Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лютий Ейлаті - досвід нашої співробітниці. Обговорення на LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

  1. Читайте також: Кращі екскурсійні напрямки. Європа
  2. Читайте також: Топ-10 країн, де є All Inclusive
  3. Читайте також: Корисні фрази англійською для подорожей

Статтю-розповідь про своє недавнє подорожі з Travelata.ru підготувала наш PR-фахівець Ірина Федотова.

Провести тиждень удвох в Ізраїлі на "все включено" за 70 тисяч рублів? Прилетіти засмаглим і викупатися? Легко! Якщо летіти відпочивати в січні.

Так, в січні в Ізраїлі зима. Але температура повітря в середньому +22 градуси. На сонці ж можна відчути всі 30 і навіть обгоріти. Температура води не опускається нижче 20 градусів. Днем можна купатися і загоряти. Ну а ввечері все-таки краще надягти теплу кофту і джинси - температура повітря падає до +15.

Ну а ввечері все-таки краще надягти теплу кофту і джинси - температура повітря падає до +15

Все це ми знали, вирушаючи в Ейлат в кінці січня. І все це виявилося правдою.

Прийнято вважати, що абсолютно вся молодь на відпочинку поводиться активно: хлопці ходять по клубах, катаються по місту і по морю і мало часу проводять на лежаку. Але ми з моїм хлопцем зовсім не такі - ми вважаємо за краще розслаблений відпочинок. Відпочинок в стилі "babushka-dedushka" - саме так, з акцентом, нас називали місцеві, коли ми розповідали їм про те, як проходять наші дні в Ейлаті.

На пасивний відпочинок можна дивитися по-різному, і я прекрасно розумію, що Ізраїль багатий на враження і що його просто необхідно досліджувати. І ми обов'язково повернемося, щоб покататися по основних визначних пам'яток. Але в цей раз ми вирішили обійтися без екскурсій і без подорожей далі зоною досяжності самоката і скейта, які ми, до речі, привезли з собою.

Читайте також: Кращі екскурсійні напрямки. Європа

Ми склали наш транспорт в валізи і боялися, що на в'їзді можуть бути проблеми. І дійсно, нас змусили відкрити валізу, і працівник аеропорту безцеремонно копався в моїх речах, намацуючи самокат. Але таке сталося тільки з нами, інших пропускали простіше. Такі ж побоювання переслідували нас і на виїзді, особливо після того, як гід абсолютно спокійно сказала нам: "Після приїзду в аеропорт вас чекає невеликий допит". Валізи всіх туристів пропускали через довгу рентгенівську трубу, яка була схожа на адронний коллайдер. А "допит" ні дуже страшним: працівник аеропорту російською питав у нас, ким ми один одному припадаємо і не передавав нам хтось із місцевий "подарунки". До слова, прилітали ми в військовий аеропорт, а не в аеропорт самого Ейлата. Саме військовий аеропорт приймає і відправляє закордонні рейси, а міський працює з внутрішніми.

Низький сезон - рай для любителів спокійного відпочинку. Готелі заповнені лише на третину, на вулицях тиша, на пляжі майже всі лежаки вільні. Але в Ізраїлі незалежно від того, високий або низький сезон, сервіс залишається на одному рівні.

Але в Ізраїлі незалежно від того, високий або низький сезон, сервіс залишається на одному рівні

До речі, сервіс в Ізраїлі відрізняється від турецького чи європейського. Тут ніхто не женеться за чайовими, ніхто не віднесе вам багаж і не запропонує допомогу. Якщо у вас є питання, вони дадуть відповідь. В Ізраїлі працівники просто якісно виконують свою роботу, але не більше. Швидше за все, це така особливість менталітету, тому що з розмови з одним місцевим жителем ми дізналися, що в Ізраїлі немає правила "клієнт завжди правий". Однак обслуговуючий персонал ніколи не халтурить, і якщо щось потрібно виправити, проблеми вирішуються швидко.

Різноманітність шведського столу вражає, незважаючи на те що, здавалося б, намагатися не для кого. Говорячи про шведському столі, неможливо не згадати про смачну ізраїльську їжу, приготовлену строго по кашруту. Кашрут регулює спосіб приготування і вживання їжі, що робить її неймовірно смачною. Наприклад, кошерне м'ясо по-особливому солять, молочне відокремлюють від м'ясного, в їжу додають особливі трави і соуси.

