Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Літня Барселона для дітей

  1. витрати
  2. Місце проживання
  3. Екскурсії, прогулянки, подорожі

Ще в минулому році після відпочинку на узбережжі Коста Бланка (містечко Санта Пола близько Аліканте) Іспанія залишила незабутнє враження, захотілося знову повернутися в цю країну. На цей раз місцем відпочинку був обраний невелике містечко Кастельдефельс поблизу Барселони.

Чому саме Кастельдефельс? Тому що один з головних моїх критеріїв при виборі місця відпочинку є наявність поблизу великого історичного міста з цікавою архітектурою, екскурсіями і можливістю насиченою розважальною програми для дітей.

Летіли з Єкатеринбурга через Стамбул турецькими авіалініями, які дуже порадували і ставленням, і харчуванням. Взагалі одні позитивні емоції.

витрати

Як я переконалася за два рази свого самостійного подорожі по Іспанії, в цій чудовій країні можна відпочити як дуже бюджетно, так і дуже недешево. Зараз я пишу про самостійний відпочинок, не через турфірму. Це самостійне бронювання квитків, апартаментів, самостійні екскурсії і т.п.

Так, якщо в минулому році відпочинок на 1 дорослого та 2 дітей (3 роки і 6 років в тому році і відповідно 4 роки і 7 років в цьому) обійшовся нам приблизно в 125-130 тис. Руб, то в цьому приблизно в 200 тис .

У минулому році - червень і Коста Бланка, зовсім недорогі апартаменти. У цьому році - три тижні, точніше, 23 дня, червень-липень і просто суперські відмінні апартаменти біля Барселони.

Готували сніданок в апартаментах, варили кашу + фрукти, йогрутом ... і раз 7 обід / вечерю. Якщо чесно, я хотіла готувати в Апарт вечері або обіди завжди, але в кафе такаяяяяя риба, так смачно ... Продукти, звичайно, в Іспанії відмінні, готувати приємно ... але з'їсти вкусняшку в кафе ще краще!

Якщо заздалегідь брати квитки і бронювати готелі, то можна вкластися і менше, ніж 200. Розповім, чому приблизно така сума у ​​нас. Авіаквитки ми купували дуууже заздалегідь в листопаді і вийшли вони на нас 56 тис. Але! були в цей час і квитки дешевше значно, в сумі тисяч на 10-12 менше, у інших авіакомпаній. Я вибрала ту авіакомпанію і ті стикування, які були зручні мені. Хоча вартість квитків могла бути приблизно 45-48 тис.

Далі, апартаменти. Варіантів дуже багато, на будь-який гаманець і будь-які побажання. Обирай тільки те, що до душі. Мені сподобалося варіантів 7-10 приблизно і все в різній вартості. І при великому бажанні апартаменти можна вибрати і дешевше.

І тепер харчування, якщо сніданки і вечері готувати самим, дуже дешево виходить і харчування. Оскільки обіди в Іспанії в кафе дуже недорого, особливо menu del dia. Простіше кажучи, перше, друге, третє і компот за 10-11 євро на трьох І тепер харчування, якщо сніданки і вечері готувати самим, дуже дешево виходить і харчування Приблизно якось так. Вечері - так, добре поїсти вийде дорожче. Ну і овочі, фрукти в Іспанії традиційно смачніше, духмяний і дешевше .

Цього разу у мене не було мети дуже економно відпочити. Хоча в Іспанії це реально.

Квитки в музей для дітей недорогі (Музей науки вхід взагалі безкоштовний). Транспорт недорогий (метро, ​​автобуси, швидкісні електрички). Причому, при наявності певної карти (так скажемо, абонемент на кілька поїздок) при пересадки з одного виду на інший поїздка другий не зчитується (безкоштовна) якщо пересадка в межах 1,5 годин.

Тільки квитки в парки атракціонів - стаття істотна за видатками.

Місце проживання

Отже, Кастельдефельс. Три тижні чудесного теплого моря, незабутніх екскурсій і вражень. Ми жили в апартаментах хвилинах в 3-5 від пляжу. Швидше, 2 хвилини до пляжу і до кромки моря по пляжу ще хвилини 3. Ось такий широченний, казковий пляж з дрібним пісочком і всілякими дитячими майданчиками, лазілкамі / ползалкамі, обладнаний через кожні 100 метрів туалетами (завжди в ідеальному стані, чисті), душами , рятувальними вишками і всілякими кафе. Чудовий широкий пляж, прекрасний захід у море, дрібно приблизно 2-3 метри, метрів через 15-20 мене приховає (я 1,58 зростанням).

