Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Asus Eee PC 1008P Karim Rashid і MSI U160: іміджеві нетбуки на новій платформі Intel

  1. Asus Eee PC 1008P (Seashell Karim Rashid Collection)
  2. Можливості та оснащення
  3. MSI U160
  4. Дизайн і ергономіка
  5. Можливості та оснащення
  6. резюме

Перші нетбуки на основі нової платформи Intel Pine Trail, що потрапили до нас на тест, нічим не здивували нас в плані продуктивності і оснащеності. Але дуже порадували своїм стильним дизайном.

Asus Eee PC 1008P (Seashell Karim Rashid Collection)


Перші нетбуки на основі нової платформи Intel Pine Trail, що потрапили до нас на тест, нічим не здивували нас в плані продуктивності і оснащеності

Дизайн і ергономіка

Модель Eee PC 1008P відрізняється від свого аналога Eee PC 1008HA (Seashell) тим, що її дизайн розробив відомий дизайнер Карім Рашид (Karim Rashid). Взявши всі заслуги і особливості базової моделі, Eee PC 1008P отримав також новий оригінальний дизайн.
Eee PC 1008P має практично такі ж все і розміри, що і 1008HA але виглядає зовсім інакше. На відміну від білого пластику, Карім Рашид використовував рожевий і світло-коричневий для створення двох версій - жіночої та чоловічої. До нас потрапив другий, більш скромний і елегантний варіант. Як відзначає виробник, покриття корпусу складається двох шарів: нижній коричневий і верхній напівпрозорий.
Модель Eee PC 1008P відрізняється від свого аналога Eee PC 1008HA (Seashell) тим, що її дизайн розробив відомий дизайнер Карім Рашид (Karim Rashid)
Зовні всі поверхні кавового кольору, всередині - чорного. Незважаючи на концепцію моделі, в обробці корпусу не використані якісь особливі матеріали. Майже все зроблено з матового пластика. Зовні пластик не мажеться, але глянсова пластина, що покриває екран, і кнопка тачпада збирають сліди пальців.

Asus називає дизайн цієї моделі Digi-Wave, що можна перевести як «цифрові хвилі»
Asus називає дизайн цієї моделі Digi-Wave, що можна перевести як «цифрові хвилі». Якщо придивитися до гаджету під кутом, стає зрозуміло, до чого тут хвилі. Справа в тому, що вся поверхня корпусу має хвилясту фактуру, яка як би переливається при зміні кута зору. До того ж, ця фактура чітко відчувається при торканні руками. Невеликі западинки і вершини знаходяться в точках перетину ліній, що покривають корпус. Це не тільки створює приємні відчуття, але і вберігає власника від падінь пристрою.

Рожева версія виглядає чарівно.


Серед особливостей ергономіки - винесення двох індикаторів, а саме роботи від мережі і батареї, на задню панель. Завдяки яскравою блакитною підсвічуванні і розташуванню, вони добре помітні, коли нетбук закритий. Ще чотири індикатори розташовані на звичному місці над клавіатурою: зарядка батареї, активність жорсткого диска і адаптера Wi-Fi, а також поточний статус режиму Caps Lock. Також біля клавіатури, симетрично кнопці On / Off, розташована кнопка-гойдалка включає і вимикає тачпад і регулююча роботу двох бездротових модулів.


Клавіатура і тачпад зроблені за тією ж концепції, що і у інших нових лептопів Asus. І якщо клавіатуру можна лише похвалити (хоча вона не ідеальна - неминуче відчуваються обмеження накладені мініатюрним форматом нетбука), а ось тачпад досить суперечливий. Клавіші клавіатури острівного типу з тихим, але відчутним ходом. Експериментів з розкладкою немає, хіба що можна відзначити наявність другої клавіші Fn під Enter (використовується для комбінацій клавіш типу Fn + F1 ... F12). У нас не комерційний зразок, тому він позбавлений кириличних символів. Сподіваємося, що вони будуть виділені кольором.

