Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: На французьких островах Карибського басейну число жертв урагану "Ірма" зросла до дев'яти

На островах Сен-Мартен і Сен-Бартелемі, розташованих в Карибському басейні, в результаті руйнівних дій урагану "Ірма", що наближається до узбережжя Куби і Сполучених штатів Америки, загинули вже дев'ять осіб
При цьому французький чиновник не виключив, що найближчим часом число жертв стихії може збільшитися

На островах Сен-Мартен і Сен-Бартелемі, розташованих в Карибському басейні, в результаті руйнівних дій урагану "Ірма" , Що наближається до узбережжя Куби і Сполучених Штатів Америки, загинули вже дев'ять осіб. Ще семеро числяться зниклими без вісті.

Як повідомив в п'ятницю, 8 вересня, глава МВС Франції Жерар Колломб, всього від розгулу стихії постраждали 112 осіб. Багато з них вже звернулися за медичною допомогою. При цьому французький чиновник не виключив, що найближчим часом число жертв урагану може збільшитися.

Острів Сен-Мартен розташований в північній частині гряди Східних Карибських островів і є найменшим в світі населеним островом. Сен-Мартен одночасно входить до складу двох держав: його північна частина є заморською громадою Франції, а південна - самоврядним державою зі значною автономією від Нідерландів.

Сен-Бартелемі розташований в 20 кілометрах від Сен-Мартена і є заморським спільнотою Франції, яке займає однойменний острів і ряд прилеглих дрібних острівців. До 2007 року Сен-Бартелемі входив до складу заморського департаменту Франції Гваделупа.

Раніше повідомлялося про те, що ураган "Ірма" забрав життя щонайменше 14 осіб . Тоді фахівці доповідали про чотирьох загиблих на французькій стороні Сен-Мартена і одному - на голландській.

Крім того, як мінімум одна людина загинула на острові Ангілья (заморська територія Великобританії), а на острові Барбуда (належить Антигуа і Барбуда) загинула дворічна дитина. Також повідомлялося про трьох випадках загибелі людей в Пуерто-Ріко і чотирьох - на американських Віргінських островах.

В даний час "Ірма" продовжує зберігати максимальну категорію потужності за п'ятибальною шкалою Саффіра - Сімпсона. Швидкість вітру усередині вихору досягає 185 миль на годину (297 кілометрів на годину).

Вартість збитків, завданих тільки французьким островах Карибського басейну, оцінюється страховиками "набагато більше", ніж 200 млн євро. В даний час "Ірма" рухається в бік американського штату Флорида. Очікується, що ураган досягне його в неділю, 10 вересня.

"Аерофлот" скасував чотири рейси через ураган "Ірма"

Авіакомпанія "Аерофлот" в зв'язку з наближенням до американського штату Флорида і Кубі ураганом "Ірма" оголосила про скасування чотирьох рейсів, запланованих на суботу, 9 вересня. Зокрема, були скасовані по два рейси з Москви в Майамі і Гавани та назад, передає РІА Новини" .

Повідомляється, що пасажирам скасованих рейсів будуть надані квитки на рейси авіакомпанії в п'ятницю, 8 вересня, або після відновлення польотів. Крім того, вони можуть отримати квитки на рейси за іншими маршрутами.

При цьому в "Аерофлоті" підкреслили, що всім пасажирам скасованих рейсів буде надана можливість повернення квитків без штрафних санкцій.

У Каліфорнії скасований запуск супутника для розвідувального управління США

Через наближення стихії компанія United Launch Alliance (ULA) оголосила про перенесення запуску ракети-носія Atlas V з місією NROL-42 із супутником для розвідувального управління США на невизначений термін, передає агентство Reuters.

Спочатку старт був запланований на наступний четвер, 14 вересня, з космодрому Ванденберг в Каліфорнії. Незважаючи на те що космодром не входить в зону, де очікується ураган, перенесення пуску, як повідомили в компанії, заснований "на поточному прогнозі для урагану" Ірма ".

У компанії ULA також заявили, що рішення про перенесення в першу чергу обумовлено інтересами безпеки персоналу.

Новости