У міській частині Кастельдефельс є великі супермаркети, Меркадона і інші, в пляжній (в якій жили ми) такий тільки один Sorli Discau (зовсім невеликий, але і молочна і охолоджена м'ясна продукція є). Ну, і парочка невеликих магазинчиків на проспекті Maritim теж є, з випічкою, молоком і т.п.

Кастельдефельс - дуже зелене містечко, все вілли в пляжній частині оточені такими чудовими соснами, а запах ... божественно! Район Коста Бланки, звичайно, зовсім не такий зелений.

Район Коста Бланки, звичайно, зовсім не такий зелений

Наші апартаменти - не в комплексі апарт, це квартира в невеликій віллі (в ній три квартири, у кожної свій вхід з окремою боку. Я їх знайшла на сайті niumba.com, листувалася з власницею іспанкою.

Апартаменти оплачувала повністю до поїздки (перший платіж 300 євро в грудні, решту суми потрібно було перерахувати за 1 місяць до заїзду). Порт Авентура, готель забронювала в січні (тоді були дуже хороші знижки на номер, практично 50% по-моєму) - передоплата 50%, ще на місці в день приїзду інші 50%.

Екскурсії, прогулянки, подорожі

Ми не аматори довго лежати на пляжі. Навпаки, нас з дітьми постійно охоплює бажання все подивитися, вивчити. Тому практично весь наш відпустку пройшов в режимі: з ранку пляж, в другій половині дня - прогулянки по Барселоні. Від наших апартаментів до ж / д станції в Кастельдефельс ходьби хвилин 10-12. Ми сідали на електричку до Estacio De Franca (їхати хвилин 20-25) і відправлялися гуляти.

Коляску з собою потрібно брати і всюди з нею ходити. Нам 4 роки і нічого, коляска з нами була, і на фунікулерах, і на горі, і в парку атракціонів. Ох, як іноді виручала! Сама б чесно в неї залізла іноді Коляску з собою потрібно брати і всюди з нею ходити .
В Іспанії все по-людськи, всюди з'їзди / заїзди / скрізь є місце, щоб коляску поставити, і навіть !!! пристебнути з дитиною в автобусі можна.

Карту купували тут і заздалегідь, дуже сподобалося видання наше "Барселона з дітьми. Помаранчевий гід." До нього відмінна карта додавалася. Ще одну брала, за підсумками користувалися тільки цієї. Книгу в Лабіринті замовляла.

Карта завжди з нами. Пересувалися пішки. Тому що виїзди були в конкретний район Барселони. Якщо приїжджали на електричці на Французький вокзал - то це Зоопарк, Парк Цитадель, Акваріум, Фунікулери на Монжуїк, музей шоколода і ін. - все поруч.

Якщо їхали на автобусі прямому до пл. Каталонія - то це Рамбла, Бокерія, пл. Іспанії по шляху і фонтани і т.д. Все поруч. Прогулянка в межах максимум 30 хвилин. Чи не втомишся. До Музею Науки і Тибидабо з пересадками, але все зрозуміло, що і як.

Купували Т-10 (проїзний), поїздки так дешевше + безкоштовна поїздка була кілька разів при пересадці в межах 1,5 годин, не зчитувалася. Картка Т-10 діє і на електрички, і на метро, ​​і на автобуси. Можна використовувати на кілька людей, тільки її прочікать потрібно стільки раз, скільки вас їде.

В електричці зупинки не оголошують, але в кожному вагоні біжить рядків, на ній завжди пишуть, яка зупинка наступна. Близько шляхів в Барселоні табло, на ньому зазначено напрям, в якому зараз з цього шляху поїде електричка.

Проїзний прочікать можна десь прямо на пероні, навіть на перон не пройти, турнікет буде, а десь просто стоїть оранжевенькій такий термінал вузький, високий, прямоуголний.

Зоопарк залишив чудові враження. Великий, гарний, багато тварин. Жирафи, які просто позують, коли їх фотографуєш, починають повз тебе вальяжно прогулюватися, витягаючи до тебе свої шиї ... бегемоти, задоволені життям, рожеві фламінго. І так, павичі, які гуляють всюди, на вільному вигулі, ну приблизно, як у нас голуби. Спочатку ми їх вважали, але приблизно, після 30-го збилися з рахунку? Діти в захваті!

