Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Планшети з максимальною автономією

  1. Розмір екрану
  2. Процесор - «серце» планшета
  3. Реальна робота батареї: що ви хочете від планшета?
  4. Як продовжити час автономності?
  5. Підтримка режиму «в літаку»
  6. Вимкнення опції «Яскравість екрану»
  7. Увімкніть режим «Економ» або енергозберігаючий

Шукаєте Андроїд-планшет, з яким можна без турбот відправитися в тривалу подорож і не шукати судорожно розетку кожні 3 години? Ці 7 моделей прослужать мало не 12 годин підряд - їх не потрібно буде підживлювати.

Як не дивно, технічний прогрес має 2 сторони медалі: прокачується одна функція - відразу слабшає друга.

Ніколи раніше сучасні мобільні чіпсети не були такими мега-продуктивними: їх потужність можна порівняти з лептопами 5-річної давності. І цей ресурс «жере» багато енергії, витрачає акккум. Зарядні пристрої в автомобілі стали повсюдно поширеними і доступними, а тепер і пауербанкі також перетворилися в природний аксесуар для гаджета, якщо під рукою немає розетки або USB- порту комп'ютера.

Але варіативність підзарядки планшетів не вирішує проблему зручності: адже це дійсно незручно «бути прив'язаним» кабелем до певного місця під час підзарядки, або ж, коли ваша дитина в автокріслі дивиться мультики по стопятьсот раз, а ви за кермом, вам ніколи відволікатися на що сів раптово планшет, тому вам потрібен планшет з великим часом роботи Але варіативність підзарядки планшетів не вирішує проблему зручності: адже це дійсно незручно «бути прив'язаним» кабелем до певного місця під час підзарядки, або ж, коли ваша дитина в автокріслі дивиться мультики по стопятьсот раз, а ви за кермом, вам ніколи відволікатися на що сів раптово планшет, тому вам потрібен планшет з великим часом роботи.

Саме заради зручності в дорозі «довгограючі» планшети - відмінний вибір.

Так що якщо ви захотіли купити планшет з тривалим часом автономної роботи, спочатку варто дізнатися про ряд залежностей в специфікації планшетів, які впливають на автономність, які, можливо, не для всіх очевидні. Познайомимо вас з кількома аспектами.

Розмір екрану

Зазвичай планшети з невеликими екранами в 7/8 дюймів і невисоким дозволом використовують менше енергії, і це очевидно, тому що робота екрану - це основний витрата енергії в мобільному девайсі. І менше число пікселів на меншій площі - значить менше енергоспоживання, факт.

Але невеликі екрани з низьким дозволом - це доля бюджетних девайсів. І якщо компанія намагається заощадити, то зазвичай економиться і на ємності акумулятора теж. Іншими словами, невеликі планшети з невисоким дозволом також володіють малою ємністю акумулятора.

Приємне і яскраве виняток - Amazon Fire за ціною в $ 50. Цей планшет здатний пропрацювати 10 годин, але при цьому у нього відмінна доступна ціна.

Але важливо знати, що у планшетів з великої діагоналлю і корпус більше - тобто і батарея влазить по ємності більше.

Тобто самі автономні планшети - будуть або компактні девайси класу high-end або великодіагональних «таблетки» з опуклістю над корпусом - батареєю, на зразок моделей Lenovo Yoga Tab, які також оснащені спецподствкой, щоб не тримати девайс постійно в руках.

Процесор - «серце» планшета

Також істотно впливає на термін життя акумулятора. Нові моделі зазвичай більш ефективні в порівнянні з попередніми поколіннями, але все-таки вони +/- рівноцінні. І деякі чіпсети створені по конфігурації «big.LITTLE» -на одному ядрі або на декількох, розроблені для енергоємних і витратних мультізадач, на зразок ігор, додатків. А є інша група ядер з більш низькою частотою, що використовують потроху енергію для виконання нетрудомістких завдань - медіаплеєр, фонової завантаження повідомлень пошти, наприклад.

Кілька великих виробників процесорів, куди входять Samsung, Qualcomm і MediaTek, випускають цю архітектуру big Кілька великих виробників процесорів, куди входять Samsung, Qualcomm і MediaTek, випускають цю архітектуру big.LITTLE, яка використовується в ряді останніх девайсів. І така конфігурація дозволяє витрачати енергію акумулятора гнучко і як би вибірково, залежно від необхідних завдань, але особливо це ефективно позначається в медіа-завданнях.

Наприклад, планшет Nvidia Shield Tablet працює на чіпі big.LITTLE, встановленому у власному процесорі Nvidia Tegra K1). Саме завдяки цьому планшет може пропрацювати 11 години 21 хвилину в режимі перегляду відео. Але ось в режимі ігор планшет «здується» в заряді батареї набагато швидше.

Реальна робота батареї: що ви хочете від планшета?

