Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Будиночок для кішки: як вибрати і зробити котячий будинок і гамак, наприклад, з коробок, як привчити кота до них, корисні фото і відео

  1. Що може вважатися будиночком для кішки
  2. Чи варто купувати будиночок для кішки в магазині
  3. Яким повинен бути котячий будиночок
  4. Як привчити кішку до будиночка
  5. Як зробити будиночок для кішки своїми руками
  6. Будинки з коробок
  7. Фотогалерея: будинки для кішок з картонних коробок
  8. Будиночки з картонних кілець
  9. Будинок для кішки з двох тазиків
  10. Будиночки для кішок зі старих моніторів
  11. Навісні будиночки для кішок і ігрові комплекси
  12. Відео: як зробити для кішки вертикальний комплекс з будиночком
  13. Гамаки для кішки
  14. Гамак на батарею
  15. Відео: гамак на батарею з килимової доріжки

Кішки люблять відпочивати з комфортом, для цього вони вибирають собі улюблені місця в будинку. Вони повинні бути затишні і безпечні, зрозуміло, з точки зору тварини. Але не завжди це думка збігається з людським. Тому краще забезпечити свого вихованця спеціальним котячим будиночком.

Що може вважатися будиночком для кішки

Будиночок для кішки - поняття досить широке. Це і повністю закрита ємність з невеликою входом, і цілий лабіринт з декількох кімнат і поверхів, і спеціальне місце під стелею, і гамак, який можна переміщати по будинку, і кошик, та й просто лежанка . Загалом, це те місце, де кішка може спокійно відпочивати.

Тип будиночка залежить від характеру тварини і його переваг у виборі місця для відпочинку. Наприклад, якщо ваша кішка зазвичай вибирає для сну високі місця, навряд чи вона буде рада простому підлогового будиночка.

Чи варто купувати будиночок для кішки в магазині

Піти в зоомагазин і купити там будиночок для кішки, звичайно, найпростіший варіант, але не найкращий. Чому?

По-перше, набутий будиночок може категорично не сподобатися вашій кішці, і вона взагалі відмовиться до нього наближатися. А грошей-то шкода. І ось починається кампанія по привчання кішки до вашого придбання. Може, вам це і вдасться, але ймовірність невелика, особливо, якщо у вас вже доросла тварина.

По-друге, кошенята дуже швидко ростуть, тому куплений будиночок може незабаром опинитися малий вашому підрослому коту.

По-друге, кошенята дуже швидко ростуть, тому куплений будиночок може незабаром опинитися малий вашому підрослому коту

Підрослому коту куплений будиночок може виявитися малий

По-третє, асортимент готових будиночків досить одноманітний.

По-четверте, ціна готових будиночків - теж важлива деталь. Якісні аксесуари для тварин коштують недешево.

По-п'яте, майже всі моделі, представлені в магазині, досить легко можна зробити самому (або ще краще). Ось, наприклад, представлена ​​на фотографії модель коштує в різних інтернет магазинах від 800 до 1000 рублів. Але її ж можна за вечір зробити з непридатних матеріалів будинку. Для цього і потрібні-то: м`яка тканина (старі пальто, плед, ковдру і т. Д.), Блискавка (підійде не нова, а від якоїсь старої речі, або взагалі гудзиками можна замінити) і два якихось прутика - гнучких, але міцних, наприклад, пластикових (в господарстві точно що-небудь подібне знайдеться). За довгим краях зашити прутики, до коротким пришити блискавку або гудзики, ось і все - будиночок готовий.

Такий будинок зовсім не обов'язково купувати, його дуже легко зробити самому

Яким повинен бути котячий будиночок

Основних критеріїв при виборі будиночка для вашого вихованця два: він повинен подобається коту або кішці і бути безпечним.

У кішок добре розвинений нюх, тому вони будуть стороною обходити будову, що виділяють різкий хімічний запах.

Для основи можна використовувати коробки, фанеру, дошки, вагонку і т. Д.

Для зовнішньої оббивки підійде, наприклад, ковролін з антистатичним ефектом. Це ідеальний варіант - міцний матеріал, який можна дряпати кігтями, і прослужить довго.

Для внутрішньої поверхні і спального місця використовуються міцні натуральні тканини, а для набивання - синтепон, штучна і натуральна солома, поролон.

Часто будиночок для кішки поєднують з Когтеточку. Це вдале рішення. Для цього найкраще підійде пластикова каналізаційна труба і джутова мотузка. Якщо ви використовуєте дерев'яний брус або дошку, то їх теж необхідно обмотати, інакше кішка може занозить лапи.

Для виготовлення когтеточки найкраще підходить пластикова каналізаційна труба і джутова мотузка

Як кріплень можна використовувати цвяхи і скоби - кішка може поранитися. Клеї, фарби і лаки потрібно брати на водній основі.

За розміром будиночок, з одного боку, повинен бути не дуже великим, щоб кішка відчувала себе в ньому затишно, а з іншого - вона повинна мати можливість спати в ньому, не тільки згорнувшись калачиком. Тому, якщо ви робите будинок для кішки самостійно, можете врахувати індивідуальні розміри вашого вихованця.