Другий наш виїзд був в Океанаріум. Добиралися на автобусі з Кастельдефельс (лінія L94) до площі Каталонії (їхати хвилин 40), а потім чудова прогулянка по Рамбле, повз «живих» статуй, з заходом на ринок Бокерія. Фрукти, соки, ласощі і ще 10 хвилин дороги до Океанаріума. Ми з дітьми перший раз опинилися в такій великій Акваріумі / океанаріумі. Акули та інші морські мешканці дуже порадували, як і імітація підводного човна там же, обладнана для дитячого розваги і повзання маленьких дітей.

Акули та інші морські мешканці дуже порадували, як і імітація підводного човна там же, обладнана для дитячого розваги і повзання маленьких дітей

Ну а після (енергії у нас багато) прогулянка в Парку Цитадель (до нього йти від Акваріума хвилин 15 максимум з дітьми пішки), катання на човні, електричка в Кастельдефельс (від Парку Цитадель до Французького вокзалу йти хвилин 5).

І ось тут невелике розчарування. Як не готувалася я заздалегідь, що не простраівать всі маршрути і всю транспортну схему наших пересувань, ніяк у нас не виходило на електричці повернутися назад на Platja Castelldefels, поверталися ми весь час на ту станцію, яка перебувала в міській частині нашого містечка, а не в пляжної (всього 2 станції в місті). Хоча нас це не засмучувало особливо, прогулянка пару хвилин, автобус і пара зупинок до наших апартаментів.

Нам на місці не сидиться. У планах до поїздки було піднятися на одну з гір в околицях Барселони на фунікулерах. Пріоритетом був Монтсеррат. Але так сталося, що побували ми і в фортеці Монжіук (піднімалися на фунікулерах від метро, ​​спускалися на фунікулерах в Порт). Який вид, просто заворожує. Дитячому захвату межі не було.

Монастир на горі Монтсеррат став нашим другим виїздом вгору. Поїздка, як і всі, була в другій половині дня. Як не дивно, нагорі було не так багато людей, як ми очікували. І навіть нам вдалося доторкнутися до Чорної Мадонни і загадати бажання, при цьому ми простояли в невеликій черзі хвилин 10-12 (ну ніяк не 2 години, як я собі уявляла до поїздки, начитавшись звітів інших мандрівників). Гори заворожують. Це не просто гори, це ГОРИ. Вони нависають, враження приголомшливе. І така висота !!!

І така висота

Ну, і третій наш виїзд на висоту ... гора Тибидабо і Парк атракціонів на ньому. Вся Барселона - як на долоні. Особливо, коли летиш на старовинному літаку (старовинний атракціон на Тибидабо). Він і справді старовинний. Там всередині все таке ... з минулого. Чудово! А види які! Звичайно, парк на Тибидабо не псувати Авентура (а піднімалися на Тибидабо ми вже після нашого триденного катання в Порт Авентура). Але не атракціони тут головне, а висота, види на Барселону, чудовий фунікулер. Все це залишило незабутні враження у дітей. До того ж, Тибидабо стало просто продовженням наших відвідин Музею науки CosmoCaixa. І з музею до Тибидабо ми прогулялися пішки, дорога зайняла хвилин 20 у нас, йти в гору важкувато ... Але інтерес, що там попереду буде, нас просто підганяв.

Музей науки дуже великий. Коли ми там були, там іспанські діти групами по 20 чоловік заходили (мабуть, школи, гуртки спортивні на вигулі) так ось вони там все так розходилися по території, що було відчуття порожнього музею. Короткий опис його - наш світ і як він улаштований. Що таке урагани, торнадо, айсберги, гроза і блискавка, море і пісок - все це в ньому є, все помацати можна, натискати, запустити ураган, торнадо, доторкнутися до справжнього айсбергу, побувати в справжніх тропіках (повністю відтворена флора і фауна).

У музей науки Космокаіша (CosmoCaixa) безкоштовний вхід в першу неділю кожного місяця з 17-00 до 19-00.

У музей науки Космокаіша (CosmoCaixa) безкоштовний вхід в першу неділю кожного місяця з 17-00 до 19-00

Якщо Музей науки припав до душі молодшому, якого відтягнути від кнопок і важелів було неможливо просто, і вивести звідти також, то Музей шоколаду став улюбленим містечком старшої дитини, нашої ласуни. Все з шоколаду. Дитячий рай! Герої мультфільмів з шоколаду, чудеса світу з шоколаду, відомі футболісти з шоколаду ... все! І ще шоколадки на вході в якості квитків, ням-ням ... А на виході знову шоколад! Скільки його!