Формальне тестування терміну життя батареї може підказати її ресурс. Тестування акумулятора має на увазі відтворення відео, поки не вимкнеться планшет. Саме така дія була взято за основу, оскільки а) це зручний і зрозумілий багатьом показник, б) далеко не всі планшети можуть запустити ряд сучасних ігор - адже можливості у всіх дуже різні через різні специфікацій, та й почасти для зручності: щоб тестувати комплексно пристрій, потрібно бути цілий день до нього «прив'язаним» і нескінченно юзати браузер, запускати програми, ігри. Набагато простіше включити безперервне відео на планшеті на цілий день і чекати, поки не вимкнеться.

Важливо відзначити, що в реальному використанні пристрою батарея розрядиться трохи раніше (або пізніше) - так як все залежить від конкретних операцій і завдань, які ви будете давати планшету. При перегляді ж ТІЛЬКИ відео термін життя батареї в реальній ситуації буде ідентичний тестовим результатами.

Як продовжити час автономності?

Але навіть самі автономні планшети не мають вічної батареї - заряд кінцевий. Наприклад, ви просто забули своє зарядний пристрій - і все, приїхали.

І в цьому випадку можна скористатися хитрощами, які зможуть продовжити життя акумулятора на пару-трійку годин

Підтримка режиму «в літаку»

У разі, якщо ви маєте намір провести час за переглядом кіно або граючи в іграшку, то для цього зовсім не потрібна підтримка модулів зв'язку, які відбирають енергію. Включивши режим «У літаку», ви зможете зберегти заряд: вимкнені всі WIFI модулі, Bluetooth, відповідно, автоматично нічого не підтягується, що не шукається, не оновлюється, а значить, заряд акумулятора не витрачається.

Вимкнення опції «Яскравість екрану»

Безумовно, на яскравому екрані набагато комфортніше очам, і якщо це дуже важливо, можна підлаштувати на оптимальний відсоток яскравості. Але якщо ви в приміщенні, то найнижчий рівень яскравості планшета буде цілком прийнятний. Багато моделей планшетів мають автоматичну настройку яскравості - вбудовані датчики реагують на освітленість. Але автоматичну настройку краще відключити, щоб подовження терміну служби батареї був мінімальним.

Увімкніть режим «Економ» або енергозберігаючий

Це найбільш очевидна і поширена міра по збереженню терміну роботи батареї, і він працює. В цьому режимі девайс автоматом буде вимикати відверто «ненажерливі» програми, коли відсоток заряду пристрою буде критичним. Особливо ефективно працює цей режим, коли ви включите його при ще повної батареї - так ви точно зможете виграти пару додаткових годин автономної роботи.

У ряді моделей ця опція може бути не так очевидна, як в смартфонах. Щоб відшукати цей режим, зайдіть в головне меню, там клікніть на іконку Батарея, а потім натисніть на три точки в верхньому правому куті - це місце, де заховано перехід до режиму заощадження в стокової або майже стокової версії Андроїд.

У такому режимі ваш девайс НЕ буде оновлювати вашу електронну пошту чи додатки, і продуктивність буде дещо знижена, однак. Але якщо ви просто маєте намір дивитися кіно або лише написати лист, - в цьому режимі функціоналу вашого режиму буде досить, але час автономної роботи буде збільшено.

Отже, ось наш рейтинг планшетів з великим часом автономної роботи

У цьому списку 2 моделі серії Yoga від Lenovo - а все за рахунок особливого дизайну планшета, що дозволяє фізично збільшити розмір батареї. Китайці в и несли батарею в окремий елемент - циліндричну порожнину-кріплення, яка може служити ще і зручною підставкою.

1. Lenovo Yoga Tab 3 Pro

10-дюймовий планшет   з ємністю батареї 10200 мАг 10-дюймовий планшет з ємністю батареї 10200 мАг. Леново клятвено божиться, що з таким акумулятором можна забути про підзарядку до 18 годин. Девайс може швидко підзарядитися і ще є функція USB-акумулятора On the Go - можна поділитися енергією зі смартфоном, наприклад.

Ключова особливість інтегрований проектор. Екран з роздільною здатністю 2560 × 1600 підтримує технологію AnyPen, оперативки 2 ГБ, вбудованої 32 ГБ, близько 21,5 Гб вільно, процесор від Інтел -Intel Atom x5-Z8500 1.44 ГГц.

Вага планшета 665г.

2. Amazon Fire HD 8 (2016)

Це єдиний «малюк» з досить скромними специфікаціями Це єдиний «малюк» з досить скромними специфікаціями. Нова ітерація 2016 року додала про голосовий помічник Alexa - виключно для користувача «потіха», що не впливає на функціонал. 8-дюймовий екран з роздільною відверто слабким роздільною здатністю 1200 × 800 пікселів і всього 1,5 Гб оперативки, плюс 4-хядерний процесор 1, 3ГГц - тому ємність батареї в 4750 мАг цілком зможе забезпечити більше 7 годин безперервного відтворення відео - для поїздки вистачить. Найпривабливіше в цій моделі - дуже низька ціна - ніхто з великих брендів бв своїх бюджетних лінейх запропонувати не зможе планшет за 50 євро (8ГБ версія).

Читайте також: Хочете недорогий автономний планшет? Asus ZenPad 8.0

3. Lenovo Tab 2 A10-70

Ємність акумулятора Леново таб 2 - 7000 мАг. Різні тести демонструють варіанти автономності - від 9,5 годин до 12 годин. В середньому, 10 годин автономної роботи.

