баварії з розпростертими обіймами чекають проектувальників, техніків-випробувачів, інженерів-електроенергетиків і т. П. Стабільний також попит на працівників торгівлі - на даний момент підприємства можуть прийняти на роботу 6,9 тисяч співробітників.

Примітно, що до 2030 року попит на управлінців виросте майже вдвічі - IHK прогнозує дефіцит в 47 тисяч. На другому місці опиняться соціальні професії - регіону буде потрібно 14,8 тисяч вихователів, вчителів і священнослужителів. Що стосується фахівців з торгівлі та закупівель, через 12 років потреба в них також подвоїться - до 12,8 тис. Осіб.

До речі

Цілком ймовірно, що свої стогони щодо дефіциту кадрів Торгово-промислова палата направляє явно не в сторону іммігрантів. Тому що ще в 2016 році стало ясно, що ті працевлаштуватися не особливо поспішають . Так, із запропонованих Міністерством праці (Arbeitsministerium) 100 тисяч вакансій приїжджі подали мотиваційні листи лише на 739.

Foto: Shutterstock.com

Читайте також:

14 червня 2019 РІ 11:23

12 червня 2019 РІ 9:00

7 червня 2019 РІ 16:57

6 червня 2019 РІ 11:23

Яких саме співробітників не вистачає Мюнхену?

Новости