Сподіваємося, що вони будуть виділені кольором

Тачпад менш вдалий. Від внутрішньої слизькій поверхні він виділений лише сіткою з відчутних на дотик точок. Тому зручність роботи з ним хорошим не назвеш. До речі, під клавіатурою завдано автограф Каріма Рашида.

Якість і технічні параметри дисплея на рівні інших нетбуків, хіба що має не матове, а глянсове покриття (що схоже ставати тенденцією і серед нетбуків)
Якість і технічні параметри дисплея на рівні інших нетбуків, хіба що має не матове, а глянсове покриття (що схоже ставати тенденцією і серед нетбуків). Так що чудес чекати не варто. Готуйтеся кожен раз підлаштовувати під себе положення кришки через дуже обмежені кути огляду і невисокою максимальної яскравості. В «активі» - можливість тонко відрегулювати підсвічування (16 рівнів), великий шарнір і широкий кут розкриття кришки.
Серед цікавих конструктивних знахідок - заглушки для всіх портів. Коли вони на своїх місцях, а кришка нетбука закрита, корпус здається монолітним. Так що це грає на користь дизайну, але не кращим чином позначається на ергономіці. Адже кожного разу, щоб підключити до пристрою мишку або накопичувач, треба приділити увагу акуратному відкриттю заглушки. Також не радує урізаний набір роз'ємів: 2 USB (праворуч і ліворуч), порт мережевої карти два аудіопорти.

Підключення монітора по VGA здійснюється через адаптер, який ховається в корпусі і під'єднується до нестандартного порту.

Також незвичайна батарея, яка використовується, в Eee PC 1008P
Також незвичайна батарея, яка використовується, в Eee PC 1008P. Вона виконана у вигляді довгої пластини, яка ховається всередині корпусу. Акумулятор використаний літій-полімерний, замість звичного літій-іонного. Подібне рішення було у MacBook Air, але там акумулятор був незнімний. Мабуть негативно на кількості роз'ємів відбилося те, що батарея виходить на бічну панель і займає частину корисного місця.

Можливості та оснащення

Нетбуки, що потрапили в цей тест, відрізняються від безлічі безликих конкурентів не тільки цікавим дизайном, а й працюють на новій платформі Intel Pine Trail. В її основі процесор Atom N450 (є й інші моделі, але ця поки буде самої часто респонденти користуються послугами в нетбуках) з чіпсетом Intel NM10 і інтегрованим графічним адаптером Intel GMA 3150. Різниця в порівнянні з минулим платформою невелика. Головна відмінність, яке навряд чи буде помітно для рядових користувачів, це інтеграція відеоадаптера і контролера пам'яті в процесор. В результаті пікове енергоспоживання системи (вірніше процесора, чіпсета і відеокарти) зменшилася з 11,8 Вт до 7,6 Вт. А це в свою чергу, повинно позитивно сказати на автономності нетбуків. А ось продуктивність Intel Pine Trail виросла так незначно, що навіть Intel про це воліє не згадувати.
Як же ці зміни відбилися в реальних продуктах? Почнемо знайомство з новою платформою з Asus Eee PC 1008P. Наш зразок оснащений літій-полімерною батареєю з ємністю 2900 мАг. Незважаючи на це він продемонстрував непоганий результат. Гаджет протримався майже 4 години роботи з включеним Wi-Fi в режимі веб-серфінгу (яскравість екрану висока, режим енергоживлення «Збалансований»). Якщо батарея була на 4400 мАг можна очікувати і 5-6 годин автономної роботи. Але, за словами співробітника представництва Asus, більш ємною батареєю ця модель оснащуватися не буде.
Начинка у нетбука типова для свого класу: Atom N450, 1 Гб RAM, 250 Гбайт HDD, Bluetooth і Wi-Fi. Працює нетбук під управлінням Windows 7 Starter. Тестування продуктивності не принесло сюрпризів. У тесті PCMark 05 ноутбук видав такі результати: +1285 (CPU - 1449, Memory - 2498, Graphics - 433, HDD - 2074). Рівень продуктивності на тому ж рівні, як у нетбуків першого покоління. І, схоже, що знову вибирати нетбук доведеться, орієнтуючись на дизайн, ергономіку і мобільність. Ну і ціну само собою.
Нетбук Asus вже продається (Як коричневий, так і рожевий) і коштує близько $ 460.