Як привчити кішку до будиночка

Звичайно, простіше привчати маленького кошеня. Йому досить показати, що будиночок - це весело, там можна не тільки спати, а й грати. І незабаром він звикне до нового предмету.

Якщо ви купили будинок вже для дорослої тварини, то тут є ризик, що кішка або кіт категорично відмовляться там жити. Можна спробувати привчити, але якщо сильно наполягати, існує ймовірність домогтися зворотного результату. Пропонують класти в будиночок котячу м'яту, улюблені підстилки, іграшки і т. Д. Але це не завжди діє.

Раджу не поспішати з покупкою і будівництвом чогось серйозного. Придивіться до свого кошеняті - які місця в будинку йому подобаються найбільше. І робити будиночок вже виходячи з цих переваг. У цьому випадку він напевно сподобається тварині. Також використовуйте природну допитливість кішок і їх бажання брати участь у всіх справах. Під час виготовлення будиночка, нехай кішка буде поруч: дивиться, грає з обрізками, пробує в ньому посидіти або полежати. Тоді і в готовому виробі вона відразу ж обжівётся. Тільки не забувайте про техніку безпеки, щоб тварина не поранити і що-небудь не проковтнуло.

Тільки не забувайте про техніку безпеки, щоб тварина не поранити і що-небудь не проковтнуло

Якщо кішка звикає до будиночка ще в процесі будівництва, вона із задоволенням буде жити і в готовому виробі

Як зробити будиночок для кішки своїми руками

Будинок для кішки можна зробити з чого завгодно. Обмеженням можуть бути тільки ваші вміння і фантазія - ви можете шити, в'язати, плести, будувати, клеїти, вирізати і т. Д.

Будинки з коробок

Самим використовуваним і демократичним матеріалом для будівництва будинків для кішки є картонні коробки. Це натуральний матеріал, і кішки його дуже люблять. Єдиний мінус - недовговічність. Але в цьому можна знайти і позитивний - ви можете досить часто міняти моделі будинків. І вам не буде нудно і у кішки буде щось новеньке.

Фотогалерея: будинки для кішок з картонних коробок

Для виготовлення вам знадобляться самі коробки, ніж для вирізання різних отворів, клей ПВА і / або скотч для з'єднання деталей, текстиль для внутрішнього оздоблення, акрилові фарби або інші матеріали за смаком для зовнішнього прикраси. Конструкції - від найпростіших (взяти коробку, прорізати дірку, покласти всередину матрацик) до найскладніших (багатокімнатних і багатоповерхових). Обмежити вас може тільки наявність вільного місця у вашій квартирі.

Будиночки з картонних кілець

Якщо ви вирішили використовувати для будівництва котячого будиночка коробки, але вам хочеться зробити щось особливе, пропонуємо створити його з картонних кілець.

Якщо ви вирішили використовувати для будівництва котячого будиночка коробки, але вам хочеться зробити щось особливе, пропонуємо створити його з картонних кілець

Оригінально виглядає будинок для кішки, зроблений з картонних кілець

  1. З коробок вирізаються кільця шириною п'ять сантиметрів. Якщо ви вибрали просту форму конуса, то кожне наступне кільце має бути в діаметрі на один сантиметр менше.
  2. Потім кільця акуратно склеюються клеєм ПВА.
  3. Дайте конструкції добре просохнути.
  4. Обережно виріжте отвір.
  5. Приклейте дно і маленький гурток на дах і дайте їм остаточно приклеїтися.
  6. Якщо хочете, можете порити лаком на водній основі.

З кілець можна робити не тільки піраміди, а й інші конструкції, тільки в цьому випадку різниця між кільцями повинна бути менше - всього півсантиметра.

З кілець можна робити не тільки піраміди, а й інші конструкції, тільки в цьому випадку різниця між кільцями повинна бути менше - всього півсантиметра

З картонних кілець можна робити вдома різних конструкцій, наприклад, у вигляді панцира равлики

Будинок для кішки з двох тазиків

Якщо ви хочете зробити простий, але довговічний будиночок для кішки, використовуйте варіант з двома тазиками. Пластикові тази повинні бути однакового діаметра. Виріжте майбутній вхід в будиночок, по краях просвердлите отвори і скріпіть тазики. Будиночок готовий. До речі, таку конструкцію дуже легко мити.

До речі, таку конструкцію дуже легко мити

З двох пластикових тазиків можна зробити затишний будиночок, який легко мити

Будиночки для кішок зі старих моніторів

Хороші будиночки виходять з зовсім вже непридатного матеріалу - корпусів від старих моніторів. Найголовніше акуратно видалити з них всі нутрощі, добре промити, особливо всередині, і оформити на свій смак. Розбираючи монітор, будьте обережні і стежте, щоб кішка не наковталася дрібних деталей і не поранилася.