Скільки його

Мені дуже хотілося прогулятися в Барселоні близько Саграда Фамілія (вдалося тільки можна сказати, проїздом поруч), розглянути Будинок Міла Гауді (але його фасад повністю закритий на реставрацію), а дочка дуже хотіла подивитися Музей Сальвадора Далі (не саму експозицію, а саме Фасад, як вона говорила, хочу ближче розглянути будинок з яйцями, ми ж готувалися до поїздки і читали все про те, де хочемо побувати). Вдалося нам це тільки в парку Міні Каталонія! Нехай і зменшені копії, але те, що не вдалося в самій Барселоні, ми все розглянули в Парку мініатюр. Ми зі старшою надихалися міні архітектурою, а молодший носився по Парку і запускав міні-поїзда, міні-літаки в міні-аеропорту Барселони, міні-фунікулери в міні-порту.

До Міні Каталонії ми не стали морочитися з громадським транспортом, кілька пересадок довелося б зробити з Кастельдефельс, не дуже зручно, ми надійшли просто - взяли таксі До Міні Каталонії ми не стали морочитися з громадським транспортом, кілька пересадок довелося б зробити з Кастельдефельс, не дуже зручно, ми надійшли просто - взяли таксі   зовсім недешево, і я з таксистом домовилася при чому, що він нас тут пару годинок почекає зовсім недешево, і я з таксистом домовилася при чому, що він нас тут пару годинок почекає. Краще 3 години, ми з таксистом домовилися на два, три було б в самий раз, ну щоб ще на один разок все обійти і довше на Тропе виживання поползать

Ось ще одна частина великих витрат - таксі пару раз (на далекі відстані, не 5 хвилин) і трансфер аеропорт-Апарт-аеропорт.

Ще в Парку Міні Каталонія є такі туристичні стежки з перешкодами, канатні дороги. Кілька рівнів: для дорослих, для зовсім маленьких дітей, старші ... Подолай себе, заберися вище, і дуй вниз називається. Мої теж поповзати там, де для зовсім дрібних.

Для дорослих серйозний інструктаж, обладнання і таке інше.

Для дорослих серйозний інструктаж, обладнання і таке інше

Співаючі фонтани теж дуже сподобалися дітям. Відмінне шоу! Не дарма так хвалять Чарівний фонтан в Барселоні! Краса! Причому дістатися з / в Кастельдефельс з фонтанів дуже просто. Буквально 30 хвилин ввечері на автобусі (сісти на пл. Іспанії) і ви знову в Кастельдефельс.

Ну і кульмінація нашої відпустки і незабутні враження для дітей - Парк атракціонів Port Aventura. Заздалегідь (ще взимку) ми забронювали готель Port Aventura на 2 ночі. Вхід з готелю прямо в Парк атракціонів, тому з 10 ранку відкриття і до 24.00 закриття, яке супроводжується щоночі вражаючим Шоу вогню, води і феєрверків ми каталися на атракціонах. Накаталися все, навіть молодший з ростом всього 1,03 м. Накаталися так, що (якщо чесно) до кінця другого дня мені вже хотілося просто на море. Чудовий парк, і не тільки своїм атракціонами, а й різними Шоу. Діти в захваті від Шоу птахів, Шоу Дикого Заходу, ну а я від Полінезійських танців ...

Діти в захваті від Шоу птахів, Шоу Дикого Заходу, ну а я від Полінезійських танців

Ох, як вони танцюють, ці полінезійські чоловіки і красуні дівчата! І, до речі, черги на атракціони становили 10-20 хвилин на все, крім падаючої вежі (на ній 1 година) І це 2-4 липня! Я готувалася перед поїздкою до черг в 2 години. Але, може пощастило?

Ну і як підсумок, не вірте, коли вам кажуть, що Барселона влітку - не для дітей. Це не так! Барселона для дітей, і особливо влітку, коли чудові і пізнавальні екскурсії для дітей ви можете чергувати з теплим морем і відпочинком на чудових широких пляжах Іспанії.

Багато, ще багато фотографій, корисних відповідей автора на питання читачів, живих вражень і цінних зауважень - в цій темі автора.

Чому саме Кастельдефельс?
Спочатку ми їх вважали, але приблизно, після 30-го збилися з рахунку?
Але, може пощастило?

Новости