підсумкова оцінка

  • порівняно невисока автономність
  • незручні заглушки портів
  • всього 2 USB-порту
  • невдалий тачпад
  • стильний дизайн від іменитого дизайнера
  • приємний на дотик корпус
  • зручна клавіатура
  • демократична вартість для дизайнерської моделі
  • дві вдалі забарвлення

MSI U160

MSI U160

Дизайн і ергономіка

Тайванська компанія анонсувала на виставці CES на початку року 3 моделі нетбуків на новій платформі Intel з діагоналлю екрана 10 дюймів - U130, U135 і U160. Ми отримали документи топова модель з оновленої лінійки Wind - U160.
Перше, що вельми радує - дизайн цього мініатюрного комп'ютера. Перш за все, через шикарне забарвлення, в якій поєднуються коричневий, перламутровий, сріблястий і чорний кольори. Серед чорних і сірих нетбуків, які посіли полиці магазинів, новинка від MSI точно не загубиться. Втім, виробник пропонує U160 і в традиційному колірному рішенні, а саме - в чорному кольорі.

Крім забарвлення, кілька деталей створюють особливий шарм цієї моделі
Крім забарвлення, кілька деталей створюють особливий шарм цієї моделі. По-перше, як зазначає виробник на своєму сайті: «Кнопка живлення у вигляді дуги, розміщена збоку, стилізована під сонце, що сходить». Таку «фішку» схоже, придумала Sony, по крайней мере, вона була у ультрапортов Sony VAIO TZ . Також аналогічно цьому VAIO виконаний шарнір кришки.

Також аналогічно цьому VAIO виконаний шарнір кришки

Фірмовий логотип, на задній панелі світитися білим під час роботи лептопа. Однак це вже інша історія . Незважаючи на запозичення деяких ідей, U160 став лауреатом премії iF Design Award 2010. Важливо, що на нашому ринку по дизайну з ним можуть конкурувати лише нетбуки Asus з лінійки Seashell і Acer Ferrari One 200. І якщо ви хочете стильний маленький лептоп - він перед вами .

Разом з тим, трохи розчаровує конструкція - помітно виділяється батарея при звичайній товщині корпусу (25 мм)
Разом з тим, трохи розчаровує конструкція - помітно виділяється батарея при звичайній товщині корпусу (25 мм). Таке рішення продиктоване бажанням використати батарею підвищеної ємності (а саме на 5800 мАг) для збільшення автономності, а не урізану (на 2200 мАг) як у перших представників серії Wind. Комплектацій з компактною батареєю не очікується. Рішення похвальне, але реалізація з естетичної точки зору не дуже вдала. Батарея трохи піднімає задню частину ноутбука. Це створює невеликий нахил клавіатури, що позитивно позначається на зручності набору текстів.

До речі, про клавіатуру. Як і у інших новинок, вона має модну конструкцію з роздільними клавішами (Chiclet). Якби розмір клавіш був більше, приводів для критики не було б взагалі. А так він загальний для всіх нетбуків - набір тексту в швидкому темпі вимагає «віртуозної гри». До розкладки претензій немає. Варто лише відзначити появу другої клавіші Fn (під Enter). Тому задіяти комбінації Fn + F1-F12 можна буде не тільки лівої (наприклад, вимкнення / включення тачпада), але і правою рукою (наприклад, активувати модуль Bluetooth).