Для 10-дюймового IPS-екрану з роздільною здатністю 1920 × 1200 пікселів - відмінні показники. В цілому, помірно потужний 4-х ядерний процесор Mediatek MT8732 з частотою 1,7 з графікою Mali-Т760 MP2 оптимальні для співвідношення ємності і розмірності дисплея.

Планшет підтримує 3G / 4G (LTE), модулі Wi-Fi, Bluetooth, є стилус. На борту є 8 МП камера основна, а фронтальная- слабка, на 0,5 Мп. Вага «таблетки» - 509 м

Читайте також: Який планшет Lenovo краще: порівняння 8 моделей на Апорт

4. Lenovo Yoga Tab 3 8

Заявлена ​​ємність 6200 мАг - це значить, що в ідеальних умовах він прослужить мало не 16 годин без під зарядки Заявлена ​​ємність 6200 мАг - це значить, що в ідеальних умовах він прослужить мало не 16 годин без під зарядки.

Його екран з роздільною здатністю FHD може працювати зі стилусом (він йде в комплекті), напевно, самий енерговитратний. Оскільки процесор-среднебюджетной рівня Qualcomm 1,3 ГГц, графіка Snapdragon 212 Adreno 304, а оперативки 1 Гб. Модуль 3G / 4G (LTE) не підтримується, є тільки вайфай і Bluetooth. Девайс досить легкий 472 г - але і розмір екрану тут 8 дюймів. Вбудованої пам'яті 16 Гб, але є слот під microSD / SDHC карти.

Читайте також: Як вибрати планшет для школяра: готуємося до навчання

5. Dell Venue 10 7000 (Model 7040)

Це, мабуть, найцікавіший планшет з точки зору дозволу 10,5-дюймового екрану -2560 × 1600 крапок Це, мабуть, найцікавіший планшет з точки зору дозволу 10,5-дюймового екрану -2560 × 1600 крапок. За продуктивність відповідальний процесор Intel Atom Z3580а, 2,33ГГц і 2 ГБ оперативної пам'яті. А ємність акумулятора 7000 мАг теоретично забезпечить 7 годин роботи - батарея винесена так само, як і у Леново Йога серії, в окремий відсік-циліндр, плюс до нього зручно під'єднується клавіатура. Фактично, це планшет-трансформер - ідеальний бізнес-партнер, хоча варто відзначити, що повноцінного USB-п орта тут немає.

Якщо вибирати економ-режим, відключати підсвічування, то час збільшиться до 8 годин. Зарядити повністю батарею можна години за 4. У цій моделі немає 3G / 4G (LTE), вбудованої пам'яті 32 Гб, весіт- 597 м

З додаткових плюсів - хороша задня камера. Головний мінус - ціна занадто вже висока.

6. Huawei MediaPad M2 10.0

Десятидюймовий планшет з «міцними» характеристиками: дозвіл 1200 × 1920 пікселів, 224 ppi, фірмовий процесор Kirin 930 на 8 ядер (2 ГГц + 1,5 ГГц), оперативки 3ГБ.

Підтримує GSM, LTE.Е сть слот під карти пам'яті (попередньо встановленою - 64Гб), відмінні модулі камер 13 МП, 5МП. Ємність батареї - 6660 мАч. У тестуванні девайса з'ясувалося, що при режимі «Політ», навіть якщо не знижувати яскравість екрану, ви гарантовано отримаєте 8,5 годин автономної роботи.

Якщо відключити вайфай, зв'язок LTE і тільки працювати з закоченими додатками і дивитися періодично відео - то автономність збільшується з геометричною прогресією - мало не добу безперервної роботи.

З особливостей: в комплекті стилус M-Pen, є датчик відбитка пальця, функція поділу екрана для мультизадачности. Вага 490 грамів.

Читайте також: Самий автономний ноутбук 2017: 5 «довгограючих» моделей

7. Samsung Galaxy Tab S3 2017

Це, що називається, «свіжак»   серед планшето   в Це, що називається, «свіжак» серед планшето в. Новинка 2017 роки від Семмі - прорив і явний конкурент всім «яблучним» планшетів (iPad Pro зокрема), і ось чому.

У Galaxy Tab S3 екран трохи менше 10 дюймів - 9,7 », зате Super AMOLED. Це означає, що контент 4К дозволу йому по зубах. У комплекті S Pen, відмінні камери 13 і 5 МП з автофокусом, Акумулятор -6000 мАг, і якщо не грати в іграшки, а серфить по нету і дивитися медіафайли - вистачить на годин 10, не менше.

Явні переваги - екран (2048х1536 пікселів), поліпшені камери, 4 ГБ оперативної пам'яті, є слот під карти пам'яті, відмінний процесор 4 ядерний Snapdragon 820, є функція швидкої зарядки батареї, LTE-версія також доступна.

The following two tabs change content below. The following two tabs change content below

Як продовжити час автономності?
Реальна робота батареї: що ви хочете від планшета?
Як продовжити час автономності?

Новости