Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Сонячна» яхта Solarwave 62 - перша в світі розкішне круїзне судно, що живиться тільки енергією сонця

швейцарська компанія   Solarwave   і турецька суднобудівна верф   Nedship   об'єдналися для спільного виробництва першої в світі серійної яхти з нульовим рівнем викидів

швейцарська компанія Solarwave і турецька суднобудівна верф Nedship об'єдналися для спільного виробництва першої в світі серійної яхти з нульовим рівнем викидів. Після багаторічної роботи над проектом (концепт «сонячної» яхти створили ще в 2008 році) і чотирьох років тестування високотехнологічне судно «спустили на воду» під назвою «Solarwave 62» (рус. Сонячна хвиля).

Вуглецево-композитний корпус нової еко-яхти - це результат роботи Орхан Челіккол (Orhan Celikkol) з Nedship, a сонячна енергоустановка - розробка Майкла Коллера (Michael Köhler's), разом же вони складають розкішний 62-футовий катамаран, який функціонує без шкоди для довкілля . Згідно виробникові, «зелена» яхта здатна долати необмежену відстань без використання пального палива, природно, при сприятливих погодних умовах і не перевищуючи крейсерську швидкість в 7 вузлів.

Згідно виробникові, «зелена» яхта здатна долати необмежену відстань без використання пального палива, природно, при сприятливих погодних умовах і не перевищуючи крейсерську швидкість в 7 вузлів

«Ми працювали над концептом з 2008 року, - розповідає Егон Фаісс (Egon Faiss), директор по маркетингу Nedship Group. - Спочатку ми побудували 60-футовий пасажирський катамаран, якій забезпечувався тільки за рахунок енергії сонця, але потім ми зрозуміли, що пролежав ще трохи зусиль ми створимо розкішну круїзну яхту з повністю автономним енергозабезпеченням. Доктор Орхан Челлікол, наш головний дизайнер, приступив до роботи і майже через рік ми отримали дійсно функціональний дизайн судна ».

На даху Solarwave 62 встановлений масив з фотоелементів потужністю 15 кВт, який поставляє енергію в акумуляторні блоки загальною ємністю 100 кВт * год. Кількість батарей може бути змінено, відповідно до потреб власника яхти і кількості техніки, встановленої на борту.

«Наша яхта - дійсно« сонячна », на відміну від більшості судів, постачає енергією сонця, якої достатньо лише для роботи їх електросистем, і то - не завжди. - Каже Фаісс. - Наша Solarwave62 забезпечує себе повністю, без всяких дозаправок ».

Читайте також: Автономне дослідницьке судно Mayflower (MARS) - морський безпілотник на сонячних батареях

Яхта з нульовими викидами забезпечена двома електромоторами з піковою потужністю 62 кВт, що дозволяють їй розганятися до максимальної швидкості 13 вузлів, а крейсерські 7 вузлів забезпечать максимальну дальність ходу. Чи не занадто високі швидкісні показники для судна такого класу. Однак маркетинговий директор зазначає, що власники розкішної еко-човни повинні розуміти, що з такою яхтою потрібно звертатися зовсім інакше, на відміну від традиційних дизельних судів.

Читайте також: Підводний дрон OpenROV Trident «літає» на глибину 100 м, знімає HD відео і створює 3D моделі морського дна

Для ефективного використання відновлюваної сонячної енергії власникам і гостям яхти необхідно буде дещо змінити свої звички, зокрема, включати освітлення або електроприлади, коли в цьому немає необхідності. Іншими словами - просто економити електроенергію . Але на випадок позаштатних ситуацій, суднобудівники все-таки забезпечили корабель стандартним генератором з ДВС потужністю 8 кВт.

Крім сонячних батарей, в комплектацію Solarwave 62 входить відкидна дах, 6-метровий гараж для невеликої водної техніки, кормова і носова сонячні тераси, кухня і вітальня з легкої і витонченої меблями, а також від 3 до 6 кают для гостей і екіпажу.

Бажаючим ходити по морях «з вітерцем» пропонується придбати гібридну модель Solarwave 62, оснащену дизельним двигуном D3 Volvo Penta потужністю в 220 к.с. З таким мотором судно здатне розвивати швидкість до 20 вузлів (37 км / ч).

Розкішна човен на сонячних батареях з'явиться на ринку в жовтні-листопаді цього року. Очікується, що ціна Solarwave 62 складе близько 2 - 2, 5 мільйонів євро. У майбутньому розробники сподіваються привести її вартість у відповідність з традиційними яхтами-катамаранами подібного класу.

джерело: innoros.ru

Сподобалася стаття? Поділіться нею і буде вам щастя!

Loading ...

Новости