Розбираючи монітор, будьте обережні і стежте, щоб кішка не наковталася дрібних деталей і не поранилася

З корпусів старих моніторів і телевізорів виходять відмінні будинку для кішок

Навісні будиночки для кішок і ігрові комплекси

Якщо ваш кіт любить відпочивати на висоті, можете спорудити йому навісні конструкції. Цей варіант особливо добре підходить для невеликих квартир, тому що не займається місце на підлозі. Для таких конструкцій використовується фанера, вагонка, дошки, ДСП, бруски і т. Д. Необхідні також навички роботи з дрилем, пилкою, лобзиком і іншими інструментами. Ось приклад такого комплексу.

Ось приклад такого комплексу

Навісний будиночок для кішки може поєднуватися з комплексом для лазіння і відкритої лежанкою

Тут є драбинка сходинками, навісний місток, закритий будиночок і окрема висока лежанка, на яку потрібно спеціально заплигувати. Також цю конструкцію можна використовувати і як полички для різних дрібниць. Зверніть увагу: всі горизонтальні поверхні повинні бути не слизькими, найкраще наклеїти на них шматки ковроліну, щоб кішка не послизнулася.

Дуже важливо! Якщо ви збираєтеся використовувати навісні будиночки і багатоповерхові ігрові комплекси для кішки, ні в якому разі не стрижіть їй кігті.

Якщо ви хочете зробити вертикальний багаторівневий комплекс з будиночком, то в якості основи краще використовувати брус, який слід обмотати джутовій мотузкою, заодно і когтедралка вийдуть.

Відео: як зробити для кішки вертикальний комплекс з будиночком

Будиночок зі старої тумбочки

Якщо ваша кішка вважає за краще спати в великих закритих предметах, наприклад, в шафі, то ви можете використовувати для її будиночка якусь непотрібну меблі. Стара тумбочка цілком підійде для цих цілей. Всередині можна залишити або спеціально приробити кілька поличок на різній висоті, підвісити гамак. Збоку вирізається отвір, краще кругле. Верх тумбочки можете використовувати для своїх цілей або влаштувати там лежанку для кішки.

Верх тумбочки можете використовувати для своїх цілей або влаштувати там лежанку для кішки

Стара тумбочка може ще послужити в якості будиночка для кішки

Гамаки для кішки

Гамаки для кішки можна розглядати як самостійний будиночок для кішки, так і як доповнення до оному. Зокрема, гамак можна повешівать всередині будиночка для кішки.

Якщо ви влітку виїжджаєте на дачу і берете свого кота з собою, то масивний або жёсткозакреплённий будиночок залишиться вдома, а ось гамак відправиться з вами. До речі, він допоможе вашому вихованцеві освоїться на новому місці, так як буде добре знайомої річчю в чужих умовах.

Гамак для кішки може кріпитися під стільцем

Гамаки, як і будиночки, продаються в магазинах, але зробити їх самостійно теж дуже легко. Гамак може бути трикутним, квадратним або прямокутним. Для його виготовлення потрібно вибирати щільну тканину з антистатичними властивостями. Можна використовувати тонкий стебнований матрацик.

Кішка може спати на гамаку навіть в картонному будиночку

Кріпитися котячий гамак може до будь-якого предмету меблів, наприклад, до ніжок стільця, стіни або всередині будиночка за допомогою липучок, зав'язок або карабінів.

Подивіться на дуже цікаву зв'язку з двох гамаків, які кріпляться до стіни.

Подивіться на дуже цікаву зв'язку з двох гамаків, які кріпляться до стіни

Подвійний настінний гамак дає кішці можливість вибору місця для відпочинку

Верхня частина - гамак-полку, слабонатянутая тканину кріпиться до двох досить широким підстав, на яких кішка цілком може посидіти, якщо захоче.

Нижня частина - вільно провисає квадратне полотно з чотирма лямками в кутах, яке кріпиться до підстав за допомогою карабінів і кілець.

Гамак на батарею

У холодну пору року кішки люблять спати на батареях або, якщо зверху не виходить, біля них. Можете зробити спеціальний котячий гамак на батарею.

Можете зробити спеціальний котячий гамак на батарею

Рекомендовані розміри для гамака на батарею

Для цього вам необхідно буде зробити жорсткий каркас з гачками для того, щоб його можна було повісити на батарею. Конструкція повинна витримувати вагу вашої кішки. До речі, для каркаса можна використовувати трубки від старої дитячої коляски, вийде дуже надійно, навіть не одного кота може витримати.

Щоб зробити гамак для кішки на батарею, вам знадобиться жорсткий каркас

На основу мішком надаватися тканину для гамака. Кішка буде задоволена, так як тепер зможе грітися біля батареї зі зручностями.

Відео: гамак на батарею з килимової доріжки

Відгуки про кошачьх будиночках

Будиночок для кішки - потрібна річ, якщо підійти до її придбання або виготовлення з розумом і враховувати потреби і звички тварини, а не ваші власні бажання. Також не варто поспішати за ним в магазин: самостійно виготовлення будиночка принесе задоволення вам і вашій кішці.

Чому?

Новости