Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зникнення Іл-20 в Сирії (карта, подробиці): Зникнення російського Іл-20 в Середземному морі біля берегів Сирії - карта - 18.09.2018

У ніч на 18 вересня Міноборони Росії повідомило про втрату зв'язку над Середземним морем з літаком "Іл-20", на борту якого перебувало 14 військовослужбовців.

За даними відомства, це сталося в момент ізраїльського бомбардування в приморській провінції Латакія. Пізніше американський CNN заявив, що російський літак був збитий сирійськими ППО при спробі відобразити ізраїльську атаку, передає "Російський Діалог".

Відомо, що під час польоту літак міг спостерігати за ізраїльськими ударами по об'єктах в Сирії або за можливими ударами американців і їхніх союзників.

Провінція Латакія здебільшого знаходиться в зоні відповідальності російських систем ППО "С-400" на авіабазі Хмеймім. Незважаючи на це, як і під час попередніх ізраїльських ударів, російські засоби ППО участі у відбитті атаки, швидше за все, не приймали.

Відразу після зникнення зв'язку з бортом командування російської авіабази Хмеймім оголосило про початок пошуково-рятувальної операції. Рятувальний буксир ВМФ Росії "Професор Микола Муру" в ніч екстрено вийшов з Тартус в район проведення ПСО з пошуку збитого Іл-20. Місце можливих робіт зазначено приблизно.

Місце можливих робіт зазначено приблизно

Тим часом Армія оборони Ізраїлю відмовилася коментувати заяву Міноборони РФ, в США вже заявили про непричетність до інциденту.

Новости