Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятник доктору Бартоламью Роберту в Барселоні

Кількість цікавих монументів в Барселоні не злічити! Про кожний не розкажеш, але деякі заслуговують спеціального увагу. Як, наприклад, пам'ятник доктору Роберту Бартоламью, про який ми поговоримо в цій статті ShBarcelona . Площа де Тетуан - крихітний зелений оазис на Гран-Віа в районі Ешампле. Ця невеличка ділянка землі, обсаджений деревами, помітний здалеку завдяки пам'ятника доктору Роберту Бартоламью, 12 метрів вистій. Виконав цю роботу видатний скульптор Хосе Лимона в 1904 році (іспанська скульптор, який навчався в Школі витончених мистецтв де лонжу). Йому знадобилося 6 років, щоб його закінчити.

Схожа стаття: ТОП-10 пам'яток в Барселоні

Спочатку пам'ятник доктору Бартоламью був встановлений на Університетській площі, але під час громадянської війни в Іспанії він був демонтований за наказом диктатора Франко, як і інші каталонські статуї, наприклад пам'ятники Рафаелю Казанові і Пабло Кларису Спочатку пам'ятник доктору Бартоламью був встановлений на Університетській площі, але під час громадянської війни в Іспанії він був демонтований за наказом диктатора Франко, як і інші каталонські статуї, наприклад пам'ятники Рафаелю Казанові і Пабло Кларису. У 1985 році статуя була вивезена зі сховища. На жаль, через ці події пам'ятник значно постраждав, але завдяки реставрації його успішно повернули на теперішнє місце на Гран-Віа. З того моменту і по сьогоднішній день жителі Барселони і туристи можуть насолодитися видом на найбільше твір Хосе Лимона - пам'ятник доктору Роберту Бартоламью, зробити фотографію поруч з ним або просто відпочити в тіні.

Короткий опис і значення

Пам'ятник виконаний у стилі модерн, з шматка скелі, а кам'яна основа складається з міцних колон і арок, які дуже типові для каталонського модернізму . Подібні цієї статуї Бартоламью можна побачити де завгодно, наприклад в парку Гуеля і Ла Педрера.

Вершина пам'ятника увінчана бюстом доктора Бартоламью Роберта, який цілує невідома жінка. Навколо самого доктора стоять люди, кам'яні та бронзові статуї, а так само можна помітити, що в руках вони тримають прапор. Цей факт символізує не що інше, як каталонський націоналізм і інформування жителів цього міста.

Схожа стаття: Барселона за 24 години: що подивитися

Так ким же все-таки був доктор Бартоламью?

Доктор і політик, Роберт Бартоламью Йарзабал народився в 1842 році в Мексиці і прожив до 1902 року. Виріс Роберт в Ситжесе і зрозумів, що хоче займатися медициною. Недовго думаючи, він вчинив і успішно закінчив факультет медицини в Барселоні. Доктор Роберт був відомий як тихий, мирна людина. Довгий час він робота по своїй спеціальності як кваліфікований лікар в госпіталі Сант-Пау, читав лекції в університеті Барселони, вкладаючи свої знання в юних студентів-медиків. Але щось в цій душі з самого початку рвалося до політики. Життя в сонячної столиці Каталонії підкріпила цей інтерес, а особливо до каталонському націоналізму. Тому деякі події з його життя кардинально змінили його професію. Бартоламью став каталонським націоналістом і співзасновником Ліги Регіонів. 1899 році на короткий час був призначений мером Барселони і показав себе справжнім патріотом країни. Причина, по якій він відмовився від цього місця, дуже проста і заслуговує на повагу. У той час в місто був сповнений протестів і мітингів. Доктора Бартоламью Роберта закликали надати підтримку в знак протесту проти закриття Барселони банків, які перестали платити податки Мадриду. З цієї нагоди йому довелося відмовитися від прав міра. У 1901 році отримав місце в Лізі Регіонів на парламентських виборах. Доктор Роберт провів велику кількість реформ, ніж та удостоївся честі стати прототипом пам'ятника в самому серце столиці.

Розташування і як дістатися

Площа де Тетуан, Гран-Віа. дістатися можна вийшовши на станції метро Тетуан, друга лінія (бузкова).

Чи знаєте Ви про інших маловідомих пам'ятках в Барселоні?

Оцінити цю посаду

Google+

Чи знаєте Ви про інших маловідомих пам'ятках в Барселоні?

Новости