Виробник зазначає, що тачпад має на 20% більшу робочу площу
Виробник зазначає, що тачпад має на 20% більшу робочу площу. Незважаючи на таке оптимістичне обіцянка (мабуть порівняння зроблено з першими моделями серії Wind) розміру сенсорної панелі не вистачає для комфортної роботи. Хоча доступна площа використана по максимуму. Крім того, слідуючи концепції створення гламурного нетбука, виробник замість звичайного тачпада зробив «гламурний» тачпад. Єдине, що він відрізняється від внутрішньої слизької глянсової поверхні (крім його функцій) - масив дрібних точок. До того ж кпопки тачпада туговато. Бажання підключити мишку виникає після декількох хвилин роботи з U160.

А ось набір і розміщення інтерфейсів заслуговує «п'ятірки»
А ось набір і розміщення інтерфейсів заслуговує «п'ятірки». 3 USB порту, кард-рідер SD / MMC, VGA-вихід, Ethernet-порт і два входи для підключення мікрофона з виходом для навушників / акустики - стандартний набір для нетбука. Розміщення продумано правильно: USB є і з правої, і з лівої сторони.
Дисплей, що не типово для нетбуків, має глянсове покриття. Це «мінус», мабуть тепер це стане неминучим. За іншими параметрами він відповідає іншим нетбукам. У нього дозвіл 1024 × 600 точок і діагональ 10,1 дюйм. 9 рівнів підсвічування дозволяє налаштувати бажану яскравість - від дуже маленької до високої.

Можливості та оснащення

Нетбук MSI U160 працює на новій платформі Intel Pine Trail. Тому про нього той же ставитися, написане в відповідному розділі про Asus. Більш того у нашого зразка точно така ж комплектація: Intel Atom N450, 250 Гбайт HDD, 1 Гб RAM, Wi-Fi b / g, Bluetooth 2.1. Як і у конкурентних моделей, встановлена ​​найпростіша версія Windows 7 - Starter. Так що продуктивність така ж, як у Asus EeePC. Втім, вона буде такою ж і у інших моделей на цій платформі, як це було і з першою платформою Intel Atom.
А ось з автономністю ситуація інакша. Батарея не дарма помітно виступає з корпусу - вона відрізняється підвищеною ємністю (5800 мАг). У режимі, в яких ми тестуємо всі ноутбуки, U160 протримався 8,5 годин. Це один з кращих результатів, які ми фіксували в нашій редакції. Нагадаю також умови тесту: обраний режим харчування «Збалансований», включений Wi-Fi і виставлена ​​висока яскравість; режим роботи - веб-серфінг. Так що якщо висока мобільність для важливіше продуктивності, MSI U160 буде краще багатьох нетбуків і ULV-ноутбуків.
Новинка MSI з'явиться в прайсах інтернет-магазинів в травні в чорній і кавовій забарвленням. Вартість буде близько 3600 грн ($ 450).

підсумкова оцінка

  • невдалий тачпад
  • батарея виступає за краї корпусу
  • стильний дизайн
  • висока автономність
  • зручна клавіатура
  • дві вдалі забарвлення
  • демократична вартість для дизайнерської моделі

резюме

Продуктивність нетбуків на новій платформі Intel Pine Trail залишилася на рівні попередників. Зате тепер можна очікувати підвищення автономності та зниження цін через більш простої конструкції і комплектуючих, які споживають ще менше енергії. Новинки, що потрапили до нас на тест - Asus Eee PC 1008P Seashell Karim Rashid Collection і MSI U160 - помітно відрізняються від конкурентів своїм дизайном. Хто привабливіше - вирішувати вам. Ми ж відзначимо, що MSI більш автономний (працює до 8 годин від батареї), а Asus більш оригінальний і відзначений участю відомого дизайнера в розробці моделі. В не залежності від вибору, ви отримаєте стильний нетбук зі стандартним оснащенням. Переплата за «шашечки» цілком розумна - близько $ 50. Ці стильні нетбуки коштують $ 450, а конкурентні моделі зі звичайним дизайном - $ 400.

Як же ці зміни відбилися в реальних продуктах?

Новости