Читайте також: Топ-10 країн, де є All Inclusive

Місцеві нам сказали, що так смачно і різноманітно годують в кожному готелі, навіть у тризіркових. А ми відпочивали в "четвірці" Leonardo Privilege . Поїздка на тиждень (з 22.01 по 29.01) обійшлася нам майже в 70 тисяч рублів на двох. Готель виявився невеликий, але дуже приємний, цілком на рівні європейських четвірок, ось тільки без підігрівається басейну. "Все включено" дійсно включало все, і нам не довелося на місці ні за що доплачувати, навіть за алкоголь. У готелі, як і в усьому Ейлаті дуже багато кішок, але вони не ручні і підходять до людей тільки заради їжі.

Майже кожен день протягом тижня нам вдавалося купатися, за винятком кількох хмарних днів: хмари закривали сонце, і на березі ставало некомфортно. Без сонця і вітер стає холодніше, і настрій погіршується. Тому обов'язково дивіться прогноз погоди, нам він майже не збрехав. Крім прогнозу погоди варто заглянути в календар - на які дні тижня у вас випадає відпустку. Тому що в Ізраїлі 6 робочих днів і 1 вихідний - субота. З вечора п'ятниці починається шабат - магазини закриваються годині о 4 дня, люди розходяться по домівках і готують святкову вечерю. Такий же вечеря чекає вас і в готелі. У готелях в ці дні з'являються місцеві, які так проводять свій вікенд. Іноді прямо в ресторані готелю вони можуть почати співати традиційні пісні стоячи, обніматися і вітати один одного з вихідним. Всю суботу ніхто не працює, люди просто відпочивають, гуляють по місту.

Ранок і день ми проводили на пляжі - загоряли, купалися і займалися акро-йогою. Пляж в Ейлаті є і пісочний, і гальковий - це залежить від розташування готелю. Якщо вам хочеться рибок і коралів (Червоне море ж!), То краще на автобусі за 4 шекеля відправитися на Корал Біч, він знаходиться в 15 хвилинах їзди. А на пляжі у готелів немає ні рибок, ні коралів. Але і їжаків теж немає, тому ми спокійно заходили в воду без захисних тапочок.

Але і їжаків теж немає, тому ми спокійно заходили в воду без захисних тапочок

Увечері перед вечерею ми переодягалися в більш теплий одяг і відправлялися на довгу прогулянку по Ейлат на скейті і самокаті. Ми знайшли скейт-парк, спостерігали за тим, як сідають літаки в аеропорту прямо в центрі міста, каталися по променаду уздовж набережної.

Ми знайшли скейт-парк, спостерігали за тим, як сідають літаки в аеропорту прямо в центрі міста, каталися по променаду уздовж набережної

У торговий центр нас з самокатом і ськейтом не пустили, до речі, щоб зайти в магазин, потрібно відстояти чергу, яка утворюється на вході, тому що кожного відвідувача доглядають на вході. Тому нам довелося пішки дійти до великого торгового центру (в Ейлаті їх як мінімум 3). Ціни на всі товари в Ейлаті скажені. Те, що ми купували в Америці і думали, що це дорого, тут виявилося ще дорожче. І це ще без ПДВ, так як в Ейлаті немає цього податку. На сувеніри доведеться теж розщедритися: пісочний годинник з написом Ейлат коштували 50 шекелів, це майже 1000 рублів на наші гроші. Їжа теж неймовірно дорога. Найдешевшим блюдом, яке ми бачили, була паста за 49 шекелів. Так що краще брати "все включено" або хоча б "сніданок-вечеря".

У місті майже на кожному кроці нам зустрічалися русскіе- це і туристи, і "нові місцеві". Чи варто згадувати про те, що весь готель говорив російською? Так що якщо ви не ладите з іноземними мовами, можете сміливо відправлятися в Ейлат - там вас зрозуміють всі.

Читайте також: Корисні фрази англійською для подорожей

Читайте також:   Корисні фрази англійською для подорожей

Хочеться ще раз сказати, що Ейлат в січні - відмінний варіант для тих, хто мріє побувати в Ізраїлі, відпочити на шикарному "все включено", але при цьому не хоче витрачати величезну суму. І не варто боятися прохолодного моря - в Підмосков'ї влітку вода і до такої температури не завжди прогрівається, але все одно все купаються. Вдалого відпочинку і спасибі за увагу :)

http://travelata.ru/?sub_id=auwcxel7m-32462&utm_medium=cpa&utm_source=advcake&utm_campaign=travelpayout&advcake=1&utm_content=32462

Прилетіти засмаглим і викупатися?
Чи варто згадувати про те, що весь готель говорив російською?
Ru/?

Новости